Μπακς - Ράπτορς: Το trade deadline που... δείχνει τελικούς Ανατολής! (pics & vids)

Νίκος Καρφής
Μπακς - Ράπτορς: Το trade deadline που... δείχνει τελικούς Ανατολής! (pics & vids)

bet365

Το trade deadline είχε μεγάλους κερδισμένους τους Μπακς (πήραν Μίροτιτς) και τους Ράπτορς (έφεραν Γκασόλ στο Τορόντο). Το gazzetta.gr αναλύει την... δήλωση που έκαναν οι δυο τους απέναντι στους ανταγωνιστές τους στην Ανατολή.

Με το PulseBet*, νιώθεις το παλμό του Live στοιχήματος όπως ποτέ ξανά– Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Πολλοί ήλπιζαν πως το... μπαμ της trade deadline θα γίνει από τους Λέικερς με την απόκτηση του Άντονι Ντέιβις, ωστόσο ο ΛεΜπρόν Τζέιμς δεν μπόρεσε να δει στους λιμνανθρώπους τον παίκτη που τόσο ήθελε.

Η τελευταία μέρα των ανταλλαγών ολοκληρώθηκε και δύο ήταν οι ομάδες με trades που τους ανεβάζουν επίπεδο. Έκαναν μια ξεκάθαρη δήλωση ενόψει των playoffs που έρχονται. Οι Μπακς ήταν η πρώτη ομάδα που έκανε το... μπαμ, αφού έφερε στο Μιλγουόκι τον εξαιρετικό σουτέρ Νίκολα Μίροτιτς, δίνοντας στους Πέλικανς Τζέισον Σμιθ, Στάνλεϊ Τζόνσον και μελλοντικά draft picks. Οι Ράπτορς δεν έκατσαν με σταυρωμένα τα χέρια και απάντησαν στα... ελάφια, καθώς έφεραν στον Καναδά τον Μαρκ Γκασόλ (οι Γκρίζλις πήραν Βαλαντσιούνας, Ράιτ και Μάιλς)

Το gazzetta.gr στέκεται στις κινήσεις των δυό και εξηγεί γιατί ισχυροποίησαν τη θέση τους απέναντι στους ανταγωνιστές του στην Ανατολή (Σέλτικς, Σίξερς, Πέισερς) ενόψει playoffs.

To καλύτερο δίδυμο ψηλών τριποντέρ στο ΝΒΑ

Η κίνηση των Μπακς είναι εξαιρετική όσον αφορά τον στόχο που έχουν να πάνε στους τελικούς του ΝΒΑ. Τα ελάφια έχουν το καλύτερο ρεκόρ στο ΝΒΑ και πλέον στη... φαρέτρα τους υπάρχει και το κορυφαίο δίδυμο ψηλών τριποντέρ στη λίγκα. Μίροτιτς και Μπρουκ Λόπεζ λατρεύουν να περιμένουν έξω από τη γραμμή του τριπόντου και να το... στάζουν Το trade αυτό... κολλά τέλεια στη φιλοσοφία των Μπακς. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο χρειάζεται χώρο στη ρακέτα για να κάνει τις... εξορμήσεις του, τα καρφώματα του, όπως συμβαίνει μέχρι τώρα. Με την απόκτηση του Μίροτιτς θα αξιοποιηθεί ακόμα πιο πολύ, αφού θα υπάρχει άπλετος χώρος στη ρακέτα, ενώ θα έχει ακόμα έναν ικανότατο σουτέρ για να κάνει το split out, αν του κλείσουν το πεδίο και τον αναγκάσουν σε πάσα.

Αυτό που κατάφεραν οι Μπακς είναι να βάλουν δίπλα στον Greek Freak ακόμα έναν σουτέρ. Ήδη στο Μιλγουόκι υπάρχουν οι Σνελ, Μίντλετον, Ιλιασόβα, Λόπεζ, ακόμα και ο Μπρόγκντον. Η ΚΑΕ Ελαφιακός είναι πιστή στο πλάνο της και ο Μάικ Μπουντενχόλζερ προσπαθεί να ετοιμάσει την ομάδα του όσο το δυνατόν καλύτερα ενόψει playoffs.

Ο «Threekola» έκανε πολύ καλές εμφανίσεις στα περσινά playoffs, βοηθώντας τους Πέλικανς να σκουπίσουν τους Μπλέιζερς. Σε 9 ματς στην postseason (έπαιξε και κόντρα στους Ουόριορς) είχε 15 πόντους, 9.6 ριμπάουντ και 43% στο τρίποντο. Φέτος είναι σταθερότατος με 16.7 πόντους, 8.3 ριμπάουντ , ενώ έχει πέσει λίγο στο τρίποντο (36%). Αν και θα είναι free agent το καλοκαίρι, οι Μπακς πήραν έναν παίκτη που μπορεί να αποδειχθεί x-factor στην προσπάθεια τους να φτάσουν στους τελικούς του ΝΒΑ.

Τrade για να ψάξουν τους πρώτους τελικούς ΝΒΑ στην ιστορία τους

Εδώ και χρόνια, στους Ράπτορς έχει κολλήσει η ταμπέλα του loser, μιας ομάδας που τα πάει εξαιρτετικά στη regular season, αλλά πάντα δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των playoffs, όπως πέρυσι που σκουπίστηκαν από τους Καβς του ΛεΜπρόν με 4-0. Το trade που έκαναν, φέρνοντας τον Μαρκ Γκασόλ στο Τορόντο, ήταν μια κίνηση που μαρτυρά πως θέλουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους να πάνε στου τελικούς του ΝΒΑ. Εκεί όπου όλου έδειχναν πως οι Μπακς θα κερδίσουν τις εντυπώσεις με την απόκτηση του Νίκολα Μίροτιτς, ήρθε η ομάδα του Νικ Νερς να βάλει στο δυναμικό της τον Ισπανό σέντερ.

Οι Ράπτορς ανεβαίνουν επίπεδο μέσα στη ρακέτα, τοποθετώντας δίπλα στους Λέοναρντ και Λάουρι άλλον έναν παίκτη από το... πάνω ράφι του ΝΒΑ. Ο Μαρκ είναι ένας ψηλός που έχει μάθει να παίζει στην postseason, όμως φέτος έδειχνε να έχει χάσει την... τρέλα του, αφού οι Γκρίζλις μετά από ε΄να σημείο έμειναν από... βενζίνη και έχασαν το τρένο των playoffs. Φέτος έχει 15.7 πόντους και 8.6 ριμπάουντ

Σε αντίθεση με τον Βαλαντσιούνας μπορεί να σουτάρει έξω από το τρίποντο, αφού μετρά 34%. Επίσης έχει υψηλότερο μπασκετικό I.Q από τον Λιθουανό, αφού βλέπει καλύτερα γήπεδο και μιλάμε για τον 2ο κορυφαίο σέντερ στις ασίστ στο ΝΒΑ πίσω από τον Γιόκιτς. Ο Σέρβος έχει 7.7 και ο Ισπανός 4.7. Παράσημο για τον Μαρκ είναι τα 3 All Star Game που έχει παίξει (2012, 2015, 2017) και το βραβείο του αμυντικούς της σεζόν το 2013, ενώ οι Γκρίζλις θα αποσύρουν τη φανέλα του, δείχνοντας την εκτίμηση τους σε όλα αυτά που πρόσφερε.

Μαζί με τον Ιμπάκα φτιάχνουν ένα δίδυμο που συνδυάζει σκοράρισμα, καλή άμυνα και εμπειρία στα playoffs. Eνώ το σημαντικό είναι πως και οι δύο σουτάρουν καλά από μακριά.

Οι υπόλοιποι «μνηστήρες» του θρόνου της Ανατολής

Όσον αφορά τους Πέισερς, τους Σέλτικς και τους Σίξερς δεν έκαναν κάτι μεγάλο την τελευταία μέρα των ανταλλαγών. Οι Σέλτικς δεν προχώρησαν σε κάποια κίνηση, ενώ οι Πέισερς που χάνουν πολύ από τη δυναμική τους από τον τραυματισμό του Ολαντίπο (χάνει όλη τη σεζόν), ετοιμάζονται να καλωσορίσουν τον Ουές Μάθιους. Όσον αφορά τους Σίξερς, προχώρησαν στην απόκτηση του Τζέιμς Ένις, αλλά το καλό ήρθε για αυτούς τις προηγούμενες μέρες. Η Φιλαδέλφεια πήρε από τους Κλίπερς τον Χάρις, βάζοντας τον δίπλα στους Σίμονς, Ρέντικ, Μπάτλερ και Εμπίντ σε μια υπέροχη πεντάδα. Πάντως Σέλτικς και Σίξερς είναι η δυάδα που αποτελεί μεγαλύτερη απειλή για «ελάφια» και Καναδούς, αφού η απουσία του Ολαντίπου είναι κομβική για τους Πέισερς.

Εν κατακλείδι, Μπακς και Ράπτορς βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε θέση ισχύος και θεωρούνται φαβορί για να είναι το ζευγάρι των τελικών της Ανατολής. Η παρουσία τους κατά τη διάρκεια της regular season σε συνδυασμό με τις εξαιρετικές κινήσεις τους την τελευταία μέρα των ανταλλαγών, τους βάζει ένα βήμα μπροστά στη εκκίνηση για τα playoffs απέναντι στους ανταγωνιστές τους στην Ανατολή.

«Καθρέφτης» πάντως είναι το γήπεδο και εκει θα φανούν όλα, στα playoffs, εκεί όπου... σφίγγουν τα γάλατα!

 

NBA Τελευταία Νέα