Το κόλπο του Μπουντενχόλζερ που «εκτοξεύει» Γιάννη και Μπακς! (pics & vids)

Το κόλπο του Μπουντενχόλζερ που «εκτοξεύει» Γιάννη και Μπακς! (pics & vids)

Νίκος Καρφής
Το κόλπο του Μπουντενχόλζερ που «εκτοξεύει» Γιάννη και Μπακς! (pics & vids)

bet365

Γιάννης Αντετοκούνμπο και Μπακς πραγματοποιούν ονειρεμένη σεζόν και πίσω από αυτήν... κρύβεται μια αλλαγή που έχει κάνει ο Μάικ Μπουντενχόλζερ στο γήπεδο που προπονείται η ομάδα του.

Όταν ο Μάικ Μπουντενχόλζερ ανέλαβε τους Μπακς, έδωσε οδηγία στους ανθρώπους της ομάδας να σχεδιάζει 5 μπλε τετράγωνα στο γήπεδο που κάνει προπόνηση το Μιλγουόκι, έξω από την γραμμή του τριπόντου.

To ESPN σε κείμενο του αναλύει την κίνηση του προπονητή των ελαφιών και πως αυτή έχει εξαιρετικά αποτελέσματα για την ομάδα.

Από αυτούς τα 5 τετράγωνα, τα 2 βρίσκονται στις δύο γωνίες, άλλα 2 στις 45 μοίρες και η τελευταία στο κέντρο. Με αυτό το κέντρο θέλησε να βοηθήσει τους παίκτες να έχουν καλύτερο spacing στην επίθεση.

Αυτά τα σημειωμένα μπλε τετραγωνάκια όπως θα δείτε στην παρακάτω φωτογραφία, δείχνουν από ποιο σημείο θα πρέπει να ξεκινούν οι σετ επιθέσεις. Τις προηγούμενες σεζόν το Μιλγουόκι υπέφερε από την μεγάλη... κίνηση στο ζωγραφιστό! Οι κύκλοι είναι το... μυστικό για να ανοίγει η ρακέτα και να μπορεί να είναι όσο το δυνατόν πιο αποδοτικός ο σταρ της ομάδας, Γιάννης Αντετοκούνμπο

Οι κύκλοι που.... εκτοξεύουν Μπακς και Γιάννη

Τα αποτελέσματα αυτής της πανέξυπνης κίνησης του Μπουντενχόλζερ φαίνονται τόσο στην κατάταξη των Μπακς, όσο και στα φοβερά στατιστικά του Greek Freak.

Ο Έλληνας φόργουορντ είναι πρώτος σε καρφώματα που δεν προέρχονται από ασίστ (δηλαδή φτιάχνει τη φάση μόνος του ), αφού έχει 55. Επιπλέον οι κύκλοι βοηθούν και στα τρίποντα των Μπακς. Αυτή τη στιγμή οι Μπακς είναι πρώτοι σε εύστοχα τρίποντα ανά ματς με 14. Φανταστείτε πως την περσινή σεζόν είχαν 8.8.

Επιπλόν οι Μπακς είναι 3η καλύτερη ομάδα σε offensive rating και η κορυφαία στο σκοράρισμα. Εκτός φυσικά τον εκπληκτικό Γιάννη, μεγάλο ρόλο παίζει ο Μπρουκ Λοπεζ που σουτάρει εξαιρετικά πίσω από τρίποντο με 2.5 εύστοχα ανά ματς,

Το trick του head coach των Μπακς έχει... εκτοξεύσει την ομάδα, ενώ ο Γιάνναρος πάει για MVP. Η ρακέτα αδειάζει γρήγορα με το φοβερό spacing και ο Αντετοκούνμπο ξεδιπλώνει το τεράστιο ταλέντο του.

«Μερικές φορές πρέπει να βρεις δημιουργικούς τρόπους για να δημιουργήσεις χώρο στη επίθεση», ήταν τα λόγια του Μπουντενχόλζερ στο ESPN

Το... τετράποντο των προπονήσεων

Πολλές ομάδες του ΝΒΑ έχουν βάλει στο ρεπερτόριο της προπόνησης του τέτοιου είδους τακτικές και θέλουν να εκμεταλλευτούν και το μακρινό τρίποντο. Στο προπονητικό κέντρο υπάρχουν ειδικές γραμμές που είναι πιο πίσω από το τρίποντο και αν ευστοχήσεις πίσω από εκεί, μετράει σαν τετράποντο.

Αυτό γίνεται στους Χοκς για χάρη του Τρέι Γιανγκ, στους Σίξερς, στους Μπουλς, στους Νετς, στους Χοκς.

Οι γραμμές αυτές προτρέπουν τους παίκτες να σουτάρουν περισσότερο. Το ΝΒΑ έχει περάσει σε μια νέα εποχή που πολλοί προπονητικοί μέθοδοι βασίζονται στο τρίποντο, αλλά και στο spacing, δύο από τα κυριότερα στοιχεία του παιχνιδιού.

πηγή: ESPN

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα