Γιουλ Vs Παναθηναϊκός: Από τη rookie σεζόν, στο... Vuelve Llull (vids)

Γιώργος Κούβαρης
Γιουλ Vs Παναθηναϊκός: Από τη rookie σεζόν, στο... Vuelve Llull (vids)
Η EuroLeague Greece γράφει για τον Σέρχιο Γιουλ και τις 12 φορές που έχει τεθεί αντιμέτωπος με τον Παναθηναϊκό, έχοντας να επιδείξει τόσο καλές, όσο κακές αλλά και... κομβικές εμφανίσεις, όπως αυτές στα περσινά playoffs που επέστρεψε στην ενεργό δράση.

Ήταν 25 Απριλίου 2018. Το τρίτο ματς των playoffs της EuroLeague, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να υποδέχεται τον Παναθηναϊκό ύστερα από τα δύο πρώτα παιχνίδια της σειράς στο ΟΑΚΑ. Όλα τα ισπανικά (και όχι μόνο) βλέμματα ήταν στραμμένα σε έναν και μόνο παίκτη. Τον Σέρχιο Γιουλ! Μετά τον σοβαρό του τραυματισμό τον Αύγουστο του 2017 σε φιλικό ματς της Ισπανίας με το Βέλγιο, ο φυσικός ηγέτης των Μαδριλένων ήταν και πάλι έτοιμος να επιστρέψει στο παρκέ...

Οι 12.000 φίλοι της Ρεάλ που βρέθηκαν εκείνο το βράδυ στο «WiZink Center» είχαν ετοιμάσει θερμή υποδοχή στον 31χρονο γκαρντ, ο οποίος έμελλε να αποδειχθεί -και πάλι- κακός μπελάς για τον Παναθηναϊκό. Όπως και σε πολλά παιχνίδια την τελευταία δεκαετία. Από τότε που ήταν... rookie στη Ρεάλ μετά τη μεταγραφή του από τη Μανρέσα το καλοκαίρι του 2007 έως και σήμερα! Ο Σέρχιο Γιουλ θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Παναθηναϊκό (19/12, 22:00) για 13η φορά στην καριέρα του ή αν προτιμάτε, οι «πράσινοι» θα κληθούν να τον... περιορίσουν για 13η φορά στην ιστορία της EuroLeague.

Με τον Ισπανό σταρ στο ρόστερ της, η Ρεάλ έχει επτά νίκες έναντι πέντε του Παναθηναϊκού, ενώ μέσα στη Μαδρίτη το σκορ είναι συντριπτικά υπέρ της «βασίλισσας» με ρεκόρ 6-1! Η μοναδική φορά που ο Παναθηναϊκός κατάφερε να αποδράσει από το ίδιο γήπεδο ήταν στο ΤΟΡ-16 της σεζόν 2012-13 με σκορ 74-73. Σε εκείνο το παιχνίδι ο Γιουλ είχε κινηθεί σε... μέτρια επίπεδα έχοντας μόλις 4 πόντους με 2/6 σουτ σε 22 λεπτά συμμετοχής. Αυτή ήταν και η τελευταία -γενικά- νίκη των «πρασίνων» στη Μαδρίτη, αφού έκτοτε η Ρεάλ μέτρησε πέντε σερί νίκες.

Η πρώτη φορά που ο Σέρχιο Γιουλ αντιμετώπισε τον Παναθηναϊκό ήταν στις 6 Δεκεμβρίου 2007 στο ΟΑΚΑ όπου οι «πράσινοι» είχαν νικήσει με 92-85 και εκείνος, νεαρός ακόμα, είχε αγωνιστεί μόλις 9 λεπτά με 6 πόντους (2/3 δίποντα, 2/2 βολές). Το καλύτερο παιχνίδι του σούπερ σταρ των Μαδριλένων σημειώθηκε στην Regular Season της σεζόν 2016-17 και πιο συγκεκριμένα στο ματς όπου είχε τραυματιστεί σοβαρά ο Τζέιμς Γκιστ (16/11/2016). Ο Γιουλ είχε σημειώσει τότε και το προσωπικό ρεκόρ καριέρας στην EuroLeague με 30 πόντους (7/14 δίποντα, 4/6 τρίποντα, 4/4 βολές και 4 ασίστ) σε ένα... εκπληκτικό duel με τον Τζέιμς Φελντέιν ο οποίος με τη σειρά του είχε 6/7 τρίποντα! Πάντως το «τριφύλλι» δεν τον είχε πειράξει αυτή η εμφάνιση του Γιουλ, παρά το γεγονός ότι είχε φτάσει μια ανάσα από τη νίκη.

Τα ματς που θα έχουν να θυμούνται για πολλά χρόνια ακόμα είναι αυτά των περσινών playoffs στη Μαδρίτη. Δεν ήταν μόνο η αγωνιστική του παρουσία στο παρκέ, αλλά και το γενικότερο κλίμα ενθουσιασμού που επικρατούσε για την μεγάλη του επιστροφή στην ενεργό δράση ύστερα από εννέα μήνες μακριά από τα παρκέ λόγω της ρήξης χιαστού. Δίπλα στο πανηγυρικό κλίμα, προσθέστε και τους κρίσιμους πόντους του στην τελευταία περίοδο και... ιδού το αποτέλεσμα. Ήταν από τους παίκτες-κλειδιά της Ρεάλ για την πρόκρισή της στο Final 4 του Βελιγραδίου και ένας από τους «εκτελεστές» του Παναθηναϊκού αν συνυπολογίσουμε και τους 11 πόντους με 3/7 τρίποντα που είχε και στο 4ο ματς της σεράς.

Στα 12 ματς μεταξύ Γιουλ-Παναθηναϊκού, ο Ισπανός γκαρντ μετράει κατά μέσο όρο 11,6 πόντους έχοντας 50% στα δίποντα (24/48), 38% στα τρίποντα (23/60) και 69% στις βολές (22/32).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.