Οι αφάνες του ΝΒΑ έχουν την τιμητική τους! (pics)

Νίκος Καρφής
Οι αφάνες του ΝΒΑ έχουν την τιμητική τους! (pics)

bet365

Η αφάνα έχει γράψει την δική της ιστορία στο ΝΒΑ και το gazzetta.gr στέκεται σε κορυφαίους παίκτες της λίγκας που είχαν αυτή την... πινελιά στο μαλλί τους.

Επιτέλους η αφάνα έχει την τιμητική της!

Αν ψάξει κάποιος όλες τις περιόδους το ΝΒΑ, σίγουρα θα βρει πολλούς παικταράδες που φημιζόντουσαν για τις αφάνες τους. Πολύ cool, πολύ διαφορετικό, πολύ ιδιαίτερο. Μια ξεχωριστή νότα που σου έδινε άλλο αέρα.

Το Predictor παίζει μπάλα και στο Champions League με έπαθλο €5000 μετρητά* κάθε αγωνιστική μέρα! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Η αφάνα στα καλύτερα της. Οι afana boys ξέρουν πολύ μπάσκετ και ακολουθούν οι καλύτεροι παίκτες με αυτή την ιδιαιτερότητα στο μαλλί. Φοβερή η… αεροδυναμική!

Με αφορμή λοιπόν την χαρακτηριστική αφάνα του Τζάρετ Άλεν των Νετς και τις δηλώσεις που έκανε για αυτή, το gazzetta.gr διάλεξε 10 σπουδαίους παίκτες που έχουν παίξει με afro style.

«Δεν προσπαθώ να κάνω επίδειξη και ούτε έχω αφήσει έτσι τα μαλλιά μου επειδή είναι old school μόδα. Είναι τα... μαλλιά μου! Τα έχω έτσι για πέντε χρόνια!» ήταν η χαρακτηριστική του ατάκα στους «New York Times»

Πάμε να δούμε μερικές από τις πιο διάσημες αφάνες στην ιστορία του ΝΒΑ (αλλά και του ΑΒΑ αρχικά).

Josh Childress (Σανς, Χοκς, Νετς, Πέλικανς)

9.1 πόντοι, 4.7 ριμπάουντ

Οι Έλληνες τον ξέρουν καλά, αφού είχε φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού. Εντυπωσιακός dunker που είχε την αφάνα ως το μεγάλο όπλο για τις…. απογειώσεις. Πόσο ωραίο ήταν να βλέπεις σε ένα ματς να βρίσκεται δίπλα δίπλα με τον Μπεν Ουάλας. Το μαλλί έκλεβε την παράσταση. Στο σουτ είχε μα από τις πιο περίεργες τεχνικές. Μόνο ο Σον Μάριον τον ανταγωνίζεται. Είχε χαρίσει πρόκριση στον τελικό της Euroleague στους ερυθρολεύκους το 2010 με το φόλοου του μετά από airball του Τεόντοσιτς. Η Ευρώπη έμαθε την αφάνα και σίγουρα είναι μια περίπτωση παίκτη που δύσκολα ξεχνάς

Darnell Hillman (Πέισερς, Νετς, Νάγκετς, Ουόριορς)

9.8 πόντοι, 7.6 ριμπάουντ

Γεννήθηκε το 1949 και έπαιξε μπάσκετ σε Πέισερς, Κίνγκς, Νάγκετς, Νετς, Ουόριορς. Μοίρασε την καριέρα του ανάμεσα σε ΑBA και NBA. Πολλά χρόνια το afro μαλλί του συντρόφευε τους φίλους των Πέισερς. Πραγματικά ένιωθε περήφανος για το μαλλί του. Δεν τον θυμούνται όλοι, όμως η αφάνα του το πήγε σε άλλο επίπεδο, όπως μαρτυρά και η φωτογραφία. Ίσως να λείπουν παίκτες από τη λίστα που είναι καλύτεροι από αυτόν, αλλά με τέτοια αφάνα θα ήταν... ιεροσυλία να μην τον βάλουμε.

Kareem Abdul Jabbar (Μπακς, Λέικερς)

24.6 πόντοι, 11.2 ριμπάουντ, 2.5 μπλοκ

Η κομψή αφάνα του κορυφαίου σκόρερ στην ιστορία του ΝΒΑ. Ο master της ραβέρσας είχε την δικιά του εκδοχή της αφάνας. Καθόλου συνηθισμένη και σίγουρα ιδιαίτερη για την εποχή του. Μαζί με τον Μάτζικ συνέθεσαν ένα από τα κορυφαία δίδυμα στη ιστορία του ΝΒΑ και άφησαν την σφραγίδα τους στα 80s με τις φοβερές μάχες με τους Σέλτικς του Μπερντ. Το showtime στα καλύτερα σε εκείνη την ομαδάρα. Ελκυστικό σύνολο με τον Τζαμπάρ να κλέβει την τόσο με τα... όργια του στο παρκέ, όσο και για τα μαλλιά του. Τεράστιος παίκτης που έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομα του στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη.

Anderson Varejao (Καβς, Ουόριορς)

7.3 πόντοι και 7.2 ριμπάουντ

Toν βάλαμε στη λίστα, ενώ ίσως θα έπρεπε να μην είναι. Το περίεργο μαλλί πατημένο με την κορδέλα, ήταν μια κατηγορία μόνο του. Ίσως όχι ο ορισμός της αφάνας, αλλά σίγουρα είχε κάτι το ιδιαίτερο. Πολλές φορές έκανε flopping και τα μαλλιά του ανέμιζαν σε κάθε πέσιμο του. Οι φίλοι του Κλίβελαντ τον αγαπούν, αφού έμεινε στην ομάδα του για 14 χρόνια.

Wes Unseld (Μπούλετς)

10.8 πόντοι και 14 ριμπάουντ

Θύμιζε λες και έχει βάλει περούκα. Γιατί ήταν σαν να έχει πατήσει κάποιος το πάνω μέρος της αφάνας και να μαζεύτηκε στα πλάγια. Ικανότατος σέντερ για την εποχή του και ένας τύπος που τελείωσε την καριέρα του με μέσο όρο double double. Είχε 10.8 πόντους και 14 ριμπάουντ, ενώ πήρε το πρωτάθλημα του 1978 με τους Μπούλετς. Σπουδαία μορφή για τη λίγκα. Ωραίο μαλλί κύριε Άνσελντ.

Kobe Bryant (Λέικερς)

25 πόντοι, 5.2 ριμπάουντ, 4.7 ασίστ

Nαι είναι αλήθεια! Ο Κόμπι κάποτε είχε την αφάνα του και αυτή ήταν η κορυφαία μίνι αφανα στην ιστορία του ΝΒΑ. Έδωσε στον Βlack Mamba την αίσθηση πως ένα νέο παιδί έρχεται στη λίγκα και είναι έτοιμος να την κατακτήσει. Κάτι που φυσικά έκανε. Αμέτρητες επιτυχίες. Δύσκολα υπάρχει λίστα στο ΝΒΑ που δεν συναντάς τον Κόμπι. Ο σπουδαιότερος παίκτης που φόρεσε ποτέ τη φανέλα των Λέικερς σύμφωνα με τον Μάτζικ Τζόνσον. Απίστευτος σκόρερ και γεννημένος νικητής. Το mamba mentality τον έκανε refuse to lose, ενώ αποτελεί τεράστιο μέγεθος για το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του πλανήτη. Θρύλος των λιμνανθρώπων, οι οποίοι αγνοούν την χαρά από τότε που τελείωσε την καριέρα του. Το αέρινο στυλάκι του Κόμπι λείπει πολύ από τη λίγκα!

Bill Walton (Μπλέιζερς, Κλίπερς, Σέλτικς)

13.3 πόντοι, 10.5 ριμπάουντ

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τον Μπιλ Ουόλτον. H αφάνα του δεν ήταν ποτέ πολύ μεγάλη, αλλά το κόκκινο χρώμα σε συνδυασμό με τον τρόπο που πέταγαν στον αέρα, τον βάζουν στη συζήτηση για ένα από τους πιο cool τύπους στην ιστορία του NBA! Εξαιρετικός ψηλός με 2 πρωταθλήματα ΝΒΑ σε Σέλτικς και Μπλέιζερς. Κυρίαρχος σέντερ στα 70s και τα 80s.

Αrtis Gilmore (Kόλονελς, Μπουλς, Σπερς, Μπουλς, Σέλτικς)

18.8 πόντοι, 12.3 ριμπάουντ και 2.3 μπλοκ ανά ματς.

Iδιαίτερη περίπτωση. Εντυπωσιακή αφάνα με μια γραμμή στα γένια πολύ μπροστά από την εποχή της. Ο Τζίλμορ έγραψε την δικιά του ιστορία στο ΝΒΑ και η αφάνα του ήταν το σήμα κατατεθέν. Με την αφάνα του κέρδισε ακόμα και 7-8 πόντους στο ύψος. Είχε 18.8 πόντους και σίγουρα οι παλιοί τον θυμούνται πολύ καλύτερα. Φοβερό το double double σε μέρο όρο πόντων και ριμπάουντ.

Ben Wallace (Oυίζαρντς, Μάτζικ Πιστονς, Μπουλς, Καβς)

5.7 πόντοι, 9.6 ριμπάουντ και 2 μπλοκ ανά ματς

Με διαφορά η καλύτερη σύγχρονη αφάνα του ΝΒΑ. Ο Μπεν ήταν σπουδαίος αμυντικός και το μαλλί του του έδινε κάτι ξεχωριστό που τρόμαζε πιο πολύ τους αντιπάλους του. Ένα πραγματικό… κτήνος που σε κατασπάραζε παίρνοντας έξτρα δύναμη από το afro style του. Φόρεσε το δαχτυλίδι του 2004 με τους Πίστονς στη σημαντικότερη στιγμή τη καριέρας του. Τρομακτικός για τους αντιπάλους του. Μεγάλο παράσημο τα 4 βραβεία αμυντικού της σεζόν που πήρε στα χέρια του.

Julius Erving (Νετς, Σίξερς)

24.2 πόντοι, 7.5 ριμπάουντ

Ο πρωτοπόρος Doctor J. O άνθρωπος που έδωσε μια άλλη κατεύθυνση στο μπάσκετ και άλλαξε τον τρόπο που το έπαιζαν ως εκείνη τη στιγμή. Έγραψε ιστορία με τα καρφώματα του και η αφάνα του έδινε την απαραίτητη αεροδυναμική για τις πτήσεις του. Εντυπωσιακός ο διαγωνισμός καρφωμάτων του 1976, τότε που πάτησε από τη βολή σε μι κλασική φωτογραφία της λιγκα. Το τέλειο hairstyle για ένα εκπληκτικό παίκτη μιας αξέχαστης εποχής του ΝΒΑ

 

NBA Τελευταία Νέα