Tα δεδομένα για πιθανό trade του Τζον Ουόλ στους Νικς και ο... Ντουράντ!

Γιώργος Κούβαρης
Tα δεδομένα για πιθανό trade του Τζον Ουόλ στους Νικς και ο... Ντουράντ!

bet365

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, ο Τζον Ουόλ είναι διαθέσιμος για trade από τους Ουάσινγκτον Ουίζαρντς και οι Νικς ετοιμάζονται για την... μεγάλη κίνηση που θα ανοίξει τον δρόμο και για έναν ακόμα superstar!

Η αλήθεια είναι ότι στη Νέα Υόρκη έχουν ξεχάσει τελείως την έννοια της λέξης playoffs τα τελευταία έξι χρόνια. Λογικό και επόμενο για τους ανθρώπους της ομάδας να βρίσκονται σε... αναμμένα κάρβουνα και να περιμένουν την κατάλληλη στιγμή προκειμένου να «χτυπήσουν» κάποιο μεγάλο όνομα του ΝΒΑ!

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο τελευταίος σταρ που που απέκτησαν ήταν ο Καρμέλο Άντονι το 2011, ενώ είχε προηγηθεί ο Αμάρε Στούνταμαϊρ (όταν ήταν ακόμα στα... καλά του) έναν χρόνο νωρίτερα. Έκτοτε οι κινήσεις που έγιναν δεν συγκίνησαν κανέναν, αφού και ο Ντέρικ Ρόουζ δεν θύμιζε ούτε στο 20% τον παίκτη που είχε αναδειχθεί MVP πριν από επτά χρόνια. Η ανάγκη για κάποιον superstar έχει γίνει... επιτακτική -πλέον- στο «Μεγάλο Μήλο» με τους Νικς να έχουν «βολιδισκοπήσει» για τα καλά -σε πρώτη φάση- τον Τζον Ουόλ!

Μέχρι στιγμής έχει 21 πόντους, 8,1 ασίστ και 3,5 ριμπάουντ κατά μέσο όρο αλλά το μέλλον του στην Ουάσινγκτον μόνο... ευοίωνο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Άλλωστε τα ρεπορτάζ στην Αμερική κάνουν λόγο για την... άμεση διαθεσιμότητα του Ουόλ για trade, παρά το γεγονός που υπέγραψε πριν έναν χρόνο το max συμβόλαιο με τους Ουίζαρντς, το οποίο θα έχει ισχύ από το καλοκαίρι του 2019 και θα ανέρχεται στα 170 εκατομμύρια δολάρια για τέσσερα χρόνια.

Όμως το γεγονός αυτό δεν φαίνεται να βάζει απαγορευτικό στους Νικς και αυτό διότι θα υπάρχει χώρος στο salary cap μετά το ενδεχόμενο του trade. Ας πάρουμε όμως τα δεδομένα με την σειρά όσον αφορά την πιθανότητα του trade.

1. Ο point guard που περιμένουν στη Νέα Υόρκη

Η απόκτηση του Τζον Ουόλ θα φέρει στους Νικς τον point guard που ήθελαν όλα αυτά τα χρόνια και ο οποίος θα μπορέσει να γράψει τη δική του ιστορία με τη φανέλα της ομάδας. Μέχρι στιγμή μοιράζει μία ασίστ περισσότερη από όσες μοιράζουν μαζί στη Νέα Υόρκη οι Μπερκ, Μουντιέ και Ντιλικινά. Και στο πρόσωπό του Τζον Ουόλ οι Νεοϋορκέζοι θα μπορέσουν να στηριχθούν για μια «γεμάτη» τετραετία βάζοντας γερές βάσεις για την επιστροφή της ομάδας στα playoffs. Και φυσικά τον παίκτη που θα μπορέσει να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τον Κρίσταπς Πορζίνγκις.

2. Θα ανοίξει ο δρόμος και για δεύτερο superstar με πρώτο στη λίστα τον Ντουράντ

Το όνομα του Κέβιν Ντουράντ έχει ακουστεί και με το παραπάνω για τους Νικς. Ο μοναδικός λόγος που θα μπορούσε να βάλει απαγορευτικό σε μια τέτοια μετακίνηση, έχει να κάνει με την απουσία και άλλων stars από την ομάδα. Ο Κρίσταπς Πορζίνγκις δεν είναι... αρκετός για να προσελκύσει τον Durantula, ο οποίος κάλλιστα θα μπορούσε να επιλέξει τη Νέα Υόρκη στην free agency εάν και εφόσον υπήρχε ένας ακόμα παίκτης. Ο Ουόλ είναι εκείνος που θα προσελκύσει τον KD, ειδικά από τη στιγμή που αγωνίζεται σε διαφορετική θέση συνθέτοντας μια εξαιρετική Big-Three.

3. Υπάρχουν οι παίκτες για να γίνει το trade

Φυσικά δεν φτάνει μόνο το ενδιαφέρον των Νικς, αφού οι Ουίζαρντς θα έχουν υψηλές απαιτήσεις για να παραχωρήσουν έναν franchise player. Μέχρι στιγμής τα ονόματα που έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν στην άλλη άκρη του Ατλαντικού ως πιθανά ανταλλάγματα είναι οι Τιμ Χάρνταγουεϊ Τζούνιορ (ο οποίος πραγματοποιεί εκπληκτική χρονιά), Φρανκ Ντιλικινά, Ενές Καντέρ και Εμάνουελ Μουντιέ. Ουσιαστικά θα αλλάξουν ριζικά φέτος οι Νικς εάν και εφόσον γίνει κάτι τέτοιο! Κάτι που σημαίνει ότι θα πουν πρόωρο «αντίο» στη φετινή σεζόν ωστόσο στο τέλος της χρονιάς θα μπορέσουν να έχουν μια καλύτερη επιλογή στο draft και συνάμα να τα δώσουν όλα για όλα για τον Ντουράντ!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα