Ο πιο υποτιμημένος παίκτης κάθε ομάδας στην Δυσή! (pics)

Νίκος Καρφής
Ο πιο υποτιμημένος παίκτης κάθε ομάδας στην Δυσή! (pics)

bet365

Η λέξη «υποτιμημένος» ταιριάζει απόλυτα σε ορισμένους παίκτες της λίγκας και έφτασε η ώρα να ασχοληθούμε και με τον παίκτη της κάθε ομάδας στην Δύση που δικαιολογό αυτόν τον ορο.

Την προηγούμενη εβδομάδα ασχοληθήκαμε με τις ομάδες της Ανατολής και διαλέξαμε τον πιο υποτιμημένο παίκτη σε κάθε μια από αυτές. Δεν γινόταν να αφήσουμε παραπονεμένη τη Δύση.

Η περιφέρεια που έχει κάνει κουμάντο στο ΝΒΑ τις περισσότερες φορές τα τελευταία χρόνια έχει πολλούς παίκτες που αδικούνται, καθώς δεν παίρνουν την αναγνώριση και τη δημοσιότητα που δικαιούνται

''Εδώ παίζεις στην έδρα σου και με Cash Out* '' *Ισχύουν Όροι και Προυποθέσεις

Πάμε να δούμε τον πιο υποτιμημένο παίκτη από κάθε ομάδα της Δύσης

Dallas Mavericks: Wesley Matthews

Στατιστικά: 16.2 πόντοι με 38% τρίποντα

Δεν ειδικεύεται στην επίθεση, ούτε στην άμυνα. Όμως είναι ένας πολύ χρήσιμος παίκτης που μπορεί να δώσει λύσεις στον προπονητή του. Το απέδειξε στους Μπλέιζερς και τώρα που αγωνίζεται στους Μάβερικς.

Ξέρει να χρησιμοποιεί το μυαλό του και δουλεύει σκληρά για να κρύψει αδυναμίες στο παιχνίδι του. Τιμιότατος catch and shoot player που στην καλή του μέρα μπορεί να σε… καθαρίσει, ενώ σουτάρει με καλά ποσοστά στα τρίποντα (38%)

Denver Nuggets: Gary Harris

17.4 πόντοι και 3.6 ριμπάουντ

Oι Νάγκετς έχουν αρχίσει εξαιρετικά τη φετινή σεζόν και σε αυτό βοηθά και ο πολύτιμος Γκάρι Χάρις που έχει 17.4 πόντους ανά ματς. Σουτάρει με 45% στο παρκέ και παρόλο που παίζει σαν shooting guard δεν ξεχνά να μένει προσηλωμένος στα αμυντικά του καθήκοντα.

Σκοράρει, δημιουργεί καταστάσεις με την ικανότητα του στο playmaking, ενώ συνεισφέρει και στα αμυντικά πλάνα του προπονητή του, όπως είπαμε και παραπάνω. Εξαιρετική περίπτωση παίκτη που είναι μόλις 24 ετών.

Golden State Warriors: Shaun Livingston

Στατιστικά: 5.8 πόντοι και 2.9 ριμπάουντ

Πόσο δύσκολο είναι να παίζεις στους Ουόριορς και να καταφέρεις να φανείς όταν έχει τους Κάρι, Ντουράντ, Γκριν και Κλέι να παίρνουν όλα τα φλας πάνω τους. Δεν γίνεται να μιλήσεις για υποτιμημένους και να μην σταθείς στον Λίβινγκστον. Στη second unit των πρωταθλητών είναι ο κινητήριος μοχλός με το τέλειο midrange.

Mπορεί να μαρκάρει πολλές θέσεις, αφού τον βοηθά το ύψος του. Καλός στις κινήσεις χωρίς την μπάλα, ενώ το μπασκετικό του I.Q ταιριάζει απόλυτα σε μία από τις πιο απολαυστικές ομάδες όλων των εποχών.

Houston Rockets: Eric Gordon

Στατιστικά: 14.7 πόντοι

Ποτέ δεν ήταν αστέρας πρώτης διαλογής, αλλά σίγουρα είναι στο αμέσως επόμενο επίπεδο. Οι Χάρντεν και Πολ είναι οι ηγέτες του Χιούστον, αλλά ο Γκόρντον καταφέρνει να γίνεται καθοριστικός σε πολλά ματς.

Μπορεί να φτιάξει μόνος του τα σουτ του, να πάρει το screen και να βγει να εκτελέσει, ενώ έχει το θράσος να στο… στάξει από παντού πάνω στο παρκέ. Την περσινή σεζόν έκανε σπουδαία πράγματα στα playoffs και φέτος σκοράρει 14.7 πόντους.

Los Angeles Lakers: JaVale McGee

Στατιστικά: 13.9 πόντοι, 6.9 ριμπάουντ και 2.9 μπλοκ

Επιβίωσε από τα… βέλη που του εξαπέλυε ο Σακίλ (δικαιολογημένα), αφού μερικές φορές τα λάθη του και οι αποφάσεις τουήταν αστείες. Έγινε πρωταθλητής στο Γκόλντεν Στέιτ και έδειξε πως μπορεί να παίξει καλά σε μια ομάδα με υψηλές απαιτήσεις

Φέτος διεκδικεί το βραβείο του αμυντικού της σεζόν, ενώ είναι φόβος και τρόμος στο παιχνίδι πανω από τη στεφάνη. Σκοράρει 13.9 πόντους, κατεβάζει 6.9ριμπάουντ και μοιράζει 2.9 τάπες. Δεν αστειεύεται φέτος ο Τζαβέιλ.

Memphis Grizzlies: Jamychal Green

Στατιστικά: 7.5 πόντοι και 6 ριμπάουντ

Έχει χάσει τη θέση του από τον rookie Τζάκσον, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν τιμά το μεροκάματα όταν παίζει. Ικανότατος ριμπάουντερ που πληγώνει τους αντιπάλους του με τις κινήσεις του. Μετρά 7.5 πόντους ανά ματς, ενώ παρόλο που δεν σουτάρει πολλά τρίποντα, το κάνει καλά (50%).

Οι Γκρίζλις… κλείνουν πολλά στόματα με τις εμφανίσεις και ο Γκριν έχει βάλει το μικρό του λιθαράκι σε αυτό.

Minnesota Timberwolves: Derrick Rose

Στατιστικά: 19 πόντοι και 4.9 ασίστ

Ένας παίκτης που αν δεν είχε σοβαρούς τραυματισμούς, τώρα θα ήταν μέσα στο TOP 10 του ΝΒΑ και γιατί όχι στο TOP 5. Ωστόσο εξαιτίας αυτών των άτυχων στιγμών και των πολλών σκαμπανεβασμάτων, πολλοί άρχισαν να τον αμφισβητούν και να του υποτιμούν.

Αυτός δίνει τις απαντήσεις στου στο γήπεδο, εκεί όπου έχει 19 π΄ντους και 4.9 ασίστ. Μάλιστα πριν λίγο καιρό έκανε ρεκόρ καριέρας με 50 πόντους. Το… τριαντάφυλλο δεν έχει μαραθεί ακόμα. Έχει κερδίσει την χαμένη του αυτοπεποίθηση και οι λύκοι μετρούν 3 σερί νίκες, κοιτώντας με πολλές ελπίδες τα playoffs.

New Orleans Pelicans: Nikola Mirotic

19.6 πόντοι, 11.4 ριμπάουντ και 32% τρίποντα

Στο Σικάγο είχε τα θέματα του, όμως στους Πέλικανς είναι άλλος άνθρωπος έτοιμος να… τσακίσει τους πάντες. «Φονιάς» πίσω από το τρίποντο, ενώ ξέρει να παίρνει τη σωστή θέση για το ριμπάουντ.

Δείχνει να του ταιριάζει περισσότερο η θέση του power forward από εκείνη του small forward. Κάνει θαύματα στο σκοράρισμα με 19. 6 πόντους, ενώ βοηθά τον Ντέιβις και στο τομέα των ριμπάουντ με 11.4.

Oklahoma City Thunder: Steven Adams

Στατιστικά: 15.9 πόντοι και 10.1 ριμπάουντ

Έχει μπροστά του 2 παιχταράδες, τον Τζορτζ και τον Ουέστμπρουκ. Αλλά παρόλα αυτά είναι ο άνθρωπος που αφήνει την σφραγίδα του στο ματς με τα όσα κάνει στη ρακέτα.

Εξαιρετικός rim protector , καλός σκόρερ μετά από pick n roll και ένας εκ των πιο σκληρών παικτών της λίγκας. Με 15.9 πόντους και 10.1 ριμπάουντ ανά ματς δείχνει σε πολύ καλό φεγγάρι. Και σκεφτείτε να μην χάριζε μερικά ριμπάουντ στον Ουέστμπρουκ.

Phoenix Suns: TJ Warren

Στατιστικά: 17.6 πόντοι και 4.2 ριμπάουντ

Το δίδυμο Μπούκερ-Έιτον κλέβει την παράσταση και δεν μένει πολύς χώρος για τον Ουόρεν να λάμψει. Βέβαια τα στατιστικά του Ουόρεν φέτος είναι εξαιρετικά και φανερώνουν πόσο έχει βελτιωθεί.

Αποδοτικός σκόρερ και πολύ τίμιος ριμπάουντερ. Όταν παίζουν small ball μπορεί να πάει ακόμα και στο «5». Οι Σανς θα πρέπει να νιώθουν χαρούμενοι με όσα προσφερει. Δεύτερος σκόρερ της ομάδας με 17.6 πόντους και κορυφαίος μπλοκέρ με 0.7 ανά ματς.

Portland Trail Blazers: Al-Farouq Aminu

Στατιστικά: 8.9 πόντοι, 8.4 ριμπάουντ και 36% τρίποντα

Όλοι μιλούν για τον Λίλαρντ και τον Νούρκιτς, αλλά και τον Νούρκιτς. Όως υπάρχει και ο καθοριστικός Αμίνου. Κάνει σπουδαία δουλειά στην άμυνα, αναλαμβάνοντας τον κορυφαίο περιφερειακό επιθετικό της αντίπαλης ομάδας. Βοηθά στα μπλοκ, κλείνει την ορατότητα με το wingspan του, ενώ σουτάρει τρίποντα με το καλό 36%.

San Antonio Spurs: Rudy Gay

Στατιστικά: 13.9 πόντοι και 7.8 ριμπάουντ

Με τα προσόντα που είχε και τις συστάσεις που τον συνόδευαν, σίγουρα θα μπορούσε να κάνει πολλά παραπάνω. Ακόμα και έτσι όμως είναι ένας από τους καλούς two-way players της λίγκας, όταν είναι συγκεντρωμένος.

Εξαιρετική κίνηση έκαναν οι Σπερς όταν τον πήραν. Μπορεί να σκοράρει και να παίξει εξαιρετική άμυνα. Τρίτος σκόρερ της ομάδας πίσω από τους All Star ΝτεΡόζαν και Όλντριτζ.


Sacramento Kings: Buddy Hield

Στατιστικά: 18.8 πόντοι, 5.6 ριμπάουντ και 41% στα τρίποντα

Έχει το πακέτο επιθετικά να κάνει σπουδαία πράγματα, απλά πολλές φορές δυσκολεύτηκε να το δείξει και αμφισβητήθηκε.

Είναι νέος ακόμα σε μια άκρως ταλαντούχα ομάδα τους Κινγκς. Αν δουλέψει σκληρά θα φτιάξει μια υπέροχη ομάδα παρέα με τους Φοξ, Μπογκντάνοβιτς, Μπάγκλεϊ και Κόλεϊ-Στάιν.

Utah Jazz: Joe Ingles

Στατιστικά 13.4 πόντοι, 4.1 ριμπάουντ, 4.3 ασίστ και 39% τρίποντα

Άλλος ένας παίκτης που όταν λες τη λέξη υποτιμημένος σου έρχεται στο μυαλό. Πανέξυπνος τύπος, πασέρ που κάθε ομάδα θα ήθελε να έχει στις θέσεις των φόργουορντ, καλός αμυντικός και ένας εκ των κορυφαίων τριποντέρ στη λίγκα.

Όσο μεγαλώνει, τόσο καλύτερος γίνεται. Δεν είναι αθλητικός, δεν εντυπωσιάζει με τα καρφώματα του, αλλά ο Κουίν Σνάιντερ πίνει νερό στο όνομα του.

Clippers: Montrezl Harrell

Στατιστικά: 14.6 πόντοι και 6.6 ριμπάουντ

Κάνει μεγάλα ματς ο κύριος Χάρελ τον τελευταίο καιρό και έχει φτάσει σε σημείο να «καθαρίσει» τους αντίπαλους ψηλούς μόνος του όπως στο ματς με τους Μπακς. Δίνει πολύτιμες λύσεις στον Ντοκ Ρίβερς και μάχεται κάθε βράδυ για να προστατεύσει την... ρακέτα της ομάδας. Μετρά 14.6 πόντους και 6.6 ριμπάουντ ανά παιχνίδι, αριθμοί που δείχνουν τη μεγάλη συνεισφορά του. Εκδηλωτικός σε κάθε φάση, ξέρει να ανεβάζει τους συμπαίκτες του.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα