H επιστροφή των «βασιλιάδων» και η πονηρή... αλεπού! (pics & vids)

H επιστροφή των «βασιλιάδων» και η πονηρή... αλεπού! (pics & vids)

Νίκος Καρφής
H επιστροφή των «βασιλιάδων» και η πονηρή... αλεπού! (pics & vids)

bet365

Οι Σακραμέντο Κινγκς έχουν εκπλήξει τους πάντες με το ξεκίνημα τους και το gazzetta.gr γράφει για την ομάδα που αγνοεί την... χαρά από την εποχή των Ντίβατς-Στογιάκοβιτς-Ουέμπερ, εστιάζοντας στον Ντε Άαρον Φοξ.

Η αλήθεια είναι πως οι Κινγκς έχουν ξεχάσει τι σημαίνει η λέξη playoffs, αφού έχουν να παίξουν στην postseason από τη σεζόν 2005-06, τότε που αποκλείστηκαν στον πρώτο γύρο των playoffs από τους Σπερς.

Οι λάτρεις του ΝΒΑ φυσικά δεν μπορούν να ξεχάσουν την ομαδάρα των Ντίβατς, Πέτζα, Κρίστι, Μπίμπι και Ουέμπερ, η οποία το 2002, έφτασε μια... ανάσα από τους τελικούς του ΝΒΑ, παίζοντας ελκυστικό μπάσκετ.

100% Επιστροφή* χρημάτων στον αγώνα Ντόρτμουντ - Μπάγερν! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Όμως ένα τρίποντo από τον clutch Ρόμπερτ Χόρι, επέτρεψε στους Λέικερς να ισοφαρίσουν τη σειρά σε 2-2. Ένα καλάθι που... σκότωσε το Σακραμέντο, το οποίο θα πήγαινε στο 3-1 και... άγγιζε την πολυπόθητη πρόκριση.

Από εκείνη τη σεζόν και μετά πολλά άλλαξαν στο Σακραμέντο, το οποίο όμως δεν μπόρεσε να παρουσιάσει μια εξίσου καλή ομάδα που θα άφηνε στο στίγμα της στα playoffs.

Aν δει κάποιος τι κάνει το Σακραμέντο από το 2006-07 μέχρι και πέρυσι, θα διαπιστώσει πως η καλύτερη θέση στην Δύση, είναι η 10η της σεζόν 2015-16.

Επιπλέον σε μόνο 2 σεζόν, τα τελευταία 10 χρόνια έχουν πάνω από 30 νίκες στη regular season.

Kόντρα σε όλες τις προβλέψεις

Πριν ξεκινήσει η φετινή αγωνιστική περίοδος, οι περισσότεροι αναλυτές τοποθετούσαν το Σακραμέντο στον... πάτο της Δύσης, αφού το ρόστερ της ομάδας δεν είχε την απαραίτητη εμπειρία, αλλά ούτε την ποιότητα να.... απειλήσει τις καλές ομάδες της περιφέρειας, η οποία φέτος έγινε ακόμα πιο δυνατή με τον ερχομό του ΛεΜπρόν Τζέιμς στους Λέικερς.

Παρόλα αυτά οι «βασιλιάδες» έχουν καταπλήξει πολύ κόσμο με την πορεία, αφού βρίσκονται στο 7-5 και φιγουράρουν στην 7η θέση της Δύσης, μετά και τη νίκη κόντρα στους Τίμπεργουλβς.

Πριν τις ήττες με τους εκπληκτικούς φέτος Μπακς και την ομάδα με το καλύτερο ρεκόρ, τους Ράπτορς, οι Κινγκς μετρούσαν 5 σερί νίκες, παρουσιάζοντας μια σταθερότητα στην απόδοση τους και δείχνοντας πως φέτος θα παλέψουν σκληρά για να αφήσουν πίσω τους τα δύσκολα προηγούμενα χρόνια, τα οποία όλοι οι fans των «βασιλιάδων» θα ήθελαν να ξεχάσουν.

Το στοιχείο που κάνει ακόμα πιο σημαντική την εκκίνηση τους είναι πως ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς έχει παίξει μόνο σε ένα ματς φέτος, αλλά η ομάδα του δεν έχει πτοηθεί από την απουσία του.

To Σακραμέντο είναι η 4η καλύτερη επίθεση (117.8 πόντους) του ΝΒΑ, βρίσκοντας πολλούς τρόπους να βάλει τη μπάλα στο αντίπαλο καλάθι. Σίγουρα όμως τα πράγματα θα ήταν καλύτερα, αν έδειχνε μεγαλύτερη προσήλωση στην άμυνα. Οι βασιλιάδες έχουν την 26η χειρότερη άμυνα της λίγκας, αφού δέχεται 118.1 πόντους ανά ματς

Η πεντάδα της ελπίδας, ο Κουφός και ο Μπογκντάνοβιτς

Το νεανικό σύνολο των Κινγκς, το οποίο είναι γεμάτο ταλέντο, κάνει τους Πέτζα Στογιάκοβιτς (διευθυντής ανάπτυξης παικτών) και Βλάντε Ντίβατς (αντιπρόεδρος και GM των Κινγκς) να αισιοδοξούν. Το Σακραμέντο στηρίζει πολλά στους Φοξ, Χιλντ, Κόλεϊ-Στάιν, Μπιέλιτσα, Μπάγκλεϊ και φυσικά στον Μπογκντάνοβιτς που μετρά αντίστροφα για την επιστροφή του.

Ο Χίλντ είναι 24, ο Κόλεϊ-Στάιν 25, ο Φοξ είναι 20 ετών, ενώ ο Μπάγκλεϊ που διανύει τη rookie σεζόν του, είναι ο μικρότερος της παρέας (19). Πιο έμπειρος ο Μπιέλιτσα που πάτησε τα 30 και κάνει τιμιότατη χρονιά.

Η πεντάδα αυτή έχει βρει την χημεία της πάνω στο παρκέ και κάνει τους Κινγκς να βρίσκονται στο κάδρο των playoffs στο ξεκίνημα της σεζόν. Αυτοί οι 5 έχουν επωμιστεί το σκοράρισμα της ομάδας και προσπαθούν να βάλουν δύσκολα στις αντίπαλες άμυνες.

Φυσικά από τους Κινγκς δεν λείπει το ελληνικό στοιχείο. Ο Κώστας Κουφός κάνει πολύ καλά τη δουλειά του στην ομάδα, ερχόμενος από τον πάγκο. Βάζει 4.7 πόντους και κατεβάζει 5.2 ριμπάουντ, ενώ δεν χάνει την ευκαιρία να κάνει τα... πεταχτάρια του. Δίνει σημαντικές βοήθεις στον Κόλεϊ-Στάιν.

Εξαιρετικός ο Χιλντ, πολύτιμος ο Κόλεϊ-Στάιν, όμως η ευχάριστη έκπληξη και αυτός που δείχνει να είναι ένα... κλικ πάνω από τους συμπαίκτες του, είναι ο Ντε Άαρον Φοξ.

H πονηρή «αλεπού» στην χρονιά της εκτόξευσης

Ο γκαρντ των Κινγκς κατάφερε να γίνει ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία της λίγκας με 35+ πόντους, 15+ ασίστ και 10+ ριμπάουντ μετά τον ΛεΜπρόν, ενώ δεν έχει κλείσει τα 21 του χρόνια.

Επιπλέον έγινε ο νεότερος αθλητής στην ιστορία της λίγκας, που σημειώνει 30 πόντους, μοιράζει 15 ασίστ και κατεβάζει 10 ριμπάουντ σε έναν αγώνα κανονικής περιόδου.

Ο Φοξ κάνει τα πάντα και συμφέρει. Δεύτερος σκόρερ της ομάδας με 18.5 πόντους, πρώτος πασέρ με 7.5 ασίστ, 5ος ριμπάουντερ με 4.3, ενώ είναι δεύτερος στα κλεψίματα με 1.1 πίσω από τον Μπιέλιτσα.

Βάζει υποψηφιότητα για το βραβείο του πιο βελτιωμένου παίκτη και είναι απόλαυση να τον παρακολουθείς. Βέβαια έχει ακόμα πολλά περιθώρια βελτίωσης, αφού είναι μόλις 20 ετών.

Μπορεί να έχει μόλις 2 χρόνια εμπειρίας στο ΝΒΑ, αυτό δεν σημαίνει πως φοβάται να πάρει την μπάλα, όταν αυτή... καίει.

Πέρυσι δικαιολόγησε σε πολλές περιπτώσεις τον όρο του clutch, κάτι που μπορείτε να διαπιστώσετε στο παρακάτω video. Το λέει η ψυχούλα του. Δώστε του την μπάλα στα κρίσιμα και αυτός ξέρει τι θα την κάνει.

Θα αντέξουν οι Κινγκς;

Η σεζόν έχει ακόμα πολύ δρόμο και σίγουρα οι Κινγκς θα πρέπει να κλείσουν τα αυτιά τους και να δουλέψουν, προσπαθώντας να είναι στην... εξίσωση των playoffs ως το τέλος.

Μετά από πολλά χρόνια,υπάρχει ελπίδα το Σακραμέντο πως κάτι καλό θα συμβεί. Όμως η έλλειψη εμπειρίας μπορεί να φανεί όσο πλησιάζουν τα playoffs. Η προσήλωση των Κινγκς θα πρέπει να βρίσκεται στο μέγιστο βαθμό για να αποφύγει το νεανικό σύνολο του Σακραμέντο, τις δυσάρεστες εκπληέξεις και... σφαλιάρες.

Το πρόγραμμα που έχουν οι Κινγκς μέχρι το τέλος του Νοέμβρη θα απαντήσει σε πολλά ερωτήματα και κυρίως θα δώσει ένα πρώτο δείγμα για να καταλάβει ο κόσμος μέχρι που μπορεί να φτάσει η ομάδα του Ντέιβ Γιέργκερ. Το Σακραμέντο θα κληθεί να αντιμετωπίσει εντός έδρας τους Σπερς, Λέικερς, Θάντερ, Γιούτα και Κλίπερς, ενώ θα δοκιμαστεί στην έδρα των Γκρίζλις, των Ρόκετς, των Τζαζ και των Ουόριορς. Άρα θα πρέπει να δείξει πόσο καλά μπορεί να τα πάει με ομάδες που έχουν στόχο τα playoffs, ενώ μερικές από αυτές θα διεκδικήσουν και το πρωτάθλημα.

Το Σακραμέντο που έχει ανάγκη να ζήσει και πάλι ένδοξες εποχές και να επιστρέψει στα playoffs, ελπίζει σε αυτήν την ομάδα. Και αν δεν τα καταφέρει φέτος, σίγουρα σε 2-3 χρόνια αν μείνουν αυτοί οι ταλαντούχοι παίκτες, θα αποτελεί μία από τις κλασικές ομάδες του ΝΒΑ που θα βρεθούν και πάλι στις επάλξεις.

Οι Ντίβατς και Πέτζα που έχουν πόστο πλέον στην ομάδα, αλλά και οι Ουέμπερ, Μπίμπι, Κρίστι που δεν είναι πλέον κοντά σε αυτή, θα νιώθουν περήφανοι για αυτά τα παιδιά και θα περιμένουν να... μιμηθούν τα δικά τους κατορθώματα, τα οποία ήταν ακόμα μεγαλύτερα, αν το... βρωμόχερο του Χέρι δεν έστελνε την μπάλα στο διχτάκι στο Game 4 των τελικών Δύσης του 2002.

Οι Κινγκς το απολαμβάνουν, κάτι που φαίνεται και από το video με το οποίο τρόλαραν τους Τίμπεργουλβς μετά την επικράτηση τους.

 

NBA Τελευταία Νέα