Έγιναν draft από ομάδα που δεν φαντάζεσαι! (pics)

Νίκος Καρφής
Έγιναν draft από ομάδα που δεν φαντάζεσαι! (pics)

bet365

Πολλοί stars του ΝΒΑ καθιερώθηκαν σε μια ομάδα, εκεί όπου τους θυμάται όλος ο κόσμος, όμως επιλέχθηκαν στο draft από κάποιον που... φαντάζονται ελάχιστοι fans της λίγκας.

Όταν κάποιος παίκτης βρίσκεται για πολύ καιρό σε μια ομάδα, πολλοί ξεχνούν ή καλύτερα δυσκολεύονται να πιστέψουν την ομάδα από την οποία έγινε draft.

Δεν είναι εύκολο να βρεις την ομάδα που έγινε draft κάποιος παίκτης, αν τον έχεις συνηθίσει να φορά τη φανέλα ενός συγκεκριμένου franchise.

Δείτε μια δεκάδα από stars της λίγκας, οι οποίοι επιλέχθηκαν από ομάδα που δεν σου... πάει στο μυαλό.

Eric Bledsoe – Oklahoma City Thunder

Οι περισσότεροι δεν πιστεύουν πως ο Έρικ Μπλέντσο είναι ένας top επιπέδου point guard. Επιπλέον ακόμα δεν έχει καταφέρει να δείξει όλα όσα περίμεναν από αυτόν, ειδικά στους Μπακς.

Έχει περάσει από τους Κλίπερς, τα καλύτερα του τα... έζησε στους Σανς, ενώ πλέον είναι συμπαίκτης του Γιάννη Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ποιος όμως θυμάται πως οι Θάντερ τον διάλεξαν στο Νο.18 του draft του 2010 και τον έκαναν αμέσως ανταλλαγή στους Κλίπερς;

Rudy Gobert-Memphis Grizzlies

O Γάλλος έχει αποδείξει την αξία του στο ΝΒΑ, ενώ είναι το σημείο αναφορά των Τζαζ κάτω από τις δύο ρακέτες. Μιλάμε για τον κορυφαίο αμυντικός της λίγκας, όπως τον επέλεξαν οι άνθρωποι του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ του κόσμου. Σπουδαίους ριμπάουντερ και μπλοκέρ.

Για τον Κουίν Σνάιντερ ο Γάλλος σέντερ είναι πολύτιμος και βελτιώνεται συνεχώς. Πάντως δεν είχε επιλεγεί πολύ ψηλά στο draft. Οι Νάγκετς τον διάλεξαν στο Νο.46, αλλά αμέσως τον έστειλαν στους Τζαζ. Σίγουρα το Ντένβερ τώρα θα χτυπά το κεφάλι του.

Pau Gasol – Atlanta Hawks

Ο Πάου Γκασόλ θεωρείται από πολλούς ένας από τους 3 κορυφαίους Ευρωπαίους στην ιστορία του ΝΒΑ, ενώ μιλάμε για τον σπουδαιότερο Ισπανό που έπαιξε στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη

Τα... δαχτυλιδάκια του τα πήρε παρέα με τον Κόμπι στους Λέικερς, αλλά με άλλη ομάδα έκανε το ντεμπούτο στο ΝΒΑ. Οι Χοκς τον επέλεξαν στο Νο.3 του draft, αλλά έφυγε κατευθείαν για τους Γκρίζλις, εκεί όπου έδειξε το ταλέντο του στη λίγκα.

Ήταν το... πακέτο στην ανταλλαγή του Σαρίφ-Αμπνούλ-Ραχίμ,

Kyle Lowry – Memphis Grizzlies

Τα πρώτα χρόνια της καριέρας του στο ΝΒΑ πέρασε σχεδόν απαρατήρητος, ενώ το όνομα του το... έφτιαξε στους Ράπτορς, εκεί όπου βρίσκεται ακόμα. Πέρασε από τους Ρόκετς με μερικές τίμιες εμφανίσεις, αλλά στο αγαπημένο του Τορόντο έγινε all star παίκτης.

Υπάρχει κάποιος που να θυμάται πως ο Κάιλ έπαιξε 3 σεζόν με τους Γκρίζλις; Οι «αρκούδες» τον διάλεξαν στο Νο.24 του draft.

LaMarcus Aldridge – Chicago Bulls

O ΛαΜάρκους Όλντριτζ στα... καλά του ήταν ένας εκ των κορυφαίων ψηλών στο ΝΒΑ, όσον αφορά τις κινήσεις μέσα στο... ζωγραφιστό, ενώ κάνει... πλάκα με το αψεγάδιαστο fadeaway του.

Ικανότατος σκόρερ και ριμπάουντερ που στο Πόρτλαντ πήγε το παιχνίδι του σε... άλλο επίπεδο. Πλέον είναι ο ηγέτης των Σπερς μαζί με ΝτεΡόζαν. Οι Μπουλς στην περίπτωση του... χτυπούν το κεφάλι τουσ στον τοίχο. Έκαναν μια χαζή κίνηση που θα μετανιώνουν για μια ζωή. Τον αντάλλαξαν με τον Τάιρους Τόμας, το Νο. 4 του draft του 2006, στέλνοντας τον στους Μπουλς.

Kevin Love – Memphis Grizzlies

Ο Κέβιν Λοβ είναι ένας τύπος που έκανε... παπάδες στους Τίμπεργουλβς και κατέκτησε το πρώτο του πρωτάθλημα στους Καβς. Βέβαια στο Κλίβελαντ είχε έναν εντελώς διαφορετικό ρόλο, αφού κουμάντο έκανε ο ΛεΜπρόν.

Η... Μινεσότα τον πίστεψε από την πρώτη στιγμή και για αυτό το 2008 τον πήρε με ανταλλαγή από το Μέμφις, το οποίο ως κυριότερο αντάλλαγμα απέκτησε τον OJ Μayo σε μια κίνηση που... αναμείχθηκαν 8 παίκτες.

Dirk Nowitzki – Milwaukee Bucks

Ο κορυφαίος Ευρωπαίος στην ιστορία του ΝΒΑ και ο άνθρωπος που χάρισε στους Μάβερικς το πρωτάθλημα του 2011. Ο θρύλος του Ντάλας συνεχίζει ακόμα να τρομοκρατεί τα αντίπαλα καλάθια, παραμένοντας πιστός στην ομάδα που τον εμπιστεύτηκε και του έδωσε την ευκαιρία να δείξει το ταλέντο του.

Άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο παίζεται η θέση του power forward, ενώ η... signature move του (το υπέροχο fadeaway) δεν μαρκάρεται!

Και κάπου εδώ έρχεται μια πληροφορία που μερικοί δεν ξέρουν. Ο Ντιρκ είχε γίνει draft από τους Μπακς στο Νο.9 του draft του 1998, αλλά αμέσως τον αντάλλαξαν για να πάρουν τον Ρόμπερτ Τρέιλορ.

Οι Μάβερικς τους είπαν και... ευχαριστώ, σε μια ανταλλαγή... κλοπή όπως αποδείχθηκε τα επόμενα χρόνια.

Rajon Rondo – Phoenix Suns

Πανέξυπνος γκαρντ που... γεννήθηκε με την τέχνη της ασίστ. Με τους Σέλτικς έφτασε στην κορυφή του ΝΒΑ το 2008, ενώ θεωρείται ένας εκ των κορυφαίων playmaker και πασέρ στην ιστορία του. Δεν αφήνει ποτέ τον αντίπαλο του ήσυχο και το... βγάζει το λάδι όταν αναγκάζεται να τον μαρκάρει.

Οι Σέλτικς είναι μια ομάδα που φημίζεται για τις πολύ καλές συμφωνίες και ανταλλαγές, κάτι που έδειξε και στην περίπτωση του Ραζόν. Ο Ρόντο έγινε draft από τους Σανς το 2006, όμως δεν πρόλαβε λεπτό να κάτσει στο Φοίνιξ, αφού οι Κέλτες τον... άρπαξαν με ανταλλαγή.

Vince Carter – Golden State Warriors

Έχει παίξει σε πολλές διαφορετικές ομάδες του ΝΒΑ και είναι ο σπουδαιότερος dunker όλων των εποχών. Τα φοβερά χρόνια που πέρασε στους Ράπτορς και τους Νετς δεν γίνεται να τα ξεχάσουν οι λάτρεις του ΝΒΑ.

Οι περισσότεροι νομίζουν πως έγινε draft από το Τορόντο. Αυτό είναι λάθος αφού τον «Vinsanity» τον επέλεξαν οι Ουόριορς στο Νο.5 του draft του 1998.

Ο «Air Canada» όμως πήγε απευθείας στο Τορόντο την βραδιά του draft, ενώ ο Αντόν Τζέιμισον έκανε την αντίθετη διαδρομή.

Kawhi Leonard – Indiana Pacers

Μπορεί ο Καουάι Λέοναρντ να μην ανήκει πλέον στους Σπερς, αλλά το όνομα του είναι συνδεδεμένο με το πρωτάθλημα του 2014 (αναδείχθηκε και MVP) και για μερικά χρόνια θεωρούταν ο κορυφαίος two-way player της λίγκας.

Ο Γκρεγκ Πόποβιτς... τζόγαρε στην περίπτωση του, αφού όταν έκανε την ανταλλαγή που θα έφερνε τον «Klaw» στο Σαν Αντόνιο, ίσως να μην περίμενε ούτε ο ίδιος την εκπληκτική πορεία του παίκτη στη συνέχεια της καριέρας του.

Ποια ομάδα έκανε το... έγκλημα και τον έστειλε στους Σπερς; Μα φυσικά οι Πέισερς, οι οποίοι τον επέλεξαν στο Νο.15 του draft του 2011.

Μάλιστα ο άνθρωπος που ήρθε στους Πέισερς ήταν ο Τζορτζ Χιλ. Πόσο έξω μπορείς να πέσεις σε μια ανταλλαγή; Oι Πέισερς ακόμα... χτυπούν το κεφάλι τους στον τοίχο.

πηγή: fadeawayworld

 

NBA Τελευταία Νέα