Από τους... Σκαϊλάινερς Φρανκφούρτης στην Μπάγερν Μονάχου! (vids)

Από τους... Σκαϊλάινερς Φρανκφούρτης στην Μπάγερν Μονάχου! (vids)

Γιώργος Κούβαρης
Από τους... Σκαϊλάινερς Φρανκφούρτης στην Μπάγερν Μονάχου! (vids)
Λίγο πριν από το τζάμπολ της 2ης αγωνιστικής κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου, η EuroLeague Greece παρουσιάζει τα 20 παιχνίδια του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ με τις γερμανικές ομάδες και την παράδοση που είναι σαφώς με το μέρος του.

Με στόχο την 16η νίκη του απέναντι σε γερμανικές ομάδες και την 7η επί γερμανικού εδάφους θα αγωνιστεί στο παρκέ του «Audi Dome» ο Παναθηναϊκός κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου. Η αποψινή αναμέτρηση είναι η υπ' αριθμόν «21» των «πρασίνων» απέναντι σε Γερμανούς έχοντας το πάνω χέρι στις περισσότερες αναμετρήσεις.

Βέβαια πρέπει να γυρίσουμε 14 χρόνια πίσω για να βρούμε την πρώτη αναμέτρηση των «πρασίνων» απέναντι σε γερμανική ομάδα για την κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Συγκεκριμένα ήταν στις 24 Νοεμβρίου 2004 στο κλειστό του ΟΑΚΑ, όταν ο Παναθηναϊκός είχε υποδεχθεί τους Σκαϊλάινερς Φρανκφούρτης για την 4η αγωνιστική της regular season. Μάλιστα στην γερμανική ομάδα αγωνιζόταν τότε και ο Σπύρος Παντελιάδης ο οποίος ωστόσο δεν μπόρεσε να αποτρέψει την ήττα για την ομάδα του.

Το δύσκολο 72-67 αποτέλεσε και τη πρώτη νίκη του Παναθηναϊκού στην EuroLeague απέναντι σε γερμανικές ομάδες, ενώ δύο μήνες αργότερα (19/1/2005) και πιο συγκεκριμένα στην αναμέτρηση του β' γύρου, ήρθε και η πρώτη ήττα από τους Σκαϊλάινερς. Η ομάδα της Φρανκφούρτης είχε νικήσει με 68-66 σε ένα ματς όπου είχε διακριθεί ο Παντελιάδης (10π., 6ασ.) ενώ είχε πάει στράφι το φοβερό ματς του Τσαρτσαρή (20π., 13ριμπ.)

Συνολικά ο Παναθηναϊκός έχει αντιμετωπίσει πέντε γερμανικές ομάδες στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωσης (Σκαϊλάινερς Φρανκφούρτης, Μπάμπεργκ, Όλντενμπουργκ, Άλμπα Βερολίνου, Μπάγερν Μονάχου) και μετράει 15 νίκες σε 20 ματς! Όπερ και σημαίνει ποσοστό επιτυχίας που φτάνει στο 75% ενώ επί γερμανικού εδάφους το σκορ είναι 6-4 για λογαριασμό του Παναθηναϊκού (60%).

Δείτε όλα τα ματς του Παναθηναϊκού κόντρα στις γερμανικές ομάδες...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.