Σέλτικς: Απουσία από τους τελικούς σημαίνει αποτυχία! (pics & vids)

Σέλτικς: Απουσία από τους τελικούς σημαίνει αποτυχία! (pics & vids)

Νίκος Καρφής
Σέλτικς: Απουσία από τους τελικούς σημαίνει αποτυχία! (pics & vids)

bet365

Οι Σέλτικς μοιάζουν πιο έτοιμοι από ποτέ για να επιστρέψουν στους τελικούς του ΝΒΑ και το gazzetta.gr παραθέτει τους λόγους που κάνει την ομάδα του Στίβενς να αισιοδοξεί.

''Εδώ παίζεις στην έδρα σου και με Cash Out* '' *Ισχύουν Όροι και Προυποθέσεις

Λίγες ώρες μακριά από το πρώτο τζάμπολ στη regular season του ΝΒΑ και οι Σέλτικς έχουν κάθε λόγο να περιμένουν με μεγάλη προσμονή τη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Η Βοστώνη αδυνατεί να προκριθεί στους τελικούς του ΝΒΑ από το 2010, τότε που σε μια συναρπαστική σειρά, το σύνολο του Ντοκ Ρίβερς που είχε στις τάξεις του τους Πιρς, Άλεν και Γκαρνέτ ηττήθηκε με 4-3 από τους Λέικερς του Κόμπι Μπράιαντ. Οι «λιμνάνθρωποι» με αυτό τον τρόπο έπαιρναν εκδίκηση για την ήττα τους στους τελικούς του 2008.

Από τότε έγιναν πολλά, το ρόστερ των Κελτών άλλαξε, ενώ στην άκρη του πάγκου κάθεται ο Μπραντ Στίβενς, ένας εξαιρετικός προπονητής στον οποίο ο οργανισμός των Σέλτικς πιστεύει πολύ και θεωρεί πως έχει την ικανότητα να τους οδηγήσει και πάλι στην… Γη της Επαγγελίας, στον… θρόνο του ΝΒΑ. Κακά τα ψέματα, οι Κέλτες είναι στην κορυφή των κατακτήσεων του ΝΒΑ με 17 και δεν θέλουν να λείψουν άλλη μια σεζόν από την συνάντηση των 2 κορυφαίων ομάδων της λίγκας.

Το gazzetta.gr μάζεψε τους λόγους που είναι ικανοί να στείλουν τους Σέλτικς για πρώτη φορά σε τελικούς μετά το 2010 και σας τους παρουσιάζει

Η επιστροφή των Ίρβινγκ και Χέιγουορντ

Την σεζόν που μας πέρασε η… κακοδαιμονία χτύπησε την ομάδα του Στίβενς από το πρώτο επίσημο ματς. Στην πρεμιέρα των Σέλτικς απέναντι στους Καβς, ο φρικιαστικός τραυματισμός του Γκόρντον Χέιγουορντ, «πάγωσε» τη Βοστώνη, η οποία έχανε το βασικό της «τριάρι« για όλη τη σεζόν.

Παρά το αρχικό… μούδιασμα, οι Σέλτικς έδειξαν να συνέρχονται και να κάνουν μια φοβερή πορεία μέσα στη regular season μέχρι η ατυχία να τους… χτυπήσει ξανά την πόρτα.

Στις 12 Μάρτη έβλεπαν άλλον έναν παίκτη τους να… μπαίνει στα πιτς για το υπόλοιπο της σεζόν, αφού οι εξετάσεις έδειχναν πως ο Ντάνιελ Τάις είχε υποστεί ρήξη μηνίσκου, κάτι που θα τον… παρόπλιζε για τη συνέχεια.

Το… κερασάκι στην τούρτα για τους… χτυπημένους από την μοίρα Σέλτικς, ήρθε στις 5 Απρίλη. Ο καλύτερος παίκτης τους, ο μεγάλος ηγέτης τους, Κάιρι Ίρβινγκ θα έμενε εκτός συνέχειας, κάτι που σήμαινε πως στα playoffs, η ομάδα του θα αναγκαζόταν να παίξει χωρίς αυτόν. Το πρόβλημα που είχε στο αριστερό γόνατο θα… εξαφάνιζε τις ελπίδες των Σέλτικς για παρουσία στους τελικούς του ΝΒΑ.

Φέτος υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία για αυτούς τους δύο κυρίους. αφού η Βοστώνη στηρίζει πολλά πάνω τους για την επιστροφή στην κορυφή. Τόσο ο «Uncle Drew», όσο και ο πρώην παίκτης του Στίβενς στο Βutler, δηλώνουν πανέτοιμοι και υγιής. Με αυτούς στο παρκέ, οι Κέλτες ανεβαίνουν επίπεδο και η ποιότητα τους… τρομάζει κάθε αντίπαλο.

Δύο all star παίκτες που… διψούν για… αίμα τη φετινή σεζόν και με το περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί στη Βοστώνη, έχουν την ευκαιρία να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους και να πάνε τελικούς. Με Ίρβινγκ και Χέιγουορντ στο 100%, οι Σέλτικς έχουν το καλύτερο ρόστερ της Ανατολής και αυτό δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν.

Η αποχώρηση του ΛεΜπρόν από τους Καβς

Aπό το 2010 και μετά, όταν οι Σέλτικς… άγγιζαν τους τελικούς του ΝΒΑ, πάντα τους... χαλούσε τα όνειρα ο ίδιος άνθρωπος. Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς. Είτε έπαιζε στους Χιτ, είτε στους Καβς. H αρχή έγινε το 2012, όταν το Μαϊάμι κατάφερε να πάρει την πρόκριση τους τελικούς του ΝΒΑ, αφού επικράτησε με 4-3 σε μια χορταστική σειρά. Ο «Βασιλιάς» είχε κάνει… πάρτι κόντρα στους Σέλτικς, αφού μετρούσε 33.6 πόντους και 11 ριμπάουντ ανά ματς

Μάλιστα ήταν ο πρώτος σκόρερ στα 6 εκ των 7 παιχνιδιών, ενώ στα 3 τελευταία ματς, έβαλε 30, 45 και 31 πόντους.

Το 2017 οι Σέλτικς δεν είχαν στο πάγκο τους τον Ντοκ Ρίβερς, αλλά τον Μπραντ Στίβενς. Όμως ούτε αυτός κατάφερε να βρει τρόπο να… βγάλει off τον ΛεΜπρόν. Οι Καβς… διασταύρωσαν τα ξίφη τους με τη Βοστώνη για το… θρόνο της Ανατολής, όμως η… παρέα του Βασιλιά πήρε την πρόκριση στους τελικούς με 4-1. Ακόμα ένα show του ηγέτη του Κλίβελαντ με 29.6 πόντους, 6.8 ριμπάουντ και 6.4 ασίστ ανά παιχνίδι.

Για να φτάσουμε στην περσινή σεζόν. Η αλήθεια είναι πως οι Σέλτικς το πάλεψαν πολύ. Η σειρά πήγε στα 7 ματς και το καθοριστικό Game 7 γινόταν στη Βοστώνη. Τεράστια ευκαιρία για την ομάδα του Στίβενς, που όμως… λύγισε στο τέλος και τις στοίχισαν κάποιες λάθος αποφάσεις των παικτών της. Ο ΛεΜπρόν… σκότωνε για άλλη μια σεζόν του Κέλτες, αφού τους νικούσε με 87-79 στην έδρας τους, σε ένα παιχνίδι που είχε 35 πόντους, 15 ριμπάουντ και 9 ασίστ.

Πλέον ο δρόμος είναι ανοιχτός και τα… σκυλιά δεμένα (ΛεΜπρόν) μακριά στην Δύση. Δεν υπάρχει ο… εφιάλτης των Κελτών. Χωρίς τον ΛεΜπρόν οι Καβς δεν φοβίζουν κανέναν πια και δεν έχουν καλύτερο ρόστερ από τη Βοστώνη.

Η παρέα του Ίρβινγκ, του Χέιγουορντ, του Χόρφορντ και του Τέιτουμ έχει στα… χέρια της μια τεράστια ευκαιρία και δεν θα πρέπει να την άφησε να πάει χαμένη. Αν δει κάποιος τις ομάδες της Ανατολής, οι Σέλτικς είναι ένα επίπεδο πάνω από όλους. Ίσως μόνο οι Σίξερς των Εμπίντ και Σίμονς μπορούν να τους απειλήσουν, ενώ μεγάλο ερωτηματικό παραμένουν οι Ράπτορς που άλλαξαν προπονητή (Νερς αντί Κέισι) και ηγέτη (Λέοναρντ αντί ΝτεΡόζαν). Ένα σκαλί... κάτω από αυτούς δείχνουν να είναι οι Ουίζαρντς (δυνάμωσαν με την προσθήκη Χάουαρντ), Πέισερς (κράτησαν όλους τους σημαντικούς παίκτες και πήραν τον πολύτιμο Ταιρίκ Έβανς) και Μπακς (εξαιτίας του Γιάννη και των... τριποντάκηδων ψηλών που απέκτησαν, Λόπεζ-Ιλιασόβα, οι οποίοι σκοράρουν περισσότερο από τους Μέικερ και Χένσον)

Η αποχώρηση του ΛεΜπρόν από τους Καβς με προορισμό τους Λέικερς, κάνει τους Σέλτικς το απόλυτο φαβορί για πρόκριση στους τελικούς του ΝΒΑ.

Ένα ρόστερ να το… πιεις στο ποτήρι

Πόσο τυχερός είναι ο Μπραντ Στίβενς με αυτό το ρόστερ που έχει να διαχειριστεί. Ξεχειλίζουν… ποιότητα οι Σέλτικς, ενώ φτιάχνουν παίκτες που θα πρωταγωνιστήσουν στη λίγκα για τα επόμενα χρόνια.΄

Η τριάδα που… σκοτώνει

Αρχικά υπάρχουν 3 all star παίκτες. Η τριάδα Ίρβινγκ-Χέιγουορντ-Χόρφορντ αποτελεί εγγύηση για τους φιλόδοξους Σέλτικς.. Συνδυάζουν ποιότητα (που λέγαμε παραπάνω), μπασκετικό Ι.Q και εμπειρία.

Ο «Κύριε Ελέησον» συγκαταλέγεται μέσα στα 3-4 κορυφαία point guards της λίγκας, ξέρει να μιλά όταν η μπάλα… ζυγίζει τόνους, ενώ είναι… οπλισμένος με τον καλύτερο χειρισμό μπάλας στο ΝΒΑ μαζί με τον Κάρι. Όταν ο Κάιρι είναι 100% υγιής, το μόνο που μπορείς να κάνεις, είναι να… προσευχηθείς. Ο τύπος είναι από άλλο… πλανήτη. Την μπάλα την κάνει γιο-γιο και σε εκθέτει, όταν εσύ ψάχνεσαι ακόμα να καταλάβεις τι έγινε στη φάση.

Ο Χέιγουορντ από την πλευρά του μας έδειξε τα προηγούμενα χρόνια στους Τζαζ πως είναι ένας χαρισματικός σκόρερ και ένας ηγέτης που θα ήθελε κάθε ομάδα. Ξέρει να βοηθάει τους συμπαίκτες του με πολλούς τρόπους.

Όσον αφορά για τον Χόρφορντ, μιλάμε για έναν εκ των πιο έξυπνων παικτών στη λίγκα. «Μάστορας» στο να παίρνει φάουλ από τον αντίπαλο του, ενώ είναι ένας ψηλός με ειδίκευση στην ασίστ εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο χρησιμοποιεί το μυαλό του. Οποιοσδήποτε αναγκάζεται να αντιμετωπίσει τον Αλ στο… ζωγραφιστό, υποφέρει, αφού το ρεπερτόριο του είναι μεγάλο.

Κουαρτέτο για μεγάλα πράγματα

Πίσω από αυτή την μαγική τριάδα, έρχονται 4 ταλαντούχοι παίκτες που πέρυσι όταν έλειπε ο Ίρβινγκ στα playoffs, έδειξαν πως μπορούν να βγουν μπροστά και να αναλάβουν ηγετικό ρόλο. Το… κουαρτέτο Μπράουν-Τέιτουμ-Σμαρτ-Ροζίερ είναι καθοριστικό για την εύρυθμη λειτουργία των Σέλτικς και τα όσα σχεδιάζει ο Στίβενς από την άκρη του πάγκου.

Οι δύο πρώτοι είναι… νεούδια στο ΝΒΑ (2η σεζόν για τον Τέιτουμ και 3η για τον Μπράουν), αλλά δείχνουν έτοιμοι για μεγάλα πράγματα. Βέβαια δείγμα από το τι μπορούν να κάνουν, είδαμε στα περσινά playoffs, τότε που μας χάρισαν μερικές εντυπωσιακές… παραστάσεις. Το μέλλον τους ανήκει και η Βοστώνη αισθάνεται πολύ τυχερή που έχει στο ρόστερ της δύο τόσο ταλαντούχα παιδιά που δεν φοβούνται να πάρουν την ευθύνη στα δύσκολα.

Όσο για τον x-factor των Σέλτικς, τον Τέρι Ροζίερ, δεν σταματά να μας εκπλήσσει ποτέ. Έδωσε πολλές λύσεις στον Στίβενς πέρυσι, όταν ο Ίρβινγκ ήταν στα… πιτς. O «Scary Terry» όπως είναι το παρατσούκλι του ξέρει τον τρόπο να τρομάζει τους αντιπάλους του, κάτι που φάνηκε στα playoffs της περασμένης σεζόν. Είναι ξεχωριστός και προσπαθεί να εκτελέσει όσο το δυνατόν καλύτερα κάποιες από τις κινήσεις του GOAT Μάικλ Τζόρνταν, με σκοπό να απογειώσει το παιχνίδι του.

Θα ήταν άδικο να μην σταθούμε και στον Μάρκους Σμαρτ. Το… σκυλί της άμυνας, τον άνθρωπο που θα… δαγκώσει κάθε αντίπαλο όσο τεράστιος είναι αυτός, τον ατρόμητο γκαρντ που θα βουτήξει για να σώσει την κάθε μπάλα και θα προσπαθήσει να… παίξει με το μυαλό κορυφαίων παικτών (π.χ Χάρντεν), προσπαθώντας να γείρει την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας. Ωραία τα…. λούσα και η επίθεση, αλλά αν δεν έχεις έναν παίκτη να κάνει όλα αυτά που έχει επωμιστεί ο Σμαρτ, τότε τα πράγματα θα είναι δύσκολα. Πάντα πρέπει να υπάρχει η κατάλληλη ισορροπία σε άμυνα και επίθεση.

Εκτός από αυτούς βέβαια υπάρχουν οι Μόρις, Τάις, Ουαναμέικερ και Μπέινς, κάτι που δείχνει ακόμα καλύτερα πως το ρόστερ της Βοστώνης είναι υπέρπληρες.

Ο «μαέστρος» της Βοστώνης

Για να δουλέψει με τον καλύτερο τρόπο μια… ορχήστρα χρειάζεται να έχει και τον κατάλληλο μαέστρο. Και στην περίπτωση των Σέλτικς ο Μπραντ Στίβενς δεν έτυχε, πέτυχε! Σε ηλικία μόλις 36 ετών, οι Σέλτικς του έδωσαν την ευκαιρία να τους προπονήσει. Και δεν είναι καθόλου μικρό να σε εμπιστεύεται η πιο επιτυχημένη ομάδα στην ιστορία του ΝΒΑ με τους 17 τίτλους. Ο Στίβενς δεν… μάσησε και κολύμπησε στα βαθιά από την πρώτη στιγμή. Τα αποτελέσματα φαίνονται στο γήπεδο, εκεί όπου οι Σέλτικς εξελίσσονται συνεχώς και δείχνουν πόσο… καλοκουρδισμένη μηχανή είναι.

Τα συστήματα του Στίβενς βοηθούν πολύ την ομάδα να δείξει τις… αρετές τους, ενώ ξεχωριστή αναφορά πρέπει να κάνουμε στους πόντους που σημειώνουν οι Σέλτικς αμέσως μετά από timeout. Κάτι που σημαίνει πως ο Μπραντ τα έχει σχεδιάσει όλα με τον καλύτερο τρόπο. Και ξέρει να εκμεταλλεύεται στο έπακρο τα πλεονεκτήματα της ομάδας του και τις αδυναμίες των αντιπάλων.

Μπορεί να είναι μόλις 41, αλλά ήδη συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους προπονητές του ΝΒΑ και έχει τεράστια περιθώρια βελτίωσης. Σίγουρα ο ίδιος ονειρεύεται μια παρουσία σε τελικούς του ΝΒΑ, στην πιο λαμπρή σκηνή που θα μπορούσε να βρεθεί. Οι Σέλτικς έχουν όλα τα φόντα να φτάσουν εκεί και ο Στίβενς θέλει να τεστάρει τις δυνάμεις του σε μια σειρά ματς που θα τον κάνει ακόμα καλύτερο και θα τον προετοιμάσει για το μέλλον, το οποίο προδιαγράφεται λαμπρό.

Στόχος οι τελικοί και στο… βάθος πρωτάθλημα!

Όλοι οι παραπάνω λόγοι κάνουν φαβορί τους Κέλτες για να γίνουν οι… βασιλιάδες της Ανατολής και να βρεθούν στους τελικούς του ΝΒΑ. Και σίγουρα οι πρωταθλητές της Δύσης (είτε αυτοί είναι οι Ουόριορς που είναι το πιο λογικό, είτε οι Ρόκετς, είτε οι Λέικερς του ΛεΜπρόν) θα… υποφέρουν όταν θα κληθούν να τους αντιμετωπίσουν.

Ένας τελικός Ουόριορς-Σέλτικς θα ήταν ό,τι πιο όμορφο μπορεί να ζητήσει κάποιος όσον αφορά την ποιότητα των ομάδων, ενώ μια μάχη Λέικερς-Σέλτικς θα αναβίωνε το κλασικότερο rivalry στην ιστορία του ΝΒΑ και θα έφερνε αντιμέτωπους δύο πρώην συμπαίκτες που πανηγύρισαν μαζί πρωτάθλημα (ΛεΜπρόν και Ίρβινγκ). Και σίγουρα έχουν να αποδείξουν πολλά ο ένας στον άλλον!

 

NBA Τελευταία Νέα