Οι ομαδάρες που πανηγύρισαν three-peat! (vids)

Νίκος Καρφής
Οι ομαδάρες που πανηγύρισαν three-peat! (vids)

bet365

Οι Ουόριορς είναι το απόλυτο φαβορί για το three-peat και θέλουν να μπουν σε μια ξεχωριστή λίστα που υπάρχουν μόνο 5 ομαδάρες του παρελθόντος.

Το να κατακτήσεις back-to-back τίτλο στο ΝΒΑ είναι δύσκολο. Φανταστείτε πόσο απαιτητικό είναι να κάνεις three-peat όντας ο απόλυτος κυρίαρχος.

Η ομαδάρα της εποχής μας, οι Ουόριορς έχουν παίξει σε 4 τελικούς τα τελευταία 4 χρόνια, αλλά έχουν πανηγυρίσει 3 τίτλους. Δεν κατάφεραν να κάνουν το three-peat, αφού η εκπληκτική ανατροπή των Καβαλίερς το 2016 (από 3-1 σε 3-4) τους χάλασε τα σχέδια.

Παιχνίδι από παντού στη Novibet με κινητό και τάμπλετ.

Μπαίνοντας όμως στη φετινή σεζόν οι… πολεμιστές ξέρουν πως είναι το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος που θα τους επιτρέψει να κάνουν το πολυπόθητο three-peat. Ειδικά με την απόκτηση του ΝτεΜάρκους Κάζινς, ο οποίος έκλεισε την… τρύπα που υπήρχε στην πεντάδα, όταν ο Στιβ Κέρ δεν επιστράτευε την… death lineup (Κάρι, Τόμπσον, Ιγκουοντάλα, Ντουράντ, Γκριν)

Πριν το Γκόλντεν Στέιτ υπήρχαν… αρμάδες που τα κατάφεραν να δείξουν την ποιότητα τους, κάνοντας το περίφημο three-peat.

Πάμε να γυρίσουμε πίσω στο χρόνο και να τις θυμηθούμε

Minneapolis Lakers

Πρωταθλητές: 1951-52 / 1952-53 / 1953-54

Πολύ πριν την κυριαρχία των Σέλτικς του Μπιλ Ράσελ, κουμάντο έκαναν οι Μινεάπολις Λέικερς. Εκείνη την εποχή είχαν τον Τζορτζ Μάικαν, ο οποίος θεωρούταν ο καλύτερος σέντερ της γενιάς του. Η ομάδα αυτή έκανε ό,τι ήθελε στις αρχές των 50s, κατακτώντας 3 πρωταθλήματα.

Πολλοί μπορεί να υποστηρίζουν πως δεν είχαν τον απαιτούμενο ανταγωνισμό και για αυτό το λόγο έκαναν πλάκα. Βέβαια οι Syracuse Nationals και οι Νικς προσπαθούσαν να σταθούν εμπόδιο στο δρόμο τους, αλλά πάντα το πρωτάθλημα στο τέλος πήγαινε στους Λέικερς. Μιλάμε για την πρώτη δυναστεία του ΝΒΑ.

Boston Celtics

Πρωταθλητές: 1958-59 / 1959-60 / 1960-61 / 1961-62 / 1962-63 / 1963-64 / 1964-65 / 1965-66

Εδώ το πράγμα ξεφεύγει, αφού δεν έχουμε να κάνουμε με απλό three-peat. Οι Σέλτικς είναι μια κατηγορία μόνοι τους, καθώς ανέβηκαν στον θρόνο του ΝΒΑ για 8 συνεχόμενες χρονιές. Ένα επίτευγμα που είναι σχεδόν απίθανο να σπάσει στο μέλλον!

Ο Μπιλ Ράσελ ήταν το πρόσωπο της λίγκας εκείνη την εποχή. Ένα πραγματικό… κτήνος που δεν υπήρχε τρόπος να το σταματησεις. Ακόμα και αν πολλοί στέκονται στην έλλειψη μιας ισχυρής ομάδας για να τους κοντράρει, οι 8 σερί τίτλοι θα μνημονεύονται όσα χρόνια και αν περάσουν.

Οι Κέλτες τότε ήταν οι κυρίαρχοι του παιχνιδιού. Δεν έχαναν από κανέναν!

Chicago Bulls

Πρωταθλητές: 1990-91 / 1991-92 / 1992-93

Έπρεπε να φτάσουμε στις αρχές των 90s για να απολαύσουμε ομάδα που κάνει three-peat. Φυσικά όταν έχεις στη σύνθεση σου τον κορυφαίο παίκτη που πάτησε ποτέ το πόδι του σε παρκέ, όλα είναι πιο εύκολα. Ο Μάικλ Τζόρνταν γινόταν όλο και καλύτερος από χρονιά σε χρονιά, ο Σκότι Πίπεν ήταν το ονειρεμένο δεύτερο… βιολί που κάθε προπονητής θα ήθελε και έτσι οι…. ταύροι ήταν ανίκητοι για εκείνη την τριετία.

Συνολικά μέτρησαν 33-0 στα playoffs την πρώτη περίοδο της κυριαρχίας τους και έκαναν μια… χαψιά τους Μπλέιζερς του Κλάιντ Ντρέξλερ, ενώ ούτε τα bad boys των Πίστονς κατάφεραν να τους ρίξουν από την κορυφή και να αποτρέψουν τα 3 σερί πρωταθλήματα.

Aν ο Τζόρνταν δεν επέλεγε να αλλάξει άθλημα για... λίγο, τότε το σερί ήταν πολύ πιθανό να συνεχιζόταν. Ο «Air» δεν ήξερε τι σημαίνει ήττα σε τελικούς!

Chicago Bulls

Πρωταθλητές: 1995-96 / 1996-97 / 1997-98

Ο «Αir» έλειψε για λίγο με σκοπό να παίξει μπέιζμπολ για χάρη του πατέρα του, αλλά επανήλθε δριμύτερος. Στην επιστροφή του έκανε… θόρυβο, αφού οι Μπουλς που τα προηγούμενα 2 χρόνια δεν πήραν τίτλο (πήγε στους Ρόκετς του Ολάζουον), τελείωσαν τη regular season του 1995-96 με ρεκόρ 72-10 (το καλύτερο όλων των εποχών μέχρι να το σπάσουν οι… πυραυλοκίνητοι Ουόριορς το 2016).

Η προσθήκη του Ντένις Ρόντμαν πρόσθεσε στο Σικάγο ένα… σκυλί του πολέμου στην άμυνα που δάγκωνε στην… καρωτίδα και έναν σπουδαίο ριμπάουντερ που… καθάριζε τα πάντα. Οι Μπουλς άγγιξαν την τελειότητα και στις μεριές του παρκέ. Η ομαδάρα του Τζόρνταν και του Φιλ Τζάκσον… ξεκουράστηκε 2 χρόνια και επέστρεψε στις επάλξεις για να κάνει το δεύτερο της three-peat.

Los Angeles Lakers

Πρωταθλητές: 1999-00 / 2000-01 / 2001-02

Μετά το τέλος της… αυτοκρατορίας των Μπουλς, δεν άργησε να εμφανιστεί ο επόμενος… βασιλιάς που θα κάτσει στο… θρόνο και θα κάνει την κατάκτηση του τίτλου, προσωπική υπόθεση. Οι Λέικερς του Κόμπι Μπράιαντ και του Σακίλ Ο’Νίλ δεν πτοήθηκαν από τους τραυματισμούς που είχαν στην πορεία του 2ου εκ των 3 σερί πρωταθλημάτων, ενώ τόσο τη σεζόν 2000-01, όσο και την αγωνιστική περίοδο 2001-02, δεν είχαν τερματίσει στην πρώτη θέση της Δύσης και δεν είχαν το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στην περιφέρεια τους.

Το δίδυμο Σακίλ-Κόμπι έκανε… μαγικά πράγματα στο παρκέ. Από τη μία ο «Shaq Attack» ήταν ένας… οδοστρωτήρας κάτω από τη ρακέτα, ενώ ο «Black Mamba» έβαζε τη μπάλα στο διχτάκι με όλους τους πιθανούς τρόπους.

Η απίθανη δυάδα των… λιμνανθρώπων μας χάρισε μία από τις πιο κλασικές στιγμές στην ιστορία των playoffs, αφού το νικητήριο alley oop (Kobe-to-Shaq)…. τσάκισε τις ελπίδες των Μπλέιζερς στους τελικούς Δύσης (Game 7 του 2000).

Οι Χιτ που το... άγγιξαν και οι Ουόριορς που έρχονται

Πάντως κοντά στο three-peat τα επόμενα χρόνια έφτασαν και οι Χιτ του ΛεΜπρόν, του Ουέιντ και του Μπος το 2014, αλλά ο Καουάι Λέοναρντ και οι Σπερς του Γκρεγκ Πόποβιτς τους το... χάλασαν, παίζοντας εκπληκτικό μπάσκετ στους τελικούς.

Μένει να δούμε αν οι Ουόριορς του Στεφ Κάρι, του Κέβιν Ντουράντ και του Στιβ Κερ θα μπουν σε αυτή την ξεχωριστή λίστα των ομάδων με τις 3 σερί κατακτήσεις του πρωταθλήματος στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του πλανήτη. Είναι το απόλυτο φαβορί και θα είναι πολύ δύσκολο για τον οποιονδήποτε να τους… χαλάσει το όνειρο.

πηγή: fadeawayworld

 

NBA Τελευταία Νέα