Η μαγική βραδιά που αποσύρθηκε η φανέλα του Αλβέρτη! (pics & vids)

Η μαγική βραδιά που αποσύρθηκε η φανέλα του Αλβέρτη! (pics & vids)

Γιώργος Κούβαρης
Η μαγική βραδιά που αποσύρθηκε η φανέλα του Αλβέρτη! (pics & vids)

bet365

Πέρασαν εννέα ακριβώς χρόνια από τη μέρα που ανέβηκε για πάντα στην οροφή του ΟΑΚΑ η φανέλα με το νούμερο «4» του Φραγκίσκου Αλβέρτη, ο οποίος αποχαιρετούσε για πάντα την ενεργό δράση...

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ με επιστροφή στοιχήματος*, ενισχυμένες αποδόσεις και live alerts. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Ήταν 11 Οκτωβρίου 2009. Το σκηνικό που είχε στηθεί στο κλειστό του ΟΑΚΑ ήταν άκρως... εορταστικό! Ήταν μια βραδιά αφιερωμένη στο «τοτέμ» του Παναθηναϊκού, τον μεγάλο αρχηγό της ομάδας του «τριφυλλιού», τον άνθρωπο που υπηρέτησε την πράσινη φανέλα όσο λίγοι στην ιστορία. Τον Φραγκίσκο Αλβέρτη!

Οι φίλοι του Παναθηναϊκού είχαν κατακλύσει κάθε γωνιά του ΟΑΚΑ και περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι είχαν μαζευτεί για να πουν το μπασκετικό «αντίο» στη σημαία του συλλόγου. Επίσημη... προσκεκλημένη ήταν η ΤΣΣΚΑ Μόσχας την οποία οι «πράσινοι» είχαν νικήσει πριν από μερικούς μήνες στο Βερολίνο, όταν και «ράφτηκε» το 5ο -τότε- αστέρι στη φανέλα της ομάδας. Το ότι οι «πράσινοι» είχαν επικρατήσει με 82-69 μικρή σημασία έχει. Άλλωστε ουδείς ασχολήθηκε με το ματς και το τελικό σκορ.

Άπαντες περίμεναν πώς και πώς τη στιγμή που θα έβλεπαν τη φανέλα του Φραγκίσκου Αλβέρτη να περνούσε στην... αιωνιότητα. Τη στιγμή που θα ανέβαινε για πάντα στην οροφή του ΟΑΚΑ ως η πρώτη φανέλα αθλητή του Παναθηναϊκού που θα αποσυρόταν για πάντα. Πράγματι. Στα 4:39 πριν από το τέλος της τρίτης περιόδου είχε φτάσει η ώρα για το κύκνειο άσμα του μεγάλου αρχηγού. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς τον αποσύρει για τελευταία φορά στον πάγκο και όλο το γήπεδο σηκώνεται στο πόδι! Πλήρης αποθέωση!

Σε ένα απίστευτο «standing ovation», o Φραγκίσκος Αλβέρτης χαιρετάει συγκινημένος τον κόσμο. Το σύνθημα «οε, αιώνια πιστός, δεν γίνεται αλλιώς, εσύ θα είσαι για πάντα αρχηγός» δονούσε την ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ και παρά το πανό που έγραφε «Μακάρι η κόρνα της λήξης να μην ηχήσει και ο αρχηγός μας να μην σταματήσει» η απόφαση του «Φράγκι» ήταν.... ειλημμένη. Σε ηλικία 35 χρονών και 4 μηνών έλεγε το οριστικό «αντίο» από τα παρκέ και έδινε το χρίσμα του αρχηγού στον Δημήτρη Διαμαντίδη!

Οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν στο ΟΑΚΑ ήταν συγκινητικές! Πρώτος τον βράβευσε το αείμνηστος Παύλος Γιαννακόπουλος, ο οποίος δεν σταματούσε να λέει όλα αυτά τα χρόνια ότι τον είχε σαν παιδί του. Και πώς να μην το έλεγε από τη στιγμή που τον είχε φέρει στον Παναθηναϊκό όντας... μαθητής του λυκείου ακόμα το καλοκαίρι του 1990!

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την προσφορά του Αλβέρτη μας. Θερμά συγχαρητήρια για το ήθος του και την αθλητική του απόδοση» ήταν η λακωνική ατάκα του εμβληματικού προέδρου των «πρασίνων» εν μέσω αποθέωσης. Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, ο οποίος είχε πει: «Σας μιλάει ο Θανάσης. Ο δικός σας άνθρωπος. Είναι μεγάλη τιμή για μένα να πω δυο λόγια για τον μεγαλύτερο αθλητή, μπασκετμπολίστα του Παναθηναϊκού μας. Μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου τον ευχαριστώ για ό,τι έδωσε στον Παναθηναϊκό. Και να θυμάται ότι όλοι οι Παναθηναϊκοί, σε οποιοδήποτε μέρος κι αν βρισκόμαστε, τον αγαπάμε, θα τον έχουμε στην καρδιά μας και θα τον θυμόμαστε για πάντα».

Όσο για τον ίδιο τον Αλβέρτη; «Όλα αυτά τα χρόνια δεν μπορούσα να φανταστώ ότι κάποιος αθλητής μπορεί να νιώσει τέτοια συναισθήματα, τέτοιες συγκινήσεις και να γνωρίσει κόσμο σαν και εσάς. Τώρα να σας πω οτι νιώθω συγκινημένος και σας ευχαριστώ, δεν έχει νόημα. Ξέρετε πολύ καλά τι αισθάνομαι για εσάς, για την ομάδα και πως όλοι μαζί πονάμε και χαιρόμαστε όλα αυτά τα χρόνια. Απλα θέλω να σας πω και να είστε σίγουροι, αν μπορούσα να ξεκινήσω από την αρχή, να σας ανταποδώσω ό,τι μου έχετε δώσει, θα το έκανα αυτή τη στιγμή. Να είστε πάντα καλά. Σας ευχαριστώ για όλα και να θυμάστε... Και στις χαρές και στις λύπες μαζί...»

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα