Ρεάλ Μαδρίτης: Θα περάσει και φέτος η «μπογιά» του... μάγου Λάσο;

Ρεάλ Μαδρίτης: Θα περάσει και φέτος η «μπογιά» του... μάγου Λάσο;

Αντωνία Σπανού
Ρεάλ Μαδρίτης: Θα περάσει και φέτος η «μπογιά» του... μάγου Λάσο;
Η πρωταθλήτρια Ευρώπης ρίχνεται στην «μάχη» της φετινής διοργάνωσης , το «αστέρι» της περπατάει ήδη νέα μονοπάτια και η Euroleague Greece αναλύει τα φετινά δεδομένα της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα, η άμμος αδειάζει στην κλεψύδρα και μετράμε ημέρες για να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση η Euroleague και μια νέα σεζόν, με νέες προκλήσεις να ξεκινήσει.

Οι ομάδες έκαναν τις αλλαγές τους, πήραν τις αποφάσεις που πιστεύουν ότι τις έχουν κάνει καλύτερες και άπαντες πλέον ανυπομονούν για ακόμα μια σεζόν γεμάτη δράση και μπάσκετ.

Όλοι ξεκινούν από την ίδια αφετηρία, εκτός από την Ρεάλ Μαδρίτης που είναι εκείνη που φορά το στέμμα, που το σήμα που θα κοσμεί την φανέλα της θα είναι ολόχρυσο και φυσικά είναι η μεγάλη πρωταθλήτρια Ευρώπης, τουλάχιστον μέχρι τον Μάιο του 2019.

Οι αλλαγές της «βασίλισσας» δεν είναι... μεγάλες, αλλά είναι κομβικές και μένει να δούμε πως θα διαχειριστεί τα νέα αυτά δεδομένα ο Πάμπλο Λάσο.

Η Euroleague Greece αναλύει το πως έχουν διαμορφωθεί τα δεδομένα και περιμένει και εκείνη με την σειρά της να δει στο παρκέ το πως θα αντιδράσει η πρωταθλήτρια.

Η ΖΩΗ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ MVP

Το θέμα με την Ρεάλ Μαδρίτης είναι ότι έχει τεράστιες αλλαγές από πέρυσι το καλοκαίρι. Τα δεδομένα δεν θα μπορούσαν να αλλάξουν περισσότερο και ο Λάσο χρειάζεται να κάνει πάλι τα... μαγικά του για να κάνει την ομάδα του να ανταποκριθεί.

Γυρνώντας τον χρόνο πίσω, όχι πολύ, μόνο μερικούς μήνες, σχεδόν έναν χρόνο η Ρέαλ Μαδρίτης έμπαινε στην κούρσα της Euroleague με τον μεγάλο της ηγέτη και απόλυτο πρωταγωνιστή, Σέρχιο Γιουλ, βαριά «λαβωμένο» και με τις ευθύνες σε ένα 18χρονο αγόρι που ναι μεν είχε ταλέντο που ξεχείλιζε, αλλά χωρίς κανένας να ξέρει αν μπορεί να ανταποκριθεί στις ευθύνες ενός ιστορικού συλλόγου όπως αυτός.

Η χρονιά ξεκίνησε και ο Ντόντσιτς έδειξε αρκετά γρήγορα ότι θα... γεμίσει μια χαρά τα παπούτσια του Ισπανού γκαρντ. Βέβαια, όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα για την Ρέαλ Μαδρίτης τίποτα δεν έδειχνε ότι η κατάληξη θα ήταν με το τρόπαιο αγκαλιά. Οι τραυματισμοί διαδέχονταν ο ένας τον άλλον με μορφή... κατάρας, ο Λάσο έβλεπε τους πρωταγωνιστές του να βγαίνουν εκτός μάχης με σοβαρά προβλήματα και έπρεπε όλοι να κάνουν το κάτι παραπάνω για να... επιβιώσουν.

O Σλοβένος γκαρντ δεν έκανε απλά το κάτι παραπάνω, αλλά έκανε πράγματα και θαύματα με αποτέλεσμα να καταφέρει να κρατάει την ομάδα του όρθια. Από κοντά και οι Καμπάτσο και Κάρολ που όλη την σεζόν έδειξαν σταθερότητα και έπαιξαν και για τους ψηλούς που αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα μέσα στην σεζόν.

Ο Λάσο κατάφερε και έκανε την ομάδα του να δείξει χαρακτήρα μέχρι τα Playoffs και κάπου εκεί έγινε και η μεγάλη επιστροφή του Σέρχιο Γιουλ, με την Ρεάλ Μαδρίτης να καταφέρνει να φέρνει όλα τα δεδομένα τούμπα. Έσπασε την έδρα του Παναθηναϊκού, πήρε την πρόκριση στο Final 4 και κάπου εκεί όλα έδειχναν ότι ξεπεράστηκαν τα εμπόδια όλης της σεζόν για να φτάσουν οι μαδριλένοι μέχρι την πολυπόθητη κούπα.

Από εκείνη την στιγμή άλλαξαν πολλά και παράλληλα όχι και τόσα...

ΕΦΥΓΕ Ο ΝΤΟΝΤΣΙΤΣ, ΗΡΘΕ Ο ΠΡΕΠΕΛΙΤΣ, ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΜΑΓΙΚΑ ΤΟΥ Ο ΛΑΣΟ;

«Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι πάνω από ονόματα και αυτό που θα μας κάνει καλύτερους είναι η δύναμη της ομάδας», δήλωσε πριν από μερικές ημέρες, στο επίσημο σάιτ της ομάδας, ο Πάμπλο Λάσο και αυτό είναι κάτι που γίνεται εύκολα αντιληπτό από τις μεταγραφικές κινήσεις του καλοκαιριού.

Τα δεδομένα των μεταγραφικών κινήσεων της Ρεάλ Μαδρίτης είναι σχετικά απλά, με πρωταγωνιστή για ακόμα μια φορά και με μεγάλο μερίδιο ευθύνης να έχει ο προπονητής της. Είναι ξεκάθαρο ότι οι μαδριλένοι κράτησαν τον κορμό τους, χωρίς να έχουν μεγάλες απώλειες, πλην όμως μια και τεράστιας που δεν είναι άλλη από τον Λούκα Ντόντιστς. Ο νεαρός Σλοβένος ήταν εκείνος που τράβηξε την ομάδα του πέρυσι, αναδείχτηκε MVP της διοργάνωσης, άπλωσε όλο του ταλέντο, αλλά πλέον βγάζει το ψωμί του σε άλλες πολιτείες πιο μακρινές και πιο... μαγικές.

«Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος χάσαμε σημαντικούς παίκτες, αλλά η ομάδα είναι πάνω από ονόματα όσο μεγάλα κι αν είναι. Πρέπει να γυρίσουμε σελίδα και να σκεφτούμε πως θα κάνουμε την Ρεάλ Μαδρίτης νικήτρια, με την οποία ο κόσμος θα ταυτιστεί. Αυτό που θα μας δυναμώσει είναι η δύναμη της ομάδας. Έχουμε σπουδαίο σύνολο, είμαστε πλήρεις σε όλες τις θέσεις και θα παλέψουμε για όλους τους τίτλους», τόνισε ο Λάσο.

Ο Σέρχιο Γιουλ επιστρέφει στον ηγετικό του ρόλο, ο Ράντολφ τελικά έμεινε στην Μαδρίτη και όλοι ευελπιστούν να δουν εκείνον που ξεκίνησε την σεζόν και όχι εκείνον που την τελειώσε, οι τραυματίες και κυρίως ο Κούζμιτς γυρίζουν με την σειρά τους, ενώ ο Σέρβος θα έχει την ευκαιρία να προσφέρει, αφού πέρυσι ήταν και αυτός εξαιρετικά άτυχος.

Στις προσθήκες ξεχωρίζει ο πολύ ταλαντούχος Κλεμέν Πρέπελιτς, που όμως δεν φτάνει την ποιότητα του Σλοβένου πιτσιρικά, αλλά έχει καλά στοιχεία και ο Λάσοι δηλώνει έτοιμος να τα εκμεταλλευτεί, ενώ ο δεύτερος παίκτης που επέλεξε ο Ισπανός προπονητής είναι ο Γκάμπριελ Ντεκ που φτάνει στην Μαδρίτη για να ενισχύσει την ρακέτα του πρωταθλητών Ευρώπης και μπορεί να μην είναι γνωστός στο ευρύ κοινό, αλλά είναι πολύ καλός αμυντικός, γνωρίζει πολύ καλά το παιχνίδι γιατί μπορεί να παίξει και μέσα στην ρακέτα και εκτός και έχει εμπειρία.

Όλα δείχνουν ότι χωρίς υπερβολές και μεγάλες αλλαγές ο Λάσο στηρίζει την περσινή του ομάδα, πιστεύει τους άτυχους και αποφάσισε να μην προσθέσει κάποιο μεγάλο όνομα για να καλύψει το κενό του Ντόντσιτς, αλλά πήγε σε λύσεις με ταλέντο και όρεξη να αποδείξουν πράγματα δίπλα στους μπαρουτοκαπνισμένους παίκτες που αποτελούν τον κορμό της πρωταθλήτριας.

«Όλες οι σεζόν κάτι σου μαθαίνουν. Η περσινή ήταν ένα μάστερ για εμάς. Πολλά πράγματα έγιναν, με τραυματισμούς και παίκτες που ήρθαν και έφυγαν. Ήταν δύσκολη σεζόν, αλλά ζήσαμε 50, 60 ημέρες στο τέλος απίστευτες. Καταφέραμε να κερδίσουμε το πρωτάθλημα και την Euroleague. Τώρα ξεκινάει μια νέα χρόνια, με τεράστιο ανταγωνισμό από την αρχή».

Για ακόμα μια χρονιά θα χρειαστεί να βάλει το προπονητικό του ένστικτο σε πρώτο ρόλο και να φτιάξει ένα σύνολο που μια τεράστια απώλεια, αλλά κράτησε τις βάσεις της.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης θα βγει στα παρκέ με σκοπό να υπερασπιστεί το στέμμα της και όποιος θέλει να της το πάρει θα πρέπει να παλέψει.