Οι χειρότερες πεντάδες του ΝΒΑ! (pics)

Νίκος Καρφής
Οι χειρότερες πεντάδες του ΝΒΑ! (pics)

bet365

Μετράμε αντίστροφα για το ξεκίνημα της νέας σεζόν στο ΝΒΑ και το gazzetta.gr έριξε μια ματιά στο ρόστερ των ομάδων, διαλέγοντας τις 5 χειρότερες πεντάδες της λίγκας.

Στο ΝΒΑ υπάρχουν οι... απλησίαστοι Ουόριορς με την All Star πεντάδα (Κάρι, Τόμπσον, Ντουράντ, Γκριν, Κάζινς), ενώ εξαιρετικές είναι οι πεντάδες τόσο των Σέλτικς (Ίρβινγκ, Μπράουν, Χέιγουορντ, Τέιτουμ, Χόρφορντ), όσο και των Ρόκετς (Πολ, Χάρντεν, Γκόρντον, Τάκερ, Καπέλα). Αυτή είναι η ποιοτική πλευρά της λίγκας, η... αφρόκρεμα.

Στον αντίποδα αρκετές ομάδες για άλλη μια σεζόν απέχουν πολύ από τους αντιπάλους τους.

100% Επιστροφή* χρημάτων στον αγώνα Ρεάλ Μαδρίτης - Ατλέτικο Μαδρίτης! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Μια ματιά στην πεντάδα των Χοκς και των Κινγκς αρκεί για να σε πείσει πως τα πράγματα θα είναι δύσκολα για αυτούς.

Το gazzetta.gr επέλεξε τις 5 χειρότερες πεντάδες στο ΝΒΑ και σας τις παρουσιάζει.

Μπορεί κάποιες από αυτές τις συνθέσεις να μας απασχολήσουν στο μέλλον με τα κατορθώματα τους (όπως π.χ το Σακραμέντο), αλλά για τη φετινή σεζόν πολύ δύσκολα θα αποφύγουν μία από τις τελευταίες θέσεις των περιφερειών τους.

Δεκτές όλες οι ενστάσεις.

Brooklyn Nets: D’Angelo Russell, Allen Crabbe, Demarre Carroll, Rondae Hollis-Jefferson, Jarrett Allen

Οι Νετς πλέον δεν έχουν το χειρότερο ρόστερ της λίγκας όπως τα προηγούμενα χρόνια, αλλά η κατάσταση βελτιώθηκε ελάχιστα. Δεν διαθέτουν κανέναν σταρ στην ομάδα, παρόλο που ο Ράσελ έχει δείξει όμορφα πράγματα, όταν κρατιέται μακριά από τραυματισμούς.

Το επόμενο καλοκαίρι θα είναι free agent, άρα έχει έξτρα κίνητρο για τη φετινή σεζόν.

Εκτός από αυτόν, ο Κραμπ έχει μείνει στάσιμος και σταμάτησε να παίζει άμυνα, από την στιγμή που ο Κάρολ ήρθε στην ομάδα. Ο Ντεμάρε είναι τιμιότατος αλλά δίχως jump shot, ενώ οι Χόλις Τζέφερσον και Άλεν αδυνατούν να τελειώσουν πολλές φάσεις μέσα στο... ζωγραφιστό.

Πολύ δύσκολα θα αποφύγουν μία από τις τελευταίες θέσεις του ΝΒΑ. Χωρίς παρεξήγηση, αλλά ένα ματς των Νετς με τους Χοκς είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να δει κάποιος fan του ΝΒΑ, αν κρίνουμε τα ρόστερ των ομάδων. Μακάρι να μας διαψεύσουν με τα πεπραγμένα τους μέσα στη σεζόν.

Orlando Magic: DJ Augustin, Jonathon Simmons, Evan Fournier, Aaron Gordon, Nikola Vucevic

Άλλη μια ομάδα που η πεντάδα της δείχνει καλύτερη από πέρυσι, αλλά και πάλι δεν γλιτώνει την λίστα των 5 χειρότερων. Ο Σίμονς μπήκε στη ζωή του ΝΒΑ ως παγκίτης στους Σπερς του Πόποβιτς, ενώ ο Φουρνιέ δείχνει να βελτιώνεται συνεχώς.

Σίγουρα το Ορλάντο θα έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του να ανταλλάξει στο μέλλον τον Νίκολα Βούτσεβιτς για να δώσει παραπάνω χρόνο συμμετοχής στον ελπιδοφόρο rookie, Μο Μπάμπα.

Ο Άαρον Γκόρντον θα ψάξει άλλη μια καλή χρονιά για να ανεβάσει τους Μάτζικ, ενώ εξιτάρει η ιδέα να βρεθούν ταυτόχρονα στο παρκέ οι Άιζακ, Γκόρντον και Μπαμπά. Πάντως μέχρι στιγμής ο προπονητής του Ορλάντο δεν σκέφτεται να τους ξεκινήσει ταυτόχρονα στην αρχική πεντάδα.

Πολλά θα εξαρτηθούν από τους Γκόρντον και Φουρνιέ.

New York Knicks: Trey Burke, Tim Hardaway Jr, Mario Hezonja, Kevin Knox, Enes Kanter (λόγω του τραυματισμού του Πορζίνγκις)

Ήδη οι φήμες που θέλουν τον Κρίσταπς Πορζίνγκις να χάνει όλη τη σεζόν, έχουν βάλει σε... αναμμένα κάρβουνα τους Νικς. Η ομάδα της Νέας Υόρκης σκέφτεται το επόμενο draft, καθώς χωρίς τον Λετονό δεν θα έχει καμιά πιθανότητα να μπει στα playoffs, ακόμα και φέτος που η Ανατολή είναι αποδυναμωμένη.

Μεγάλα ερωτηματικά είναι οι Τρέι Μπερκ και Μάριο Χεζόνια, οι οποίοι είναι ικανοί για το καλύτερο και το χειρότερο. Στο Μεγάλο Μήλο περιμένουν να δουν πως θα ανταποκριθεί ο εντυπωσιακός rookie Κέβιν Νοξ ως βασικός, αλλά η πεντάδα Μπερκ, Χάρνταγουεϊ, Χεζόνια, Νοξ και Καντέρ δεν τρομάζει.

Δεν χαρακτηρίζει η σταθερότητα τους παίκτες της πεντάδας των Νικς (δεν αφορά τον Νοξ που είναι rookie). Μια απ'τα ίδια για τους Νικς. Δεν υπάρχει... φως στο τούνελ.

Sacramento Kings: De’Aaron Fox, Bogdan Bogdanovic, Buddy Hield, Marvin Bagley, Willie Cauley-Stein

Κακά τα ψέμματα πολύ δύσκολα θα είναι χειρότεροι από πέρυσι. Οι ιδιαίτερα ταλαντούχοι Μπογκντάνοβιτς και Φοξ έχουν πλέον ένα χρόνο εμπειρίας στην πλάτη και πατούν πιο σταθερά στα πόδια τους. Ο Μάρβιν Μπάγκλεϊ είναι μια εξαιρετική επιλογή από το draft.

Aν όμως ρίξει κάποιος μια ματιά στην πεντάδα των Κινγκς, θα καταλάβει πως στερείται εμπειρίας, κάτι που θα φανεί κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Ο Φοξ μας έχει χαρίσει μερικές clutch στιγμές φέτος, ενώ από τον Σέρβο περιμένουν πολλά οι Πέτζα Στογιάκοβιτς και Βλάντε Ντίβατς που... τρέχουν την ομάδα. Στην περίπτωση του Χιλντ, θα πρέπει να υπάρξει βελτίωση, ενώ ο Μπάγκλεϊ απαιτείται να φανερώσει πως μπορεί να παίξει και άμυνα.

Οι... βασιλιάδες προσδοκούν πως σε 3-4 χρόνια, αυτά τα παιδιά θα παλέψουν για την είσοδο στα playoffs, αλλά αυτή τη στιγμή που μιλάμε ένα τέτοιο σενάριο μοιάζει όνειρο θερινής νυκτός.

Atlanta Hawks: Jeremy Lin, Kent Bazemore, Taurean Prince, John Collins, Dewayne Dedmon

Φτάσαμε στα πολύ δύσκολα. Οι εποχές του Χόρφορντ, του Μίλσαπ και του Τιγκ πέρασαν για τους Χοκς. Αναμφίβολα η πεντάδα που βλέπετε παίρνει το βραβείο της χειρότερης στο ΝΒΑ.

Ο Τζέρεμι Λιν έχει ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς στην καριέρα του, ενώ η περίφημη Linsanity είναι... περασμένα μεγαλεία και διηγώντας να κλαις. Θα κινδυνεύσει να χάσει τη θέση του από τον Τρέι Γιανγκ

Στο «2» ο Μπέιζμορ δεν δίνει το κάτι παραπάνω στην ομάδα, ενώ ο Πρινς δεν υπήρχε περίπτωση να ξεκινήσει βασικός σε καμιά άλλη ομάδα του ΝΒΑ. Πολλά είναι τα προβλήματα και στις θέσεις των ψηλών. Ο Ντέντμον είναι κάκιστος επιθετικά, ενώ ο Κόλινς έχει περιθώρια εξέλιξης, αλλά απέχει πολύ από τους σπουδαίους ψηλούς που έχει η λίγκα (Κάζινς, Ντείβις, Τάουνς, Όλντριτζ, Χόρφορντ) και θα δυσκολευτεί πολύ να τους αντιμετωπίσει.

Ας ελπίζουμε πως ο Τάιλερ Ντόρσεϊ θα πάρει αρκετό χρόνο μέσα στη σεζόν, καθώς και πέρυσι μόλις πήρε ευκαιρίες τις εκμεταλλεύτηκε και έδειξε πως μπορεί να προσφέρει στην Ατλάντα.

Τα «γεράκια» ετοιμάζονται για άλλη μία πολύ δύσκολη σεζόν. Η βασική τους πεντάδα είναι ίσως η πιο αδύναμη της λίγκας και το ξέρουν καλά αυτό τα... γεράκια.

πηγή: fadeawayworld

 

NBA Τελευταία Νέα