Οι γιοι σπουδαίων ποδοσφαιριστών που συνεχίζουν την παράδοση

Κώστας Ζάλιαρης
Οι γιοι σπουδαίων ποδοσφαιριστών που συνεχίζουν την παράδοση

bet365

Ο Γκιόργκι Χάτζι «χάζεψε» με το γκολ του γιου του σε ματς των Ελπίδων της Ρουμανίας, είναι εκ των περήφανων πατεράδων που βλέπουν τ' όνομά τους να συνεχίζει την ιστορία του με τιμή και το gazzetta.gr γράφει για τα παιδιά εκείνα που κάνουν τους θρύλους του παρελθόντος να τους παρακολουθούν με καμάρι...

Επιστροφή* πονταρίσματος στον αγώνα Λε Μαν - Τούρ, αν καταλογιστούν τουλάχιστον τέσσερις κίτρινες κάρτες στην αναμέτρηση! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Ο Ιάνις Χάτζι, σε πρόσφατο παιχνίδι της εθνικής ομάδας κ-21 της Ρουμανίας, απέναντι στη Βοσνία, πρόσφερε ακόμα μια... στάλα τιμής στο όνομα που έφτιαξε ο πατέρας του με το πέρασμά του από τα γήπεδα.

Σκόραρε με απευθείας εκτέλεση κόρνερ και έκανε το διαδίκτυο να μιλήσει ξανά για εκείνον και να τον επαναφέρει στην επιφάνεια. Ο 19χρονος επιθετικός βρίσκεται από την αρχή του έτους στη Βιτορούλ, εκεί όπου επέστρεψε μετά τη σύντομη θητεία του στη Φιορεντίνα για 1,5 χρόνο. Ο μικρός βρίσκεται σε πολύ πρώιμο στάδιο της ποδοσφαιρικής του καριέρας, κουβαλάει ένα πολύ βαρύ όνομα, ξέρει ότι ο κόσμος περιμένει απίστευτα πράγματα από εκείνον μετά τα όσα τρομερά πέτυχε ο πατέρας του κυρίως σε Μπαρτσελόνα και Γαλατασαράι, αλλά έχει ακόμα το δρόμο μπροστά του...

Ακόμα ένας που λάμπει και το κάνει στα γήπεδα του κορυφαίου πρωταθλήματος, αυτό της Premier League, είναι ο Κάσπερ Σμάιχελ. Ο Δανός γκολκίπερ, βρίσκεται συνεχώς υπό το βλέμμα του πατέρας του, Πέτερ, ο οποίος προσπαθεί να βρίσκεται σχεδόν συνέχεια στην εξέδρα για να τον παρακολουθεί.

Η πορεία του στη Λέστερ, η κατάκτηση του πρωταθλήματος του 2016, η παρουσία του στην εθνική ομάδα της πατρίδας του, η εμπειρία μέχρι τους «16» του Μουντιάλ της Ρωσίας και ο αποκλεισμός στα πέναλτι, όλα έχουν κάνει περήφανο τον θρυλικό γκολκίπερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που βλέπει τον γιο του να «μεγαλώνει».

Ήταν συγκλονιστικό, άλλωστε, το μήνυμα που έγραψε στα social media, λίγο μετά τον πικρό αποκλεισμό στο Μουντιάλ, όπου με μια κοινή τους φωτογραφία από τα χρόνια που ο πιτσιρίκος Κάσπερ ονειρευόταν ν' ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα του, με τον τελευταίο να γράφει τότε:

«Δεν βρίσκω λόγια... Δεν θα μπορούσα να είμαι περισσότερο περήφανος για την πατρίδα μου, τον γιο μου, τους συμπαίκτες του και όλο το τεχνικό επιτελείο, όπως επίσης και τον ομοσπονδιακό κόουτς. Όταν τα δάκρυά του στεγνώσουν, τότε θα καταλάβει πόσο καλός ήταν στη διοργάνωση...».

Αίσθηση αρχίζει και προκαλεί πλέον και ο απόγονος του Πάτρικ Κλάιφερτ, Τζάστιν. Ο τρίτος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής ομάδας της Ολλανδίας, με εξαιρετική παρουσία σε Άγιαξ και Μπαρτσελόνα, με τρεις κατακτήσεις Champions League και αποτελώντας μόνιμο φόβητρο μπροστά από την αντίπαλη εστία, στηρίζει τις προσπάθειες του γιου του, ο οποίος έφτασε κοντά στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, είχε ιδιαίτερη συνομιλία με τον Ζοσέ Μουρίνιο μετά τον μεγάλο τελικό του Europa League του 2017.

Ο 19χρονος εξτρέμ βρέθηκε στις ακαδημίες του Αίαντα από την ηλικία των 8 ετών, πραγματοποίησε 56 εμφανίσεις με την πρώτη ομάδα του κλαμπ από το Άμστερνταμ, πέτυχε 13 γκολ και έχει ένα μετάλλιο φιναλίστ της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Φέτος το καλοκαίρι, επέλεξε να γίνει μια από τις μεταγραφές της Ρόμα, αποφασίζοντας πως ήταν ακόμα πολύ νωρίς να μετακομίσει στην Premier League και να διαχειριστεί την κατάσταση με την οποία έρχεται αντιμέτωπος κάθε νεαρός ποδοσφαιριστής στο λαμπερό αγγλικό πρωτάθλημα του απίστευτου ανταγωνισμού. Σε δύο συμμετοχές στη φετινή Serie A, έχει προς το παρόν μια ασίστ...

Αν υπάρχει κάποιος που έχει κάνει ακόμα πιο δημοφιλές τ' όνομα του πατέρα αλλά και του... παππού του, είναι ο Μάρκος Αλόνσο που κάνει... παπάδες στην Τσέλσι.

Το περασμένο Σάββατο, βρέθηκε για πρώτη φορά στο αρχικό σχήμα της Ισπανίας, στο παιχνίδι με την Αγγλία στο «Γουέμπλεϊ» για την πρεμιέρα των ομίλων του νεοσύστατου Nations League της UEFA. Μάλιστα, ξεκίνησε για πρώτη φορά, 37 χρόνια και 167 ημέρες μετά το ντεμπούτο του πατέρα του, σε ματς με τον ίδιο αντίπαλο αλλά στο παλιό λονδρέζικο γήπεδο! Είναι από τους πιο παραγωγικούς αμυντικούς στα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, σκοράρει, φτιάχνει γκολ και η συμβολή του στο παιχνίδι της Τσέλσι είναι τρομερή.

Άλλωστε, από την έναρξη της σεζόν 2016-2017, έχει συμμετοχή σε περισσότερα γκολ στην Premier, από κάθε άλλον αμυντικό στην Ευρώπη, μετρώντας 14 γκολ και 7 ασίστ!

Απόλυτα επιτυχημένος, αν και πλέον μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, είναι ο Ντάλεϊ Μπλιντ, γιος του εκ των πιο σημαντικών παικτών στην ιστορία του Άγιαξ, Ντάνι. Όπως και ο πατέρας του, έτσι και ο πρώην άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τίμησε και τιμά ξανά από το φετινό καλοκαίρι τη φανέλα του Αίαντα. Ο πατέρας του Ντάλεϊ Μπλιντ, σε 13 σεζόν ως ποδοσφαιριστής στον Άγιαξ, κατέκτησε... ό,τι υπήρχε από ευρωπαϊκές διοργανώσεις, έγινε και προπονητής του συλλόγου, βρέθηκε και στη θέση του ομοσπονδιακού προπονητή της εθνικής ομάδας της Ολλανδίας αλλά απομακρύνθηκε.

Ο γιος του, στα 28 του, έχει να θυμάται από το πέρασμά του από τους «κόκκινους διαβόλους» ένα Λιγκ Καπ, ένα Κύπελλο και φυσικά το Europa League του 2017, ενώ πριν τη μεγάλη του επιστροφή στο Άμστερνταμ, είχε πανηγυρίσει τέσσερα διαδοχικά πρωταθλήματα από το 2011...

 

Τελευταία Νέα