Υπέγραψαν «χρυσά» συμβόλαια και… εξαφανίστηκαν! (pics)

Νίκος Καρφής
Υπέγραψαν «χρυσά» συμβόλαια και… εξαφανίστηκαν! (pics)

bet365

Το gazzetta.gr παρουσιάζει τους παίκτες που κατάφεραν να κερδίσουν τεράστια συμβόλαια από τις ομάδες τους, αλλά γρήγορα η καριέρα τους πήρε την… κάτω βόλτα.

Πολλές φορές οι ομάδες του ΝΒΑ το… παρακάνουν και προσφέρουν τεράστια συμβόλαια σε παίκτες-ερωτηματικά, παίρνοντας ένα μεγάλο ρίσκο.

Στο πέρασμα των χρόνων κάποιοι τύποι κατόρθωσαν να υπογράψουν ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο, το οποίο όπως αποδείχθηκε αργότερα δεν δικαιολόγησαν ποτέ.

Ζήσε τη δράση του ποδοσφαίρου και πολλές καθημερινές προσφορές* για όλους του παίκτες! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Πάμε να δούμε τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα

Stephon Marbury (4 χρόνια, 74.000.000, Σανς, 2003)

Ο Mάρμπουρι υπέγραψε 4ετές συμβόλαιο 74 εκατ. δολαρίων με τους Σανς το 2003, αλλά δεν μπόρεσε να μακροημερεύσει στην ομάδα. Το Φοίνιξ εμπιστεύτηκε έναν παίκτη που ήταν γνωστός troublemaker και το... πλήρωσε.

Γρήγορα μεταπήδησε στους Νικς, εκεί όπου πάντα είχε προβλήματα με τους προπονητές του. Από τον Ουίλκενς στον Λάρι Μπράουν, τον Αϊζάια Τόμας και τον Μάικ Ντ’Αντόνι. Κάθε χρόνο οι μέσοι όροι του έπεφταν. Η ομάδα της Νέας Υόρκης πλήρωσε 88 εκατ. δολάρια τον Μάρμπουρι για τα 5 χρόνια του στην ομάδα, ενώ την περίοδο αυτή οι Νικς δεν έκαναν νίκη στα playoffs. Δύσκολος χαρακτήρας που τελικά λατρεύτηκε σαν… Θεός στην Κίνα.

Μπορεί στους Νικς να είχε καλούς μέσους όρους για λίγα χρόνια, αλλά στη συνέχει η πορεία του ήταν πτωτική, αν δει κανείς το ταλέντο και το potential που είχε.

Tristan Thompson (5 χρόνια, 82.000.000, Kαβς, 2015)

Η επιστροφή του ΛεΜπρόν Τζέιμς στους Καβς το 2014 είχε επηρεάσει και τον Τρίσταν Τόμπσον. Ο ψηλός του Κλίβελαντ ήταν τυχερός, αφού σε περίπτωση που οι… ιππότες δεν είχαν στόχο το πρωτάθλημα, ποτέ δεν θα έπαιρνε αυτό το συμβόλαιο. Το 2015 λοιπόν οι Καβς του πρόσφεραν συμβόλαιο 82 εκατ. δολαρίων.

Εντάξει, ο Τόμπσον είναι πολύ καλός στο επιθετικό ριμπάουντ και στην μέρα του μπορεί να κυριαρχήσει κάτω από τη ρακέτα του αντιπάλου. Αλλά αυτές οι μέρες είναι πολύ λίγες. Ποτέ δεν ήταν καλός αμυντικός ή σκόρερ για να δικαιολογεί αυτά τα χρήματα. Πέρυσι είχε 5.8 πόντους και 6.6 ριμπάουντ στη χειρότερη σεζόν του με τη φανέλα των Καβς. Πριν υπογράψει το τεράστιο συμβόλαιο είχε πολύ καλύτερους μέσους όρους.

Luol Deng (4 χρόνια, 72.000.000, Λέικερς, 2016)

Για χρόνια ο Λούολ Ντένγκ θεωρούταν ένας εκ των πιο αξιόπιστων σκόρερ της λίγκας, ειδικά τότε που αγωνιζόταν με τη φανέλα των Μπουλς. Μπορούσε να παίξει τόσο ως «3άρι», αλλά και στη θέση του power forward, ενώ έκανε καλή δουλειά στην άμυνα. Βέβαια τα πράγματα άλλαξαν στη συνέχεια.

Το Σικάγο αποφάσισε να τον ανταλλάξει και αυτός βρέθηκε πρώτα στους Καβς και έπειτα στους Χιτ. Τελικά έπιασε την… καλή, αφού οι Λέικερς του έδωσαν 4ετές αξίας 72.000.000 δολαρίων το 2016. Μια απόφαση που προξένησε ερωτήματα, αφού η ομάδα είχε μπει σε rebuild mode. Η καριέρα του πήρε την κάτω βόλτα και τελικά πλέον κυκλοφορεί… ελεύθερος στην αγορά.

Joakim Noah (4 χρόνια, 72.500.000, Νικς, 2016)

Άλλος ένας παίκτης που πέρασε τα καλύτερα του χρόνια στους Μπουλς. Σίγουρα τη στιγμή που… πήρε τα 72 εκατ. δολάρια από τους Νικς τα άξιζε, αλλά στη συνέχεια δεν δικαίωσε αυτό το ποσό. Ψηλός με έφεση στην πάσα, με σημαντική συνεισφορά και στις 2 πλευρές του παρκέ, κάτι που είχε φανερώσει με τον καλύτερο τρόπο στους «ταύρους». Εμψυχωτής της ομάδας και ένας τύπος γεμάτος ενέργεια που έδινε τα πάντα στο παρκε για να βοηθήσει την ομάδα του.

Παρόλα αυτά οι τραυματισμό η τιμωρία του για την κατοχή μαριχουάνας, αλλά και τα… θεματάκια που είχε με τον Τζεφ Χόρνατσεκ στους Νικς, δεν τον άφησαν ποτέ να παίξει στα standards του παρελθόντος. Μετά το «χρυσό» συμβόλαιο που υπέγραψε, ο Γάλλος ψάχνεται.

Chandler Parsons (4 χρόνια, 94.500.000 , Γκρίζλις, 2016)

Όπως καταλαβαίνετε το 2016 έγιναν πολλά… εγκλήματα στο ΝΒΑ! O Πάρσονς εκμεταλλεύτηκε 2 καλές σεζόν στο Χιούστον και άλλες 2 στο Ντάλας και έκανε το Μέμφις να τον εμπιστευτεί. Για μια ομάδα που ποτέ δεν είχε έναν σταρ πρώτου επιπέδου στη λίγκα, αυτά τα λεφτά ίσως θα έπρεπε να επενδυθούν αλλιώς.

Ο Τσάντλερ αποδείχθηκε… γυάλινος, καθώς ταλαιπωρήθηκε από πολλούς τραυματισμούς στα χρόνια του στις «αρκόυδες». Έχασε τη φόρμα του, την αυτοπεποίθηση του, την επαφή του με το αντίπαλο καλάθι και πλέον θεωρείται… βαρίδι για τους Γκρίζλις, οι οποίοι έχουν άλλο ένα τεράστιο συμβόλαιο, αυτό του Μάικ Κόνλεϊ. Δεν πάνε καθόλου καλά τα πράγματα για τον Πάρσονς, κάτι που… στεναχωρεί φυσικά και τους Γκρίζλις.

Amare Stoudemire (5 χρόνια, 99.700.000, Νικς, 2010)

Όλοι μας είχαμε πάθει πλάκα με τα όσα έκανε ο Αμάρε με τη φανέλα των Σανς την προηγούμενη δεκαετία, έχοντας παρέα τον Hall Of Famer, Στιβ Νας. Κυρίαρχος στο Φοίνιξ και ασταμάτητος όταν έπαιζε το pick n roll με τον Καναδό και κάρφωνε εντυπωσιακά. Όλα τα ωραία όμως κάποτε τελειώνουν.

Μετά τους Σανς, υπέγραψε ένα «χρυσό» συμβόλαιο (99.7 εκατ δολάρια) με τους Νικς, οι οποίοι θεώρησαν πως θα δουν τον Αμάρε που θαύμασαν στους «ήλιους». Ο Στούντεμαϊρ παρουσιαζόταν όλο και χειρότερος από χρονιά σε χρονιά, αποτυγχάνοντας να οδηγήσει σε επιτυχίες την ομάδα. Κάποιοι τραυματισμοί που είχε ήταν καθοριστικοί για την καριέρα του, ενώ τον είδαμε και στην Ευρώπη με τη Xάποελ Ιερουσαλήμ.

Gilbert Arenas (6 χρόνια, 111.000.000, Oυίζαρντς, 2008)

Περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις στην περίπτωση του Αρίνας. Ο «Ηibachi» ηταν κάποτε ένας από τους πιο εντυπωσιακούς παίκτες της λίγκας. Πολλοί πίστευαν πως θα γράψει ιστορία με τη φανέλα των Ουίζαρντς, αλλά από μια στιγμή και μετά όλα πήγαν στραβά.

Ο πρώην ηγέτης των μάγων έστρεψε πιστόλι προς τον συμπαίκτη του Τζαβάρις Κρίτεντον στα αποδυτήρια για ένα θέμα που είχαν με τον τζόγο. Ποτέ δεν μπόρεσε να επανέλθει και να θυμίσειι τον παλιό καλό Γκίλμπερτ. Οι Ουίζαρντς έιχαν προσφέρει το συμβόλαιο των 111 εκατ. δολαρίων το 2008, ενώ την προηγούμενη σεζόν, ο παίκτης έπαιξε σε μόλις 13 ματς εξαιτίας των προβλημάτων τραυματισμών. Από τη σεζόν 2010-11 και ύστερα η καριέρα του πήγαινε από το κακό στο χειρότερο. Όλα αυτά για ένα παίκτη που τελείωσε το 2006 είχε 29.3 πόντους μέσο όρο.

Allan Houston (6 χρόνια, 100.000.000, Νικς, 2001)

Οι Νικς τα τελευταία χρόνια μας έχουν συνηθίσει σε κακό management, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις κανείς δεν καταλαβαίνει τα τεράστια συμβόλαιο που δίνουν σε ορισμένους παίκτες.

Η ομάδα της Νέας Υόρκης πίστεψε πολύ στις ικανότητες του Άλαν Χιούστον, σε σημείο που του έδωσε συμβόλαιο 100 εκατ. δολαρίων και τώρα τα χρήματα δεν δινόντουσαν με μεγάλη ευκολία όπως τώρα. Ο Άλαν έκανε δύο καλές σεζόν κατά τη διάρκεια του συμβολαίου το υπέγραψε το 2001, ενώ την τέταρτη σεζόν της συμφωνίας του έπαιξε μόλις 20 ματς. Στις 17 Οκτώβρη του 2005 αποσύρθηκε και δεν πρόλαβε να εξαντλήσει το συμβόλαιο που είχε υπογράψει.

 

NBA Τελευταία Νέα