Οι ΝΒΑers που έγιναν ιδιοκτήτες ή μέτοχοι ομάδων! (pics)

Νίκος Καρφής
Οι ΝΒΑers που έγιναν ιδιοκτήτες ή μέτοχοι ομάδων! (pics)

bet365

Αρκετοί είναι οι NBAers που έχουν εμπλακεί στα διοικητικά ομάδων (ιδιοκτήτες ή μέτοχοι) και το gazzetta.gr μάζεψε τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις.

Πολλές φορές οι παίκτες του ΝΒΑ αποφασίζουν να υπηρετήσουν κάποιο άθλημα από διαφορετικό πόστο, μπαίνοντας στα διοικητικά με τον τρόπο τους (ιδιοκτήτες ή μέτοχοι).

Stars που έχουν γράψει την δικιά τους ιστορία στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη, επέλεξαν να... εμπλουτίσουν την ενασχόληση τους με κάποιο σπορ.

Βέβαια δεν μιλάμε μόνο για το μπάσκετ, αφού στη λίστα υπάρχει και ο Στιβ Νας που είναι ο συνιδιοκτήτης της ισπανικής Μαγιόρκα και τα πάει περίφημα!

Πάμε να δούμε τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις

ΛεΜπρόν Τζέιμς (Λίβερπουλ)

Το 2011 ο ΛεΜπρόν Τζέιμς έκανε την... είσοδο του και στο ποδόσφαιρο, αφού από εκείνη τη χρονιά είναι μέτοχος της Λίβερπουλ μέσω της Fenway Sports Group. Επίσης έχει εκφράσει ενδιαφέρον για να φτιάξει ομάδα του MLS στο Μαϊάμι, έχοντας στο πλευρό του, τον Ντέιβιντ Μπέκαμ. Φαίνεται πως ο «Βασιλιάς» παίζει μεγάλη μπάλα εκτός του μπάσκετ. Η ομάδα της Premier League δεν έχει πανηγυρίσει πρωτάθλημα ή Champions League από τότε που αναμείχθηκε ο ΛεΜπρόν, καθώς πέρυσι έχασε στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης από τη Ρεάλ. Πάντως ο Τζέιμς έχει πάει αρκετές φορές στο Άνφιλντ!

Μάικλ Τζόρνταν (Χόρνετς)

Ο «Αir» μετά τα ένδοξα χρόνια με τους Μπουλς και το κλείσιμο της καριέρας του στους Ουίζαρντς, αποφάσισε να γίνει συνιδιοκτήτης των Μπόμπκατς το 2006. Το 2010 κατάφερε να γίνει ο ο απόλυτος άρχοντας της ομάδας, ενώ 4 χρόνια μετά άλλαξε το όνομα, κάνοντας το Σάρλοτ Χόρνετς. Φυσικά ο «MJ» είναι και πρόεδρος στην ομάδα της Σάρλοτ. Θέλει να οδηγήσει τις «σφήκες» σε ένδοξες μέρες, αφού πρόκειται για ένα franscise που αγνοεί μεγάλη διάκριση.

Σακίλ Ο'Νιλ (Κινγκς)

Μπορεί ο «Shaq Attack» να πλήγωσε τους Κινγκς στα playoffs του 2002, ωστόσο αυτό δεν τον εμπόδισε να εμπλακεί στα διοικητικά του Σακραμέντο, όταν τελείωσε την καριέρα του. O Σακίλ το 2013 έγινε μικρομέτοχος στο Σακραμέντο και πλέον έχει γίνει σύμμαχος με ανθρώπους που στο παρκέ ήταν αντίπαλος. Ο λόγος για τους Πέτζα Στογιάκοβιτς και Βλάντε Ντίβατς. Μια διοίκηση γεμάτη μπασκετάνθρωπους! Ωραίο παρεάκι στο Σακραμέντο.

Μάτζικ Τζόνσον (Λέικερς)

Όταν ο Μάτζικ μεσουρανούσε στα 80s, oι Λέικερς βρισκόντουσαν στα καλύτερα τους με το περίφημο «Showtime». To 2012 ήταν μέλος του επενδυτικού γκρουπ που αγόρασε μετοχές στους Los Angeles Dodgers. Βέβαια δεν θα μπορούσε να μείνει μακριά από την μεγάλη του αγάπη, τους «λιμνανθρώπους». Πλέον είναι πρόεδρος στην ομάδα και η άποψη του μετράει για «φλέγοντα» θέματα. Φέτος θα προσπαθήσουν μαζί με τον ΛεΜπρόν να βοηθήσουν ο καθένας από το πόστο του, τους Λέικερς να επιστρέψουν στην κορυφή.

Γιάο Μινγκ (Shanghai Sharks)

Ο Γιάο Μινγκ θα μπορούσε να κάνει πολύ μεγαλύτερη καριέρα στο ΝΒΑ, αλλά οι τραυματισμοί δεν τον άφησαν. Ο πρώην σέντερ των Ρόκετς αποφάσισε να βοηθήσει στην πατρίδα του το άθλημα και έτσι έγινε ιδιοκτήτης στους Shanghai Sharks. Μάλιστα οι φιλοδοξίες του είναι μεγάλες, καθώς έχει εκφράσει ενδιαφέρον να αγοράσει τους Κλίπερς. Λέτε να επιστρέψει στο ΝΒΑ από άλλη θέση;

Στιβ Νας (Μαγιόρκα)

Αν ο Στιβ Νας δεν... μάγευε στο μπάσκετ, θα μπορούσε να δοκιμάσει την τύχη του στο ποδόσφαιρα, αφού ξέρει να... μιλάει και σε ποδοσφαιρικές μπάλες. Η αγάπη του για το ποδόσφαιρο είναι γνωστή και έτσι το 2016 αποφάσισε να γίνει συνιδιοκτήτης της ισπανικής Μαγιόρκα. Πάντως φαίνεται να φέρνει τύχη στους Νησιώτες, καθώς τη σεζόν που μας πέρασε, ανέβηκαν στη Segunda Division. Αν πάντως χρειαστεί λύσεις ο προπονητής, σίγουρα ο Καναδός θα μπορούσε να προσφέρει μερικές στιγμές.. μαγείας και στο χορτάρι!

 

NBA Τελευταία Νέα