Ξέρουν άριστα το «Μπενφίκα – ΠΑΟΚ» (pics)

Ξέρουν άριστα το «Μπενφίκα – ΠΑΟΚ» (pics)

bet365

ΠΑΟΚ και Μπενφίκα θα ξαναβρεθούν αντιμέτωποι το βράδυ της ερχόμενης Τρίτης (21/8) στο «Ντα Λουζ» της Λισαβόνας με τέσσερις ποδοσφαιριστές να έχουν τις γνωρίζουν απέξω κι ανακατωτά...

Είναι μια από τις εξαιρετικές περιπτώσεις, όχι σπάνιες, αλλά δεν συναντάς και εύκολα τέσσερις ποδοσφαιριστές να έχουν περάσει κι από τον ΠΑΟΚ κι από την Μπενφίκα.

Κι όμως, οι τέσσερις αυτοί παίκτες, ο Κώστας Κατσουράνης, ο Μιγκέλ Βίτορ και παλαιότερα ο Τριαντάφυλλος Μαχαιρίδης, έχουν περάσει κάποια χρόνια ή μήνες (…) της καριέρας του στο «Ντα Λουζ» και στην Τούμπα.

Η αρχή έγινε με την πώληση των Μαχαιρίδη και Σάμπρι από τον ΠΑΟΚ στους «αετούς της Λισαβόνας», λίγες εβδομάδες μετά από τις μεταξύ τους αναμετρήσεις για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ το φθινόπωρο του 1999.

Ο «Ντάφι» έμεινε μισή σεζόν κατέγραψε 16 συμμετοχές με την Μπενφίκα, σε πρωτάθλημα και κύπελλο, ενώ ο Αιγύπτιος μεσοεπιθετικός στο 1,5 χρόνο, που φόρεσε τη φανέλα των λουζιτανών, μέτρησε 37 συμμετοχές και 8 γκολ.

To καλοκαίρι του 2006 ο Φερνάντο Σάντος σχεδόν θα απαιτήσει την απόκτηση του Κώστα Κατσουράνη και ο τότε τεχνικός διευθυντής των «αετών», Ρουί Κόστα, έκανε τα πάντα για να τον πάρει στη Λισαβόνα. Η πορτογαλική ομάδα πλήρωσε 3.500.000 ευρώ στην ΑΕΚ, έκανε ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο με τον Έλληνα διεθνή μέσο, ο οποίος στα τρία χρόνια παραμονής του στην ομάδα έφτασε τις 114 συμμετοχές (14 γκολ) και κατέκτησε το Λιγκ Καπ Πορτογαλίας τη σεζόν 2008-09.

Τέλος, υπάρχει και ο Μιγκέλ Βίτορ. Παιδί της Μπενφίκα, παίζοντας από μικρή ηλικία στα τμήματα υποδομής, έφτασε μέχρι την πρώτη ομάδα. Υπήρξε ένα σύντομο πέρασμα από τη Λέστερ μέχρι να μείνει ελεύθερος το καλοκαίρι του 2013 και αποκτηθεί από τον ΠΑΟΚ, στον οποία για μια τριετία πρόσφερε τις υπηρεσίες του, με 116 συμμετοχές και 9 γκολ.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα