To… κόσμημα της Βασιλείας (pics & vid)

To… κόσμημα της Βασιλείας (pics & vid)

bet365

Το gazzetta.gr έκανε μια βόλτα στο τεσσάρων αστέρων «Σεντ Γιάκομπ Παρκ» και σας το παρουσιάζει λίγες ώρες πριν βρεθεί εκεί ο ΠΑΟΚ για τη μεγάλη ρεβάνς με τη Βασιλεία. ΑΠΟΣΤΟΛΗ-ΒΑΣΙΛΕΙΑ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΟΥΝΤΟΥΛΙΔΗΣ

Bασιλεία - ΠΑΟΚ με πριμ 5%*, ακόμα καλύτερες αποδόσεις και αμέτρητα ειδικά στοιχήματα! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Στις 15 Μαρτίου του 2001 άνοιξε τις πόρτες του για πρώτη φορά το «Σεντ Γιάκοπ Παρκ» ή αν προτιμάτε «Ζανκτ Γιάκομπ Παρκ», το στάδιο στο ανατολικό άκρο της Βασιλείας, εκεί όπου θα πραγματοποιηθεί σήμερα το βράδυ η ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ.

Αφήνοντας πίσω σου το κοσμοπολίτικο ιστορικό κέντρο, με τα νεοκλασικά κτήρια και τον ποταμό Ρήνο, πλησιάζοντας προς το «Σεντ Γιάκομπ Παρκ» καταλαβαίνεις ότι πλησιάζεις σε ποδοσφαιρικό γήπεδο. Έχον φροντίσει γι’ αυτό οι φανατικοί οπαδοί, που έχουν βάζει όλους τους τοίχους στα χρώματα της ομάδας. Είπαμε, η Βασιλεία είναι ο ορισμός του «μια πόλη, μία ομάδα»!

Το «Σεντ Γιάκοπ Παρκ» είναι μοντέρνο, εύκολα προσβάσιμο ακόμη και με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, λεωφορείο, τραμ και τρένο, υπάρχουν στάσεις ακριβώς έξω από τις θύρες του γηπέδου, που μολονότι η χωρητικότητά του είναι 38.512 θεατές για τις εγχώριες διοργανώσεις (πέφτει στις 37.500 για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις) είναι μεγαλύτερο στάδιο ποδοσφαίρου της Ελβετίας. Ασφαλώς και είναι προσβάσιμο και με αυτοκίνητο, ενώ διαθέτει 680 θέσεις πάρκινγκ, ενώ η UEFA το έχει βαθμολογήσει με 4 αστέρια, που συγκριτικά με τη χωρητικότητά του είναι ο καλύτερος βαθμός.

Το 2016 φιλοξένησε τον τελικό του Europa League ανάμεσα στη Σεβίλλη και τη Λίβερπουλ, όταν οι Ισπανοί επικράτησαν με 3-1, ενώ κατά τη διάρκεια του Euro 2008 έγιναν εκεί έξι ματς: Τρία για τη φάση των ομίλων και τρία στη φάση των νοκ άουτ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα