Ουόριορς: Το... διαστημικό 3ο δωδεκάλεπτο που «τρομοκρατεί» κόσμο! (pics & vids)

Ουόριορς: Το... διαστημικό 3ο δωδεκάλεπτο που «τρομοκρατεί» κόσμο! (pics & vids)

Νίκος Καρφής
Ουόριορς: Το... διαστημικό 3ο δωδεκάλεπτο που «τρομοκρατεί» κόσμο! (pics & vids)

bet365

Το μπάσκετ είναι ένα άθλημα που παίζουν 5 εναντίον 5 και στην τρίτη περίοδο πάντα οι «δολοφόνοι» από το Γκόλντεν Στέιτ σε διαλύουν, σε «κατασπαράζουν», σε αφήνουν να αναρωτιέσαι τι πήγε στραβά.

Το Γκόλντεν Στέιτ πήρε το τρίτο του πρωτάθλημα στα 4 τελευταία χρόνια και μεγάλο ρόλο έπαιξε η απίστευτη τρίτη περίοδος που πάντα κάνουν.

Οι Ουόριορς είναι μια ομάδα που κάνει... όργια στο τρίτο δωδεκάλεπτο και αυτό το ξέρει καλά ο Τζέι Τζέι Ρέντικ!

Daily Predictor με έπαθλο* €125.000 μετρητά* σε όλη τη διάρκεια του Μουντιάλ! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Στις 24 Φλεβάρη του 2017 οι Κλίπερς αντιμετώπισαν του Ουόριορς και νικούσαν 61-49 στο ημίχρονο. Όταν παίζεις με τους πρωταθλητές δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για τίποτα. Και ειδικά αν ξεκινά η τρίτη περίοδος.

«Είναι αυτό το συναίσθημα. Σκέφτεσαι πως κάποτε ο Κάρι θα... ζεσταθεί, θα βάλει σερί τρίποντα, θα παρασύρει και τον κόσμο και τότε το πάρτι τελείωσε». αναφέρει ο Ρέντικ.

Αυτό είχε κάνει και ο Κάρι στο τρίτο δωδεκάλεπτο τότε. Σημείωσε τους 17 με 3 τρίποντα εκ των 35 πόντων του σε 3 λεπτά και 37 δευτερόλεπτα. Οι Ουόριορς σκόραραν 50 στο τρίτο δωδεκάλεπτο. Το πρώτο δωδεκάλεπτο με 50 πόντους από το 1989. Απίστευτο!

«Μπορείς να παίξεις κάθε κατοχή τέλεια, να κάνεις τα πάντα σωστά. Κι όμως ξέρεις πως θα είναι ο Στεφ, ο Ντουράντ, Κλέι. Είναι τρομακτικό», τονίζει ο Ρέντικ.

Το ίδιο συμβαίνει και στις 18 Νοέμβρη του 2017. Τότε οι Σίξερς νικούν για 22 στο ημίχρονο. Τί έρχεται όμως; H τρίτη περίοδος! Πάλι ο Ρέντικ ειναι εκεί για να βιώσει άλλη μία πίκρα!

Πότε είχε σκοράρει 37 πόντους σε μια περίοδο (ρεκόρ για το ΝΒΑ) ο Τόμπσον; Mα φυσικά στην τρίτη περίοδο.

Πότε ο Κάρι έβαλε παραπάνω από μια ολόκληρη ομάδα σε μια περίοδο. Το έκανε στο τρίτο δωδεκάλεπτο το 2015 κόντρα στους Πέλικανς

Οι Ουόριορς ειναι η ομάδα που σου γυρίζουν για πλάκα τα ματς, αφού κάνουν μια τρίτη περίοδο που γίνεται μόνο σε video game όταν βάζεις τον αντίπαλο σου να παίζει στο easy!

Aκόμα και στο Game 3 των τελικών το ίδιο έγινε. Οι πρωταθλητές έτρεξαν ένα 17-6 στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου και κατάφεραν να επικρατήσουν στο τέλος με 110-102

«Ξέρουμε πως οι Ουόριορς είναι η καλύτερη ομάδα στο ΝΒΑ στην τρίτη περίοδο. Το έδειξαν και απόψε» ανέφερε ο ΛεΜπρόν μετά το Game 3.

Η ομάδα του Κερ έχει κερδίσει πάνω από τρία ολόκληρα ματς μόνο από την τρίτη περίοδο της σύμφωνα με το ΝΒΑ. Στη σειρά με τους Ρόκετς, δημιούργησαν ένα ποσοστό 239% της νίκης τους από τα τρίτα δωδεκάλεπτα!

Πριν τους τελικούς οι Ουόριορς (στα playoffs) νικούσαν τους αντιπάλους τους με 130 πόντους διαφορά στο... διαβολικό αυτό τρίτο δωδεκάλεπτο

Κατά τη διάρκεια των 4 τελευταίων σεζόν οι Ουόριορς έχουν το καλύτερο ποσοστό εντός πεδιάς (49.8%) και τρίποντα (42%) στο τρίτο δωδεκάλεπτο

Στο ματς με τους Μπουλς τον Γενάρη, οι... πολεμιστές έτρεξαν ένα σερί 19-0 στο τρίτο δωδεκάλεπτο και καθάρισαν το ματς

«Στο τρίτο δωδεκάλεπτο φαίνεται πως ο αντίπαλοι μας κουράζονται και έτσι εμείς τα δίνουμε όλα», παραδέχεται ο Κερ.

«Δεν πάμε στα αποδυτήρια στο πρώτο ημίχρονο και λέμε να περιμένουμε για να δούμε τι θα γίνει στην τρίτη περίοδο», αναφέρει ο Ντρέιμοντ Γκριν

Αυτός λοιπόν ο φόβος που βγαίνει στους αντιπάλους των Ουόριορς που ξέρουν τι θα ακολουθήσει. Εκείνο τον περίφημο Νοέμβρη που είπαμε παραπάνω και έχει στοιχειώσεi τον Ρέντικ, οι Σίξερς νικούσαν για 22 στο ημίχρονο. Αλλά ένα 47-15 των Ουόριορς στο τρίτο δωδεκάλεπτο ήταν αρκετό για να τους διαλύσει. Απίθανο!

«Αυτό ήταν απίστευτο. Δεν μπορείς να πιστέψεις αυτό που γίνεται και λές "τι στο καλό συμβαίνει εδώ πέρα". Aυτό που κάνουμε είναι ξεχωριστό», τονίζει ο Γκριν.

Μετά από εκείνο το ματς οι δημοσιογράφοι ρωτούσαν τον Κερ τι έγινε στο ματς. Πως γύρισε αυτό το πράγμα;

«Nιώθαμε ντροπιασμένοι στο πρώτο ημίχρονο. Έπρεπε να βγούμε στο παρκέ και να παλέψουμε».

Από την άλλη όταν κοντράρεσαι με τους Ουόριορς, πως γίνεται να αντέξεις το διαστημικό τους τρίτο δωδεκάλεπτο. Τι μπορείς να κάνεις; Πως μπορείς να τους σταματήσεις; Να τους κλειδώσεις στα αποδυτήρια; Μόνο αυτό γίνεται! Μόνο με αυτό γλιτώνεις.

Γιατί ξέρεις πως με όσους πόντους και να νικάς στο ημίχρονο, ποτέ δεν μπορείς να κοιμάσαι ήσυχος. Οι Ουόριορς θα ξεκινήσουν να βάζουν όλα τα σουτ, οι Κάρι,Ντουράντ και Τόμπσον θα… πυροβολούς ασταμάτητα και ο αντίπαλος θα κάθεται και απλά θα τους θαυμάζει. Διότι δεν μπορεί να κάνει και τίποτα.

Τόσοι τους αντιμετώπισαν, αλλά κανείς δεν μπόρεσε να βρει λύση. Στο μπάσκετ όλα αντιμετωπίζονται. Όλα νιώθεις έτοιμος να τα σταματήσεις. Όλα είναι πιθανά εκτός από ένα.

Το να περιορίσεις τους Ουόριορς στην τρίτη περίοδο θεωρείται πλέον άπιαστο όνειρο. Ο φόβος που νιώθουν κάποιοι παίκτες όταν ξεκινά το δεύτερο ημίχρονο αντικατοπτρίζονται στα λόγια του Ρέντικ.

Κάρι, Ντουράντ, Τόμπσον σταματήστε πια ρε αλήτες Δεν είναι πια αστείο. Έλεος!

πηγή: ΕSPN

 

NBA Τελευταία Νέα