Ο Γιάνις... πήρε το όπλο του! (pic & vid)

Αντωνία Σπανού
Ο Γιάνις... πήρε το όπλο του! (pic & vid)
Ο Γιάνις Στρέλνιεκς είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακός στα playoffs και επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο την φήμη του «killer» που τον ακολουθούσε.

Ρεάλ Μαδρίτης - Γκραν Κανάρια με προσφορά ημέρας*, αμέτρητα ειδικά στοιχήματα και δυνατότητα cashout*! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Ο Γιάνις Στρέλνιεκς βρέθηκε το προηγούμενο καλοκαίρι στον Ολυμπιακό, κουβαλώντας στις αποσκευές του τον τίτλο του... φονιά από τα 6.75 και ενός παίκτη που μπορεί να δώσει σκορ και πόντους για την ομάδα του.

Η θητεία του στην Μπάμπεργκ είχε δείξει ότι το βασικό του όπλο ήταν το σουτ του και θα αποτελούσε πονοκέφαλο για οποιαδήποτε άμυνα.

Στην πρώτη του σεζόν στο υψηλότερο επίπεδο ο Λετονός «άσος» του Ολυμπιακού έδειξε ότι δυσκολεύεται να βρει τα πατήματα του και ίσως να μην ήταν η ιδανική, αφού οι απαιτήσεις και οι υποχρεώσεις ήταν πολύ μεγαλύτερες απ' όσες είχε μάθει μέχρι τώρα στην καριέρα του.

Ενώ ξεκίνησε εντυπωσιακά και στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, καλύπτοντας την απουσία του Βασίλη Σπανούλη τους πρώτους μήνες της σεζόν, με την επιστροφή του αρχηγού του Ολυμπιακού, αλλά και κάποιους τραυματισμούς που τον ταλαιπώρησαν έμεινε πίσω και φάνηκε να χάνει τον ρυθμό του και να δυσκολεύεται εξαιρετικά να τον βρει.

Με το σουτ να είναι το δυνατό του σημείο ο Στρέλνιεκς δεν εντυπωσίασε στην Ευρώπη μένοντας συνολικά στους 7.5 πόντους, με 50% στο δίποντο και 38.2% στο τρίποντο, με το ποσοστό αυτό να είναι το μικρότερο της καριέρας του, ενώ το αντίστοιχο περσινό με την Μπάμπεργκ έφτανε στο εντυπωσιακότατα 45.9%. Γεγονός που έδειξε ξεκάθαρα ότι ο Στρέλνιεκς δυσκολεύτηκε στην φετινή του πορεία και σε όλη την διάρκεια έψαχνε να βρει λύσεις.

Στο ελληνικό πρωτάθλημα ήταν καλύτερος, αλλά και πάλι του έλειπε η σταθερότητα.

Σε 24 ματς που πήρε μέρος είχε καλές βραδιές και κακές βραδιές. Κοιτώντας τους αριθμούς του «ερυθρόλευκου» γκαρντ φαίνεται ότι και πάλι κυρίως στην αρχή της σεζόν ήταν πιο αποδοτικός, ενώ ξεχωρίζει και η εμφάνιση του κόντρα στην ΑΕΚ μέσα στο ΣΕΦ, που σταμάτησε στους 18 πόντους.

Συνολικά κατά μέσο όρο στην κανονική διάρκεια είχε 7.88 πόντους με 69.05% στα δίποντα και το πολύ καλό 42.17% στα τρίποντα, ενώ μοίραζε και 2.42 ασίστ ανά παιχνίδι.

Όλα αυτά ίσχυαν μέχρι να μπούμε σε... mood playoffs, αφού ο Στρέλνιεκς έχει αλλάξει την παρουσία του, οι αριθμοί του είναι εντυπωσιακοί και με την ψυχραιμία που έδειξε, στοιχείο που του έλειπε φέτος στα δύσκολα ματς, ήταν ένας από τους βασικούς παράγοντες στην νίκη του Ολυμπιακού μέσα στο ΟΑΚΑ και το break των «ερυθρόλευκων».

KILLER... MODE ON

Τα playoffs ξεκίνησαν και μαζί παρουσιάστηκε ένας αποφασισμένος Γιάνις Στρέλνιεκς. Ο Λετονός γκαρντ είναι εντυπωσιακός και δείχνει να βρίσκεται στην καλύτερη του κατάσταση στην πιο κρίσιμη ώρα.

Εκτός από το πρώτο ματς με την Κύμη που έμεινε στους 5 πόντους και το δεύτερο ματς με τον Προμηθέα που ήταν άστοχος, ο Λετονός γκαρντ έχει κάνει μεγάλα παιχνίδια, με αποκορύφωμα το ΟΑΚΑ.

Στο δεύτερο παιχνίδι με την Κύμη μέτρησε 16 πόντους, έχοντας 4/4 τρίποντα και 17 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, ενώ στο πρώτο παιχνίδι με τον Προμηθέα συνέχισε με το πόδι στο γκάζι και με 18 πόντους και 5/5 τρίποντα, που μαζί με τις 3/3 βολές δημιούργησαν μια στατιστική όνειρο με 100% ευστοχία.

Τα μεγάλα ματς συνεχίστηκαν στο τελευταία παιχνίδι με τους πατρινούς όπου τέλειωσε το ματς με 22 πόντους και 5/6 τρίποντα όντας ασταμάτητος και βοηθώντας την ομάδα του εκεί που τον είχε ανάγκη.

Οι καλές του εμφανίσεις δεν σταμάτησαν ούτε στο ΟΑΚΑ, όπου έκανε την καλύτερη του εμφάνιση μέχρι σήμερα στο κλειστό του Αμαρουσίου, που μπορεί να μην φαντάζει τόσο εντυπωσιακή σε πρώτη ανάγνωση, αλλά μέσα στην ροή του παιχνιδιού ήταν καταλυτική.

Ο Στρέλνιεκς τέλειωσε το ματς με 7 πόντους, έχοντας μόλις μια χαμένη βολή στην στατιστική του και 2/2 δίποντα και 1/1 τρίποντα, ενώ μοίρασε και 2 ασίστ.

Στα playoffs οι αριθμοί του Στρέλνιεκς έχουν εκτοξευτεί και είναι πλέον σε αυτά που περίμενε ο Ολυμπιακός από την αρχή της σεζόν και τα δεδομένα για τα οποία τον απέκτησε.

Μετρά 12.5 πόντους με 60% στα δίποντα και το εξωπραγματικό 69.57% στα τρίποντα, ενώ μοιράζει και 1.50 ασίστ ανά παιχνίδι.

Αν συνεχίσει έτσι είναι προφανές ότι την πιο απαιτητική ώρα ο Στρέλνιεκς βγήκε μπροστά για την ομάδα του και έδωσε από την πλευρά του τον καλύτερο του εαυτό στην «μάχη» του πρωταθλήματος.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα