Νοβίτσκι: O κορυφαίος ηγέτης που... κουβάλησε μια ομάδα μόνος του! (poll)

Νίκος Καρφής
Νοβίτσκι: O κορυφαίος ηγέτης που... κουβάλησε μια ομάδα μόνος του! (poll)

bet365

To gazzetta.gr ζήτησε από τους αναγνώστες να ψηφίσουν τον κορυφαίο ηγέτη που... κουβάλησε μια ομάδα μόνος του στην postseason χωρίς σπουδαίο supporting cast και ο κόσμος έδωσε την πρωτιά στον σπουδαίο Ντιρκ Νοβίτσκι.

Παιχνίδι από παντού στη Novibet με κινητό και τάμπλετ.

Είναι εξαιρετικά δύσκολο να φτάσεις μακριά στα playoffs, αν δεν έχεις ισχυρό supporting cast και πάνω από έναν all-star παίκτη στην ομάδα.

Τις περισσότερες φορές το πρωτάθλημα πάει στις ομάδες που έχουν πολλές λύσεις στον πάγκο, ικανή βασική πεντάδα και 2-3 all star παίκτες.

Υπάρχουν όμως κάποιοι τύποι, αληθινοί ηγέτες που χωρίς να έχουν την απαιτούμενη βοήθεια από τους συμπαίκτες, παίρνουν από το χεράκι την ομάδα του και την οδηγούν πολύ μακριά στα playoffs.

To gazzetta.gr επέλεξε 8 περιπτώσεις που ηγέτες με μετριότατο supporting cast έκαναν θαύματα στα playoffs και ζήτησε από τους αναγνώστες του να ψηφίσουν τον κορυφαίο με βάση τις εμφανίσεις του σε συνάρτηση με τα πεπραγμένα των συμπαικτών του.

Για πρώτα φορά στα polls που έχει φτιάξει το gazzetta.gr, είχαμε τόσο μεγάλο ντέρμπι για την πρώτη θέση, την οποία διεκδίκησαν 4 παίκτες. Συνολικά 7.793 άτομα συμμετείχαν, κάτι που έδειξε πως ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα.

Τελικά ο Ντιρκ Νοβίτσκι πήρε το... έπαθλο για την παρουσία του με τους Μάβερικς στα playoffs του 2011 και την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο Γερμανός πήρε 1828 ψήφους (23%), αφήνοντας πίσω του τεράστιες μορφές του ΝΒΑ.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Mάικλ Τζόρνταν για την πορεία του το 1991 με τους Μπουλς, συγκεντρώνοντας 1723 ψήφους (22%). Λίγο πίσω του ο Άλεν Άιβερσον (1712 ψήφοι, 22%) που... έσυρε μόνος του τους Σίξερς ως τους τελικούς του ΝΒΑ μέχρι το 2001.

Τέταρτος ήταν ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, αφού ο κόσμος εκτίμησε τα όσα έχει κάνει τη φετινή σεζόν στα playoffs με τους Καβς.

Θυμηθείτε τις 8 περιπτώσεις που δόθηκαν προς ψήφιση και στο τέλος δείτε τα αποτελέσματα!

Πιρς-Σέλτικς 2002 (τελικοί Ανατολής)

Supporting Cast: Kenny Anderson, Antoine Walker, Eric Williams, Tony Battie, Rodney Rodgers, Tony Delk, McCarthy, mark Blount, Erick Strickland

O Πολ Πιρς οδήγησε την ομάδα του στους τελικούς της Ανατολής, εκεί όπου δεν τα κατάφερε κόντρα στους Νετς του Κιντ, του Τζέφερσον και του Κένιον Μάρτιν. Ο Truth είχε 24.6 πόντους στα playoffs, τη στιγμή που μόνο ο Αντουάν Ουόκερ με 22.1 πόντους βοήθησε. Από τους υπόλοιπους δεν πήρε και πολλά

Άιβερσον-Σίξερς 2001 (τελικοί ΝΒΑ)

Supporting Cast: Mutombo, Hill, Mckie, Snow, Lynch, Jones Jermaine, Geiger, Raja Bell, MacCulloch, Ollie, Buford

Tι να πει κανείς για τον Άιβερσον. Ο άνθρωπος τα έκανε όλα μόνος του και πήγε να κατακτήσει πρωτάθλημα, αλλά έπεσε πάνω στους Λέικερς. Ήταν συγκλονιστικός με 32.9 πόντους στα playoffs και οι μόνοι τίμιοι ήταν ο Μουτόμπο με 13.9 πόντους και 13.7 ριμπάουντ, αλλά και ο ΜακΚί με14.6 πόντους και 5.3 ασίστ.

Άλεν-Μπακς 2001 (τελικοί Ανατολής)

Supporting Cast: Robinson, Tim Thomas, Ervin Johnson, Scott Williams, Caffey, Cassell, Lindsay Hunter, Ham, Pope, Przybilla, Alston

Ο Άλεν Άιβερσον απέκλεισε τον Ρέι Άλεν για να πάει στους τελικούς. Έναν Άλεν που σκόραρε 25.3 πόντους με 47% τρίποντα και είδε μόνο τους Κασέλ και Γκλεν Ρόμπινσον να είναι πιστοί στο ραντεβού τους με τα playoffs. Κρίμα για τον σπουδαίο σουτέρ να μην έχει κι άλλους συμπαραστάτες

Noβιτσκι-Μάβερικς 2006 (τελικοί ΝΒΑ)

Supporting Cast: Terry, Howard Josh, Stackhouse, Dampier, Harris, Diop, Daniels, Van Horn, Josh Powell, DJ Mbenga

O σπουδαίος Γερμανός σκόραρε 27 πόντους και μάζευε 11.7 ριμπάουντ στα playoffs, οδηγώντας τους Μαβερικς στους τελικούς. Εκεί όμως το Μαϊάμι είχε περισσότερες λύσεις και εναν απίθανο Ουέιντ. Ο Ντιρκ είχε τους Τέρι, Χάουαρντ και λίγο τον Στακχάουζ άξιους συμπαραστάτες. αλλά από εκεί και πέρα το χάος!

ΛεΜπρόν-Καβς 2007 (τελικοί NBA)

Supporting Cast: Ilgauskas, Hughes, Pavlovic, Gooden, Varejao, Gibson, Snow, Marshall, Damon Jones

O Bασιλιάς με τους 20.2 πόντους του, τα 6.4 ριμπάουντ και τις 6.3 ασίστ οδήγησε στους τελικούς την ομάδα του Κλίβελαντ. Εκεί όμως περίμεναν οι Σπερς που είχαν πολλές λύσεις και... σκούπισαν με 4-0. Εκτός του ΛεΜπρόν υπήρχε ο Λάρι Χιουζ, ο Ιλγκάουσκας και ο Γκούντεν. Αλλά κακά τα ψέμματα ο LBJ ήθελε δίπλα του άλλον έναν παίκτη από το πάνω ράφι του ΝΒΑ.

Νοβίτσκι-Μάβερικς 2011(πρωταθλητής)

Supporting Cast: Terry, Chandler, Peja, Marion, Barea, Stevenson, Haywood, Mahinmi, Cardinal

Ο Γερμανός το 2011 τα κατάφερε. Σήκωσε το πρωτάθλημα, κάνοντας σπουδαίους τελικούς με 27.7 πόντους και 8.1 ριμπάουντ. Πραγματικά απολαυστικός, έχοντας μόλις δύο συμπαίκτες του πάνω από 10 πόντους ανά ματς (Τέρι και Μάριον) και την τιμημένη γερουσία που κολλούσε τα τελευταία ένσημα (Πέτζα, Κιντ)

ΛεΜπρόν (τελικοί Ανατολής μέχρι στιγμής)

Supporting Cast: Love, Hill, Hood, Nance,Thompson, J.R Smih, Clarkson. Jeff Green, Calderon, Osman

Φέτος ο ΛεΜπρόν έχει πάρει από το χεράκι τους Καβς και τους πάει εκεί όπου θέλει. Ως τους τελικούς Ανατολής και βλέπουμε. Mετρά 2 winning shots, 34.1 πόντους, 9.4 ριμπαόυντ και 9 ασίστ σε ένα πραγματικό show! Σημαντική βοήθεια παίρνει μόνο από τον Λοβ (14.7 πόντοι και 10.1 ριμπάουντ), ενώ Σμιθ και Κόρβερ είναι οριακά πάνω από τους 10 πόντους ανά ματς.

Tζόρνταν-Μπουλς 1991 (πρωταθλητής)

Supporting Cast: Pippen, Grant. Cartwright, Paxson, Armstrong, Stacey King, Purdue, Levingston, Hopson

Διαλέξαμε το πρώτο του πρωτάθλημα, επειδή ήταν η πρώτη φορά που έφτανε το στέμμα, ενώ βοήθεια στο σκοράρισμα πήρε μόνο από τον Πίπεν και από τον Χορας Γκραντ, Ο «MJ» είχε 31.5 πόντους, 6 ριμπάουντ και 5.5 ασίστ, κάνοντας εξαιρετικά playoffs. Ηγέτης με όλη τη σημασία της λέξεως. Δεν υπάρχει κάποια σεζόν της τριετίας 1996-98, αφού τότε οι Μπουλς είχαν παραπάνω λύσεις, ειδικά με την έλευση του Ρόντμαν.

Tώρα ήρθε η ώρα να ψηφίσετε

 

NBA Τελευταία Νέα