Ουόριορς vs Καβαλίερς: Η συναρπαστικότερη σειρά της ιστορίας! (poll & vids)

Νίκος Καρφής
Ουόριορς vs Καβαλίερς: Η συναρπαστικότερη σειρά της ιστορίας! (poll & vids)

bet365

Το gazzetta.gr ζήτησε από τους αναγνώστες του να διαλέξουν τη συναρπαστικότερη σειρά playoffs της ιστορίας, δίνοντας 11 επιλογές και η... επική μάχη των Ουόριορς με τους Καβαλίερς στους τελικούς του 2016 βρέθηκε στην κορυφή.

Μερικές φορές νιώθεις πως τα playoffs δεν τελειώνουν ποτέ. Ειδικά αν μια σειρά κλέψει την παράσταση με την εξέλιξη της, αφού οι εναλλαγές στα συναισθήματα διαδέχονται η μία την άλλη.

Τα playoffs είναι το αποκορύφωμα της σεζόν στο ΝΒΑ και οι λάτρεις του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ του πλανήτη έγιναν μάρτυρες συναρπαστικών σειρών που σίγουρα ήταν ακατάλληλες για καρδιακούς.

Το gazzetta.gr ζήτησε από τους αναγνώστες του να ψηφίσουν για να αναδείξουν την συναρπαστικότερη σειρά όλων των εποχών, δίνοντας 11 επιλογές και ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα.

Ψήφισαν 2.262 άτομα και ανέδειξαν κορυφαία σειρά τους τελικούς του 2016 ανάμεσα σε Ουόριορς και Καβς (επιστροφή του Κλίβελαντ από το 3-1 σε 3-4). Το 34% δηλαδή οι 770 ψήφοι δεν άφησαν περιθώρια αμφισβήτησης.

Στη δεύτερη θέση (344 ψήφοι και 15%) βρέθηκαν οι τελικοί του 2013 ανάμεσα σε Χιτ και Σπερς, με τον Ρέι Άλεν να «σκοτώνει» την ομάδα του Πόποβιτς με τριποντάρα στο Game 6 πριν το Μαϊάμι πάρει τον τίτλο στο 7ο παιχνίδι.

Την τριάδα έκλεισαν οι τελικοί του 1998 με ποσοστό 14%, τότε που ο Τζόρνταν με το winning shot του, χάριζε το πρωτάθλημα στους Μπουλς στο Game 6 της σειράς με τους Τζαζ!

Θυμηθείτε τις 11 επιλογές που σας έδωσε το gazzetta.gr και δείτε στο τέλος τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας.

Ημιτελικοί Ανατολής 1995 – Indiana Pacers vs New York Knicks (4-3)

Είναι η σειρά που ο αθεόφοβος Ρέτζι Μίλερ έβαλε 8 πόντους σε 9 δευτερόλεπτα στο Game 1. Η πρεμιέρα έθεσε ψηλά τον πήχη και η συνέχεια ήταν ανάλογη. Τέσσερα από τα 7 ματς κρίθηκαν 2 ή 1 πόντο. Ο Reggie Killer είχε πάει τη σειρά σε 7ο ματς, εκεί όπου ο Πάτρικ Γιούιν έχασε έναν από τα ευκολότερα καλάθια της καριέρας του και μαζί έσβησαν οι ελπίδες για τους Νικς για τον τελικό της Ανατολής. Για τους… μερακλήδες του ΝΒΑ το συγκεκριμένο ζευγάρι ήταν all time classic.

Τελικοί ΝΒΑ 1970 – New York Knicks vs Los Angeles Lakers (4-3)

Οι περισσότεροι θυμούνται τον Ουίλις Ριντ στη φυσούνα πριν το Game 7. Bέβαια αυτός που πρωταγωνίστησε στο Game 7 ήταν ο Ουόλτ Φρέιζιερ με 36 πόντους και 19 ασίστ, δίνοντας τον τίτλο στους Νικς. Αρκετοί πίστεψαν πως η ήττα στο Game 6 με 22 πόντους διαφορά θα ήταν σοβαρό πρόβλημα για του Νικς, αλλά η ομάδα της Νέας Υόρκης ήταν αυτή που χαμογέλασε στο τέλος, αφού επιβίωσε από μια θρυλική σειρά αγώνων. Ποιος μπορεί να ξεχάσει το τρίποντο του Τζέρι Ουεστ από το κέντρο;

Τελικοί Ανατολής 1993– Chicago Bulls vs New York Knicks (4-2)

Eδώ μπορεί οι νίκες στα ματς να ήρθαν εύκολα για όποιον τα κατάφερε εκτός από το Game 5 (νίκη με 97-94 των Μπουλς). Παρόλα αυτά είχε πολύ… ψωμάκι αυτή η κόντρα. Από το επικό… πόστερ του Σταρκς μέχρι την άτυχη στιγμή του Τσαρλς Σμιθ στο Game 5. Eκείνη την περίοδο οι Νικς μετρούσαν 27 σερί εντός έδρας νίκες, ενώ προηγήθηκαν με 2-0 κόντρα στον Τζόρνταν και την παρέα του. Όμως οι «ταύροι» απάντησαν, παίρνοντας τα 4 επόμενα ματς στο δρόμο για το πρώτο από τα 2 three peats των 90s.

Tελικοί ΝΒΑ 1988 – Los Angeles Lakers vs Detroit Pistons (4-3)

Εκείνη τη σεζόν οι Πίστονς κατάφεραν να προηγηθούν με 3-2 και άγγιξαν το πρωτάθλημα. Αλλά οι Λέικερς τους… έκλεψαν τον τίτλο. Οι λιμνάνθρωποι νίκησαν τον Αϊζάια Τόμας στο Game 6 που έπαιζε ένα πόδι στην τρίτη περίοδο και έβαλε 25 πόντους, ισοφαρίζοντας τη σειρά. Στο τελευταίο ματς δράση ανέλαβε ο Τζειμς Ουόρθι που έκανε το παιχνίδι της ζωής του (36 πόντοι, 16 ριμπάουντ και 10 ασίστ) χαρίζοντας στο Λος Άντζελες τον τίτλο, σε ένα ματς-θρίλερ που έληξε με 108-105.

Τελικοί ΝΒΑ 2013– Miami Heat over San Antonio Spurs (4-3)

Όταν ο Ρέι Άλεν στερούσε από το Σαν Αντόνιο το πρωτάθλημα. Οι Σπερς είχαν το προβάδισμα με 3-2 νίκες, ενώ στο Game 6 ήταν μπροστά με 5 πόντους στα τελευταία δευτερόλεπτα. Ο Άλεν με ένα βηματάκι πίσω και τριποντάρα, έστειλε το ματς στην παράταση, εκεί όπου οι Χιτ έκαναν το 3-3. Στο Game 7 o Nτάνκαν αστόχησε σε ένα φαινομενικά εύκολο lay-up για την κλάση του και τελικά η Big-Three των ΛεΜπρόν, Ουέιντ και Μπος έφταναν στην κορυφή. Χωρίς τον Άλεν δεν θα είχαν στην τροπαιοθήκη εκείνο το δαχτυλίδι.

Τελικοί Ανατολής 1981– Boston Celtics vs Philadelphia 76ers (4-3)

Ατυχία που αυτές οι δύο ομαδάρες συναντήθηκαν στους τελικούς Ανατολής και δεν υπήρχε περίπτωση να παίξουν στους τελικούς του ΝΒΑ. Μια σειρά με απίστευτο θέαμα που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον. Πέντε ματς σε αυτή τη σειρά κρίθηκαν με 2 ή 1 πόντο και μάλιστα αυτό ίσχυε για τα 4 τελευταία! Οι Σίξερς νόμιζαν πως ο τίτλος ήταν δικός τους, αφού προηγήθηκαν με 3-1. Όμως οι Κέλτες έδειξαν… μέταλλο και έκαναν τεράστια ανατροπή, φτάνοντας στον τίτλο. Στα τελευταία ματς οι Σέλτικς πήραν τι σωστές αποφάσεις στα κρίσιμα και φόρεσαν το… δαχτυλιδάκι.

Τελικοί ΝΒΑ 1998 – Chicago Bulls vs Utah Jazz (4-2)

Θα μπορούσε να είναι στη λίστα η μάχη τους το 1997, αλλά η αλήθεια είναι πως το 1998 ήταν πολύ πιο συναρπαστικό. Aφήνουμε στην άκρη το 96-54 των Μπουλς στο Game 3 γιατί έτσι πρέπει. Και πάμε στο περίφημο winning shot του Τζόρνταν στο έκτο παιχνίδι μετά το σώριασμα στο έδαφος του Μπριον Ράσελ. Ίσως η πιο χαρακτηρίστική στιγμή στην ιστορία του ΝΒΑ. Αξίζει να σημειωθεί πως 4 από τα 6 ματς κρίθηκαν για 2 ή 1 πόντο. Τα… θρίλερ ήταν συχνά τότε, όμως οι Τζόρνταν και Πίπεν υπέταξαν τους Μαλόουν και Στόκτον

Τελικοί Δύσης 2002– Los Angeles Lakers vs Sacramento Kings (4-3)

Πολλοί θυμούνται τη σειρά αυτή για την τραγική της διαιτησία. Οι Κινγκς των Πέτζα, Ντίβατς, Κρίστι, Ουέμπερ και Μπίμπι βρέθηκαν μπροστά με 3-2, όμως η ομάδα του Λος Άντζελες επέστρεψε και πήρε την πρόκριση στους τελικούς. Οι θεωρίες συνωμοσίας έδιναν και έπαιρναν. Ποιος μπορεί να ξεχάσει το τρίποντο του Χόρι στο Game 4, το πιο καθοριστικό σουτ στην εξέλιξη της σειράς. Επιπλέον 3 ματς κρίθηκαν με 4 ή λιγότερους πόντους. Απίστευτοι τελικοί Δύσης, με το Σακραμέντο να μένει με την πίκρα. Οι Κινγκς του 2002 συγκαταλέγονται στις καλύτερες ομάδες στην ιστορία που δεν έφτασαν ποτέ σε τίτλο, παρόλο που το άξιζαν

Τελικοί ΝΒΑ 1984 – Boston Celtics vs Los Angeles Lakers (4-3)

Oι Λέικερς προηγήθηκαν με 2-1 μετά το επιβλητικό 137-104 στο Game 3, αλλά οι Σέλτικς με πρωταγωνιστή του Μπερντ πήραν τα 2 επόμενα και έκαναν το 3-2. Τελικά η επική σειρά πήγε στα 7 ματς, εκεί όπου οι Σέλτικς επικράτησαν με 111-102 και πήραν τον τίτλο. Θα μείνει στην ιστορία εκείνη η σειρά, αφού ήταν η πρώτη κόντρα σε τελικούς μεταξύ Λάρι Μπερντ και Μάτζικ Τζόνσον. Οι μάχες των Σέλτικς με τους Λέικερς στα 80s αποτελεί μέχρι σήμερα το πιο κλασικό rivalry όλων των εποχών. Υπόκλιση σε αυτές τις δύο τεράστιες ομάδες.

Τελικοί ΝΒΑ 2016 – Cleveland Cavaliers vs Golden State Warriors (4-3)

Το πιο πρόσφατο θρίλερ στα playoffs. Οι Ουόριορς μπόρεσαν να προηγηθούν με 3-1 και ετοιμαζόντουσαν να κατακτήσουν τον δεύτερο σερί τίτλο τους. Όμως λογάριαζαν χωρίς τους… ξενοδόχους Καβς του ΛεΜπρόν και του Ίρβινγκ, οι οποίοι επέστρεψαν και γύρισαν τη σειρά σε 4-3, φτάνοντας στον πολυπόθητο τίτλο. Ο «Βασιλιάς» είχε 29.7 πόντους, 11.3 ριμπάουντ και 8.9 ασίστ στη σειρά, ενώ έκανε το αξέχαστο μπλοκ στον Ιγκουοντάλα στο Game 7. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ήρθε ο «Uncle Drew» με το μεγαλύτερο τρίποντο της καριέρας του να χαρίσει το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία του Κλίβελαντ. Μακάρι να ζήσουμε σύντομα μια τόσο συναρπαστική σειρά.

Βοnus: Πρώτος γύρος Ανατολής 2009 – Βulls vs Celtics (3-4)

Για τους νεότερους αυτό που είχε γίνει τότε μπορεί να συγκριθεί με ελάχιστα. Η σειρά είχε φτάσει στα 7 ματς, με τους Σέλτικς να παίρνουν μια πρόκριση που σίγουρα δεν θα ξεχάσουν ποτέ. Από τα 7 παιχνίδια, τα 5 κρίθηκαν για 3 ή λιγότερους πόντους, κάτι που δείχνει την ένταση και το άγχος που είχαν εκείνοι οι αγώνες. Το απόλυτο highlight ήταν το Game 6, εκεί όπου οι Μπουλς επικράτησαν στην τρίτη παράταση (!) με 127-128. Ο Ρέι Άλεν… πήρε φωτιά με 51 πόντους, ωστόσο ο Ρόουζ ήταν αυτός που μίλησε στο τέλος με ένα clutch μπλοκ πάνω στον Ρόντο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα