Tα «θρυλικά» παπούτσια που υπέγραψαν τεράστιες… παραστάσεις! (pics & vids)

Νίκος Καρφής
Tα «θρυλικά» παπούτσια που υπέγραψαν τεράστιες… παραστάσεις! (pics & vids)

bet365

Πολλοί ΝΒΑers έχουν πραγματοποιήσει σπουδαίες εμφανίσεις στα playoffs, έχοντας ως «όπλο» τα NIKE, που τους έκαναν να πετάνε!

Βρισκόμαστε στην… καρδιά των playoffs και ήδη έχουμε προλάβει να απολαύσουμε σπουδαίες μάχες. Οι 16 ομάδες που συμμετέχουν στην postseason δίνουν αμέτρητους λόγους να ξενυχτήσει κάποιος, αφού το θέαμα σε απογειώνει.

Πολλές φορές στο παρελθόν οι NBAers έγραψαν ιστορία στα playoffs, φορώντας NIKE, αλλά υπάρχουν 14 παρουσίες που ξεχωρίζουν.

30 Απριλίου 2006: O Κόμπι Μπράιαντ έμεινε στην ιστορία ως ένας εκ των κορυφαίων του ΝΒΑ. Η ικανότητα να μιλάει στα δύσκολα, τα αμέτρητα winning shots του, αυτό το υπέροχο Mamba Mentality που τον χαρακτηρίζει και φυσικά όλα αυτά τα μαγικά χαρακτηριστικά που τον συντρόφευαν, γιγάντωσαν τον μύθο του. Στο 4o ματς των playoffs το 2006 φόρεσε τα «Kobe 1» και έκανε τα δικά του

Ενώ οι Λέικερς έχαναν με 2 πόντους από τους Σανς, πήρε την ευθύνη και έστειλε το ματς στην παράταση. Εκεί κατάφερε να βάλει το νικητήριο καλάθι, σκοτώνοντας το Φοίνιξ στη λήξη. Κλασικός Κόμπι.

6 Ιουνίου 1984: Oι Σέλτικς ήταν στα… φόρτε τους στα 80s. Ένας από τους πρωταγωνιστές ήταν και ο Κέβιν ΜακΧέιλ που στους τελικούς κόντρα Λέικερς έκανε ένα άσχημο φάουλ στον Κερτ Ράμπις, δείχνοντας πως δεν υπάρχει τρόπος να σκοράρεις εύκολο καλάθι εναντίον του. Αυτό το έπραξε με Converse Fastbreaks.

11 Ιουνίου 1993 Φορώντας «Air Maestro II Trifecta» στον 2ο αγώνα των τελικών ενάντια στους Σανς, o Πίπεν έγινε ο 12ος παίκτης στην ιστορία του NBA που πέτυχε triple double σε τελικούς. Ο Ινδιάνος μέτρησε 15 πόντους, 12 ασίστ και 12 ριμπάουντ σε μια από τις σημαντικότερες εμφανίσεις της καριέρας του. Μιλάμε για τον άνθρωπο που αποτελούσε το… δεξί χέρι του κορυφαίου όλων των εποχών, του τεράστιου Μάικλ Τζόρνταν.

13 Ιουνίου 2004: Ήταν η χρονιά των Πίστονς. Ο Ρασίντ Ουάλας έδειξε τη σκληράδα εκείνης της ομάδας. Αρχικά νευρίασε με τον Μεντβεντένκο και στη συνέχεια το πήρε πάνω του, δίνοντας στους Πίστονς μια σημαντική νίκη στην εξέλιξη του πρωταθλήματος. Όλα αυτά με το Air Force 1 High.

2 Μαΐου 1962: Ο Μπιλ Ράσελ κάνει παπάδες με 30 πόντους και 40 ριμπάουντ στον 7ο τελικό του ΝΒΑ και βοηθά τους Σέλτικς να φτάσουν στον τέταρτο συνεχόμενο τίτλο τους xάρη σε τέτοιες απίστευτες επιδόσεις. O χαρακτηρισμός «θρύλος» μοιάζει ανεπαρκής στην περίπτωση του τεράστιου Ράσελ.

7 Οκτωβρίου 2011: Iστορία με τα Nike έχουν γράψει και οι γυναίκες. Η Μάγια Μουρ μόλις έξι μήνες αφότου επιλέχθηκε πρώτη από τους Minnesota Lynx στον πρώτο γύρο των draft του WNBA το 2011, κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα της στον πρώτο τίτλο πρωταθλήματος στην ιστορία της.

10 Ιουνίου 2014: Mπορεί να υπήρχαν στους Σπερς οι Ντάνκαν, Τζινόμπιλι και Πάρκερ, ωστόσο τη διαφορά την έκανε ο Λέοναρντ στους τελικούς του 2014 κόντρα στην «Αγία Τριάδα» των ΛεΜπρόν, Ουέιντ και Μπος στους Χιτ. Στο Game 3 σημείωσε 29 πόντους που εξασφάλισαν τη νίκη για την ομάδα του, ενώ με τις εμφανίσεις του αναδείχθηκε MVP, οδηγώντας τα σπιρούνια στο πρωτάθλημα.

7 Ιουνίου 1978:Είχε στην πλάτη του 2 σερί ήττες σε τελικούς. Όμως στο Game 7 των τελικών ο Άνσελντ των Μπούλετς καθάρισε για την ομάδα του και χάρισε στην Ουάσινγκτον το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορίας της, ενώ ο ίδιος κέρδισε τον τίτλο του MVP των τελικών. Τα Converse Star Player Ox τον είχαν βοηθήσει.

31 Μαΐου 1983: Ο Μόουζες Μαλόουν δεν είναι μέντιουμ, αλλά το 1983 έφτασε πολύ κοντά στο να μαντέψει την έκβαση των playoffs. Δήλωσε πως οι Σίξερς θα σκουπίσουν τους αντιπάλους τους (4-0, 4-0, 4-0), αλλά οι Μπακς του χάλασαν την πρόβλεψη (4-1). Παρόλα αυτά με 24 πόντους και 23 ριμπάουντ ενάντια στους Λέικερς στο Game 4 των τελικών χάρισε στην ομάδα του το τρίτο πρωτάθλημα NBA στην ιστορία της με τα Air Force 1

6 Ιουνίου 2012: Ο Κέβιν Ντουράντ έφτασε για πρώτη φορά στους τελικούς του NBA, κάνοντας φοβερά πράγματα σε όλη την πορεία μέχρι τους τελικούς κόντρα στους Χιτ. Φορώντας τα KDIV του απέναντι στους Σπερς, έκανε τεράστια ανατροπή από το -18 και οδήγησε την ομάδα του σε νίκη στο Game 6 με 34 πόντους και 14 ριμπάουντ. Αφού σάρωσαν τους Mάβερικς που υπερασπίζονταν τον τίτλο τους και έστειλαν… αδιάβαστους τους Λέικερς, η νίκη ενάντια στους σπουδαίους Σπερς ήταν το κερασάκι στην… τούρτα πριν τον τελικό.

Οι Θάντερ του Ντουράντ και του Ουέστμπρουκ κατάφεραν να αποκλείσουν τις μοναδικές τρεις ομάδες που εκπροσωπούσαν τη Δυτική Περιφέρεια στους Τελικούς τα τελευταία 13 χρόνια μέχρι εκείνη τη στιγμή. Παρά την ήττα στους τελικούς από τους Xιτ του ΛεΜπρόν, ο Ντουράντ είχε 30,6 πόντους ανά αγώνα με 54,8% εντός πεδιάς, δίνοντας μια πρώτη γεύση από την επικράτησή του πέντε χρόνια αργότερα, όταν θα σήκωνε το πρώτο του τρόπαιο με τους Ουόριορς.

31 Μαΐου 2007: Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς συγκαταλέγεται σύμφωνα με πολλούς από τώρα στο TOP 5 όλων των εποχών. Κυρίαρχος της γενιάς του, ένας τύπος που όσο μεγαλώνει τόσο καλύτερος γίνεται.

Αυτά που έκανε όμως στο Game 5 κόντρα στους Πίστονς (τελικοί της Ανατολής) δεν έχουν ξαναγίνει. Φορώντας τα LeBron Soldier 1 στον αγώνα, διέλυσε κυριολεκτικά το Ντιτρόιτ, αφού έβαλε τους 25 τελευταίους πόντους της ομάδας και χάρισε στους Καβς μετά από δύο παρατάσεις την πρόκριση στους τελικούς. Ήταν η πρώτη εμφάνισή του σε Finals και η πρώτη του εμπειρία μέχρι να φορέσει 3 δαχτυλίδια στο μέλλον.

11 Μαΐου 1980: Οι νόμοι της φυσικής δεν ισχύουν για όλους τους ανθρώπους. Τουλάχιστον έτσι φάνηκε να συμβαίνει με τον Tζούλιους Έρβινγκ των Σίξερς, όταν κατά τη διάρκεια του Game 4 των Τελικών ενάντια στους Λέικερς… περπάτησε στον αέρα.

Με τα Converse All-Stars ο Dr. J πρωταγωνίστησε σε μια από τις κλασικότερες φάσεις όλων των εποχών στο ΝΒΑ. Ένας από τους παίκτες που έχουν τεράστια συμβολή στον τρόπο που παίζεται το μπάσκετ στις μέρες μας. Ο «γιατρός» ήταν πολύ μπροστά από την εποχή του.

14 Ιουνίου 1998: Aντιμετώπιζε τους Τζαζ στον 6ο αγώνα των τελικών. Ο Μάικλ Τζόρνταν είδε τους Μπουλς να χάνουν για ένα πόντο, 10 δευτερόλεπτα πριν το τέλος.

Πήρε την μπάλα, σώριασε τον Ράσελ και φορώντας τα Air Jordan XIV, έβαλε το κρίσιμο καλάθι που χάρισε το έκτο πρωτάθλημα της καριέρας του και τον έκτο τίτλο MVP σε τελικούς. Δεν θα μπορούσαμε να περιμένουμε τίποτα λιγότερο από τον παίκτη που έχει χαρακτηριστεί ο μεγαλύτερος όλων των εποχών. Απλά «Αir». Ο GOAT, o άνθρωπος που θα είναι για πάντα ο σπουδαιότερος παίκτης που έχει πιάσει ποτέ την… σπυριάρα στα χέρια του.

18 Ιουνίου 2013: Ο Ρέι Άλεν κοντράρεται με τους Σπερς στους τελικούς, αφού οι Χιτ θέλουν το πρωτάθλημα. Στο Game 6 των τελικών, βάζει το καλάθι της ζωής του και στέλνει το ματς στην παράταση.

Ο Μπος παίρνει το ριμπάουντ, τη δίνει στον Άλεν και ο τελευταίος κάνει ένα βήμα πίσω με τα Jordan XX8 του και… μπουμπουνίζει ένα τρίποντο από τη γωνία του γηπέδου. Στην παράταση οι Χιτ ισοφαρίζουν σε 3-3 τη σειρά και πηγαίνουν στο 7ο ματς, εκεί όπου θα πάρουν το πρωτάθλημα.

 

NBA Τελευταία Νέα