Οι ευχάριστες εκπλήξεις της regular season! (pics)

Νίκος Καρφής
Οι ευχάριστες εκπλήξεις της regular season! (pics)

bet365

Η regular season ολοκληρώθηκε και το gazzetta.gr βγάζει το… καπέλο σε 4 ομάδες που τρέλαναν κόσμο, αφού έφτασαν πολύ ψηλότερα από τις προσδοκίες πολλών ειδικών.

Αποχαιρετίσαμε τη regular season και πλέον μπαίνουμε σε κλίμα playoffs. Εκεί όπου το οποιοδήποτε λάθος μπορεί να οδηγήσει μια ομάδα στον αποκλεισμό.

Η τελική κατάταξη σε Ανατολή και Δύση είναι η καλύτερη απόδειξη για να ξεχωρίσουμε κάποιες ομάδες που έφτασαν ψηλότερα από το αναμενόμενο.

''Εδώ παίζεις στην έδρα σου και με Cash Out* '' *Ισχύουν Όροι και Προυποθέσεις

Το gazzetta. gr είδε τα πεπραγμένα όλων των ομάδων στη regular season και… υποκλίνεται σε 4 ομάδες που αποτελούν δίκαια τις ευχάριστες εκπλήξεις της σεζόν

Τζαζ (48-34, 5οι θέση στην Δύση)

Κινδύνεψαν να μείνουν… εκτός και φλέρταραν με πλεονέκτημα

Η αλήθεια είναι πως πρίν 1-2 μήνες υπήρχε φόβος πως οι Μορμόνοι θα χάσουν το… τρένο των playoffs και θα δούν την potseason από τους…. καναπέδες. Οι Τζαζ… χαροπάλευαν για την 8η θέση και δεν μπορούσαν να…. Εγκατασταθούν εκεί όπου θα μπορούσαν με ευκολία ναασφαλίσουν τη θέση τους στα playoffs.

Ξαφνικά όλα άλλαξαν, η Γιούτα έβαλε το καλό τσεπάκι, πήρε μερικές σημαντικές νίκες και μέτρησε 7 νίκες και 3 ήττες στα τελευταία δέκα ματς. Οι Μορμόνοι φλέρταραν ακόμα και με το πλεονέκτημα έδρας, όμως στην μάχη με τους Μπλέιζερς που η νίκη θα τους έδινε πλεονέκτημα έδρας, δεν τα κατάφεραν. Όπως και να έχει όμως η Γιούτα… έκλεισε πολλά στόματα με τα πεπραγμένα της.

Κύριοι πυλώνες ο Ντόνοβαν Μίτσελ με 20.5 πόντους μέσο όρο και ρεκόρ όσον αφορά τα εύστοχα τρίποντα κάποιου rookie σε μια σεζον. Σπουδαία δουλειά έκαναν και οι Ευρωπαίοι Γκομπέρ και Ρούμπιο. Ο πρώτος μέτρησε 13.5 πόντους και 10.8 ριμπάουντ, ενώ ο δεύτερος 13.1 με 5.3 ασίστ. Σημαντική ήταν και η συνεισφορά των Φέιβορς και Ίνγκλες.

Σπουδαία δουλειά κάνει και ο κόουτς Σνάιντερ, με τον Κόμπι να τονίζει σε συνέντευξη του πως θα του έδινε το βραβείο του προπονητή της σεζόν.

Μπλέιζερς (49-33, 3οι στην Δύση)

Μίλα μου για… Λίλαρντ

Αναμφίβολα το Πόρτλαντ αποτελεί την μεγαλύτερη έκπληξη όσον αφορά την Δύση. Η αρμάδα του Στοτς τερμάτισε τρίτη σε μια ξέφρενη πορεία και δείχνει πως θα είναι δύσκολο καρύδι για τον οποιονδήποτε , κάτι που ισχύει και για τους άπειρους Πέλικανς.

Πρωταγωνιστής στο φετινό… θαύμα των Μπλέιζερς ήταν φυσικά ο κύριος Ντάμιαν Λίλαρντ. Αυτός ο υποτιμημένος παικταράς, ο απόλυτος ηγέτης που ξέρει να βάζει μεγάλα σουτ, τα οποία άλλοι θα έτρεμαν να πάρουν. Με 26.9 πόντους, 6.6 ασίστ και 4.5 ριμπάουντ είναι ο παίκτης-βαρόμετρογια τους Μπλέιζερς.

Την εντυπωσιακή τριάδα συμπληρώνει ο ΜαΚόλουμ με τον Νούρκιτς. Ο γκαρντ του Πόρτλαντ μετρά 21.4 πόντους, τη στιγμή που ο Γιουσούφ Νούρκιτς έχει 14.3 με 9 ριμπάουντ. Το… σκιάχτρο που έψαχναν για τη ρακέτα. Οι φετινοί Μπλέιζερς δεν αστειεύονται.

Πέισερς (48-34, 5οι στην Ανατολή)

Η Ιντιάνα βρήκε το νέο ήρωα της

Η φυγή του Τζορτζ το καλοκαίρι δημιούργησε μαύρα σύννεφα πάνω από το… βασίλειο των Πέισερς. Πολλοί δεν έδιναν καμιά τύχη σε αυτούς να μπουν σε playoffs. Θεωρούσαν πως το ρόστερ είναι αποδυναμωμένο και δεν θα αντέξει στη μάχη.

Λογάριαζαν όμως χωρίς τον ξενοδόχο. Όπου ξενοδόχος βάλτε το όνομα του Βίκτορ Ολαντίπο. Ο φοβερός και τρομερός γκαρντ έχει μέχρι τώρα 23.1 πόντους, αλλά βοηθάει και σε άλλους τομείς όπως οι ασίστ και το ριμπάουντ. Βέβαια εκεί όπου κάνει θραύση είναι τα κλεψίματα. Στην κατηγορία αυτή η κορυφή στη λίγκα του ανήκει, αφού μετράει 2.3 …πορτοφόλια ανά ματς.

Γενικότερα η Ιντιάνα παίρνει πολλά, σημαντικά και από πολλούς. Εκτός του Ολαντίπο υπάρχουν αλλοι 5 παίκτες που έχουν πάνω από 10 πόντους μέσο όρο (Μπογκτνάνονβιτς, Γιανγκ, Τέρνερ, Σαμπόνις και Κόλισον). Ο πλουραλισμός στην επίθεση λύνει τα χέρια του ΜακΜίλαν και επιτρέπει πολλές φορές στην Ιντιάνα να παίζει ελκυστικό μπάσκετ, σε αντίθεση με πέρυσι που το στυλ ήταν ξεπερασμένο αρκετές φορές»

Σίξερς (52-30, 3οι στη Δυση)

Το trust the process δικαιώνεται

Τους κοροίδεψάν, τους χλεύασαν, τους μείωσαν, αφού τα τελευταία χρόνια ήταν μία από τις χειρότερες ομάδες του ΝΒΑ. Η τακτική των Σίξερς δεν αποσκοπούσε στις νίκες, αλλά στα draft. Οι χαμηλές θέσεις, τους έδιναν τα καλύτερα picks. Mάζεψαν ταλέντο (Εμπίντ, Σίμονς και Γολυτζ και πλέον είναι έτοιμοι να πάνε μακριά στα playyoffs.

Δεν είναι εύκολο η χειρότερη ομάδα των προηγούμενων ετών να κάνει 50 νίκες. Οι γεμάτοι όνειρα Σίξερς το έπραξαν κι αυτό και θα περιμένουν με ανοιχτές αγκάλες το Μαίάμι για να το αποκλείσουν. Fun to watch ομάδα (ο θεός να έχει καλά τους Εμπίντ και Σίμονς) που αν πατήσει το... γκάζι δύσκολα σταματιέται.

Φυσικά τα πρώτα... βιολια είναι οι Εμπίντ και Σίμονς, ενώ την δουλειά τους και με το παραπάνω, κάνουν οι Ρέντικ, Μπελινέλι, Κόβινγκτον, Σάριτς και Ιλιασόβα. Ο Καμερουνέζος σέντερ μετρά 22.9 πόντους και 11 ριμπάουντ, ενώ ο Αυστραλός rookie έχει 15.8 πόντους,, 8.1 ριμπάουντ και 8.2 ασίστ, δείχνοντας το all around παιχνίδι του. Ο σεσημασμένος σουτέρ Ρέντικ κάνει σπουδαία χρονιά, καθώς σκοράρει 17.8 πόντους ανά ματς, όντας δεύτερος στη λίστα πίσω από τον Εμπίντ.

Trust the process λοιπόν!

 

NBA Τελευταία Νέα