«Ημέρα του Π.Α.Ο.Κ.»: Και σ’ αυτό διαφέρει…

«Ημέρα του Π.Α.Ο.Κ.»: Και σ’ αυτό διαφέρει…

«Ημέρα του Π.Α.Ο.Κ.»: Και σ’ αυτό διαφέρει…

bet365

Βάσει καταστατικού του Ερασιτέχνη, ο Π.Α.Ο.Κ. σήμερα γιορτάζει 92 χρόνια ζωής, καθώς η 12η Απριλίου 1926 ορίστηκε ως «ημέρα ίδρυσής» του. Είναι, όμως, έτσι τα πράγματα; Το gazzetta.gr εξηγεί…

Σπόρτινγκ Λισαβόνας - Ατλέτικο Μαδρίτης και το ποντάρισμά σου επιστρέφεται*, αν o Ντιέγκο Κόστα σκοράρει το πρώτο γκολ του αγώνα! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Ακόμη και σ’ αυτό πρέπει ο ΠΑΟΚ να διαφέρει, βλέπετε, ακόμη και σήμερα δεν είναι απόλυτα σαφές ποια ακριβώς είναι η ημερομηνία ίδρυσης του συλλόγου! Κι αυτό γιατί, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, έχουν επικρατήσει πολλές και διάφορες λογικές και ουκ ολίγες ημερομηνίες!

Το περιέγραψε με τον καλύτερο τρόπο, ακριβώς πριν από ένα χρόνο, η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ, αναφέροντας στον επίσημο λογαριασμό της στο facebook: «Βάσει καταστατικού, είναι σήμερα. Βάσει ημέρας ίδρυσης είναι στις 20.04. Βάσει ΠΑΟΚτσήδικης τρέλας η ημερομηνία δεν έχει καμία σημασία».

Αν και επίσημα, λοιπόν, το πρώτο καταστατικό του συλλόγου κατατέθηκε και εγκρίθηκε την 20η Απριλίου 1926, ο Ερασιτέχνης ΠΑΟΚ όπως αναφέρει στο καταστατικό του (άρθρο 16, παράγραφος Β), ότι «Ημέρα γιορτής του ομίλου ορίζεται η ημέρα της ιδρύσεώς του, δηλαδή η 12η Απριλίου».

Υπάρχουν, λοιπόν, εκείνοι που υποστηρίζουν ότι τα γενέθλια του Π.Α.Ο.Κ. είναι στις 20 Απριλίου, ημέρα που κατατέθηκε η αίτηση στο Πρωτοδικείο για την αναγνώρισή του και άλλοι στις 21 του ίδιου μήνα και χρόνου, ημέρα κατά την οποία εκδόθηκε-δημοσιεύτηκε η απόφαση για την αναγνώρισή του.

Νωρίτερα, στις 30 Μαρτίου του ίδιου έτους είχαμε την ιδρυτική συνέλευση, όπου συντάχθηκε το καταστατικό ιδρύσεως του: «Πανθεσσαλονίκειου Αθλητικού Ομίλου Κων/πολιτών», του «Π.Α.Ο.Κ». Σημαδιακή ημερομηνία. Και πάει λέγοντας…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα