Oι παίκτες που απαγορεύεται να… κρυφτούν στα playoffs! (pics & vids)

Νίκος Καρφής
Oι παίκτες που απαγορεύεται να… κρυφτούν στα playoffs! (pics & vids)

bet365

Το gazzetta.gr ετοιμάζεται για τα playoffs του ΝΒΑ και έφτασε η ώρα να ξεχωρίσει 7 παίκτες που είναι «καταδικασμένοι» να αποδείξουν πολλά με τις εμφανίσεις τους στο κρισιμότερο σημείο της σεζόν.

Η regular season έφτασε στο τέλος της και έφτασε η ώρα για το αληθινό μπάσκετ, αυτό των playoffs, εκεί όπου τα ματς θα είναι «αίμα και άμμος».

Το gazzetta.gr επέλεξε κάποιους παίκτες, οι οποίοι απαγορεύεται να… κρυφτούν κατά τη διάρκεια της postseason. Οφείλουν να αποδείξουν πολλά και ορισμένοι πρέπει να αποφύγουν ακόμα ένα… choke!

Πάμε να δούμε τους παίκτες που καλούνται να μην αποτύχουν (ορισμένοι για άλλη μια φορά) στα φετινά playoffs.

Kάιλ Λάουρι και ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν

Φέτος οι Ράπτορς δείχνουν αρκετά σταθεροί και αποτελούν την καλύτερη ομάδα της Ανατολής μέχρι στιγμής, κάτι που φαίνεται και από το ρεκόρ. Εξαιρετικοί όταν παίζουν στο Τορόντο, έχουν δείξει πως ξέρουν να προστατεύουν την έδρα τους. Σπουδαία δουλειά στην άμυνα, εστιάζοντας στο τρίποντο των άλλων ομάδων, ενώ η επίθεση τους θυμίζει καλοκουρδισμένη ορχήστρα.

Όλα καλά μέχρι εδώ, αλλά τώρα αρχίζουν τα ζόρια. Οι Ράπτορς έχουν χτίσει ιστορία στο να κάνουν… choke, δηλαδή να αποχαιρετούν την υπόθεση τίτλος. To 2007, το 2008, το 2014 και το 2015 αποκλείστηκαν στον πρώτο γύρο. Ειδικά το 2014 έμειναν έξω με πλεονέκτημα έδρας, αφού ο Πιρς τάπωσε τον Λάουρι στο Game 7 και έστειλε τους Νετς στον επόμενο γύρο.

Οι Καναδοί έχουν πρόβλημα όταν αντιμετωπίζουν τον ΛεΜπρόν στα playoffs. Mάλιστα ο Λάουρι μεταξύ σοβαρού και αστείου δήλωσε πως κουράστηκε να αποκλείεται από το Κλίβελαντ. Φέτος έχουν το πλεονέκτημα έδρας. Ο ΝτεΡόζαν ήταν βασικός στο All Star Game, αλλα χρειάζεται αυτά τα μεγάλα ματς των playoffs για να ανέβει επίπεδο.

Όσο για τον Λάουρι, πρέπει επιτέλους να αποδείξει στην postseason πως δίκαια οι ειδικοί τον τοποθετούν ανάμεσα στα καλύτερα point guards του ΝΒΑ. Οφείλει να δικαιολογήσει την παρουσία του στα All Star Game. Θα δούμε πάλι ένα… choke από τους ΝτεΡόζαν-Λάουρι ή θα διώξουν από πάνω τους τον… μανδύα του loser. Πρώτο εμπόδιο οι Ουίζαρντς.

Ράσελ Ουέστμπρουκ

Πολλοί πιστεύουν πως απέδειξε ποιος πραγματικά είναι την προηγούμενη σεζόν, τότε που την τέλειωσε με μέσους όρους triple double, ενώ φέτος κατάφερε να κάνει το ίδιο. Όμως έχει πολλά να αποδείξει ακόμα. Να βγει μπροστά στα κρίσιμα, στα playoffs και να φωνάξει πως δεν τον νοιάζουν μόνο τα στατιστικά, αλλά η ομάδα του.

Να βάλει μεγάλα σουτ και κυρίως να πάρει τις σωστές αποφάσεις στα κρίσιμα τελευταία λεπτά των ματς-θρίλερ. Να κάνει αυτό που δεν έκανε πρόπερσι κόντρα στους Ούοριορς, όταν μετά το 3-1 υπέρ των Θάντερ, πήγε στα 3 τελευταία ματς και απέτυχε. Οι αποφάσεις στα τελειώματα των ματς και ειδικά στο Game 7 δεν έδειχναν έναν ήρεμο άνθρωπο, έναν ηγέτη που ξέρει πως θα βοηθήσει την ομάδα του. Όχι άλλα airball σε τρίποντα στα τελευταία λεπτά. Υπάρχει και η επιλογή των Πολ Τζορτζ και Καρμέλο να πάρουν το σουτ. Ακόμα και να περάσει την μπάλα στη ρακέτα στον Άνταμς.

Φέτος υπάρχουν δύο σπουδαίο σκόρερ στους Θάντερ (Τζορτζ και Ουέστμπρουκ) και ένας τύπος που θεωρείται ένας από τους σπουδαιότερους σκόρερ των τελευταίων δέκα χρόνων (Καρμέλο). Υπάρχουν λύσεις και ο Ράσελ ΠΡΕΠΕΙ να πάρει τις σωστές αποφάσεις. Για αρχή θα κοντραριστεί με τον Μίτσελ και τους Τζαζ.

Κρις Πολ και Τζέιμς Χάρντεν

Οι Ρόκετς είναι η ομάδα με το καλύτερο ρεκόρ στο ΝΒΑ και κατά πολλούς το φαβορί για τον τίτλο. Ο Ντ’Αντόνι έχει ομορφύνει πολύ το παιχνίδι τους επιθετικά, παίρνοντας βοήθεια βεβαίως από το γεγονός πως η ομάδα διαθέτει πολλούς ικανότατους σουτέρ (Χάρντεν, Αρίζα, Γκόρντον, Άντερσον, Πολ).

Οι «ρουκέτες» δημιουργήθηκαν με σκοπό να ταιριάξουν τα μαρκαρίσματα τέλεια στους Ουόριορς σε πιθανούς τελικούς Δύσης. Εκτός από καλούς, σουτέρ, έχουν παίκτες με αμυντικές αρετές (Καπέλα, Αρίζα, Τάκερ, Πολ, Nενέ), αλλά κακά τα ψέματα όλα θα εξαρτηθούν από το τι θα κάνουν οι κύριοι Χάρντεν και Πολ.

Ο «Μούσιας» που θα είναι όπως όλα δείχνουν ο MVP της regular season έχει παράδοση στο να… χτυπάει σε τοίχο στα playoffs. Aκόμα δεν έχει γευτεί την ατμόσφαιρα των τελικών του ΝΒΑ. Όσο για τον «CP3», τα πράγματα δεν αλλάζουν και πολύ. Πολλές αποτυχίες στα playoffs. Ειδικά στους Κλίπερς συνεχώς σου έδινε την εντύπωση πως μπορούν να παίξουν σε τελικούς, αλλά ποτέ δεν τα κατάφεραν. Και ο Πολ φέρει μεγάλη ευθύνη για αυτό.

Οι δυο τους θα πρέπει να αλληλοσυμπληρωθούν αρμονικά για να διώξουν από πάνω την ταμπέλα του «δεν αντέχω την πίεση των playoffs» και να πάρουν το πρώτο τους δαχτυλίδι, βουλώνοντας πολλά στόματα. Λίγες φορές στην ιστορία του ΝΒΑ έχει παρουσιαστεί δίδυμο στα γκαρντ με την ποιότητα τους. Οφείλουν να το εκμεταλλευτούν και ο Χάρντεν να διαγράψει την τάπα από τον Τζινόμπιλι στους περσινούς ημιτελικούς της Δύσης. Μια τάπα που… τσάκισε τις ελπίδες των Ρόκετς για κάτι καλό.

Γιάννης Αντετοκούνμπο

Πλέον ο «Greek Freak» συγκαταλέγεται στους 10 κορυφαίους παίκτες του ΝΒΑ. Κατά τη διάρκεια της σεζόν δεν υπήρχε μέρα που να μην μπήκε στην κουβέντα για το βραβείο του MVP, αν και τελικά μόνο με θαύμα θα πάρει το συγκεκριμένο βραβείο.

Ο ηγέτης των Μπακς έχει ανάγκη να συνεχίζει να ωριμάζει ως ηγέτης, κάτι που έχει τονίσει και ο ίδιος σε δηλώσεις. Για να γίνει αυτό χρειάζεται σπουδαία ματς στα playoffs. Eκεί που ξεχωρίζουν οι πραγματικά σπουδαίοι παίκτες. Οφείλει να πάρει τα «ελάφια» στις πλάτες του. Μια ομάδα που χωρίς τον Γιάννη, θα ήταν εδώ και καιρό εκτός playoffs.

Πέρυσι ο Αντετοκούνμπο βίωσε για πρώτη φορά την μαγεία της postseason και είχε την ευκαιρία για πρόκριση στον δεύτερο γύρο μετά το break στο Τορόντο, αλλά το Μιλγουόκι λύγισε.

Φέτος πάλι θα αναγκαστεί να παίξει με μειονέκτημα έδρας, αλλα πλέον είναι πιο υποψιασμένος, πιο έμπειρος, λιγότερο επιπόλαιος και περισσότερο έτοιμος. Είναι superstar και έτσι πρέπει να συμπεριφερθεί στα playoffs. Οι Μπακς θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς και οι πιθανότητες πρόκρισης δεν θα είναι με το μέρος τους, παρόλο που ο Ίρβινγκ δεν θα παίξει. Και αν… πέσει ο Γιάννης, θα πρέπει να το κάνει με ψηλά το κεφάλι, να φτάσει στα όρια της την αντίπαλη ομάδα και αν είναι καλύτεροι από αυτόν, ας τον αποκλείσουν. Πρέπει να καταθέσει την ψυχή του, όπως πέρυσι στο τελευταίο ματς με τους Ράπτορς, τότε που λίγο έλειψε να αγωνιστεί σε ολόκληρο το ματς. Τα playoffs σε ωριμάζουν και σου δίνουν τα εφόδια για να ετοιμαστείς καλύτερα για μελλοντικές προκλήσεις.. Αυτό που πρέπει να κάνει, είναι να παίζει συνεχώς σαν υποψήφιος MVP και όπου τον βγάλει!

Άντονι Ντέιβις

Άλλος ένας άπειρος από playoffs. Μόνο το 2015 κατάφερε να παίξει, αλλά τον… σκούπισαν οι Ουόριορς. Από τότε ο Ντέιβις μεγάλωσε και πλέον θεωρείται ένα «υπερόπλο», μπαίνοντας στη λίστα με τους 2-3 κορυφαίους ψηλούς της λίγκας.

Φέτος κάνει… παπάδες ειδικά από τη στιγμή που βγήκε off o άλλος…πύργος, ο ΝτεΜάρκους Κάζινς. Πήρε από το... χεράκι τους Πέλικανς και τους οδήγησε στα playoffs. Πλέον οφείλει αρχικά να πάρει το πρώτο ματς της καριέρας στην postseason και στη συνέχεια να κάνει τον αντίπαλο του στον πρώτο γύρο να… φτύσει αίμα. Η Νέα Ορλεάνη θα έχει μειονέκτημα έδρας και ο Ντέιβις θα πρέπει να κάνει break, αν θέλει να μην πει πρόωρα αντίο. Η ώρα έφτασε για να δείξει τι… ψάρια πιάνει στα ματς που διακυβεύονται πολλά.

Μπορεί να λείπει ο «Boogie», ωστόσο υπάρχουν οι ικανότατοι Ρόντο και Χόλιντεϊ που μπορούν να αποτελέσουν στηρίγματα για τον «Μονόφρυδο». Για αρχή οφείλει να υπερισχύσει όποιου ψηλού βρεθεί στο δρόμο του στη Δύση. Γιατί είναι ένας από τους 2 καλύτερους ψηλούς της Δύσης και τον άλλο τυγχάνει να τον έχει στην ομάδα του, αλλά παροπλισμένο (Κάζινς). Τρώγοντας ανοίγει η όρεξη και ο Ντέβις ελπίζει να μην... χορτάσει γρήγορα. Αρχική του αποστολή να καταπιεί τους Μπλέιζερς του Λίλαρντ.

*Στη λίστα θα ήταν και ο Ίρβινγκ με τον Λέοναρντ, αλλά ο πρώτος τραυματίστηκε και θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν, ενώ ο δεύτερος στην ουσία αποτελεί «ξένο σώμα» από τους Σπερς και δεν θα αγωνιστεί στην postseason

 

NBA Τελευταία Νέα