Όταν οι οπαδοί του Ηρακλή «ζωγραφίζουν» στην κερκίδα! (pics)

Όταν οι οπαδοί του Ηρακλή «ζωγραφίζουν» στην κερκίδα! (pics)

Δημήτρης Ρούσσος
Όταν οι οπαδοί του Ηρακλή «ζωγραφίζουν» στην κερκίδα! (pics)

bet365

Με αφορμή το πανό για τον ΠΑΟΚ και τη Θεσσαλονίκη, το gazzetta.gr ανατρέχει στις σπαρταριστές στιγμές που προσέφεραν οι Ηρακλειδείς στην κερκίδα του Καυτανζογλείου και όχι μόνο!

Χαβαλές με τους συμπολίτες, αλλά προαιώνιους «εχθρούς», αυτοσαρκασμός, «μηνύματα» σε επενδυτές και διοικήσεις, κοινωνική αλληλεγγύη σε πρόσφυγες, αποθέωση για τους εμβληματικούς παίκτες που φόρεσαν τα «γαλανόλευκα» και με λίγα λόγια, οπαδικές δράσεις από ένα περιβάλλον αμόλυντο και ποδοσφαιρικό, που τόσο λείπει, έχουν να επιδείξουν οι οπαδοί του Ηρακλή όλα αυτά τα χρόνια.

Είτε κάτω από τα «φώτα» της Superleague, είτε στις χαμηλότερες κατηγορίες, οι φίλοι της ταλαιπωρημένης διοικητικά ομάδας της Θεσσαλονίκης δείχνουν με κάθε ευκαιρία πως δεν τους λείπει το χιούμορ, ούτε η όρεξη να διασκεδάσουν.

Οι οπαδοί του «Γηραιού» δεν αφήνουν την κερκίδα τους αχρωμάτιστοι, έστω κι αν ορισμένες φορές «ξεφεύγουν», όπως συνέβη πέρυσι με το πανό για τη μητέρα του Ιβάν Σαββίδη. Εξάλλου πάντως, δεν αφήνουν ασχολίαστα όσα συμβαίνουν εντός των γραμμών του γηπέδου, αλλά και πλείστες όσες φορές όσα συμβαίνουν εκτός αυτών!

«Μια πόλη, καμία ομάδα!»

Στην αναμέτρηση της Κυριακής (18/3) με τον Λαγκαδά στον Καυτανζόγλειο, οι Ηρακλειδείς δεν θα μπορούσαν παρά να πάρουν θέση για τα προβλήματα που ταλανίζουν αυτή την περίοδο τη Superleague, με όσα συνέβησαν στην Τούμπα και τη διακοπή που ακολούθησε με κυβερνητική απόφαση.

Ορμόμενοι από το σύνθημα των οπαδών του ΠΑΟΚ πριν λίγα χρόνια «Μια πόλη-μια ομάδα», οι φίλοι του «Γηραιού» το τροποποίησαν σε «ΜΙΑ ΠΟΛΗ-ΚΑΜΙΑ ΟΜΑΔΑ», ώστε να καταδείξουν το γεγονός πως στη Superleague του χρόνου δεν θα παίζει κανένας σύλλογος από τη Θεσσαλονίκη, «χτυπώντας» τόσο τον «Δικέφαλο του Βορρά» για την πιθανή ποινή υποβιβασμού, αλλά και τον Άρη, που αγωνίζεται στη Football League για την άνοδό του!

Μια πόλη, ένα… σουβλάκι!

Δεν πάει καιρός εξάλλου απ’ όταν, χλευάζοντας το ίδιο σύνθημα, είχαν σηκώσει πανό που έγραφε «ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΜΙΑ ΤΖΑΤΖΙΚΙ ΜΙΑ ΠΑΤΑΤΕΣ», σε παιχνίδι Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ τον Ιανουάριο του 2014!

O… αντάρτης Σαββίδης!

Στο παιχνίδι με τον Λαγκαδά, εκτός του πανό για τις ομάδες της Θεσσαλονίκης, οι οπαδοί του Ηρακλή ειρωνεύτηκαν τον Ιβάν Σαββίδη και το γεγονός πως πραγματοποίησε «ντου» φέροντας όπλο στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας. Έτσι… απαίτησαν τη λευτεριά» στον Ιβάν Σαββίδη, δείχνοντας την αλληλεγγύη τους στους… ένοπλους αντάρτες.

Οι… σακούλες του Χατζηπαναγή!

Στις αρχές του 2018, ένα από τα θέματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα ήταν η κατάργηση των δωρεάν πλαστικών σακουλών στα σούπερ-μάρκετ και στα μαγαζιά. Τότε, οι ευρηματικοί Ηρακλειδείς έκαναν την παρομοίωση με τις ντρίμπλες του «θρύλου» του συλλόγου και του ελληνικού ποδοσφαίρου, Βασίλη Χατζηπαναγή, με φωτογραφία του πάνω σε οικολογική τσάντα, με το μήνυμα «Εγώ τις σακούλες τις μοίραζα δωρέαν»!

Ο Ηρακλής και ο… Σάκης Μπουλάς!

Η ταινιά «Ας περιμένουν οι γυναίκες» ήταν η αφορμή άλλης στιγμής έμπνευσης της κερκίδας των Θεσσαλονικέων. Τότε, σε αγώνα μπάσκετ με την Καρδίτσα για την Α2, χρησιμοποίησαν την ατάκα από την ταινία του Σταύρου Τσιώλη, στο σύνθημα ότι «Ο Ηρακλής πρέπει να μετατραπεί από ομάδα αρχηγική σε ομάδα αρχών», παραφράζοντας την ατάκα του Αντώνη (Σάκη Μπουλά) από την ταινία που μετέφερε τα λόγια του νεολαίου Βαγγέλη Μεϊμαράκη από την «κίνηση της Βόλβης», ότι δηλαδή «η Νέα Δημοκρατία πρέπει να μετραπεί από κόμμα αρχηγικό σε κόμμα αρχών».

Η… φουκαριάρα η μάνα τους!

Τον Ιανουάριο του 2009, σε παιχνίδι απέναντι στην ΑΕΚ, με αφορμή τηλεοπτική διαφήμιση, είχαν σηκώσει πανό το οποίο έγραφε: «Νικήστε! Όχι για μας… αλλά για τη φουκαριάρα τη μάνα μας»!

«Τέσσερα χρόνια λείψαμε…»

Στις 30 Αυγούστου 2015, απέναντι στον Πανιώνιο, οι οπαδοί του Ηρακλή είδαν ξανά την ομάδα τους στη Superleague, μετά από 4 χρόνια απουσίας από τα «σαλόνια». Έτσι, σχολίασαν με αιχμηρό τρόπο την κατάσταση στο πρωτάθλημα, γράφοντας σε πανό «τέσσερα χρόνια λείψαμε, σκατά τα κάνατε»!

Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες

Νωρίτερα τον ίδιο μήνα, στην εκτός έδρας αναμέτρηση του Γηραιού κόντρα στην Καλλονή στη Μυτιλήνη, πήραν θέση για το μέγα ζήτημα της εποχής, αυτό της προσφυγικής κρίσης στο ανατολικό Αιγαίο. Σε «απάντηση» όσων διατυμπάνιζαν πως οι πρόσφυγες πλήττουν τον τουρισμό της χώρας, σήκωσαν πανό που έγραφε «Refugees welcome – Tourists fuck off», δηλαδή «Πρόσφυγες καλώς ορίσατε – Τουρίστες άντε γ@μ@θείτε».

Κάτι αντίστοιχο είχε κάνει το τμήμα τζούντο του Ηρακλή, μέσω ανακοίνωσης και όχι πανό, τον Σεπτέμβριο του 2016, όταν απευθύνθηκαν στους γονείς στο Ωραιόκαστρο, που είχαν τονίσει δημοσίως πως δεν θέλουν τα παιδιά τους να πηγαίνουν στο ίδιο σχολείο με προσφυγόπουλα. Σε άκρως επιθετικό τόνο, τους αποκάλεσαν «βρωμερά σκουλήκια», λέγοντάς τους πως δεν είναι χριστιανοί και περιλαμβάνοντας ιστορικές αναφορές στους Έλληνες πρόσφυγες της Σμύρνης και τον Παύλο Φύσσα.

Τραγούδι στον Ρέμο

Τα διοικητικά προβλήματα στον σύλλογο είναι σχεδόν διαχρονικά, αφού τα τελευταία χρόνια ταλανίζουν και υποθηκεύουν την αγωνιστική του πορεία και τα επιτεύγματα εντός γηπέδου. Την εποχή που ο Αντώνης Ρέμος ενεπλάκη στο διοικητικό γίγνεσθαι της ομάδας, οι οπαδοί της του… υπενθύμισαν τα χρέη που είχαν τα ταμεία, χρησιμοποιώντας στίχο από το πασίγνωστο τραγούδι του καλλιτέχνη!

Ο Ξηρός στο… πέταλο

Άλλη φορά, αποδέκτης των μηνυμάτων της κερκίδας ήταν η ΕΛ.ΑΣ, με πανό που έγραφε «Ο Χριστόδουλος Ξηρός είναι ανάμεσά μας», την εποχή που καταζητούταν το μέλος της 17Νοέμβρη.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα