Το top 10 παικτών που «χαράμισαν» το ταλέντο τους! (vids)

Νίκος Καρφής
Το top 10 παικτών που «χαράμισαν» το ταλέντο τους! (vids)

bet365

Κάποιοι παίκτες διέθεταν τεράστιο ταλέντο ικανό για μια λαμπρή καριέρα στο ΝΒΑ, όμως με τον τρόπο τους το... χαράμισαν, καταστρέφοντας τα πάντα!

Το να είσαι ταλαντούχος δεν φτάνει για να μπεις στο club των κορυφαίων της λίγκας. Από την άλλη ένας τύπος που έχει λιγότερο ταλέντο μπορεί να κάνει μια υπέρλαμπρη καριέρα εξαιτίας της σκληρής δουλειάς του

Αρκετοί παίκτες χάνουν τον δρόμο τους προς την επιτυχία, αφού δεν είναι αρκετά πειθαρχημένοι και δεν μπορούν να κρατηθούν μακριά από δυσάρεστες καταστάσεις.

Και όταν μιλάμε για δυσάρεστες καταστάσεις δεν αναφερόμαστε σε περιπτώσεις παικτών όπως οι Μπράντον Ρόι και Γκρεγκ Όντεν, οι οποίοι χτυπήθηκαν από τραυματισμούς.

Πάμε να δούμε δέκα παίκτες που δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως «χαράμισαν» το ταλέντο τους!

Eddy Curry

Ο Έντι Κάρι μπήκε στο ΝΒΑ κατευθείαν από το λύκειο, αφού επιλέχθηκε στο Νο.4 του draft. Στο Σικάγο ποτές δεν αξιοποίησαν το ταλέντο του, κάτι που θα έπρεπε σίγουρα να κάνουν.

Σκάνδαλα σεξουαλικής κακοποίησης, λίγοι τραυματισμοί και κακή διαχείριση στα χρήματα που κέρδισε στο ΝΒΑ οδήγησαν την καριέρα του στα βράχια. Τα τελευταία χρόνια ήταν πολύ αργός και υπέρβαρος. Πλέον προσπαθει να γίνε το θετικό παράδειγμα, μαθαίνοντας σε νεαρούς άντρες πως να μείνουν μακριά από λάθη για να γίνουν αστέρες του ΝΒΑ.

Ty Lawson

Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια που ο Λόουσον ήταν ένας από τους καλύτερους πασέρ της λίγκας. Ένας καθοριστικός παράγοντας για την εύρυθμη λειτουργεία των Νάγκετς. Ικανότατος στο playmaking, κάνοντας αισθητή την αρουσία του και στις δύο μεριές του παρκέ.

Η λατρεία του για το αλκοόλ και ο αυτοκαταστροφικός χαρακτήρας του (μέχρι και από την προπόνηση έλειπε πολλές φορές) δεν του επέτρεψαν να κάνει μια σπουδαία καριέρα στο ΝΒΑ. Είχε το ταλέντο, αλλά μόνο αυτό δεν έφτανε.

Anthony Randolph

Μπήκε στο ΝΒΑ σας ένας από τους πιο κυρίαρχους power forwards που έχουν εμφανιστεί, αλλά δεν μπόρεσε ποτέ να γίνει βασικός σε ομάδα του ΝΒΑ και έφυγε από τος Μάτζικ. Πλέον αγωνίζεται στη Ρεάλ, στην οποία είχε ακόμα έναν τραυματισμό στην καριέρα του.

Παρουσιάστηκε στο ΝΒΑ σαν σπουδαίος σκόρερ και φοβερός μπλοκέρ. Είναι από αυτούς τους παίκτες που το σώμα τους και τα όσα δείχνουν στο παρκέ δεν μπορούν να φτάσουν στο επιθυμητό επίπεδο. Πάντως για την Euroleague είναι υπερπολύτιμος.

Kwame Brown

Ο Μάικλ Τζόρνταν ποτέ δεν τον πίστεψε. Μιλάμε για πρώην Νο.1 του draft με ότι αυτό συναπάγεται, όσο κι αν πολλοί έχουν ενστάσεις που θα τον βρουν σε αυτή τη λίστα. Το ανελέητο trash talking του έκανε διέλυσε την αυτοπεποίθηση ενός ευάλωτου χαρακτήρα. Πρέπει να το… έχεις για να αντέξεις την κριτική του «Air».

Το ταλέντο με το οποίο ήρθε από κατευθείαν από το λύκειο δεν το έδειξε ούτε στο πλευρό του Κόμπι στους Λέικερς. Δεν άντεξε στα… πειράγματα των σπουδαίων συμπαικτών του και έδειξε πως δεν έχει αυτό που χρειάζεται για να αφήσει εποχή στο ΝΒΑ.

Brandon Jennings

Προτίμησε να παίξει στην Ιταλία και την Ρόμα, παρά να πάει στο NCAA, κάτι που τελικά τον δικαίωσε. Επιλέχθηκε στο Νο.19 του draft από τους Μπακς σας ένα «επιθετικό τέρας» και κατάφερε να βάλει 55 πόντους λίγες εβδομάδες μετά το ντεμπούτο του στη λίγκα

Ποτέ δεν βρήκε την αξιοπιστία που χρειάζεται ένας σουτέρ και σε συνδυασμό με ένα τραυματισμό στον αχίλλειο τον πήγε πίσω και τον έστειλε εκτός λίγκας. Πλέον θέλει να αποτρέψει, αφού βρίσκεται στη θυγατρική των Μπακς. Μεγάλο ταλέντο που περιμέναμε να κάνει πολύ περισσότερα από αυτά που μας έδειξε.

Josh Smith

Πάντα νόμιζε πως ήταν καλύτερος από αυτό που πραγματικά άξιζε και παρόλο που πρόκειται για έναν φοβερά χαρισματικό παίκτη, η εμμονή του να αποδείξει πως μπορεί να σουτάρει καλά από μακριά δεν τον βοήθησε στην καριέρα του.

Οι Πίστονς έφτασαν στο σημείο να τον... διώξουν, παρόλο που ήξεραν πως έπρεπε να του δώσουν πολλά λεφτά, καθώς δεν άντεξαν το πόσο ήθελε να τραβάει όλη την προσοχή. Αν ήξερε ποια είναι η πραγματική του θέση και γνώριζε τον τρόπο να αξιοποιήσει το ταλέντο, τώρα ακόμα θα είχε σημαντικό ρόλο σε καλή ομάδα του ΝΒΑ.

OJ Mayo

Ένας από τα μεγαλύτερα prospects που τον είχαν ανακαλύψει από την εποχή του λυκείου. Πολλοί πίστεψαν πως ο παίκτης αυτός θα βρεθεί κάποτε στο TOP 5 της λίγκας, όμως δεν δικαιώθηκαν.

Τα πρώτα χρόνια άφησε υποσχέσεις για το μέλλον, όμως η έλλειψη πειθαρχίας που τον χαρακτήρισε, καθώς και η κατάχρηση ουσιών τον έδιωξαν από το προσκήνιο

Michael Beasley

Σπουδαίο ταλέντο που έκανε καλή πρώτη χρονιά, αλλά η χρήση μαριχουάνας σε συνδυασμό με τις πολλές περιπέτειες του, οδήγησαν τους Σανς να τον ξεφορτωθούν. Σίγουρα ένας από τους πιο… τοξικούς παίκτες της λίγκας.

Εκπληκτικός επιθετικά, όμως δεν ήταν ο τύπος που του άρεσε να δουλεύει στην προπόνηση για να γίνει καλύτερος. Η προοπτική του ήταν να βρεθεί κάποτε στο TOP 10 παικτών της εποχής του στο ΝΒΑ

Andrew Bynum

Στα καλά του αποτελούσε έναν εκ των κορυφαίων ψηλών της λίγκας, αφού είχε σπουδαίες κινήσεις στο post που ντρόπιαζαν τους αντιπάλους του. Η κακή συμπεριφορά του και αδυναμία του να μπει στο κλίμα κάποιας ομάδας, αλλά και κάποιοι τραυματισμοί τον απέτρεψαν από το να γίνει σπουδαίος σέντερ. Είχε την δυνατότητα να φτάσει πολύ ψηλά, αλλά είπαμε δεν φτάνει μόνο το ταλέντο.

Gilbert Arenas

Ξεκάθαρα ο καλύτερος παίκτης στην ιστορία των Ουίζαρντς πριν εμφανιστεί ο… πυραυλοκίνητος Ουόλ. Μπορεί εύκολα να χαρακτηριστεί ως scoring machine, αφού το επιθετικό του χάρισμα τον έκανε ξεχωριστό, ενώ μπορούσε να φτιάξει το παιχνίδι της ομάδας του οργανωτικά.

Η ιστορία με το όπλο που έστρεψε κατά του συμπαίκτη του, Τζαβάρις Κρίτεντον ήταν στην ουσία το… κύκνειο άσμα ενός παίκτη που με τα προσόντα του μπορούσε να αγγίξει την κορυφή. Kόντρα στους Λέικερς είχε σημειώσει 60 πόντους!

πηγή: fadeawayworld

 

NBA Τελευταία Νέα