Το ΝΒΑ «ζει» φέτος σε... ρυθμούς καυγάδων! (vids)

Γιώργος Κούβαρης
Το ΝΒΑ «ζει» φέτος σε... ρυθμούς καυγάδων! (vids)

bet365

Η σεζόν 2017-18 στο ΝΒΑ αναμένεται να περάσει στην... ιστορία ως αυτή με τις περισσότερες «κοκορομαχίες» ενός του παρκέ, αφού δεν είναι λίγα τα παραδείγματα που τα πνεύματα οξύνθηκαν με αποτέλεσμα να ξεφύγει η κατάσταση! To gazzetta.gr σας τα παρουσιάζει λίγες ώρες πριν την έναρξη του 67ου All-Star Weekend...

Cash Out* - πάρε τον απόλυτο έλεγχο των στοιχημάτων σου! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Λένε ότι «σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση» και όπως φαίνεται η συγκεκριμένη παροιμία βρίσκει την απόλυτη εφαρμογή στην άλλη άκρη του Ατλαντικού όσον αφορά τους καυγάδες! Από το ξεκίνημα της σεζόν μέχρι και σήμερα, δεν είναι λίγα τα περιστατικά που παίκτες του ΝΒΑ λογομάχησαν έντονα, ήρθαν στα χέρια, υπήρξαν... συρράξεις και φυσικά όλα αυτά έγιναν αντικείμενο αρνητικού σχολιασμού!

Το gazzetta.gr μάζεψε τα πιο... έντονα επεισόδια σε αυτούς τους πέντε μήνες από τα οποία δεν έλειψαν οι... μπουνιές, αλλά και οι μεγάλες εντάσεις. Ας δούμε, λοιπόν, τι έγινε φέτος!

1. Νίκολα Μίροτιτς – Μπόμπι Πόρτις

Πριν από το πρώτο τζάμπολ της χρονιάς μια είδηση ταρακούνησε συθέμελα το ΝΒΑ και δη τους Σικάγο Μπουλς, αφού κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης, οι Νίκολα Μίροτιτς και Μπόμπι Πόρτις ήρθαν στα χέρια! Μάλιστα ο Αμερικανός γκαρντ γρονθοκόπησε τον συμπαίκτη του με αποτέλεσμα ο Ισπανομαυροβούνιος φόργουρντ να «σπάσει» δύο κόκαλα στην άνω γνάθο! Έκτοτε οι δύο παίκτες ουδέποτε ξαναμίλησαν, έστω και αν χρειάστηκε να συνυπάρξουν για λίγο στο παρκέ πριν από την μετακόμιση του Μίροτιτς στους Νιου Όρλεανς Πέλικανς.

2. Μπράντλεϊ Μπιλ – Ντρέιμοντ Γκριν

Ελεύθερη ή ελληνορωμαϊκή πάλη; Το σίγουρο είναι ότι οι Μπράντλεϊ Μπιλ και Ντρέιμοντ Γκριν πιάστηκαν στα χέρια λίγες μέρες μετά την έναρξη της φετινής σεζόν με αποτέλεσμα να χρειαστεί η επέμβαση και των... δύο ομάδων προκειμένου να τους χωρίσουν. Ο Μπιλ χτύπησε τον Γκριν από πίσω στη διεκδίκηση ενός ριμπάουντ, ο φόργουορντ των Ουόριορς αντέδρασε με τελική συνέπεια να βρεθούν και οι δύο ξαπλωμένοι στο παρκέ και να παλεύουν! Μάλιστα είχε σκιστεί και η φανέλα του Γκριν!

3. ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν – Γκόραν Ντράγκιτς

Μετά από το τέλος του αγώνα Ράπτορς-Χιτ στις αρχές του περασμένου μήνα, οι ΝτεΡόζαν και Ντράγκιτς πήγαν να πιαστούν στα χέρια, με τον ηγέτη του Τορόντο να μοιάζει πιο... έτοιμος για καυγά. Τη μία φορά απώθησε τον Σλοβένο γκαρντ και παρά την προσπάθεια των Σι Τζέι Μάιλς και Έρικ Σποέλστρα να μπουν στη μέση, προσπάθησε να τον χαστουκίσει. Όμως η προσπάθειά του έπεσε στο... κενό, αφού «βρήκε» μόνο... αέρα! Από την άλλη ο Ντράγκιτς δεν θέλησε να ρίξει λάδι στην φωτιά και δεν αντέδρασε με τον ίδιο τρόπο.

4. Κεντάβιους Κάλντγουελ Πόουπ – Τάιλερ Γιούλις

Τον περασμένο Νοέμβριο και πιο συγκεκριμένα σε ματς των Λέικερς με τους Σανς μια αψιμαχία μεταξύ των Κεντάβιους Κάλντγουελ Πόουπ και Τάιλερ Γιούλις στάθηκε αρκετή για να... ανάψουν τα αίματα! Με εξαίρεση τον Λόνζο Μπολ ο οποίος απλά... έριξε μια ματιά στον καυγά και στη συνέχεια κατευθύνθηκε στον πάγκο της ομάδας του σαν να μην έτρεχε τίποτε απολύτως, παραλίγο να απειληθεί σύρραξη! Λόπεζ, Κούζμα, Ίνγκραμ από τους Λέικερς και Μπούκερ, Τζόνσον, Ουόρεν από τους Σανς ζητούσαν εξηγήσεις αλλά η κατάσταση δεν έφτασε στο απροχώρητο!

5. Σέρτζε Ιμπάκα – Τζέιμς Τζόνσον

Σε αγώνα μεταξύ Ράπτορς-Χιτ, οι Ιμπάκα και Τζόνσον προσπαθούσαν να πάρουν καλύτερη θεση με αποτέλεσμα ο φόργουορντ/σέντερ του Τορόντο να σπρώξει τον αντίπαλό του. Αμέσως ο Τζόνσον αντέδρασε και «απάντησε» με γροθιά στο στήθος του Ιμπάκα ωστόσο με την επέμβαση του διαιτητή δεν ξέφυγε περισσότερο η κατάσταση. Σε αυτό βοήθησε και η ψυχραιμία του Ιμπάκα, ο οποίος απλά σήκωσε τα χέρια ψηλά θέλοντας να δώσει ένα τέλος στην «κοκορομαχία» με τον παίκτη του Μαϊάμι

6. Ενές Καντέρ – ΛεΜπρόν Τζέιμς

«Πόλεμο» με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς είχε ανοίξει ο Ενές Καντέρ μέσω των social media μετά τα αρνητικά σχόλια που είχε κάνει ο «βασιλιάς» για τον rookie των Νικς, Φρανκ Ντιλίκινα. Ο Τούρκος σέντερ άπλωσε ασπίδα στον συμπαίκτη του και φρόντισε να το κάνει με τον πλέον εμφατικό τρόπο κατά τη διάρκεια του αγώνα Νικς-Καβαλίερς στο «Madison Square Garden» και δη τη στιγμή που ο ΛεΜπρόν έσπρωξε τον Γάλλο. Αμέσως κινήθηκε εναντίον του Τζέιμς, αλλά με την επέμβαση των ψυχραιμότερων (παικτών και διαιτητών) δεν δόθηκε συνέχεια στον... καυγά!

7. Κρις Πολ, Τρέβορ Αρίζα – Μπλέικ Γκρίφιν

Τον προηγούμενο μήνα όλο το ΝΒΑ μιλούσε για τα όσα έγιναν στο παρκέ τους «Staples Center» και πιο συγκεκριμένα στο ματς των Κλίπερς με τους Ρόκετς! Σίγουρα ο Κρις Πολ περίμενε διαφορετική επιστροφή στην πόλη όπου είχε περάσει τα τελευταία χρόνια της καριέρας του. Μάλιστα πήγε να έρθει στα χέρια με τον επί σειρά ετών συμπαίκτη του, Μπλέικ Γκρίφιν με τον Τρέβορ Αρίζα να μπαίνει στη μέση για να υπερασπιστεί τον συμπαίκτη του. Μάλιστα το επεισόδιο δεν έληξε εκεί, αφού μετά το τέλος του αγώνα οι παίκτες του Χιούστον όρμησαν στα αποδυτήρια και έψαχναν τους Γκρίφιν και Όστιν Ρίβερς για να συνεχίσουν τον καυγά. Μάλιστα χρειάστηκε και η επέμβαση της αστυνομίας προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα!

8. Άρον Αφλάλο – Νεμάνια Μπιέλιτσα

Στο παιχνίδι μεταξύ Μάτζικ-Τίμπεργουλβς στη Φλόρινα, ο Άρον Αφλάλο ήταν ο αρνητικός πρωταγωνιστής. Εντελώς αδικαιολόγητα «εκτόξευσε» γροθιά στον Νεμάνια Μπιέλιτσα, ο οποίος απλά προσπάθησε να πάρει θέση κοντά στο καλάθι. Μπορεί να ήρθε σε επαφή με τον Αφλάλο ωστόσο είναι από τις επαφές και τα σπρωξίματα που γίνονται σε όλα τα ματς, απ' όλους τους παίκτες. Αναμφίβολα η αντίδραση του γκαρντ των Μάτζικ ήταν υπερβολική ενώ στη συνέχεια ο Σέρβος φόργουορντ δεν μπορούσε να καθίσει με τα χέρια... σταυρωμένα.

9. Ουίλ Μπάρτον – Τρόι Ντάνιελς

Λίγο έλειψε και θα βλέπαμε... πολύ ξύλο μεταξύ των Ουίλ Μπάρτον και Τρόι Ντάνιελς σε παιχνίδι των Φοίνιξ Σανς με τους Ντένβερ Νάγκετς. Την περασμένη εβδομάδα, οι δύο παίκτες παραλίγο να πιαστούν στα χέρια με αφορμή κάποια «γαλλικά» που αντάλλαξαν στο μεταξύ τους μαρκάρισμα. Μάλιστα ο Μπάρτον έγινε «ταύρος εν υαλοπωλείο» και ήθελε να ορμήσει στον αντίπαλο του, ωστόσο οι συμπαίκτες του αναγκάστηκαν να τον «γκρεμίσουν» στο παρκέ προκειμένου να αποτρέψουν τα χειρότερα. Η αλήθεια είναι ότι στο παρά πέντε αποφεύχθηκε ένας καυγάς ο οποίος μπορεί και να θα μνημονευόταν για πολλά χρόνια!

10. Μάικλ Κάρτερ Ουίλιαμς – Τιμ Φρέιζερ

Στην αναμέτρηση των Χόρνετς με τους Ουίζαρντς, ο Μάικλ Κάρτερ Ουίλιαμς και ο Τιμ Φρέιζερ παραλίγο να πιαστούν στα χέρια! Αφορμή για τα νεύρα του γκαρντ της Σάρλοτ αποτέλεσε μία άτσαλη ενέργεια του Τζέισον Σμιθ, ο οποίος στην προσπάθειά του να επιστρέψει στην άμυνα... έσπρωξε τον Ουίλιαμς. Εκείνος νευρίασε θεωρώντας αντιαθλητικό το χτύπημα του σέντερ της Ουάσινγκτον και κατευθύνθηκε εναντίον του. Αμέσως ο Τιμ Φρέιζερ μπήκε στη μέση για να υπερασπιστεί τον συμπαίκτη του και λίγο έλειψε οι δύο παίκτες να ανταλλάξουν μπουνιές!

 

NBA Τελευταία Νέα