Ζόρικα τα... πράγματα για τον Ολυμπιακό στην Μαδρίτη! (pics & vids)

Αντωνία Σπανού
Ζόρικα τα... πράγματα για τον Ολυμπιακό στην Μαδρίτη! (pics & vids)
Η 21η αγωνιστική της Euroleague έχει ένα από τα καλύτερα ντέρμπι της διοργάνωσης αυτό της Ρεάλ Μαδρίτης με τον Ολυμπιακό και η Euroleague Greece θυμάται τα... ταξίδια στην Μαδρίτη που «πονάνε» τους «ερυθρόλευκους».

Ρεάλ Μαδρίτης και Ολυμπιακός, Ολυμπιακός και Ρεάλ Μαδρίτης είναι δύο από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης και ένα από τα πιο ξεχωριστά ζευγάρια της διοργάνωσης.

Έχουν βρεθεί σε όλες τις φάσεις της Euroleague, έχουν κριθεί τρόπαια και προκρίσεις και πάντα το «άρωμα» της αύρας που αποπνέουν αυτές οι δύο ομάδες είναι μοναδικό και αμιγώς μπασκετικό.

Πλέον, στην κρίσιμη στροφή της κανονικής διάρκειας της Euroleague και μόλις 9 αγωνιστικές πριν κριθεί η τελική κατάταξη οι δύο ομάδες έρχονται και πάλι αντιμέτωπες.

Ο Ολυμπιακός θα μπει στο αεροπλάνο για την Μαδρίτη και θα κάνει ένα ταξίδι που αν το κοιτάξουμε σε σχέση με την παράδοση δεν του φέρνει ευχάριστες αναμνήσεις.

Μπορεί οι «ερυθρόλευκοι», μετά το παιχνίδι κόντρα στην Φενέρμπαχτσε να πήραν και βαθμολογική και ψυχολογική ανάσα, η Ρέαλ Μάδρίτης όμως αποφεύγει τα...δώρα και ειδικά στην έδρα της.

Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου γνωρίζει πάρα πολύ καλά τους κινδύνους και τις... παγίδες και πρέπει να παρουσιάσει ένα από τα καλύτερα της πρόσωπα αν θέλει να καταφέρει να πάρει μια υπερπολύτιμη νίκη, για την συνέχεια της διοργάνωσης.

Από την πλευρά της η Ρεάλ Μαδρίτης χρειάστηκε να ξεπεράσει πολλά για να φτάσει μέχρι το σημείο που είναι σήμερα.

Οι τραυματισμοί την χτύπησαν με σφοδρότητα, αλλά κατάφερε βρήκε ισορροπία και άντεξε στους κραδασμούς. Βέβαια, η «σκληρή» ήττα στην Ρωσία επανέφερε το σύνολο του Λάσο στην πραγματικότητα και έδωσε στο παιχνίδια με τον Ολυμπιακό διαφορετικό... χαρακτήρα.

Oι δύο ομάδες θέλουν μόνο την νίκη για πολλούς λόγους, τα πάντα κρίνονται και είναι ανοιχτά, αλλά κοιτώντας την παράδοση μόνο χαρούμενοι δεν θα μπορούσαν να είναι στον Ολυμπιακό.

Όπως φαίνεται η Μαδρίτη αποτελεί έναν από τους πιο... αφιλόξενους προορισμούς για τους φιναλίστ της περσινής Euroleague, αφού οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και καλό θα ήταν για τους «ερυθρόλευκους» να μην κοιτάξουν την μεταξύ τους παράδοση.

Η Euroleague Greece θυμάται πόσα παιχνίδια έχουν παιχτεί μεταξύ των δύο ομάδων στην Μαδρίτη, εξαιρώντας το Final 4 και την μια και μοναδική φορά που έχουν καταφέρει να κερδίσει ο Ολυμπιακός.

11 - 1 ΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΣΚΟΡ ΚΑΙ 91.3% ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΗΣ ΡΕΑΛ!

Φαίνεται πως η Μαδρίτη δεν εμπνέει καθόλου τον Ολυμπιακό. Είναι δεδομένο πως οι «ερυθρόλευκοι» τα βρίσκουν... σκούρα εκεί μέσα και οι αριθμοί είναι «σκληροί».

Με εξαίρεση τις φορές που οι δύο ομάδες έχουν βρεθεί αντιμέτωπες στο Final 4, οι δύο αντίπαλοι έχουν παίξει άλλες 12 φορές στην σύγχρονη ιστορία της Euroleague από την σεζόν 2000/01 και η Ρεάλ Μαδρίτης έχει κερδίσει τις 11 από αυτές.

Το συγκεκριμένο ποσοστό φτάνει το 91.3% και τα πράγματα για τον Ολυμπιακό είναι, σχεδόν πάντα, εξαιρετικά δύσκολα.

Γυρνώντας τον χρόνο πίσω πολλοί παίκτες, σε πολλές διαφορετικές στιγμές της ιστορίας έχουν πρωταγωνιστήσει σε αυτά τα ματς, αλλά συνήθως αυτή που καταφέρνει να βγαίνει νικήτρια είναι η ισπανική ομάδα.

Η μια και μοναδική φορά που έχει καταφέρει να κερδίσει ο Ολυμπιακός είναι εκείνη για το 4ο ματς της σειρά των playoffs την σεζόν 2008/09, όπου μάλιστα το συγκεκριμένο παιχνίδι έστειλε τον Ολυμπιακό στο Βερολίνο και το Final 4.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν κάνει ήδη δύο νίκες στην έδρα τους και έψαχναν μια ακόμα στην Μαδρίτη για να πάρουν το πολυπόθητο εισιτήριο. Μπορεί να μην το κατάφεραν στο πρώτο παιχνίδι που ηττήθηκαν με 71 – 63 πήραν όμως «εκδίκηση» στο επόμενο και μαζί μια μεγάλη πρόκριση.

Ήταν 2 Απριλίου του 2009 και ο Ολυμπιακός ήθελε μόνο μια νίκη για να επιστρέψει στα Final 4. Απέναντι του ο «κακός του δαίμονας», Ρεάλ Μαδρίτης και η νίκη φάνταζε σαν την καλύτερη υπέρβαση που θα μπορούσε να γίνει λίγο πριν βάλει μπρος τις μηχανές του το αεροπλάνο για το Βερολίνο.

Με το δεύτερο δεκάλεπτο να είναι κακό για τον Ολυμπιακό, το δεύτερο ημίχρονο ήταν εκείνο που έκανε την διαφορά.

Με 17-21 επιμέρους σκορ έληξε το τρίτο δεκάλεπτο και ήρθε το εντυπωσιακό 4ο για να σκοράρουν 24 πόντους οι «ερυθρόλευκοι», να δεχτούν 17 και τα η μεγάλη νίκη-πρόκριση να... ντυθεί στα κόκκινα.

Τεράστιος πρωταγωνιστής για τον Ολυμπιακό ήταν ο Γιάννης Μπουρούσης, που έκανε «μαγικό» παιχνίδι με 25 πόντους (9/11 διπ., 7/9 β.), 6 ριμπάουντ και 2 ασίστ, συγκεντρώνοντας 34 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Συμπαραστάτης του ήταν ο Τζος Τσίλντρες με 7 πόντους, 7 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 2 κλεψίματα.

Για την Ρεάλ Μαδρίτης προσπάθησε ο Μπούλοκ με 19 πόντους, αλλά δεν κατάφερε να γλιτώσει την ομάδα του από την ήττα - αποκλεισμό. Σίγουρα οι «ερυθρόλευκες» αναμνήσεις από την Μαδρίτη δεν είναι οι καλύτερες δυνατές.

Πλέον όμως είμαστε στο 2018, μένουν μόλις ακόμα 9 αγωνιστικές πριν το τέλος της κανονικής περιόδου και ο Ολυμπιακός έχει μοναδική ευκαιρία να αλλάξει την... παράδοση, να πάρει το διπλό και να εδραιώσει για τα καλά την θέση πλεονεκτήματος στην βαθμολογία.

Μένει να δούμε αν τελικά θα το κάνει πράξη και θα δώσει στην... μεταξύ τους ιστορία μια διαφορετική «γεύση».