Οι καλύτερες μεταγραφές στον κόσμο!

Δημήτρης Βέργος
Οι καλύτερες μεταγραφές στον κόσμο!

bet365

Το gazzetta.gr παρουσιάζει τις 10 μεταγραφές την περίοδο του Ιανουαρίου στο διεθνή χώρο που προκάλεσαν αίσθηση και αναμένεται να αλλάξουν το στάτους κβο των ομάδων!

Τα φρουτάκια της Novomatic έφτασαν στην Sportingbet.gr, με μεγάλες προσφορές* κάθε μέρα! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Άλλη μία μεταγραφική περίοδος ολοκληρώθηκε, με τις αγγλικές ομάδες να έχουν ξανά την τιμητική τους καθώς το περισσότερο χρήμα σπαταλήθηκε πάλι από τους συλλόγους της Premier League. Σάντσες, Ομπαμεγιάνγκ, Μχιταριάν, Ζιρού ήταν μερικά από τα ονόματα που συγκέντρωσαν τα βλέμματα στο Νησί. Στην Ισπανία σίγουρα η μεταγραφική «βόμβα» δεν ήταν άλλη από αυτή του Φιλίπε Κουτίνιο στην Μπαρτσελόνα, ενώ και η μετακίνηση του Ινιγο Μαρτίνεθ στην Αθλέτικ διεκδικεί μια θέση στις 10 κορυφαίες του Ιανουαρίου.

Φιλίπε Κουτίνιο (Μπαρτσελόνα)

Το καλοκαίρι η Μπαρτσελόνα έκανε πραγματικά τα πάντα για να τον πάρει στο Καμπ Νου. Αλλά είδε και τις τρεις προτάσεις της, άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ, να μην γίνονται αποδεκτές από τη Λίβερπουλ. Τα ταξίδια των ανθρώπων του καταλανικού συλλόγου στην Αγγλία ήταν συχνά, έχοντας συμφωνήσει με τον Βραζιλιάνο άσο, αλλά η Λίβερπουλ δεν άναβε το πράσινο φως. Το σίριαλ του περσινού καλοκαιριού έμεινε στη μέση, αλλά τον Γενάρη είχε... happy end για την Μπάρτσα, με τους Καταλανούς να ξοδεύουν 160 εκατομμύρια ευρώ, πραγματοποιώντας την τρίτη ακριβότερη μεταγραφή στο ποδοσφαιρικό στερέωμα.

Αλέξις Σάντσες (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Ο Χιλιανός άσος το είχε δηλώσει ξεκάθαρα ότι δεν ανανεώνει, με την Άρσεναλ να είναι αναγκασμένη να τον παραχωρήσει τον Ιανουάριο για να μην το χάσει χωρίς να βάλει ούτε μια λίρα στα ταμεία της. Η Μάντσεστερ Σίτι φαινόταν να έχει το πάνω χέρι, αλλά η «σφήνα» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ άλλαξε τα δεδομένα. Μάλιστα οι «Κόκκινοι Διάβολοι» δεν χρειάστηκαν να διαπραγματευτούν με ποσά, αλλά με έμψυχο αντάλλαγμα, με τον Χένρικ Μχιταριάν να κατηφορίζει στο Λονδίνο και την Άρσεναλ.

Χένρικ Μχιταριάν (Άρσεναλ)

Ο Αρμένιος άσος ακολούθησε λοιπόν την αντίθετη διαδρομή, υπογράφοντας στους «Κανονιέρηδες». Παρά την αποδεδειγμένη αξία του δεν χωρούσε στα πλάνα του Ζοσέ Μουρίνιο, με τον ατζέντη του Μίνο Ραϊόλα μάλιστα σε μία προσπάθεια για να... προμοτάρει τον πελάτη του να αναφέρει πως ο Σάντσες αποτέλεσε έμψυχο αντάλλαγμα για τον Μχιταριάν και όχι το αντίθετο...

Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ (Άρσεναλ)

Δεν ήταν όμως ο Χένρικ Μχιταριάν ο πραγματικός αντι-Σάντσες. Η Άρσεναλ ήθελε ένα δυνατό όνομα για την αντικατάσταση του Χιλιανού άσου που αναμφίβολα άφησε ένα τεράστιο κενό στην επιθετική γραμμή. Και αυτό καλύφθηκε με τον Ομπαμεγιάνγκ από την Ντόρτμουντ. Οι «Κανονιέρηδες» στείλανε αντιπροσωπεία στη Γερμανία θέλοντας να κλείσουν το deal 100% και τα κατάφεραν, σπάζοντας το μεταγραφικό τους ρεκόρ μιας και χρειάστηκε να βγάλουν από τα ταμεία τους 63 εκατομμύρια ευρώ.

Ολιβιέ Ζιρού (Τσέλσι)

Την ίδια στιγμή με την παρουσία και του Ομπαμεγιάνγκ και του Αλεξάντρ Λακαζέτ στο ρόστερ της Άρσεναλ, ήταν εμφανές πως ο Ολιβιέ Ζιρού δεν χωρούσε. Άλλωστε είχε έτσι κι αλλιώς χάσει τη θέση του από την αρχική ενδεκάδα. Οι φήμες τον έφερναν ακόμα και στην Ντόρτμουντ ως αντι-Ομπαμεγιάνγκ, αλλά τελικά ο Γάλλος φορ δεν χρειάστηκε να αλλάξει ούτε χώρα ούτε πόλη. Παρέμεινε κάτοικος Λονδίνου και υπέγραψε στην Τσέλσι έναντι 18 εκατομμυρίων λιρών.

Μισί Μπατσουαγί (Ντόρτμουντ)

Για να έρθει βέβαια ο Ζιρού στην Τσέλσι, έπρεπε και από εκεί να αδειάσει θέση στο ρόστερ. Και σε αυτή την περίπτωση είχαμε το φαινόμενο του... ντόμινο καθώς η Ντόρτμουντ, που βρισκόταν στο παζάρι για τον αντι-Ομπαμεγιάνγκ, τον βρήκε στο πρόσωπο του Μισί Μπατσουαγί, ο οποίος ταξίδεψε την τελευταία μέρα των μεταγραφών στη Γερμανία, πέρασε τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και ολοκλήρωσε τη μετακίνησή του στην Μπορούσια με τη μορφή δανεισμού από τους «Μπλε».

Βίρτζιλ Φαν Ντάικ (Λίβερπουλ)

Όλα τα παραπάνω έγιναν προς το τέλος της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου στο Νησί. Νωρίτερα, στις αρχές του μήνα, είχε έρθει ήδη το πρώτο «μπαμ» με τη Λίβερπουλ να ξεπερνάει κάθε όριο στα έξοδα για την απόκτηση στόπερ, αποκτώντας τον Βίρτζιλ Φαν Ντάικ από τη Σαουθάμπτον έναντι 75 εκατομμυρίων λιρών! Ο Ολλανδός στόπερ αποτελούσε... καψούρα του Γιούργκεν Κλοπ από το καλοκαίρι. Έναν αμυντικό ήθελε, κι αυτός ήταν ο Φαν Ντάικ. Το καλοκαίρι δεν κατέστη δυνατό, αλλά πλέον, και με τη μεταγραφή του Φιλίπε Κουτίνιο στην Μπαρτσελόνα, οι «Κόκκινοι» είχαν την οικονομική άνεση να τα «σκάσουν» στη Σαουθάμπτον για να «δέσουν» την άμυνά τους με τον Ολλανδό.

Αϊμερίκ Λαπόρτ (Μάντσεστερ Σίτι)

Δεν ήταν όμως μόνο η Λίβερπουλ η οποία... ξηλώθηκε για κεντρικό αμυντικό. Και η Μάντσεστερ Σίτι ανοίχτηκε πολύ για να ενισχύσει τα μετόπισθεν, με τους «Πολίτες» να προχωρούν σε ακόμα μια δαπανηρή μεταγραφή για την αμυντική τους γραμμή. Αυτή τη φορά ο εκλεκτός ακούει στο όνομα του Αϊμερίκ Λαπόρτ, ο οποίος αποχαιρέτησε την Αθλέτικ Μπιλμπάο για να υπογράψει στη Μάντσεστερ Σίτι έναντι 57 εκατομμυρίων λιρών.

Ινιγο Μαρτίνεθ (Αθλέτικ Μπιλμπάο)

Έχοντας βάλει ζεστό χρήμα στα ταμεία της, η Αθλέτικ Μπιλμπάο ήταν αποφασισμένη να καλύψει το κενό του Λαπόρτ στην άμυνα με ένα δυνατό όνομα. Έπρεπε φυσικά να ήταν και Βάσκος και αυτός που πληρούσε όλες τις προϋποθέσεις ήταν ο Ινίγο Μαρτίνεθ της... γειτόνισσας Ρεάλ Σοσιεδάδ. Οι «Λέοντες» έσπασαν τη ρήτρα των 32 εκατομμυρίων ευρώ και μέσα σε λίγες ώρες ολοκλήρωσαν τη μεταγραφή του Μαρτίνεθ, ο οποίος για τα οικονομικά δεδομένα της Αθλέτικ αναμφισβήτητα αποτελεί «βόμβα».

Σέντρικ Μπακαμπού (Γκουοάν)

Από τη λίστα δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει και μία μεταγραφή από την Κίνα, όπου το χρήμα ρέει ασταμάτητα. Ακόμα ένας άσος από ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μαγεύτηκε από το κινεζικό χρυσάφι και αποφάσισε να ετοιμάσει βαλίτσες για την Ασία. Ο λόγος για τον Σέντρικ Μπακαμπού, του οποίου τα γκολ στη La Liga με τη Βιγιαρεάλ «μάγεψαν» την Γκουοάν. Ο κινεζικός σύλλογος ξόδεψε 40 εκατομμύρια ευρώ για τον Κονγκολέζο επιθετικό, ο οποίος έγινε ο πιο ακριβοπληρωμένος Αφρικανός ποδοσφαιριστής στην ιστορία.

 

Τελευταία Νέα