Βινς Κάρτερ: O... τελευταίος μεγάλος dunker! (pics & vids)

Αντωνία Σπανού
Βινς Κάρτερ: O... τελευταίος μεγάλος dunker! (pics & vids)

bet365

O Βινς Κάρτερ κλείνει τα 41 του χρόνια, προσφέρει ασταμάτητα θέαμα και το gazzetta.gr θυμάται τις 10 καλύτερες στιγμές μαγείας του.

«Ο καθένας είναι διαφορετικός. Ο καθένας έχει διαφορετικό στιλ. Απλά κάνε το καλύτερο, όπως ξέρεις».

Ο Βινς Κάρτερ το έκανε πάντα με τον δικό του τρόπο και το αποτέλεσμα ήταν απολαυστικό.

Από το 1998 που έγινε ντραφτ από τους Ουόριορς και τελικά βρέθηκε στους Ράπτορς επέλεξε και ευλογήθηκε, να γράψει την δικιά του μπασκετικό ιστορία με πολύχρωμο στυλό.

Πολύχρωμο για να συμβολίζει την μαγεία, την χαρά και την απόλαυση που μπορεί να προσφέρει στο άθλημα και σε αυτούς που το βλέπουν ένα μοναδικό κάρφωμα.

Ένα μοναδικό κάρφωμα σαν και αυτά που πολλοί κάνουν, επί πάρα πολλά χρόνια, στα παρκέ του «μαγικού» κόσμου αλλά λίγοι είναι εκείνοι που βάζουν έναν συνδυασμό από ταλέντο, φαντασία και ψυχή ώστε το αποτέλεσμα να σου επιτρέψει να αγαπήσεις το άθλημα λίγο παραπάνω.

Ο Βινς Κάρτερ γεννήθηκε στις 26 Ιανουαρίου του 1977 και μέσα στην πολύχρονη και αδιάκοπη πορεία του έχει καταφέρει ουκ ολίγα κατορθώματα.

Έγινε 8 φορές All Star (2000 – 2007), έχει βγει ρούκι της χρονιάς (1999) φυσικά έχει κερδίσει τον διαγωνισμό καρφωμάτων το 2000, ενώ το 2016 βγήκε συμπαίκτης της χρονιάς.

Πλέον στα 41 του χρόνια καταφέρνει και διδάσκει ακόμα τους νεότερους, ενώ κάνει τους παλαιότερους να λησμονούν κάτι από την παλιά μαγεία του ΝΒΑ.

Το gazzetta.gr θυμάται τα 10 καλύτερα καρφώματα του και σας αφήνει στην απόλαυση του...

10. Tο... πόστερ στον Ντάλεμπερτ!

Αγαπημένη συνήθεια του Κάρτερ ήταν να μαζεύει... αφίσες των αντιπάλων του. Ένα από τα καλύτερα... πόστερ που έχει κάνει είναι εκείνο κόντρα στον Σάμουελ Ντάλεμπαρτ.

9. Περιστροφή 360°!

Ένα από τα πιο διάσημα καρφώματα της ιστορίας του διαγωνισμού καρφωμάτων έγινε το 2000 όταν ο Κάρτερ έκανε στροφή 360 μοιρών και κάρφωσε με το ένα χέρι. Τότε ήταν που «γεννήθηκε» ο όρος... Vinsanity.

8.Κάρφωμα με δύο χέρια!

Ο διαγωνισμός του 2000 ήταν μοναδικός. Όλα τα καρφώματα του Κάρτερ μπορούν να έχουν μια θέση στα καλύτερα. Όπως εκείνο με τα δύο χέρια.

7.Μile – High!

Στο All Star Game του 2005 ο Βινς Κάρτερ έκανε... αυτό και τα λόγια είναι περιττά.

6.To... σφυρί στον Μούρνινγκ

Ήταν Νοέμβριος του 2005 όταν ο Κάρτερ έκανε ένα από τα πιο ιστορικά καρφώματα πάνω στον Μούρνινγκ.

5.H μαγεία του 2004

Στο All Star toy 2004 στο Staples Center ο Κάρτερ έκανε για ακόμα μια φορά τα... δικά του.

4.Magic – al

Στο σύντομο πέρασμα του από τους Μάτζικ ο Κάρτερ πρόλαβε να βάλει την υπογραφή του.

3.H... εκδίκηση στους Ράπτορς!

Πέρασε με την φανέλα των Ράπτορς 7 χρόνια από την καριέρα του, πριν πάει στους Νετς και δείξει στο Τορόντο πως είναι να είσαι από την... άλλη μεριά!

2.Tο κάρφωμα πάνω από τον Βάις!

Κακή ανάμνηση για τον Γάλλο σέντερ, απολαυστική για εμάς που βλέπουμε αυτό το κάρφωμα.

1.Το καλύτερο κάρφωμα όλων των εποχών!

Αυτό.

Εντάξει... και Αυτό!

*Όταν η παραδοχή από τους κορυφαίους μεγαλώνει τον... μύθο

Όσο και να το συζητήσαμε άκρη δεν βγάλαμε. Δυστυχώς δυσκολευόμαστε να βγάλουμε 10άδα, οπότε σας δίνουμε και κάποια ακόμα για να πιάσουμε όλα τα γούστα.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΒΙΝΣ!

 

NBA Τελευταία Νέα