O ΛεΜπρόν Τζέιμς είναι ο... Eκλεκτός! (vids)

Αντωνία Σπανού
O ΛεΜπρόν Τζέιμς είναι ο... Eκλεκτός! (vids)

bet365

«The Chosen One» είχε χαρακτηρίσει τον ΛεΜπρόν Τζέιμς το «SI» και μετά από 15 χρόνια καταφέρνει να φτάσει τους 30.000 πόντους και να αποδείξει ότι ναι είναι... εκείνος. Το gazzetta.gr αφιερώνει μερικές γραμμές σε έναν από τους καλύτερους που έχουν περάσει από τα παρκέ.

Online προκριματικά για το Powerfest. 147 τουρνουά poker με εγγυημένα έπαθλα*! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

«Το μέλλον ανήκει σε εκείνους που πιστεύουν στην ομορφιά των ονείρων τους».

Όνειρα που κάνει ένας πιτσιρικάς από το Άκρον στο Οχάιο και φτάνουν σε κορυφές που κατοικούν μόνο εκεί... σε όνειρα.

Ο ΛεΜπρον Τζέιμς έγραψε ιστορία στο παγκόσμιο μπάσκετ στις 24/1/2018 που έφτασε τους 30.000 πόντους και μπήκε σε μια λίστα που οι... διπλανοί του, το μοναδικό συναίσθημα που βγάζουν είναι δέος.

Τζαμπάρ, Μαλόουν, Μπράιντ, Τσάμπερλεϊν, Τζόρνταν, Νοβίτσκι... μυθικοί παίκτες που κατάφεραν με ταλέντο, τύχη και δουλειά να φτάσουν σε κορυφές που ίσως να μην είχαν καν τολμήσει να ονειρευτούν.

Ο ΛεΜπρόν Τζείμς είναι ένας από τους μεγαλύτερους που πέρασαν ποτέ από το παγκόσμιο μπάσκετ, για πολλούς ίσως και ο κορυφαίος και τα κατορθώματα του πλέον έχουν αλλάξει επίπεδο και φτάνουν... ταβάνια που το κατατάσσουν και επίσημα σε μια λίστα ξεχωριστή.

Αυτά που έχει καταφέρει να είναι μοναδικά και εμείς θυμόμαστε μερικά από αυτά...

29/10/03 - Ντεμπούτο στο ΝΒΑ

Με την πίεση όλου του κόσμου μαζεμένη στις πλάτες του, το 2003 ο ΛεΜπρον Τζέιμς έκανε ντεμπούτο στο ΝΒΑ σε ηλικία 19 ετών. Οι Καβαλίερς δεν πήραν την νίκη, αλλά ο Τζέιμς είχε 25 πόντους, 6 ριμπάουντ και 9 ασίστ, βάζοντας τις βάσεις για ένα σπουδαίο μέλλον.

4/11/2005 – Το κάρφωμα πάνω από τον Ντάνκαν

Με ένα κάρφωμα πάνω από τον Τιμ Ντάνκαν, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς αποφάσισε να σταματήσει όποια κουβέντα είχε ανοίξει για κατά πόσο είναι... αθλητικός.

22/4/06 – Ντεμπούτο σε αγώνα playoffs

Οι αναμνήσεις τους Τζέιμς είναι αμέτρητες, αλλά το ντεμπούτο του σε αγώνα playoff είναι μοναδικές. Κόντρα στους Ουίζαρντς σκόραρε 32 πόντους, κατέβασε 11 ριμπάουντ και μοίρασε και 11 ασίστ και έγινε ο πρώτος παίκτης μετά τον Μάτζικ Τζόνσον που κάνει triple double σε ντεμπούτο σε αγώνα playoff.

3/5/06 – Winner σε αγώνα playoff

Με όλη την άμυνα των Ουίζαρντς συγκεντρωμένη πάνω του ο ΛεΜπρον κατάφερε και έδωσε την νίκη στην ομάδα του, με ένα τρομερό καλάθι και κάνοντας το σκορ 121 - 120.

31/5/07 – 25 συνεχόμενοι πόντοι κόντρα στο Ντιτρόιτ

Στους Τελικούς της Ανατολής το 2007 ο «Βασιλιάς» κόντρα στους Πίστονς, θύμισε λίγο Τζόρνταν, αφού πέτυχε 25 συνεχόμενους πόντους, οι οποίοι ήρθαν με όλους τους τρόπους.

10/5/08 – «Με κανέναν σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή»

Πολλά καρφώματα έχουν μείνει στην ιστορία, αλλά αυτό που έκανε κόντρα στους Σέλτικς και ανάγκασε τον Κέβιν Χαρλαν να σχολιάσει κατά αυτόν τον τρόπο δεν μπορεί παρά να μείνει στην ιστορία.

24/5/09 – Η... βύθιση των Μάτζικ

Στο 2ο παιχνίδι της σειράς με τους Μάτζικ το 2009 ο ΛεΜπρον έγραψε ιστορία με ένα fadeaway σουτ τριών πόντων.

29/1/12 – Το κάρφωμα πάνω από τον Τζον Λούκας III

Ακόμα μια φορά έδειξε τι μπορεί να κάνει πάνω από την στεφάνη, με «θύμα» του τον Τζον Λούκας III.

21/6/12 – Πρώτος τίτλος στο Μαϊάμι

Μετά από 7 σεζόν στο Κλίβελαντ, ο ΛεΜπρον μετακόμισε στους Χιτ και πήρε το πρώτο του πρωτάθλημα στο ΝΒΑ.

18/3/13 – H καρφωματάρα πάνω από τον Τέρι

Απίστευτη φάση με θύμα αυτή την φορά τον Τζέισον Τέρι, που βρέθηκε στο παρκέ με μπόλικη... ντροπή μετά από το απίστευτο κάρφωμα του Τζέιμς.

9/6/13 – Το μπλοκ στον Σπλίτερ

Τι φάση...

Οι Σπερς έβγαλαν ένα κλασσικό pick & roll, με τον Σπλίτερ να πηγαίνει για το κάρφωμα. Είχε υπολογίσει χωρίς τον «Βασιλιά» όμως, που έγινε πρωταγωνιστής σε ακόμα μια φάση που έμεινε στην ιστορία. Αφού τον έκοψε, πρόλαβε να το πανηγυρίσει, να τρέξει στην επίθεση και να δώσει ασίστ στον Ρέι Άλεν.

6/20/13 – Δεύτερος τίτλος με τους Χιτ

Μετά τους Θάντερ οι Χιτ βρέθηκαν στους Τελικούς κόντρα στους Σπερς και για δεύτερη συνεχόμενη φορά στέφθηκε πρωταθλητής του ΝΒΑ, ενώ παράλληλα πήρε και τον τίτλο του MVP των Τελικών.

10/5/15 – Buzzer Beater κόντρα στους Μπουλς

Με τους Καβαλίερς να απέχουν λίγα δευτερόλεπτα από την ήττα, ο Μπλατ έδωσε εντολή για ένα σύστημα που δεν αφορούσε τον Τζέιμς. Εκείνος πήρε πάνω του την προσπάθεια, πήρε το τρίποντο και έδωσε την νίκη της ομάδας του.

19/6/16 - «The Block»

Με μια τάπα που άλλαξε την ιστορία, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς έκοψε ψηλά τον Ιγκουοντάλα στους Τελικούς με τους Ουόριορς γράφοντας ακόμα μια ιστορική στιγμή.

19/6/16 – Πρώτος τίτλος με τους Καβαλίερς

Τα όνειρα του έγιναν πραγματικότητα, αφού ο «Βασιλιάς» επέστρεψε στον θρόνο του με την φανέλα των Καβαλίερς αυτή την φορά. Το πρωτάθλημα του ΝΒΑ πήγε για πρώτη φορά στην ιστορία στο Κλίβελαντ και ο ΛεΜπρόν κάθισε στον θρόνο, όπως ακριβώς το είχε φανταστεί.

24/1/18 - O ΛεΜπρον φτάνει τους 30.000 πόντους

Ο «Βασιλιάς» βολεύεται για τα καλά στον θρόνο του και γράφει ιστορία στο ΝΒΑ...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα