Τζόρνταν - Πίπεν: To σπουδαιότερο δίδυμο στην ιστορία του ΝΒΑ! (poll & vids)

Νίκος Καρφής
Τζόρνταν - Πίπεν: To σπουδαιότερο δίδυμο στην ιστορία του ΝΒΑ! (poll & vids)

bet365

To gazzetta.gr έδωσε την ευκαιρία στους αναγνώστες του να ψηφίσουν το σπουδαιότερο δίδυμο στην ιστορία του ΝΒΑ και ο κόσμος... χάρισε την πρώτη θέση στους ανυπέρβλητους Μάικλ Τζόρνταν και Σκότι Πίπεν με ποσοστό 51%.

Στο ΝΒΑ συναντάμε πολλά δίδυμα που είναι οι ηγέτες των ομάδων τους. Nτουράντ - Κάρι στους Ουόριορς, Μπιλ - Ουόλ στους Ουίζαρντς, ΝτεΡόζαν - Λάουρι στους Ράπτορς, Εμπίντ - Σίμονς στους Σίξερς, Κέμπα - Χάουαρντ στους Χόρνετς, Πολ - Χάρντεν στους Ρόκετς, Λέοναρντ - Όλντριτζ στους Σπερς, Λίλαρντ - ΜακΚόλουμ στους Μπλέιζερς, Κάζινς - Ντέιβις στους Πέλικανς, Μπάτλερ - Τάουνς στη Μινεσότα είναι οι δυάδες που ξεχωρίζουν.

Μετά την ανάδειξη του Μάικλ Τζόρνταν ως τον κορυφαίο clutch player όλων των εποχών, το gazzetta.gr διάλεξε 11 εκπληκτικά δίδυμα που έχουν αφήσει το στίγμα τους στο ΝΒΑ και οι αναγνώστες του μπήκαν στη διαδικασία να ψηφίσουν το σπουδαιότερο στην ιστορία της λίγκας.

Ο κόσμος πήρε θέση στο συγκεκριμένο ερώτημα, αφού 5.776 άτομα ψήφισαν στο poll. Το κοινό του gazzetta.gr έδειξε την προτίμηση του στους Μάικλ Τζόρνταν και Σκότι Πίπεν, τους οποίος ανέδειξε νικητές, δίνοντας τους το εκπληκτικό 51% των ψήφων (2968). Τα 6 πρωταθλήματα που πήραν παρέα στους Μπουλς και η κυριαρχία τους πάνω στο παρκέ δεν μπορούσαν να παραγνωρισθούν. Η διαφορά από τον δεύτερο ήταν τεράστια.

Ασημένιο μετάλλιο για τους πρωταγωνιστές του Showtime των Λέικερς στα 80s. Μάτζικ Τζόνσον και Καρίμ-Αμπντούλ Τζαμπάρ μάγεψαν με τα όσα έκαναν πάνω στο παρκέ, κατακτώντας 5 πρωταθλήματα με τους Λέικερς. Έχουν κερδίσει μια θέση στις καρδιές των fans του ΝΒΑ. Το υπέροχο δίδυμο των «λιμνανθρώπων» συγκέντρωσε 870 ψήφους (15%).

Στην τρίτη θέση βρέθηκαν οι άνθρωποι που δίδαξαν το pick n roll! O λόγος για τους Τζον Στόκτον και Καρλ Μαλόουν, οι οποίοι μπορεί να μην πήραν κάποιο πρωτάθλημα, αφού... έπεσαν πάνω στους Μπουλς του Τζόρνταν, αλλά άφησαν ανεξίτηλη τη... σφραγίδα τους στο άθλημα. Ο κόσμος τους έδωσε 710 ψήφους (12%).

Οι εκπληκτικοί Σακίλ Ο'Νιλ και Κόμπι Μπράιαντ με τα τρία σερί πρωταθλήματα από το 2000 ως το 2002 με τους Λέικερς και την τεράστια επιρροή που είχαν σε κάθε επιτυχία της ομάδας του Λος Άντζελες, κατέκτησαν την 4η θέση. Κυρίαρχοι, σπουδαίοι, μοναδικοί! Ο κόσμος ψήφισε 710 φορές για αυτούς (10%).

Την πεντάδα κλείνουν οι κύριοι ΛεΜπρόν Τζέιμς και Ντουέιν Ουέιντ με τις φανταστικές τους συνεργασίες σε κάθε ματς των Χιτ και φυσικά τις 4 σερί παρουσίες σε τελικούς ΝΒΑ (πήραν 2 δαχτυλίδια παρέα). Το κοινό τους έδωσε την τιμητική 5η θέση με 164 ψήφους.

Θυμηθείτε τις 11 επιλογές που δόθηκαν και στο τέλος δείτε τα αποτελέσματα του poll!

Tζόρνταν - Πίπεν (Μπουλς)

6 πρωτάθληματα, 6 τελικοί ΝΒΑ

Ήταν το αχτύπητο δίδυμο των Μπουλς στη δεκαετία του 90 που οδήγησε την ομάδα του Σικάγο σε έξι πρωταθλήματα κόντρα σε 5 διαφορετικές ομάδες της Δύσης. Έπαιξαν για 10 σεζόν μαζί και άφησαν εποχή. Ο Air και ο Ινδιάνος μετέτρεπαν τα όνειρα των αντιπάλων τους σε… εφιάλτες. Δεν χρειάζεται να πεις πολλά για τους συγκεκριμένους κυρίους!

Σακίλ - Κόμπι (Λέικερς)

3 πρωταθλήματα, 4 τελικοί ΝΒΑ

Τρομακτικό δίδυμο που… έβγαζε μάτια για 8 χρόνια στους Λέικερς και ήταν η αιτία που η ομάδα από το Λος Άντζελες κατέκτησε 3 σερί πρωταθλήματα από το 2000 ως το 2002. Εκείνη η ομάδα ήταν μόλις η 3η στην ιστορία της λίγκας που σηκώνει 3 ή παραπάνω πρωταθλήματα

Τζαμπάρ - Μάτζικ (Λέικερς)

5 πρωταθλήματα, 8 τελικοί ΝΒΑ

Ξέρουν από σπουδαίες δυάδες οι Λέικερς. Αποτέλεσαν ένα από τα εντυπωσιακότερα δίδυμα όλων των εποχών και ήταν ο κύριοι που έφεραν το…. Showtime στο Λος Άντζελες. Έπαιξαν σε 8 τελικούς τα 10 χρόνια που ήταν συμπαίκτες και φόρεσαν 5 δαχτυλίδια μαζί. Ο Μάτζικ αναδείχθηκε 3 φορές MVP των τελικών, ενώ ο Καρίμ μία.

ΛεΜπρόν - Ουέιντ (Χιτ)

2 πρωταθλήματα, 4 τελικοί

Το 2010 ο ΛεΜπρόν άφησε το Κλίβελαντ για να πάει στους Χιτ και να γίνει συμπαίκτες του Ουέιντ. Βασιλιάς και Flash πήγαν μαζί σε 4 σερί τελικούς παίρνοντας back to back πρωταθλήματα. Επιπλέον έγραψαν ένα φοβερό σερί 27 νικηφόρων αγώνων, το δεύτερο μεγαλύτερο στην ιστορία του ΝΒΑ.

Μαλόουν - Στόκτον (Tζαζ)

2 τελικοί ΝΒΑ

Παρόλο που δεν πήραν κάποιοι τίτλο (έπεσαν πάνω στους Μπουλς του Τζόρνταν) το συγκεκριμένο δίδυμο έφασε στα playoffs και τις 18 σεζόν που ήταν συμπαίκτες. Ο Στόκτον (πρώτος πασέρ στην ιστορία της λίγκας) και ο Μαλόουν (2ος σκόρερ στην ιστορία του ΝΒΑ) έπαιξαν 1.142 ματς μαζί. Δίδαξαν το pick n roll, ενώ έφτασαν σε 5 τελικούς της Δύσης μέσα σε 7 χρόνια.

Μπερντ - ΜακΧέιλ (Σέλτικς)

3 πρωταθλήματα, 5 τελικοί ΝΒΑ

Ηγέτες μιας εκ των καλύτερων ομάδων στην ιστορία του ΝΒΑ, των Σέλτικς των 80s. Στα 13 χρόνια που έπαιξαν μαζί δεν υπήρξε φορά που να μην μπήκαν στα playoffs, ενώ κατάφεραν να προκριθούν σε 5 τελικούς τη δεκαετία του 80 και να κατακτήσουν 3 πρωταθλήματα.

Τσάμπερλεϊν - Ουέστ (Λέικερς)

1 πρωτάθλημα, 5 τελικοί ΝΒΑ

Βρέθηκαν στο Λος Άντζελες στο τέλος των 60s και οδήγησαν τους Λέικερς σε 4 τελικούς σε διάστημα 5 χρόνων. Πανηγύρισαν μόλις έναν τίτλο, αφού έπεσαν πάνω στον Μπιλ Ράσελ και τους Σέλτικς. Την σεζόν 1971-72 έκαναν 33 σερί νίκες με τους Λέικερς

Ντάνκαν - Πάρκερ (Σπερς)

4 πρωταθλήματα, 5 τελικοί ΝΒΑ

Η ποιότητα των Σπερς. Μαζί πήγαιναν στα palayoffs και τις 15 σεζόν που ήταν συμπαίκτες, ενώ παρέα φόρεσαν 4 δαχτυλίδια σε πέντε παρουσίες σε τελικούς. Σε κάθε σεζόν μετρούσαν πάνω από 50 νίκες. Ότι έπιαναν γινόταν χρυσός.

Κούζι - Ράσελ (Σέλτικς)

6 πρωταθλήματα, 6 τελικοί ΝΒΑ

Έφτιαξαν δυναστεία στους Σέλτικς με τα 6 πρωταθλήματα (5 σερί) που πήραν παρέα σε 7 χρόνια. Ο κούζι βγήκε MVP την πρώτη σεζόν και ήταν πρώτος πασέρ της λίγκας για 8 σερί σεζόν, ενώ ο Ράσελ πήρε 5 βραβεία MVP την περίοδο συνύπαρξης. Μαζί έκαναν σπουδαία δουλειά σε άμυνα και επίθεση.

Ντουράντ - Κάρι (Ουόριορς)

1 πρωτάθλημα, 1 τελικός ΝΒΑ

Το καλοκαίρι του 2016 ο Ντουράντ πήγε στους Ουόριορς και συνέθεσε ένα από τα πιο… θανατηφόρα δίδυμα όλων των εποχών με τον κορυφαίο σουτέρ της ιστορίας για πολλούς, Στεφ Κάρι. Από την πρώτη σεζόν πήραν τον τίτλο, ενώ έκαναν το καλύτερο ρεκόρ σε postseason (16-1).

Tόμας - Ντούμαρς (Πίστονς)

2 πρωταθλήματα, 3 τελικοί ΝΒΑ

Η ραχοκοκαλιά των φημισμένων Bad Boys που έφεραν ένδοξες μέρες στο Ντιτρόιτ. Με αυτούς οι Πίστονς πήραν back to back πρωταθλήματα το 1989 και το 1990. Μαζί έγραψαν 64 νίκες σε playoffs και πήγαν σε 3 τελικούς, τα 9 χρόνια της κοινής τους πορείας.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα