Πικέ: Μπαρτσελόνα από... κούνια (pics & vids)

Πικέ: Μπαρτσελόνα από... κούνια (pics & vids)

Δημήτρης Βέργος
Πικέ: Μπαρτσελόνα από... κούνια (pics & vids)

bet365

Με αφορμή την ανανέωση του συμβολαίου του με την Μπαρτσελόνα, το gazzetta.gr γράφει για τον Ζεράρ Πικέ, έναν... βαμμένο μπλαουγκράνα που δεν έκρυψε ποτέ την αγάπη του για την Καταλονία.

Προσφορά-έκπληξη* σε περιμένει, ποντάροντας στο Λεγανιές - Ρεάλ Μαδρίτης! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Γουστάρει Μπαρτσελόνα και Καταλονία. Και δεν το κρύβει. Μπορεί να συμμετέχει κανονικά στην Εθνική Ισπανίας με την οποία έχει πανηγυρίσει ένα Παγκόσμιο Κύπελλο το 2010 και ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα δύο χρόνια αργότερα, ωστόσο το μυαλό και η καρδιά του Πικέ βρίσκονταν πάντα στη Βαρκελώνη. Δεν ήταν άλλωστε λίγες οι φορές που με τις πράξεις του είχε προκαλέσει τους Ισπανούς ότι δεν σέβεται το ισπανικό εθνόσημο και πως δεν θα πρέπει να αγωνίζεται με τους «Φούριας Ρόχας» από τη στιγμή που αισθάνεται Καταλανός και το δείχνει.

Ο Πικέ θα παραμείνει για πάντα Μπλαουγκράνα. Μπορεί το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του να παρέμεινε στάσιμο για κάποιο χρονικό διάστημα, ωστόσο οι υπογραφές πέσανε και ο 30χρονος αμυντικός θα παραμείνει στο Καμπ Νου μέχρι το καλοκαίρι του 2022. Αυτό ήθελε, αυτό έγινε πράξη. Άλλωστε οι επιδιώξεις του από τότε που επέστρεψε από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν να παραμείνει στον οργανισμό της Μπαρτσελόνα για όλη του τη ζωή.

Η Γιουνάιτεντ τον είχε... κλέψει από τη Μασία το 2004, με την Μπαρτσελόνα να χάνει ακόμα ένα σπουδαίο ταλέντο μέσα από τα χέρια της. Ωστόσο, ο Πικέ δεν εγκλιματίστηκε ποτέ στο βροχερό Μάντσεστερ και τέσσερα χρόνια αργότερα θα πραγματοποιούσε τη μεγάλη επιστροφή στη Βαρκελώνη και στην τεράστια αγάπη του, την Μπάρτσα. Από τη στιγμή που γύρισε, ήταν βέβαιο πως θα συνέδεε το όνομά του με τους Μπλαουγκράνα. Η επιστροφή του μάλιστα ήρθε την κατάλληλη στιγμή καθώς συνέπεσε με την κυριαρχία της Μπαρτσελόνα στα χρόνια του Πεπ Γκουαρδιόλα και φυσικά με την παντοκρατορία της Εθνικής Ισπανίας που σάρωσε σε Παγκόσμιο Κύπελλο και Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Με τη φανέλα των Μπλαουγκράνα ο Πικέ καθιερώθηκε ως έναν από τους κορυφαίους αμυντικούς του πλανήτη κρατώντας στα χέρια του ό,τι τρόπαιο υπήρχε. Αλλά ποτέ δεν επήλθε ο κορεσμός. Δίψαγε πάντα να φέρει στο στήθος το σήμα του συλλόγου και να τα δίνει όλα στον αγωνιστικό χώρο γι' αυτήν την ομάδα.

Το ίδιο φυσικά έκανε και με την Εθνική Ισπανίας, παρότι αρκετές φορές προκάλεσε με τη συμπεριφορά του. Όπως το 2016 όταν είχε βγάλει από το μανίκι τα χρώματα της Εθνικής Ισπανίας, ως δείγμα υποστήριξης στην καταλανική ανεξαρτησία, για την οποία τάχθηκε υπέρ συγκινημένος την ημέρα του δημοψηφίσματος. Το... κράξιμο από τους Ισπανούς έδινε και έπαιρνε προς το πρόσωπό του, αλλά εκείνος δεν καταλάβαινε τίποτα. Έβγαινε δημόσια, σίγουρος για τις απόψεις του, δηλώνοντας πάντα περήφανος που αγωνίζεται στην Εθνική ομάδα και τονίζοντας παράλληλα το δικαίωμά του να στηρίζει μια Καταλονία ανεξάρτητη.

Επικές είναι και οι κόντρες που έχει αφήσει με τον συμπαίκτη του στην Εθνική Ισπανίας και αντίπαλό του στη La Liga, Σέρχιο Ράμος. Δεν ήταν λίγες οι φορές που ο Πικέ είχε... ακονίσει τα μαχαίρια με τον αμυντικό της Ρεάλ Μαδρίτης για τα περί εύνοιας της διαιτησίας. Πάντως, παρά τις μεταξύ τους εντάσεις, στο τέλος κατέληγαν πάντα φίλοι, υπερασπιζόμενοι μαζί στην άμυνα τα χρώματα της Εθνικής Ισπανίας.

Και στην προσωπική του ζωή, ο Πικέ ήταν ένας σταρ. Από το 2011 κρατάει η σχέση του με τη διάσημη Κολομβιανή τραγουδίστρια Σακίρα, με την οποία έχει αποκτήσει δύο παιδιά. Ένα ζευγάρι από τα πλέον διάσημα. Πριν μερικούς μήνες προκάλεσαν σάλο οι φήμες ότι οι δυο τους βρίσκονταν ένα βήμα πριν τον χωρισμό, οι οποίες φούντωσαν μετά τα δημοσιεύματα ότι είχαν έντονο καυγά σε εστιατόριο της Βαρκελώνης κατά τη διάρκεια βραδινής εξόδου. Οι δυο τους, μέσα στις χριστουγεννιάτικες γιορτές, έσπευσαν πάντως να διαψεύσουν τις φήμες μετά το οικογενειακό τους ταξίδι στη Νέα Υόρκη.

Με την ανανέωση του συμβολαίου του ως το καλοκαίρι του 2022, ο Πικέ έκανε σαφές ότι θα παραμείνει στην Μπάρτσα μέχρι να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια. Αλλά οι βλέψεις του είναι πολύ πιθανό να πηγαίνουν και πιο πέρα. Ο ίδιος ακολουθεί ένα μάστερ στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ πάνω στη διοίκηση αθλητικών εταιριών και με το προφίλ που παρουσιάζει δείχνει ότι βαδίζει στα χνάρια του παππού του, ο οποίος στο παρελθόν αποτέλεσε μέλος της διοίκησης του συλλόγου. Σε αυτόν ο Πικέ χρωστάει την μπλαουγκράνα ιδεολογία του, αποτελώντας εκτός από παίκτη και μέλος του συλλόγου. Λέτε κάποια στιγμή να τον δούμε και πρόεδρο της Μπαρτσελόνα; Προς στιγμήν πάντως ακολουθεί και... καριέρα δημοσιογράφου παίρνοντας συνεντεύξεις από νυν και πρώην συμπαίκτες του στην Μπάρτσα. Οψόμεθα...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα