Παππάς: Ο «Mr. Clutch» του Παναθηναϊκού! (vids)

Παππάς: Ο «Mr. Clutch» του Παναθηναϊκού! (vids)

Γιώργος Κούβαρης
Παππάς: Ο «Mr. Clutch» του Παναθηναϊκού! (vids)
Ο Νίκος Παππάς είναι εκείνος που αναλαμβάνει δράση για τον Παναθηναϊκό όταν... ζορίζουν τα πράγματα στο τέλος, με αποτέλεσμα να έχει σημειώσει το 52,57% των πόντων του στις 15 τελευταίες περιόδους που έχει αγωνιστεί! H EuroLeague Greece αναλύει...

Οι Αμερικανοί αρέσκονται να χρησιμοποιούν κατά κόρον την φράση «when the going gets tough, the tough get going», η οποία σε απλή μετάφραση σημαίνει ότι «όταν τα πράγματα ζορίζουν, οι ζόρικοι συνεχίζουν». Αν βάλουμε κάτω τα φετινά παιχνίδια του Παναθηναϊκού ένα προς ένα η εν λόγω φράση (σ.σ. για την ακρίβεια παροιμία των ΗΠΑ την οποία είχε κάνει γνωστή ο Τζόζεφ Κένεντι, πατέρας του άλλοτε προέδρου των ΗΠΑ, Τζον Κένεντι) θα μπορούσε κάλλιστα να ταιριάξει... γάντι με τις επιδόσεις του Νίκου Παππά στην EuroLeague.

Απλούστατα είναι ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής. Αυτός που θα πάρει τη μπάλα στα χέρια του όταν θα «καίει» και δίχως να διστάσει καθόλου να αναλάβει δράση. Όπως ακριβώς έκανε και στην αναμέτρηση με την Μπαρτσελόνα! Συγκεκριμένα σημείωσε και τους 15 πόντους του στην τελευταία περίοδο (από τους 30 του Παναθηναϊκού) οδηγώντας τους «πράσινους» σε μια ακόμα πολύτιμη νίκη στο ΟΑΚΑ.

Μπορεί οι Καλάθης και Γκιστ να ήταν εκείνοι που έκαναν την δουλειά στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, μπορεί ο Σίνγκλετον να ήταν σταθερός στο ματς, αλλά ο Νίκος Παππάς φρόντισε να βάλει το κερασάκι στην «πράσινη» τούρτα και να διώξει μακριά από το ΟΑΚΑ τα Καταλανικά σύννεφα που ήθελαν να χαλάσουν το... πάρτι του Παναθηναϊκού! Αν μη τι άλλο πρόκειται για μια σπουδαία επίδοση, η οποία επιβεβαίωσε με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο τη φετινή... συνήθεια του διεθνούς γκαρντ.

Να αναλαμβάνει δράση στο τέλος! Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Νίκος Παππάς έχει σημειώσει φέτος τους 92 από τους 175 πόντους στις τελευταίες περιόδους των 15 αγώνων στους οποίους είχε πατήσει στο παρκέ. Με ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Ολυμπιακό δεν είχε χρησιμοποιηθεί καθόλου στο τέταρτο δεκάλεπτο άρα δεν μπαίνουν τα συγκεκριμένα ματς στην εξίσωση της στατιστικής του. Αυτό σημαίνει ότι ο Νίκος Παππάς έχει πετύχει το 52,57% των πόντων στην φετινή EuroLeague μόνο στην τελευταία περίοδο και το 47,43% στις υπόλοιπες τρεις (!) κάθε αγώνα!

Το συγκεκριμένο στατιστικό είναι πέρα για πέρα εντυπωσιακό και σπάνιο με τον ίδιο να μετράει 6,1 πόντους κατά μέσο όρο στα τελευταία δεκάλεπτα των αγώνων. Οι 15 πόντοι απέναντι στην Μπαρτσελόνα αποτελούν αριθμό... ρεκόρ για τον ίδιο, ο οποίος είχε πετύχει και 14 πόντους στην αναμέτρηση του Κάουνας απέναντι στην Ζάλγκιρις. Επιπλέον σε δύο ματς ήταν εκείνος που «μίλησε» με νικητήρια σουτ. Κι όχι σε... όποια και όποια παιχνίδια.

Απέναντι στη Φενέρμπαχτσε σημείωσε 11 πόντους στην τελευταία περίοδο, εκ των οποίων τους 9 στα τελευταία 2:33, συμπεριλαμβανομένου και του νικητήριου τρίποντου! Το ίδιο συνέβη και κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, όταν ευστόχησε στο τρίποντο που άλλαξε το ματς στα 22'' πριν από το τέλος δίνοντας το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό με 80-78 και το ψυχολογικό αβαντάζ μέχρι να φτάσει στην τελική επικράτηση.

Θυμηθείτε τα κατορθώματα του Νίκου Παππά στις τελευταίες περιόδους

ΠΑΠΠΑΣ ΚΑΙ... ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΜΑΤΣ

ΠΟΝΤΟΙ

Μπαρτσελόνα – ΠΑΟ 98-71

4

ΠΑΟ – Μπάμπεργκ 93-83

7

ΤΣΣΚΑ – ΠΑΟ 81-63 (δεν αγωνίστηκε)

-

ΠΑΟ – Φενέρμπαχτσε 70-68

11

Μπασκόνια – ΠΑΟ 85-84

9

Oλυμπιακός - ΠΑΟ 62-70 (δεν αγωνίστηκε)

-

ΠΑΟ – Χίμκι 93-65

0

Αναντολού Εφές – ΠΑΟ 81-82

3

ΠΑΟ – Ρεάλ Μαδρίτης 82-80

3

10η

ΠΑΟ – Μάλαγα 82-71

10

11η

Ζάλγκιρις – ΠΑΟ 80-74

14

12η

ΠΑΟ – Αρμάνι Μιλάνο 80-72

0

13η

ΠΑΟ – Μακάμπι 89-76

6

14η

Ερυθρός Αστέρας – ΠΑΟ 63-69

1

15η

Βαλένθια – ΠΑΟ 67-63

3

16η

ΠΑΟ – Αναντολού Εφές 90-79

6

17η

ΠΑΟ – Μπαρτσελόνα 84-75

15

ΣΥΝΟΛΟ

92