Η «10άδα» που... φλερτάρει με το 1ο All-Star Game! (vids)

Νίκος Καρφής
Η «10άδα» που... φλερτάρει με το 1ο All-Star Game! (vids)

bet365

Η ψηφοφορία για το 67ο All-Star Game που θα φιλοξενηθεί στο Λος Άντζελες ξεκίνησε και το gazzetta.gr διάλεξε 10 παίκτες που διεκδικούν με καλές πιθανότητες την παρθενική τους συμμετοχή στην σπουδαία γιορτή της λίγκας.

Παίξε νόμιμα στο Ερυθρός Αστέρας - Παναθηναϊκός και η Sportingbet.gr σε ανταμείβει*, ακόμα κι αν χάσεις! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Το All Star Game θα διεξαχθεί φέτος στο Λος Άντζελες και σήμερα ξεκίνησε η ψηφοφορία για τους εκλεκτούς που θα βρεθούν στην μεγάλη γιορτή του ΝΒΑ.

Πολλοί είναι οι παίκτες που κάνουν φοβερή χρονιά και…φλερτάρουν έντονα με την πρώτη τους συμμετοχή σε All Star Game. Έτσι το gazzetta.gr επέλεξε 10 παίκτες που είναι πολύ πιθανό να βρίσκονται στο μεγάλο event του Λος Άντζελες για να χαρούν την παρθενική τους παρουσία σε ASG.

Πάμε να τους δούμε

Tobias Harris (Πίστονς)

Οι Πίστονς κάνουν φέτος ένα -ανέλπιστα για πολλούς- εντυπωσιακό ξεκίνημα, αφού έχουν ρεκόρ 17-14. Το Ντιτρόιτ παίζει σαν μια ομάδα που ξέρει τον τρόπο να πάει στην postseason και δημιουργεί μεγάλη αισιοδοξία στις τάξεις των φίλων της.

Συνήθως οι ομάδες που βρίσκονται ψηλά στην κατάταξη της περιφέρειας τους, έχουν ένα παίκτη τους στο All Star Game, κάτι που είναι πολύ πιθανό να συμβεί και φέτος μετά την αποδυνάμωση της Ανατολής το καλοκαίρι που μας πέρασε λόγω των μετακινήσεων

Οι δύο επιλογές για All Star Game είναι οι Τομπάιας Χάρις και Αντρέ Ντράμοντ. Η ψήφος μας θα πάει στον Χάρις, ο οποίος είναι ο καλύτερος σκόρερ των Πίστονς (17.5 πόντοι ανά αγώνα), ενώ βρίσκεται ψηλά όσον αφορά την ευστοχία στα τρίποντα σε όλη τη λίγκα (21ος με 43%). Ένας από τους πιο υποτιμημένους παίκτες του πρωταθλήματος που αποτελεί έναν από τους κύριους λόγους της εξαιρετικής θέσης των Πίστονς στην κατάταξη της Ανατολής.

Khris Middleton (Μπακς)

Οι Μπακς σίγουρα θα έχουν παίκτη τους στο All Star Game και αυτός θα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο που πραγματοποιεί εκπληκτικές εμφανίσεις και συγκαταλέγεται μέσα στους 5 υποψήφιους MVP. Ο Greek Freak έκανε πέρυσι την παρθενική του συμμετοχή στον κυρίως αγώνα του All Star Game και φέτος ίσως είναι η χρονιά να του κάνει παρέα ο Κρις Μίντλετον.

Το Μιλγουόκι έχει ξεκινήσει καλύτερα σε σχέση με πέρυσι και βρίσκεται στην 5η θέση της Ανατολής με ρεκόρ 16-13, με τον Μίντλετον να είναι το Νο.2 στην ιεραρχία πίσω από τον Έλληνα φόργουορντ.

Μέχρι στιγμής ο Μίντλετον διανύει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του σε πόντους (20.2 ανά αγώνα) και ευστοχίας (47%), ενώ συνεισφέρει και στον τομέα των ριμπάουντ με 5.2 ανά ματς. Έχει ελπίδες να φτάσει στο Λος Άντζελες.

Karl-Anthony Towns (Τίμπεργουλβς)

Ο Τάουνς δείχνει και φέτος πως πρόκειται για κάτι σπουδαίο. Ένας εκπληκτικός παίκτης επιθετικά που μετράει μέχρι στιγμής 20.7 πόντους ανά αγώνα. Μπορεί να σου βάλει καλάθι με πολλούς διαφορετικός τρόπους. Είτε με πανέμορφη κίνηση στο post, είτε με midrange είτε με τρίποντη βόμβα. Φοβερό ρεπερτόριο για ένα χαρισματικό παιδί.

Σπουδαία δουλειά κάνει και στα ριμπάουντ, αφού βρίσκεται στην 5η θέση σε όλο το πρωτάθλημα με 11.6, ενώ μοιράζει και 1.3 τάπες μέσο όρο. Δεν αστειεύεται ο ΚΑΤ. Σουτάρει με πολύ καλά ποσοστά εντός πεδιάς (52%), όντας μια αξιόπιστη λύση για τους Τίμπεργουλβς. Όσον αφορά τα double double είναι κορυφαίος στο ΝΒΑ, έχοντας 25 μέχρι τώρα.

Οι λύκοι φέτος έχουν πολλά όνειρα και φιλοδοξίες μετά και την προσθήκη του Μπάτλερ και δεν θα είναι εύκολη λεία για κανέναν στα playoffs. H Δύση φέτος είναι πολύ δυνατή, μετά τις καλοκαιρινές μετακινήσεις, αλλά αν συνεχίσει με τους ίδιους ρυθμούς ο σέντερ της Μινεσότα σίγουρα θα βρεθεί στο πρώτο του ASG.

Joel Embiid (Σίξερς)

Φέτος είναι η χρονιά του. Ο Εμπίντ δείχνει πόσο ποιοτικός σέντερ είναι με όλα αυτά που κάνει μέσα στο παρκέ, επιτρέποντας και στους Σίξερς να κάνουν όνειρα playoffs.

H Φιλαδέλφεια έχει αρχίσει να πιστεύει πολύ περισσότερο στις δυνάμεις της και δείχνει έτοιμη να επιστρέψει στα playoffs. O Καμερουνέζος συγκαταλέγεται σίγουρα μέσα στους 5 κορυφαίους σέντερ του ΝΒΑ και πιθανόν να έχει φτάσει το πλήρωμα του χρόνου για αυτόν.

Το θέλει, το πιστεύει, κάνει… όργια για να το πετύχει και πολύ δύσκολα δεν θα είναι στο All Star Game του Λος Άντζελες. Ο Τζοέλ σκοράρει 24.1 πόντους ανά αγώνα (13ος στην κατάταξη του πρωταθλήματος), ενώ μαζεύει 11 ριμπάουντ μέσο όρο και 1.9 μπλοκ (5ος στη λίστα). Eίναι η ευκαιρία του και δεν θέλει να την αφήσει να φύγει.

Nikola Jokic (Νάγκετς)

Είναι ο μόνος παίκτης στην ιστορία της λίγκας που μετράει 15+ πόντους, 10+ ριμπάουντ και 4+ ασίστ ανά ματς, ενώ σουτάρει με 39+% στα τρίποντα και 50+ % στα δίποντα

‘Ενας ψηλός με υψηλό μπασκετικό I.Q που μπορεί να παίξει άνετα τον ρόλο του ποιντ σέντερ, όντας εξαιρετικός πασέρ. Ξέρει να ποστάρει εξαιρετικά, μπορεί να εκτελέσει για τρεις και έχει μετατραπεί σε καθοριστικό κομμάτι της εύρυθμης λειτουργείας των Νάγκετς.

Το Ντένβερ έχει 16 νίκες και 15 ήττες αυτή τη στιγμή, έχοντας καλές πιθανότητες να εξασφαλίσει μία από τις τελευταίες θέσεις της Δύσης που οδηγούν στα playoffs. Αυτό που ίσως δυσκολέψει τη συμμετοχή του στο All Star Game είναι οι πολλοί παίκτες της frontcourt που θα παλέψουν για να μπουν στην γιορτή του ΝΒΑ. Εκτός του Γιόκιτς, υπάρχουν παίκτες σαν τους Γκριν, Όλντριτζ, Ντέιβις, Κάζινς, Πολ Τζορτζ που μπορούν να αφήσουν τον Σέρβο εκτός.

Clint Capela (Ρόκετς)

Ίσως λίγοι περίμεναν να δουν τον Καπέλα σε αυτή τη λίστα. Κι όμως ο τιμιότατος Κλιντ κάνει την σεζόν της καριέρας του, βάζοντας και αυτός το λιθαράκι του στην εκπληκτική σεζόν των Ρόκετς που έχουν το καλύτερο ρεκόρ στο ΝΒΑ.

Η αλήθεια είναι πως τους πόντους που σημειώνει (14 μέσο όρο) τους φτιάχνουν οι Πολ και Χάρντεν, όμως ο ίδιος αποτελεί έναν από τους πιο αξιόπιστους αμυντικούς του πρωταθλήματος. Κατεβάζει 11.3 ριμπάουντ, ενώ φιλοδωρεί με 1.8 μπλοκ ανά αγώνα τους αντιπάλους του.

Είναι ο Καπέλα μέσα στους 12 κορυφαίους παίκτες της Δύσης. Σίγουρα όχι, αλλά το All Star Game ποτέ δεν ήταν το παιχνίδι των 12 καλύτερων. Παίζουν ρόλο και οι συγκυρίες, ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως τα ρόστερ θα τα διαμορφώσουν οι αρχηγοί των δύο ομάδων.

Οι επιλογές για τους δύο αρχηγούς θα προέρχονται από ένα σύνολο παικτών (12 από Ανατολή – 12 από Δύση) που έχει συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους μέσα από την καθιερωμένη διαδικασία ψηφοφορίας του κοινού, των μίντια και των αθλητών. O κάθε αρχηγός θα μπορεί να επιλέξει τους συμπαίκτες του ανεξάρτητα σε ποια περιφέρεια παίζουν. Αν συνεχισει έτσι θα είναι ισχυρό outsider για είσοδο στο ASG. Ένας από τους πιο βελτιωμένους παίκτες της λίγκας.

Ben Simmons (Σίξερς)

Aπό τότε που οι ομάδες του ΝΒΑ έγιναν 30, ο μοναδικός rookie που έχει παίξει σε Αll Star Game είναι ο Μπλέικ Γκρίφιν. Λέτε να έχει παρέα ο Γκρίφιν σε αυτή τη λίστα φέτος;

Ο Μπεν Σίμονς κάνε εκπληκτικά πράγματα πάνω στο παρκέ, φλερτάροντας σε κάθε ματς σχεδόν με το triple double και είναι πολύ πιθανό στο μέλλον να είναι ο διάδοχος των Όσκαρ Ρόμπερτσον και Ράσελ Ουέστμπρουκ. Άλλωστε ο τίτλος του Mr. Triple Double πρέπει να μεταφέρεται από γενιά σε γενιά.

Aν οι Σίξερς συνεχίσουν να βρίσκονται στην 8αδα της Ανατολής, τότε σίγουρα ένας παίκτης τους θα είναι στο All Star Game. Θα είναι ο Εμπίντ, θα είναι ο Σίμονς; Kανείς δεν ξέρει. Μπορεί ο Σίμονς να βρεθεί στους 24 παίκτες που θα αναδείξουν οι ψήφοι του κοινού των μιντια και των αθλητών. Σίγουρα ναι. Πάντως ο ανταγωνισμός θα είναι μεγάλος. Μέχρι τώρα όμως ο εντυπωσιακός Αυστραλός ξέρει τον τρόπο για να κάνει όσους τον παρακολουθούν να μένουν με το στόμα ανοιχτό. Ο Μπεν μετράει πόντους 17.2 πόντους, 9.1 ριμμάουντ και 7.9 ασίστ, ενώ κάνει και 2.1 κλεψίματα ανά ματς. Κάνει τα πάντα και συμφέρει!

Kristaps Porzingis (Νικς)

Η φυγή του Καρμέλο για τους Θάντερ, άνοιξε τον δρόμο για τον Πορζίνγκις και του έδωσε την ευκαιρία να βγει μπροστά, να πάρει περισσότερες ευθύνες και να γίνει ο ηγέτης των Νικς. Ο Λετονός βρίσκεται ανάμεσα στους κορυφαίους παίκτες της λίγκας όσον αφορά το σκοράρισμα, αφού βάζει 25.5 πόντους ανά ματς.

Αν η Νέα Υόρκη είναι στο… κάδρο των playoffs λίγο πριν τελειώσει η ψηφοφορία για το All Star Game, τοτε ο Unicorn θα γίνει… Πήγασος και θα πετάξει προς το Λος Άντζελες. Η χρονιά που κάνει είναι μαγική. Δύσκολα θα αφήσεις έναν παίκτη των 25.5 πόντων ανά ματς εκτός All Star Game. Πολλοί είχαν τους Νικς ξεγραμμένους στο ξεκίνημα της σεζόν, αλλά ο Πορζίνγκις κάνει τους φιλάθλους της Νέας Υόρκης να αισιοδοξούν.

Bradley Beal (Ουίζαρντς)

Την προηγούμενη σεζόν έφτασε κοντά στο All Star Game, αλλά δεν τα κατάφερε. Μπορεί να το άξιζε, όμως έμεινε εκτός. Οι Λάουρι, Τόμας, Κέμπα Ουόκερ και Τζον Ουόλ ήταν αυτοί που του πήραν τη θέση. Όταν τραυματίστηκε ο Λοβ και θα έχανε το ASG, επιλογή του Σίλβερ ήταν ο Καρμέλο Άντονι

Φέτος ο Μπιλ κάνει ότι μπορεί για να φτάσει σε αυτό που δεν μπόρεσε πέρυσι. Είναι πολύ πιθανό να είναι ανάμεσα στους 12 της Ανατολής που θα επιλέξουν από κοινού οι παίκτες, τα τα μίντια και οι φίλαθλοι με σκοπό αργότερα οι δύο αρχηγοί να δημιουργήσουν τις δύο ομάδες.

O σουτινγκ γκαρντ των Ουίζαρντς διανύει την καλύτερη περίοδο της καρίερας του και αυτό φαίνεται και στο παρκέ. Οι 23.8 πόντοι ανά αγώνα σε συνδυασμό με την θέση της Ουάσινγκτον, η οποία αναμένεται να είναι στην πρώτη εξάδα της Ανατολής, είναι ικανά να του δώσουν το πολυπόθητο εισιτήριο για το All Star Game.

Victor Oladipo (Πέισερς)

Πριν την έναρξη της σεζόν ελάχιστοι έδιναν τύχη στους Πέισερς. Λίγοι πίστευαν πως αυτή η ομάδα μπορεί να μπει στα playoffs χωρίς τον Πολ Τζορτζ. Κι όμως εμφανίστηκε ο σωτήρας, Βίκτορ Ολαντίπο και όλα άλλαξαν στον πλανήτη της Ιντιάνα.

Ο τύπος κάνει τρομερή χρονιά και δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως φέτος ο Ολαντίπο είναι ο καλύτερος σουτινγκ γκαρντ στην Ανατολή, αν θεωρήσουμε πως ο Χάρντεν είναι πόιντ γκαρντ. Οι αριθμοί αυτό δείχνουν.

Ο ηγέτης των Πέισερς είναι πρώτος σκόρερ στη λίγκα όσον αφορά τους σουτινγκ γκαρντς. Μετρά 24.8 πόντους, τρίτος στα ριμπάουντ με 5.5, έβδομος στις ασίστ με 3.9 και τέταρτος στα κλεψίματα με 1.8. Στα τρίποντα είναι έκτος με 43%, ενώ τέταρτος είναι στο ποσοστό ευστοχίας με 48%. Δεν νομίζω πως χρειάζονται κι άλλες αποδείξεις για να καταλάβουμε πως ο Ολαντίπο βρίσκεται με το… ένα πόδι στο All Star Game.

Είναι ο άνθρωπος που έχει πάρει από το χεράκι τους Πέισερς και τους οδηγέι σε μια ανέλπιστα καλή σεζόν, επιτρέποντας στην ομάδα του να κάνει όνειρα συμμετοχής στην postseason. Aν συνεχίσει έτσι και δεν πάει στο All Star Game θα πρόκειται για τεράστια αδικία. Ο Βίκτορ κατά 99% θα είναι στο φετινό ASG.

 

NBA Τελευταία Νέα