Mίτσελ: Το απόλυτο «λαχείο» του draft! (pics & vids)

Mίτσελ: Το απόλυτο «λαχείο» του draft! (pics & vids)

Νίκος Καρφής
Mίτσελ: Το απόλυτο «λαχείο» του draft! (pics & vids)

bet365

O Nτόνοβαν Μίτσελ κάνει πράματα και θάματα τη φετινή σεζόν και το gazzetta.gr γράφει για τον άνθρωπο που εξελίσσεται μέχρι τώρα στην «κλοπή» του φετινού draft, κάνοντας τους Τζαζ να τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση.

Μετά το τέλος του φετινού draft όλοι ασχολήθηκαν με τους Φουλτζ, Μπολ, Τέιτουμ, Φοξ και Τζάκσον, περιμένοντας πως και πως να δουν πως θα ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του ΝΒΑ οι 5 πρώτες επιλογές των ομάδων.

Φτάνουμε στα μέσα Δεκέμβρη και ήδη ένας τύπος που δεν είχε την… χρυσόσκονη των παραπάνω στην αρχή έχει βαλθεί να τους τρελάνει όλους στη λίγκα, κάνοντας πολλές ομάδες να μετανιώνουν που δεν τον επέλεξαν, ενώ είχαν την ευκαιρία.

Ο Ντόνοβαν Μίτσελ μπορεί κάλλιστα να χαρακτηρισθεί ως κλοπή του draft, αφού οι.. παραστάσεις του στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του πλανήτη σε κάνουν να μένεις με το στόμα ανοιχτό. Διαλέχτηκε από τους Νάγκετς στο Νο.13 του draft με σκοπό να γίνει ανταλλαγή με τους Τάιλερ Λάιντον (Νο.24) και Τρέι Λάιλς. Μια κίνηση που έβγαλε ωφελημένους τους Τζαζ, οι οποίοι στο πρόσωπο του βρήκαν τον ηγέτη του μέλλοντος και ένα παίκτη που μπορεί να σταθεί δίπλα στον Ρούντι Γκομπέρ, δημιουργώντας ένα απολαυστικό δίδυμο.

Oι Μορμόνοι βλέπουν τον 21χρονο με το Νο.45 στην πλάτη να πατάει παρκέ και σκέφτονται πως αυτό το ταλαντούχο παιδί είναι η μοναδική τους ελπίδα για να επιστρέψουν και πάλι στο δρόμο των επιτυχιών. Tην τελευταία πενταετία μετρούν μόλις μια συμμετοχή στην postseason, την περσινή σεζόν στην οποία έφτασαν μέχρι τους ημιτελικούς περιφέρειας. Εκεί τους… σκούπισαν οι μετέπειτα πρωταθλητές Ουόριορς.

Χαρισματικός σκόρερ

Έχουν περάσει σχεδόν 3 μήνες από την έναρξη της regular season και όλοι έχουν διαπιστώσει την ευχέρεια του Μίτσελ στο σκοράρισμα και το φοβερό επιθετικό ρεπερτόριο που διαθέτει. Ο Αμερικανός γκαρντ βρίσκεται στην 2η θέση των σκόρερ (17.3 πόντους ανά αγώνα) στο ΝΒΑ όσον αφορά τους rookies και ο μόνος που τον περνάει είναι ο εκπληκτικός Μπεν Σίμονς των Σίξερς που πρόκειται για θαύμα αν χάσει το βραβείο του rookie της σεζόν.

To σπουδαιότερο φετινό του show το κράταγε για το ματς με τους Πέλικανς. Σκόραρε 41 πόντους και έγινε ο πρώτος rookie μετά τον Μπλέικ Γκρίφιν το 2011 που ξεπερνάει τους 40 πόντους.

Ποικιλία στις κινήσεις

Αν τον παρατηρήσει κάποιος όταν αγωνίζεται θα καταλάβει πως μιλάμε για ένα τεράστιο επιθετικό ταλέντο. Μπορεί να σκοράρει πίσω από την γραμμή του τριπόντου, να δημιουργήσει για τους συμπαίκτες, αλλά αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει είναι η ευκολία με την οποία τελειώνει ένα μπάσιμο με απλό layup ή εντυπωσιακό κάρφωμα. Δεν φοβάται να πάει κατά μέτωπο όποιον κι αν έχει απέναντι στου στην αντίπαλη ρακέτα. Πιστεύει πολύ στις δυνάμεις του, στα πατήματα του και για αυτό μας προσφέρει πτήσεις σαν εκείνη κόντρα στους Κλίπερς με το ένα χέρι ή το απίθανο φόλοου-κάρφωμα κόντρα στους Πέισερς.

Ο Μίτσελ έιναι ένα «2» που διαθέτει άριστο χειρισμό της μπάλας και είναι... οπλισμένος με την ικανότητα να δημιουργεί μόνος του τις προυποθεσεις για να σκοράρει και να μην εξαρτάται αποκλειστικά από τους συμπαίκτες του. Μια απόδειξη αυτού είναι και η κίνηση του απέναντι στον Χάρντεν που ακόμα τον ψάχνει (άσχετα που ο Μούσιας δεν ψήνεται και πολύ να παίξει άμυνα).

Μόνο ο Σίμονς καλύτερος από αυτόν

Βρίσκεται στην 2η θέση της λίστας με τα εύστοχα σουτ εντός πεδιάς (169) για τους rookies, ενώ είναι ένατος στο ποσοστό στα σουτ του με 41%. Μέχρι στιγμής αποτελεί τον κορυφαίο rookie στις ελεύθερες βολές, αφού σουτάρει με 84% από την γραμμή της φιλανθρωπίας. Και στα τρίποντα όμως είναι πολύ ψηλά στη λίστα. Φιγουράρει στην 6η θέση με 37%, σκοράροντας μετά από ντρίμπλα είτε… στημένος μετά από πάσα συμπαίκτη του.

Ρίχνοντας μια ματιά στις ασίστ θα δούμε πως σε άλλη μια κατηγορία βρίσκεται στην 10άδα και συγκεκριμένα στην 6η θέση με 3.2 ανά αγώνα, ενώ θραύση κάνει στα κλεψίματα (1.44) που είναι δεύτερος πίσω από τον Μπεν Σίμονς. Η δουλειά που κάνει στην περιφερειακή άμυνα είναι εξαιρετική.

Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως αυτή τη στιγμή μόνο ο Μπεν Σίμονς είναι ψηλότερα από αυτόν στην περίφημη σκάλα των rookies, αφού οι τελευταίες εμφανίσεις του Μίτσελ του επέτρεψαν να προσπεράσει τον Τζέισον Τέιτουμ, ο οποίος κάνει πολύ καλά ματς με τους Σέλτικς,

Ηγέτης ετών 21

Μπορεί να είναι rookie, αλλά ήδη έχει προλάβει να δείξει τα ηγετικά του χαρακτηριστικά και να μπει «σφήνα» στο δίδυμο Χουντ-Γκομπέρ. Οι 17.3 πόντοι ανά ματς του επιτρέπουν να είναι δεύτερος σκόρερ της ομάδας πίσω από τον Χουντ που έχει 17.7. Είναι 8ος ριμπάουντερ της Γιούτα, ενώ βρίσκεται στην τρίτη θέση των ασίστ πίσω από Χουντ κα Ίνγκλες. Στα κλεψίματα μόνο οι Ρούμπιο και Σεφολόσα έχουν πάνω από αυτόν (1.69 ο Ισπανός, 1.44 ο Ελβετός και 1.42 ο Μίτσελ).

Το θράσος του, το θάρρος τον κάνουν να δοκιμάζει να καρφώσει στα μούτρα ακόμα και των πιο… τρομακτικών αμυντικών και αυτό λέει πολλά. Ένα αστέρι… γεννιέται στη Γιούτα και σίγουρα ποτέ δεν θα βαρεθούμε με αυτά που κάνει πάνω στο παρκέ.

«Σε ευχαριστώ για όλα όσα έκανες για μένα»

Ένας άνθρωπος που δεν ξεχνάει τις δυσκολίες που πέρασε στη ζωή του και τα πρόσωπα που ήταν κοντά του για να τον βοήθησουν και να τον καθοδηγήσουν, όπως είναι η μαμά του. Ο γκαρντ των Τζαζ θέλησε να κάνει έκπληξη στην μητέρα του που λατρεύει και της πήρε δώρο ένα αμάξι και έγραψε πως: « Οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν το πόσο χαρούμενος είμαι που μπορώ να σου δώσω αυτό το αμάξι. Θυμάμαι που άκουγα ένα τραγούδι όταν επέστρεφα από το Λούισβιλ, μετά από την προπόνηση στις 2 τα ξημερώματα, και σου έστειλα πως θα εξασφαλίσω το ότι δεν θα χρειαστεί να δουλέψεις ποτέ ξανά. Αυτή είναι μόνο η αρχή! Σε αγαπώ τόσο πολύ, σε ευχαριστώ για όλα όσα έχεις κάνει για εμένα»,

Έχει παίξει σε 27 ματς στο ΝΒΑ, έχει ξεκινήσει στα 19 από αυτά και με τα πεπραγμένα του έχει τοποθετήσει πολύ ψηλά τον πήχη. Όλοι τον γνωρίζουν πλέον, τον λογαριάζουν και ξέρουν πως αν τον υποτιμήσουν είναι ικανός να τους ρίξει «40άρα» στο κεφάλι. Γιατί είναι ο Ντόνοβαν Μίτσελ και είναι η απόλυτη «κλοπή» του draft, κερδίζοντας στα σημεία τον τίτλο από τον Κάιλ Κούζμα των Λέικερς και τον Ντένις Σμιθ των Μάβερικς.

Η ανυπομονησία για την επόμενη σπουδαία παράσταση του είναι μεγάλη και ο Μίτσελ είναι αποφασισμένος να μην απογοητεύει αυτούς που πίστεψαν και πιστεύουν σε αυτόν. Η Γιούτα είναι πολύ τυχερή με το… λαχείο που τράβηξε από το draft. Το μέλλον προδιαγράφεται λαμπρό για τον εντυπωσιακό κύριο με το Νο.45 στην πλάτη.

 

NBA Τελευταία Νέα