Πιάσ' τους αν μπορείς! (infographics)

Πιάσ' τους αν μπορείς! (infographics)

Πιάσ' τους αν μπορείς! (infographics)
Ο Τσάβι Πασκουάλ φτάνει τις 250 συμμετοχές στην Euroleague κόντρα στη Χίμκι και η Euroleague Greece παρουσιάζει τους προπονητές που έχουν γράψει τα περισσότερα χιλιόμετρα στη διοργάνωση.

Για να φτάσουμε εδώ, στο σημείο δηλαδή ο Τσάβι Πασκουάλ να φιγουράρει στην τέταρτη θέση της λίστας των προπονητών με τις περισσότερες συμμετοχές στην Euroleague έπειτα από 11 σεζόν στη διοργάνωση, πρέπει να γυρίσουμε πίσω στις 14 Φεβρουαρίου 2008. Ήταν η βραδιά που ο μέχρι πρότινος βοηθός του Ντούσκο Ιβάνοβιτς στην Μπαρτσελόνα οδήγησε τους Καταλανούς στο 64-62 επί της Ουνικάχα Μάλαγα στο Palau Blaugrana! Όλα έγιναν εντελώς ξαφνικά. Ο ίδιος θυμάται τη στιγμή που ο πρώην Τεχνικός Διευθυντής της Μπαρτσελόνα, Ζόραν Σάβιτς τον ενημέρωσε ότι αναλαμβάνει χρέη πρώτου προπονητή.

«Ήμασταν στην αίθουσα του videο. Θυμάμαι πως εκείνη την ημέρα είχαμε παιχνίδι με τη Μάλαγα για το Top-16 της EuroLeague. Πρέπει να ήταν 14:00 ή 15:00, όταν ο Σάβιτς μου ζήτησε να συναντήσω τον πρόεδρο. Εκείνος με τη σειρά του με ενημέρωσε πως το ίδιο βράδυ έπρεπε να κάτσω στον πάγκο, ως head coach!». Εν τέλει ο Πασκουάλ κατέκτησε 12 τίτλους με τους «μπλαουγκράνα»: Τέσσερα πρωταθλήματα (2009, '11, '12, '14), τρία Copa del Rey (2010, '11, '13), τέσσερα SuperCopa (2009, '10, '11, '15) και την EuroLeague το 2010 στο Παρίσι, κόντρα στον Ολυμπιακό!

Από τον Οκτώβριο του 2016 βρίσκεται στην άκρη του πάγκου του Παναθηναϊκού, κατακτώντας το περσινό double στην πρώτη του δουλειά μακριά από την αγαπημένη του Βαρκελώνη και συμπληρώνοντας 250 συμμετοχές στην Euroleague στην αποψινή (14/11, 21:15) αναμέτρηση με τη Χίμκι! Ο Πασκουάλ έχει γράψει 212 συμμετοχές με την Μπαρτσελόνα και θα φτάσει τις 38 με τον Παναθηναϊκό, φιγουράροντας στην τέταρτη θέση της σχετικής λίστας, πίσω μόνο από τον πολυνίκη του θεσμού, Ζέλικο Ομπράντοβιτς, τον νυν άμεσο συνεργάτη του Γκρεγκ Πόποβιτς στους Σπερς, Έτορε Μεσίνα και τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς.

Με αφορμή, λοιπόν, τη σπουδαία επίδοση του κόουτς του Παναθηναϊκού, η Euroleague Greece παρουσιάζει τις επιδόσεις του Top-5 των προπονητών με τα περισσότερα παιχνίδια στον θεσμό.

PHOTO CREDIT: Μαριλίζα Κοντογεώργου