Λίβερπουλ: Η «εφτάρα» και οι εξορμήσεις που... έγραψαν ιστορία (pics & vid)

Λίβερπουλ: Η «εφτάρα» και οι εξορμήσεις που... έγραψαν ιστορία (pics & vid)

Κώστας Ζάλιαρης
Λίβερπουλ: Η «εφτάρα» και οι εξορμήσεις που... έγραψαν ιστορία (pics & vid)

bet365

Στο Μάριμπορ η Λίβερπουλ πέτυχε τη μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη της ευρωπαϊκής της ιστορίας, ξεπερνώντας τα σκορ που είχε πετύχει με τις Ρέικιαβικ, Κρουσέιντερς και Χάκα.

Κορυφαίες Στοιχηματικές Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις & Καλύτερη Εξυπηρέτηση (21+)!

Οι «κόκκινοι» του Μέρσεϊσαϊντ, έφτασαν στη μεγαλύτερη επικράτηση που έχει σημειώσει ποτέ αγγλικός σύλλογος στο Τσάμπιονς Λιγκ και σε μια από τις μεγαλύτερες (όσον αφορά στο εύρος του σκορ) νίκες σε έδρα αντιπάλου, γενικότερα στην σύγχρονη ιστορία της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Το 7-0 επί της Μάριμπορ, αποτελεί ιστορικό σημείο στην ιστορία της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ, καθώς το μεγαλύτερο σκορ που είχε φτάσει ποτέ σε ευρωπαϊκό παιχνίδι, ήταν το 5-0, το οποίο και είχε επιτευχθεί τρεις φορές στο παρελθόν.

Η πρώτη, ήταν τη σεζόν 1964 – 1965, με τις δύο συναντήσεις απέναντι στη Ρέικιαβικ να ολοκληρώνονται με συνολικό σκορ 11-1 υπέρ του αγγλικού συλλόγου. Όταν οι «κόκκινοι» ταξίδεψαν στην Ισλανδία, είχαν σταματήσει στο 5-0, προτού επιβληθούν 6-1 στον εντός έδρας επαναληπτικό για τα προκριματικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, εκείνη την εποχή.

Το 1976 για τον πρώτο γύρο της διοργάνωσης, η Λίβερπουλ κλήθηκε να κοντραριστεί με την Κρουσέιντερς, που τότε, ήταν Πρωταθλήτρια Ιρλανδίας.

Το εντός έδρας 2-0 του πρώτου αγώνα για τον αγγλικό σύλλογο, συνοδεύτηκε και από το 5-0 στον επαναληπτικό για να έρθει μια άνετη πρόκριση, με την πορεία να ολοκληρώνεται στον μεγάλο τελικό με την κατάκτηση του τροπαίου χάρη στο 3-1 επί της Μπορούσια Γκλάντμπαχ στο Ολίμπικο της Ρώμης.

Την τελευταία φορά που η ομάδα από το Μέρσεϊσαϊντ πέρασε πολύ άνετη ευρωπαϊκή βραδιά μακριά από το «Άνφιλντ», το ημερολόγιο έγραφε 2001, στη σύγχρονη μορφή, πλέον, του κορυφαίου θεσμού σε επίπεδο συλλόγων. Για τον τρίτο προκριματικό γύρο, η Λίβερπουλ είχε ταξιδέψει στο Ελσίνκι για ματς με τη Χάκα, της οποίας το εμπόδιο ξεπέρασε με το ευρύ 5-0 χάρη σε χατ-τρικ του Μάικλ Όουεν και από ένα γκολ των Χέσκεϊ και Χίπια.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα