Ανυπομονούμε να ξεκινήσει η Euroleague να δούμε τον... (vids)

Ανυπομονούμε να ξεκινήσει η Euroleague να δούμε τον... (vids)
To gazzetta.gr βιάζεται να ξεκινήσει η Euroleague και αναφέρει 16 πρόσωπα (ένα από κάθε ομάδα) για χάρη των οποίων ανυπομονεί για το τζάμπολ.

Μπορεί να μην έχει τελειώσει καν το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου, αλλά μία ανυπομονησία για την έναρξη της Euroleague υπάρχει.

Οι ομάδες είτε έχουν συμπληρώσει τα ρόστερ τα οποία εμπιστεύτηκαν οι προπονητές και με τα οποία θα πορευτούν είτε ψάχνουν ακόμη μία «πινελιά» η οποία θα τους δώσει ακόμη μεγαλύτερη ώθηση ενόψει της σεζόν.

Στο πλαίσιο αυτής της ανυπομονησίας το gazzetta.gr επέλεξε έναν παίκτη από κάθε ομάδα που θα αγωνιστεί στην Euroleague, τον οποίο αγωνία να δει. Μπορεί να πρόκειται για έναν νεαρό παίκτη που κάνει «ντόρο», μπορεί να είναι κάποιος που προέρχεται από καλή σεζόν και άλλαξε ομάδα, μπορεί φυσικά να είναι και κάποιος που απλά μας έλειψαν οι κινήσεις του στο παρκέ.

Για μερικές ομάδες η απόφαση ήταν δύσκολη αφού υπήρχαν περισσότεροι από ένας τέτοιος παίκτης, αλλά ακολουθήσαμε τους κανόνες.

Οι ομάδες ακολουθούν με αγγλική αλφαβητική σειρά.

ANADOLU EFES – ΤΖΟΣ ΑΝΤΑΜΣ

Έχουν ακουστεί τόσα πολλά για τις ικανότητές του που λες κι είναι βετεράνος των γηπέδων, ωστόσο ο μόλις 23 ετών Τζος Άνταμς θα παίξει για πρώτη φορά στην Euroleague και μόλις για δεύτερη επαγγελματικό μπάσκετ.

Ανυπομονούμε να δούμε αν αυτές οι συστάσεις οι οποίες τον ακολουθούν, έχουν δόση αλήθειας.

ARMANI MILAN – ΑΝΤΡΙΟΥ ΓΚΑΟΥΝΤΛΟΚ

Ο «mini Mamba» είναι γνωστός πλέον στα ευρωπαϊκά γήπεδα, ωστόσο η καλή του σεζόν περιορίστηκε στο πρώτο μισό που αγωνίστηκε στη Φενέρμπαχτσε. Πέρυσι στην Μακάμπι τα έκανε μαντάρα και πλέον μετακόμισε στο Μιλάνο. Οι δύο ομάδες μοιάζουν στον «άναρχο» τρόπο παιχνιδιού, αλλά ο Σιμόνε Πιανιτζάνι έχει κατά νου να το αλλάξει.

Το αν είναι καλός παίκτης ο Γκάουντλοκ δεν χωρά αμφιβολία, το αν θα το βγάλει στο παρκέ φέτος όμως είναι κάτι για το οποίο ανυπομονούμε.

BASKONIA – ΠΑΜΠΛΟ ΠΡΙΧΙΟΝΙ

Σίγουρα υπάρχει παίκτης που άξιζε να μπει, αλλά η προσωπικότητα και η αύρα του Αργεντινού δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο. Ο Πάμπλο Πριχιόνι στην πρώτη του προπονητική δουλειά μπήκε στα βαθιά με τον Χοσεάν Κερεχέτα να ρισκάρει δίνοντάς του τον πάγκο των Βάσκων.

Τι μπάσκετ θα δούμε; θα φωνάζει; Θα έχει άγχος; Πως θα είναι με κοστούμι; Πολλά ακόμη ερωτήματα.

BROSE BAMBERG – ΝΤΑΝΙΕΛ ΧΑΚΕΤ

Βρεθήκαμε ανάμεσα στον Κουίνσι Μίλερ και τον Ντάνιελ Χάκετ. Αμφότεροι προέρχονται από σοβαρό τραυματισμό και ο Αντρέα Τρινκιέρι τους εμπιστεύτηκε. Προτιμήσαμε τον Ιταλό γκαρντ λόγω του ελληνικού παρελθόντος του.

Ποιον Χάκετ θα δούμε στη Μπάμπεργκ; Θα είναι υγιής ή θα αντιμετωπίσει προβλήματα στο χειρουργημένο του πόδι; Θα έχει χάσει μέρος της εκρηκτικότητας του; Αν πάντως ο Χάκετ είναι υγιής η γερμανική ομάδα θα αλλάξει αυτομάτως επίπεδο.

Όλα τα παραπάνω ισχύουν και στην περίπτωση του Μίλερ.

CRVENA ZVEZDA – ΟΠΑΔΟΙ

Ψάχνουμε τρόπο να σκεφτούμε πως δε θα τερματίσει στην τελευταία θέση ο Ερυθρός Αστέρας και δεν βρίσκουμε. Ομάδα με τα ψέματα θα κατέβει στη φετινή διοργάνωση και έχει ενδιαφέρον να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση του κόσμου.

Η ομάδα με τα περισσότερα εισιτήρια τις δύο τελευταίες σεζόν, οι οπαδοί που δημιουργούσαν την καλύτερη ατμόσφαιρα κι οι φωνές τους κάλυπταν τον ύμνο της διοργάνωσης. Θα είναι εκεί στη θέση τους;

CSKA MOSCOW – ΣΕΡΧΙ ΡΟΝΤΡΙΓΚΕΘ

Ένα από τα σπουδαιότερα γκαρντ των ευρωπαϊκών γηπέδων επέστρεψε σε αυτά. Ο Ισπανός θα ακολουθεί τις οδηγίες του Δημήτρη Ιτούδη, αλλά σίγουρα θα βγάζει και το ένστικτό του στο παρκέ.

Μας έλειψε ο Σέρχι Ροντρίγκεθ. Τα τρίποντα, οι πάσες, το μούσι του. Θα είναι αυτός που βλέπαμε στη Μαδρίτη ή το κλίμα της Μόσχας θα τον μετατρέψει σε κάτι διαφορετικό; Η σύγκριση με τον Μίλος Τεόντοσιτς θα είναι μέρος της καθημερινότητάς του, θα μπει στα… παπούτσια του Σέρβου;

BARCELONA – ΤΟΜΑΣ ΕΡΤΕΛ

Ο Γάλλος γκαρντ μετακόμισε από την Κωνσταντινούπολη στη Βαρκελώνη έχοντας την ταμπέλα του παίκτη «για τα εύκολα». Δεύτερη σερί σεζόν η Μπαρτσελόνα απαγορεύεται να αποτύχει και για να συμβεί αυτό ο Τόμας Ερτελ πρέπει να ανταποκριθεί στα δύσκολα.

Την ικανότητα την έχει, η αυτοπεποίθησή είναι στα πλεονεκτήματά του, αυτό που μένει να δούμε αν διαθέτει είναι τα balls να καθοδηγήσει και να κουβαλήσει στην πλάτη του ένα τεράστιο κλαμπ γιατί άλλο Εφές κι άλλο Μπαρτσελόνα.

FENERBAHCE – ΤΖΕΪΣΟΝ ΤΟΜΠΣΟΝ

Οι επιλογές εδώ ήταν πολλές, αλλά ο Αμερικανός σέντερ είναι αυτός που περιμένουμε να δούμε πιο πολύ από οποιονδήποτε άλλο.

Να μπει στα παπούτσια του Έκπε Γιούντο από την πρώτη του σεζόν, αποκλείεται. Ο Τζέισον Τόμπσον θα κάνει ντεμπούτο στην Euroleague και ο τελειομανής Ζέλικο Ομπράντοβιτς θα περάσει πολλές ώρες μαζί του εξηγώντας του κάθε λεπτομέρεια του παιχνιδιού.

Πώς θα ανταπεξέλθει ο Τόμπσον;

KHIMKI – ΑΛΕΞΕΪ ΣΒΕΝΤ

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας πήρε μία καινούρια δεκάδα παικτών ισχυροποιώντας την Χίμκι, αλλά εμείς ανυπομονούμε να δούμε τον Αλεξέι Σβεντ. Ο Ρώσος με την ΤΣΣΚΑ το 2012 στο τέλος τα έκανε μαντάρα. Στην επόμενη σεζόν στην Euroleague με τη φανέλα της Χίμκι εμφανίστηκε «μπλαζέ» κι εγωιστής.

Φέτος πώς θα παίξει. Με τόσους παικταράδες δίπλα του σίγουρα θα εμφανιστεί βελτιωμένος αγωνιστικά, αλλά το θέμα είναι αν θα καταφέρει ο Μπαρτζώκας να του εμφυσήσει τη νοοτροπία του νικητή και του πραγματικού ηγέτη ενός καλού συνόλου.

MACCABI TEL AVIV – ΜΑΪΚΛ ΡΟΛ

Ο Αμερικανός πραγματοποίησε σπουδαία σεζόν με την Μπεσίκτας τόσο στην Τουρκία όσο και στο Eurocup, αλλά η Euroleague είναι τουλάχιστον δύο επίπεδα πάνω.

Ο Μάικλ Ρολ διαθέτει τρομερό χειρισμό της μπάλας, «διαβάζει» ιδανικά το παιχνίδι, σκοράρει έχοντας καλό σουτ, αλλά όλα αυτά πρέπει να τα βγάλει και στο κορυφαίο επίπεδο.

Η απόδοση του Αμερικανού γκαρντ έχουμε την εντύπωση πως θα κρίνει την «εικόνα» της ομάδας του Τελ Αβίβ.

OLYMPIACOS – ΜΠΡΑΪΑΝ ΡΟΜΠΕΡΤΣ

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού επιστρέφει στη διοργάνωση μετά από μία πενταετία. Φυσικά και είναι τεράστιο το διάστημα για να στηριχτούμε σε αυτά που έκανε με τη Μπάμπεργκ.

Ο 32άχρονος ήρθε στον Ολυμπιακό για να βοηθήσει στο σκοράρισμα, να απεγκλωβίσει τον Βασίλη Σπανούλη και να κάνει πιο ευέλικτη την επίθεση των Πειραιωτών.

Θα τα καταφέρει; Πόσο χρόνο θα χρειαστεί; Θα πετύχει η συνύπαρξη με τον αρχηγό του Ολυμπιακού;

PANATHINAIKOS – ΛΟΥΚΑ ΛΕΚΑΒΙΤΣΙΟΥΣ

Ο Λιθουανός γκαρντ ήταν από τις ευχάριστες εκπλήξεις της περσινής σεζόν. Τρομερός στη δημιουργία, καλός στην οργάνωση του παιχνιδιού, ωστόσο βγαίνει για πρώτη φορά και σε νεαρή ηλικία από την πατρίδα του.

Άλλο βάρος έχει η φανέλα της Ζαλγκίρις και άλλο του Παναθηναϊκού. Σε καμία περίπτωση δε θα του ζητηθεί να κάνει «παπάδες» μιας και προορίζεται για back up του Νικ Καλάθη, αλλά οφείλει να δείξει πως είναι παίκτης επιπέδου πρώτης «εξάδας».

REAL MADRID – ΛΟΥΚΑ ΝΤΟΝΣΙΤΣ

Όσα είχαμε ακούσει για αυτόν πέρυσι τέτοια εποχή, όχι απλώς επιβεβαιώθηκαν, αλλά αποδείχτηκαν ελάχιστα. Ο Σλοβένος μπήκε στα βαθιά και απέδειξε πως πολύ σύντομα θα τον χαρούν τα γήπεδα του ΝΒΑ.

Ο Λούκα Ντόνσιτς θα έχει πολύ πιο δύσκολη σεζόν αφού πλέον δε θα αντιμετωπίζεται ως ένας «ταλαντούχος» πιτσιρικάς, αλλά ως μία απειλή για κάθε αντίπαλη άμυνα.

Όλα αυτά θα φέρουν απαιτήσεις και πίεση. Θα τον επηρεάσουν στο παρκέ ή οι «μαγικές» του αγωνιστικές ικανότητες θα δώσουν πάλι τη λύση;

UNICAJA MALAGA – ΡΕΪ ΜΑΚΚΑΛΟΥΜ

Ο υπογράφων θα επέλεγε ασυζητητί τον Σάσο Σάλιν, αλλά χρειάζεται αντικειμενικότητα.

Ο Ρεί ΜακΚάλουμ θα πραγματοποιήσει την πρώτη του ευρωπαϊκή σεζόν έχοντας δείξει τα διαπιστευτήριά του μέχρι τώρα στο NBDL αφού στο ΝΒΑ δεν τα κατάφερε.

Η συστατική επιστολή η οποία τον συνοδεύει κάνει λόγο για έναν παίκτη τύπου «Λάρκιν» και αν αληθεύει τότε θα περάσουμε ωραία παρακολουθώντας την Ουνικάχα. Βέβαια τα πάντα φαίνονται στο παρκέ κι ο Ρέι ΜακΚάλουμ θα χρειαστεί κάποιο προσαρμογής.

Πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση.

VALENCIA – ΕΡΙΚ ΓΚΡΙΝ

Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός επέλεξε να μη συνεχίσει μαζί του, δεν τον κάνει κακό παίκτη. Οι «ερυθρόλευκοι» απλά έψαχναν κάτι διαφορετικό.

Ο Έρικ Γκριν στη Βαλένθια θα έχει τον «χώρο» να δράσει και να πρωταγωνιστήσει όπως του αρέσει. Φυσικό κι επόμενο η δεύτερη σεζόν να είναι πολύ καλύτερή από την πρώτη η οποία κρύβει και αναγνωριστικό χαρακτήρα.

Σε ομάδα με πολύ λιγότερη πίεση, έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα παίξει ο Γκριν.

ZALGIRIS KAUNAS – ΕΝΤΓΚΑΡΑΣ ΟΥΛΑΝΟΒΑΣ

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους πήρε Αμερικανούς, έκανε μεταγραφές, αλλά η «αρρώστια» του Λιθουανού τεχνικού παραμένει ο Εντγκάρας Ουλάνοβας. Αν ακούσετε τον Σάρας να μιλάει για τον φόργουορντ της ομάδας του, θα καταλάβετε τι εννοούμε.

Ο Ουλάνοβας μπορεί να μαρκάρει και στις πέντε θέσεις, ενώ στην επίθεση διαθέτει πλούσιο ρεπερτόριο σε παιχνίδι με πλάτη και βελτιώθηκε πέρυσι σε αυτό με πρόσωπο στο καλάθι.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.