Η πρώτη «εικόνα» για τα φετινά ρεκόρ των ομάδων στο ΝΒΑ! (pics)

Νίκος Καρφής
Η πρώτη «εικόνα» για τα φετινά ρεκόρ των ομάδων στο ΝΒΑ! (pics)

bet365

Οι καλοκαιρινές μετακινήσεις πρωτοκλασάτων παικτών ήταν πολλές στο ΝΒΑ, κάτι που αναμένεται να αλλάξει και τον χάρτη των playoffs σε Ανατολή και Δύση. Το gazzetta.gr παρουσιάζει...

Με μεγάλη ανυπομονησία περιμένουν όλοι οι λάτρεις του ΝΒΑ τη σεζόν που έρχεται. Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά. Ποια είναι η μεγαλύτερη απειλή για τους Ουόριορς; Πόσο δυνατός θα είναι ο ανταγωνισμός στην Δύση μετά τις καλοκαιρινές κινήσεις των ομάδων; Ποιες ομάδες θα μπουν... σφήνα στο δίπολο Καβς-Σέλτικς στην Ανατολή;

Το ESPN προσπάθησε να μαντέψει πόσες νίκες θα κάνουν οι ομάδες στη regular season μετά από ένα καυτό μεταγραφικό καλοκαίρι.

Δύση

1. Ουόριορς: 62 νίκες


Θα είναι η ομάδα με το καλύτερο ρεκόρ. Οι πρωταθλητές δεν έχασαν κάποιο βασικό γρανάζι της καλοδουλεμένης μηχανής τους και φαντάζουν το απόλυτο φαβορί για το 2ο σερί πρωτάθλημα. Η τετράδα Κάρι-Τόμπσον-Ντουράντ-Γκριν προκαλεί τρόμο.

2. Ρόκετς: 55 νίκες

Το Χιούστον έβαλε στο δυναμικό του έναν από τους καλύτερους point guards της τελευταίας δεκαετίας στο ΝΒΑ (Κρις Πολ) και αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για το Γκόλντεν Στέιτ. Το δίδυμο Χάρντεν-CP3 θα βοηθήσει τους Ρόκετς να συνεχίσουν την σπουδαία περσινή τους πορεία στη regular season. Σημαντικό ρόλο θα παίξει και η προσθήκη των καλών αμυντικών Λουκ Μπα Α Μουτέ και Πι Τζέι Τάκερ.

3. Σπερς: 53 νίκες

Η σταθερή αξία που ακούει στο όνομα Σπερς. Η ομάδα κράτησε τους παίκτες-κλειδιά (Λέοναρντ, Όλντριτζ), ενώ πρόσθεσε στο δυναμικό της τον πολύτιμο Ρούντι Γκέι. Ο Πάτι Μιλς θα πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής στη θέση «1», καθώς ο Πάρκερ θα αναρρώνει από τον σοβαρό τραυματισμό του. Το σύνολο του Πόποβιτς είναι πολύ πιθανό να τελειώσει τη regular season με 50+ νίκες.

4. Τίμπεργουλβς: 50 νίκες

Η τριπλέτα Μπάτλερ-Τάουνς- Ουίγκινς είναι μία εκ των καλύτερων στη λίγκα. Η Μινεσότα έχει μεγάλες φιλοδοξίες τη σεζόν που έρχεται και σε αυτό θα βοηθήσουν και οι Τιγκ, Γκιμπσον και Κρόφορντ που ήρθαν να δώσουν μεγαλύτερη ποιότητα στην ομάδα. Αν οι Τίμπεργουλβς βρουν την απαραίτητη χημεία γρήγορα, τότε δεν θα έχουν πρόβλημα να πλησιάσουν τις 50 νίκες.

5. Θάντερ: 49 νίκες

Η έλευση του Πολ Τζορτζ δίνει τεράστια ώθηση στους Θάντερ. Έξυπνη προσθήκη είναι και αυτή του Πάτρικ Πάτερσον. Οι Θάντερ με μπροστάρη τον Ουέστμπρουκ θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν για άλλη μια χρονιά την έδρα τους και να παλέψουν για την τέταρτη θέση της Δύσης που δίνει πλεονέκτημα έδρας στα playoffs.

6. Κλίπερς: 49 νίκες

Έχασαν τους Κρις Πολ Τζέι Τζέι Ρέντικ και Τζαμάλ Κρόφορντ, όμως πρόσθεσαν τους Μπέβερλι και Λου Οουίλιαμς, οι οποίοι αναμένεται να δώσουν λύσεις. Πανέξυπνες κινήσεις είναι οι Μίλος Τεόντοσιτς και Ντανίλο Γκαλινάρι που θα πλαισιώσουν με τον καλύτερο τρόπο το φοβερό δίδυμο ψηλών (Γκρίφιν-Τζόρνταν).

7. Νάγκετς: 48 νίκες

Την περασμένη σεζόν έχασαν για μια νίκη την είσοδο στα playoffs. Φέτος όμως θα έχουν ένα από τα πιο ποιοτικά δίδυμα ψηλών στη λίγκα. Πολ Μίλσαπ και Νίκολα Γιόκιτς έχουν την ικανότητα να οδηγήσουν τους Νάγκετς στην postseason.

8. Τζαζ: 45 νίκες

Έχασαν τον σταρ τους Γκόρντον Χέιγουορντ αλλά κράτησαν όλα τα άλλα βασικά μέλη τους. Επιπλέον πήραν τον αξιόπιστο πασέρ Ρίκι Ρούμπιο, ενώ έβαλαν στο ρόστερ 3 εξαιρετικούς αμυντικούς (Σεφολόσα, Γιούντο, Μίτσελ). Οριακά θα μπουν στα playoffs.

9. Πελικανς: 44 νίκες

Θα παλέψουν με τους Τζαζ για την όγδοη θέση της Δύσης. Πρέπει να δούμε πως θα δουλέψει το δίδυμο στα γκαρντ (Ρόντο, Χόλιντεϊ) και αν θα ανεβάσει επίπεδο την ομάδα. Στη ρακέτα δεν μπορείς να σχολιάσεις πολλά για την καλύτερη frontline στο ΝΒΑ (Κάζινς-Ντέιβις). Οι «πελεκάνοι» θα θεωρήσουν αποτυχημένη τη χρονιά τους αν δεν μπουν στα playoffs.

10. Mπλέιζερς: 44 νίκες

Η Δύση αναμένεται να ανεβεί επίπεδο φέτος μετά τις μετακινήσεις του καλοκαιριού. Αυτό θα επηρεάσει τους Μπλέιζερς, οι οποίοι είχαν συνηθίσει να μπαίνουν στα playoffs τα τελευταία χρόνια. Όμως η δυάδα των Λίλαρντ και ΜακΚόλουμ ίσως πλέον να μην είναι αρκετή να τους οδηγήσει στην postseason. Η Δύση έχει γίνει πολύ άγρια φέτος.

10. Μάβερικς: 35 νίκες

Βρίσκονται σε κατάσταση rebuilding, άρα δεν έχουν σοβαρές πιθανότητες να διεκδικήσουν κάτι τη φετινή σεζόν. Ο Νοβίτσκι θα καταθέσει και πάλι την ψυχή του, ο rookie Nτένις Σμιθ Τζούνιορ θα προσδώσει την απαιτούμενη φρεσκάδα, όμως το Ντάλας χρειάζεται πολλά παραπάνω από αυτά.

11. Γκρίζλις: 35 νίκες

Μια ομάδα που φτάνει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στην postseason. Βέβαια φέτος έχασε τον σημαντικό Ζακ Ράντολφ και τον αγέραστο Βινς Κάρτερ, οι οποίοι έδιναν το κάτι παραπάνω στην ομάδα. Οι Μάικ Κόνλει και Μαρκ Γκασόλ θα πρέπει να κάνουν διαβολεμένη χρονιά αν θέλουν αν βάλουν την ομάδα τους στα playoffs

13. Λέικερς: 33 νίκες

Μια χρονιά που οι Λέικερς θα ψάξουν και πάλι να θυμίσουν ομάδα και όχι απαραίτητα να μπουν στα playoffs. Θέλουν να προετοιμάσουν το έδαφος για το μέλλον με τον Λόνζο Μπολ να περιμένει τα δώρα της επόμενης καλοκαιρινής free agency. Oι προσθήκες των Μπρούκ Λόπεζ και Κάλντγουελ-Πόουπ είναι σημαντικές, όμως όχι ικανές για να βελτιώσουν την κάκιστη άμυνα των λιμνανθρώπων.

14. Σανς: 30 νίκες

Άλλη μια χαμένη χρονιά για τους Σανς. Το μόνο φωτεινό σημείο θα είναι ο rookie Τζος Τζάκσον και ο εξαιρετικά ταλαντούχος Ντέβιν Μπούκερ. Δεν έγιναν οι απαραίτητες κινήσεις για να δυναμώσει η ομάδα και μοιραία οι φίλαθλοι του Φοίνιξ θα πρέπει να κάνουν υπομονή. Όλα τα παραπάνω θα αλλάξουν σε περίπτωση που ο Κάιρι ίρβινγκ έρθει με ανταλλαγή στην ομάδα της Αριζόνα.

15. Κίνγκς: 27 νίκες

Έβαλαν στο ρόστερ τους βετεράνους Κάρτερ, Τζορτζ Χιλ και Ζακ Ράντολφ. Πολύ δύσκολα θα γλιτώσουν την τελευταία θέση της Δύσης. Το μυαλό τους είναι στο μέλλον. Η φετινή σεζόν δεν θα είναι καλή για την ομάδα του Σακραμέντο

Ανατολή

1. Σέλτικς: 51 νίκες

Οι Σέλτικς πήραν την πρώτη θέση στην Ανατολή πέρυσι, κάτι που αναμένεται να κάνουν και φέτος μετά την έλευση του Γκόρντον Χέιγουορντ. Έχασαν τους Γερέμπκο, Μπράντλεϊ και Τζόνσον, αλλά κράτησαν όλους τους σημαντικούς παίκτες τους. Η παρουσία του Μπραντ Στίβενς για άλλη μια χρονιά στον πάγκο αποτελεί εγγύηση. Ο Αϊζάια Τόμας ετοιμάζεται για άλλη μια τρελή αγωνιστική περίοδο, ενώ ήρθε και ο Μόρις για να βοηθήσει τον Χόρφορντ κάτω από τις δύο ρακέτες.

2. Καβαλίερς: 49 νίκες

Αν φύγει ο Ίρβινγκ δύσκολα το Κλίβελαντ θα φτάσει στις 49 νίκες. Όμως ακόμα βρίσκεται στην ομάδα του ΛεΜπρόν. Η χρονιά αυτή θα είναι η τελευταία που οι Καβς θα πρωταγωνιστήσουν, καθώς το καλοκαίρι αναμένεται να αποχαιρετίσει ο «Βασιλιάς». Μην ξεχνάμε πως οι «ιππότες» είναι η πιο γερασμένη ομάδα της λίγκας.

3. Ουίζαρντς: 48 νίκες

Ίδιο ρόστερ με πέρυσι, αρά ένα ομοιογενές σύνολο. Την περασμένη σεζόν είχαν ρεκόρ 49-33, κάτι που θα αγγίξουν και φέτος. Τζον Ουόλ και Μπράντλεϊ Μπιλ κάνουν τους «μάγους» μα αισιοδοξούν.

4. Μπακς: 47 νίκες

Έχουν την νεότερη ομάδα στη λίγκα. Φέτος αναμένεται να εξελιχθούν ακόμα περισσότερο με τον δικό μας Γιάννη Αντετοκούνμπο να είναι ο απόλυτος ηγέτης τους. Η επιστροφή του Τζαμπάρι Πάρκερ, η παρουσία του Μίντλετον και η φρεσκάδα του Μπρόγκντον θα παίξουν το ρόλο τους. Πιθανό να βρεθούν στην τέταρτη θέση της Ανατολής.

5. Χόρνετς: 44 νίκες

Θέλουν να επιστρέψουν στα playoffs μετά από ένα χρόνο απουσίας. Πολλά περσινά παιχνίδια τους κρίθηκαν στα τελευταία δευτερόλεπτα. Ο Κέμπα Ουόκερ θα έχει παρέα φέτος τον Ντουάιτ Χάουαρντ, ο οποίος θέλει να επαναφέρει την καριέρα του στα παλιά της standards.

6. Ράπτορς: 43 νίκες

Οι Πάτερσον και Τζόζεφ δεν θα βρίσκονται πλέον στο Τορόντο, όμως οι Καναδοί δεν έχασαν άλλο βασικό τους παίκτη. Παρόλα αυτά δεν δείχνουν να μπορούν να κάνουν το βήμα παραπάνω σε αντίθεση με άλλες ομάδες (Μπακς, Ουίζαρντς). Όσο αντέξουν οι Λάουρι και ΝτεΡόζαν το Τορόντο θα διεκδικεί θέση στην πρώτη τετράδα της Ανατολής.

7. Χιτ: 42 νίκες

Κράτησαν τους Ουέιτερς και Τζέιμς Τζόνσον. Έρχονται με φόρα από τον δεύτερο γύρο πέρυσι (31-11) και θέλουν να διατηρήσουν το ποσοστό τους στα τρίποντα στα τελευταία 41 παιχνίδια (39%). Ουάιτσαιντ και Ντράγκιτς θα είναι και πάλι τα σημεία αναφοράς.

8. Πίστονς: 35 νίκες

Οριακά θα μπουν στην postseason. Πήραν τον Μπράντλεϊ από τους Σέλτικς, όμως δεν έχουν πλέον τους βασικούς Μάρκους Μόρις και Κάλντγουελ-Πόουπ. Η χρονιά θα είναι δύσκολη.

9. Σίξερς: 33 νίκες

Έβαλαν στην εξίσωση τον ταλαντούχο Φουλτζ, θα έχουν από την αρχή της χρονιάς τον Μπεν Σίμονς, ενώ οι Αμίρ Τζόνσον και Τζέι Τζέι Ρέντικ δίνουν εμπειρία στην ομάδα. Πολλά θα κριθούν από την κατάσταση του Τζοέλ Εμπίντ. Αν ο Καμερουνέζος είναι καλά τότε η σεζόν θα είναι θετική για την ομάδα.

10.Μάτζικ: 32 νίκες

Δεν έκαναν κάτι για να βελτιώσουν το ρόστερ τους, άρα μοιραία θα μείνουν εκτός postseason.

11. Πέισερς: 32 νίκες

Η απώλεια του Τζορτζ θα είναι κομβικής σημασίας. Λείπει ο αξιόπιστος σκόρερ πλέον. Η Ιντιάνα δεν έχει την απαιτούμενη ποιότητα στο ρόστερ της. Οι Ολαντίπο και Τέρνερ δεν είναι αρκετοί.

12. Νικς: 32 νίκες

Λίγες λύσεις στη θέση του πόιντ γκαρντ και ένας Καρμέλο που ψάχνει την αποχώρηση. Οι Νικς είναι σε δύσκολο σταυροδρόμι για άλλη μια σεζόν. Η τριπλέτα Μπέικερ, Ντιλίκινα και Σέσιονς στη θέση «1» δεν πείθει και πολύ.

13. Νετς: 29 νίκες

Μπορεί να έβαλαν στο ρόστερ τους Ράσελ και ΝτεΜάρε Κάρολ, όμως δεν υπάρχει βάθος που χρειάζεται για μια πετυχημένη σεζόν. Η αποχώρηση του Μπρουκ Λόπεζ είναι πολύ σημαντική.

14. Μπουλς: 29 νίκες

Ο Μπάτλερ έφυγε από το Σικάγο που μυρίζει πλέον... καμμένη γή. Μεγάλο πλήγμα και η αποχώρηση του Ταζ Γκίμπσον. Η έλευση του ΛαΒίν είναι έξυπνη όμως ακόμα ο παίκτης δεν έχει δείξει πως μπορεί να πάρει μια ομάδα στις πλάτες του.

15. Χοκς: 27 νίκες

Έφυγαν τόσο ο Μίλσαπ όσο και ο Χάουαρντ. Μόνο οι Σρέντερ και Μπέιζμορ έμειναν να θυμίζουν την παλιά ομάδα. Οι Χοκς δεν μπορούν να ελπίζουν σε κάτι καλό φέτος. Η τελευταία θέση είναι πιθανή.

 

NBA Τελευταία Νέα