ΝΒΑ: Η Δύση έχει πλέον για... πρωινό την Ανατολή! (pics)

Νίκος Καρφής
ΝΒΑ: Η Δύση έχει πλέον για... πρωινό την Ανατολή! (pics)

bet365

Η ψαλίδα ανοίγει επικίνδυνα μεταξύ Δύσης και Ανατολής και το gazzetta. gr «διαβάζει» τους πίνακες του ESPN, που δείχνουν την μελλοντική κυριαρχία της δυτικής περιφέρειας και των παικτών της και αναλύει τους συσχετισμούς της νέας σέζον.

Μοναδικές Στοιχηματικές Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις & Καλύτερη Εξυπηρέτηση (21+)!

Μέχρι τώρα έχουμε γίνει μάρτυρες πολλών σπουδαίων μετακινήσεων στην free agency, αλλά και ανταλλαγών που αλλάζουν τα δεδομένα στις δύο περιφέρειες της λίγκας. Οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί μαρτυρούν πως τη σεζόν που μας έρχεται, στη δυτική περιφέρεια θα γίνει ο «κακός χαμός».

Στον αντίποδα, αν κάποιος εξαιρέσει τους Καβαλίερς και τους Σέλτικς σε πρώτο πλάνο και τους Ράπτορς, τους Μπακς και τους Ουίζαρντς σε δεύτερο, η Ανατολή έχει αποδυναμωθεί πλήρως. Η παρέα του ΛεΜπρόν έφτασε πολύ εύκολα στους περσινούς τελικούς του NBA, ενώ η κατάσταση που έχει αρχίσει να δημιουργείται στην μη ανταγωνιστική πλέον ανατολική περιφέρεια, δεν είναι ό,τι καλύτερο για την κορυφαία λίγκα του πλανήτη.

Το Σικάγο , το οποίο έχει αποκλεισθεί 4 φορές από ομάδες του «Βασιλιά» έχασε τον ηγέτη του, Τζίμι Μπάτλερ που μετακόμισε στη Μινεσότα και δημιουργεί πλέον ένα τρομακτικό «τρίο με τους Κάρλ Άντονι Τάουνς και Άντριου Ουίγκινς.

Άλλη μια ομάδα που υπέστη πλήγμα είναι οι Πέισερς. Έχασαν τον σταρ τους, Πολ Τζόρτζ, με τον «PG13» να πηγαίνει στην Οκλαχόμα και να συνθέτει ένα εκπληκτικό δίδυμο με τον Ράσελ Ουέστμπρουκ. Τέλος οι Χοκς (άλλη μια ομάδα που μπαίνει παραδοσιακά στα playoffs) δεν μπορεί να υπολογίζουν πλέον στον ποιοτικό ψηλό και all star που λέγεται Πολ Μίλσαπ.

Η παρακάτω λίστα που ανήκει στο δίκτυο ESPN μας δείχνει πόσο χαοτική είναι πλέον η διαφορά. Σύμφωνα με την κατάταξη που αφορά τους καλύτερους παίκτες του NBA και τις μετρήσεις του, 13 εκ των 14 κορυφαίων βρίσκονται στην Δύση, με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς να είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος της Ανατολής. Εδώ, βέβαια, πρέπει να σημειώσουμε ότι, βάσει του παρακάτω ranking, ο δικός μας Γιάννης Αντετοκούνμπο, λογίζεται ως ο 17ος καλύτερος παίκτης του ΝΒΑ αυτή τη στιγμή...

Μπορεί η λίστα να δημοσιοποιήθηκε λίγους μήνες πριν και πολλά να έχουν γίνει από τότε, όμως δεν αλλάζει το γενικό συμπέρασμα. Ίσως αυτό που αλλάζει είναι το γεγονός πως οι Γιάννης Αντετοκούνμπο και Κάιλ Λάουρι (σύμφωνα με την κατάταξη του ESPN) μπορούν να συμπεριληφθούν σε αυτή τη λίστα. Και πάλι όμως δεν σώζεται η Ανατολή.

Πάμε να δούμε όμως μια πιθανή πεντάδα της Δύσης σε ένα all star game του μέλλοντος. Στεφ Κάρι και Ράσελ Ουέστμπρουκ θα ξεκινούν στην περιφέρεια, ενώ στην frontcourt θα συναντούσαμε τους Κέβιν Ντουράντ, Καουάι Λέοναρντ και Ντρέιμοντ Γκριν. Να θυμίσουμε πως ο πρώτος αναδείχθηκε MVP των τελικών, ο δεύτερος ήταν φιναλίστ για το βραβείο του καλύτερου αμυντικού της χρονιάς και ο τρίτος ήταν ο άνθρωπος που πήρε το βραβείο.

Μια πεντάδα που προκαλεί τρόμο, όμως θα ήξερε πως αν χρειάζεται τις απαραίτητες ανάσες, έχει άξιους αντικαταστάτες. Οι κύριοι Κρις Πολ και Τζέιμς Χάρντεν (συμπαίκτες από φέτος), αλλά και οι Πολ Τζορτζ, Ντεμάρκους Κάζινς, Άντονι Ντέιβις, Τζίμι Μπάτλερ και Καρλ Άντονι Τάουνς αποτελούν ρεζέρβες πολυτελείας.

Όπως θα δείτε πιο κάτω, ο 22χρονος σέντερ των Τίμπεργουλβς μπορεί να είναι o... «χειρότερος» παίκτης των All Stars της Δύσης, όμως αν βρισκόταν στην Ανατολή θα ήταν στην τρίτη θέση της λίστας.

Από την άλλη τα πράγματα στην Ανατολή δεν είναι τόσο ρόδινα. Ο ΛεΜπρόν έχει την πρώτη θέση, αλλά μέχρι τη θέση 21 συναντάμε μόνο άλλους 2 παίκτες ανατολικής ομάδας. Τον Greek Freak και τον Κάιλ Λάουρι.

Για τους Εast All Stars θα ξεκινούσαν οι Λάουρι και Ουόλ στα γκαρντ, ενώ την πεντάδα θα συμπλήρωναν οι Αντετοκούνμπο, Λόβ και ΛεΜπρόν. Θυμίζουμε πως πρόκειται για κατάταξη που έχει βγάλει το ESPN μετά από μετρήσεις.

Στον πάγκο κάθονται οι Χέιγουορντ, Πορζίνγκις, Ίρβινγκ, Ουόκερ, Ουατσάιντ, Χόρφορντ και Αϊζέια Τόμας.

Αν ρίξει κάποιος μια ματιά στην λίστα που ακολουθεί, θα καταλάβει πως η 2η All-Star 12άδα της Δύσης, δεν θα είχε σε τίποτε να ζηλέψει την πρώτη ομάδα της Ανατολής. Άλλωστε μια πεντάδα με Λίλαρντ, Τόμπσον, Γκρίφιν, Μίλσαπ και Τζόρνταν δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.

Οι αλλαγές τους θα ήταν οι Κόνλεϊ, ΜακΚόλουμ, Μπλέντσο, Ρούμπιο, Γιόκιτς, Γκομπέρ και Άνταμς. Συγκρίνοντας την δεύτερη ομάδα της Δύσης με την πρώτη ομάδα της Ανατολής, θα παρατηρήσει πως οι δυτικοί έχουν καλύτερο μέσο όρο στην κατάταξη (23.8) απέναντι στους ανατολικούς (24.9).

Οι αριθμοί που θα δούμε στη συνέχεια μας αποκαλύπτουν πως η Δύση έχει δύο καλύτερες πεντάδες από την κορυφαία που μπορεί να παρατάξει η Ανατολή.

Σαφώς υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να ερευνήσει κανείς αυτήν την κόντρα, όπως τα προσωπικά matchups.

Ωστόσο, είναι πασιφανές ότι οι περισσότεροι stars της λίγκας βρίσκονται στη Δύση, ειδικά μετά τις μετακινήσεις και τις ανταλλαγές του καλοκαιριού. Η Δύση έχει γίνει μια περιφέρεια με αρκετούς παίκτες που ανήκουν στην αφρόκρεμα του NBA, ενώ τα όσα έγιναν τους δύο τελευταίους μήνες άνοιξαν την… ψαλίδα με την Ανατολή.

Μπορεί οι παραπάνω πίνακες να προέρχονται από μια έρευνα που δημιουργεί μια κατάταξη που πολλοί μπορούν να αμφισβητήσουν, αλλά δεν είναι δύσκολο να καταλάβεις πλέον πως στην Ανατολή… υπάρχουν μόνο οι Καβαλίερς, οι Σέλτικς που έρχονται δυναμικά, ενώ οι Μπακς αφήνουν υποσχέσεις για το μέλλον. Ίσως στην κουβέντα μπορούν να μπουν και οι τίμιοι Ουίζαρντς του Ουόλ όπως και οι ... στάσιμοι Ράπτορς.

Καλό θα ήταν να μην αναλύσω τον χάρτη της Δύσης, αφού εκεί συναντάμε πολλές ομάδες που έχουν βελτιώσει το ρόστερ τους σε σχέση με πέρυσι, «τραυματίζοντας» θανάσιμα αντιπάλους της Ανατολής.

H Δύση πλέον θα είναι κάτι παραπάνω από Άγρια, κάτι που αναμένεται να αποδειχθεί στα playoffs. Ετοιμαστείτε για μεγάλες μάχες.

 

NBA Τελευταία Νέα