Τα πέντε «καυτά» ονόματα της μεταγραφικής περιόδου

Κώστας Ζάλιαρης
Τα πέντε «καυτά» ονόματα της μεταγραφικής περιόδου

bet365

Το gazzetta.gr προσπαθεί να βάλει μια τάξη στη μεταγραφολογία και αναρωτιέται που θα καταλήξουν πέντε από τους πιο πολυσυζητημένους ποδοσφαιριστές, το φετινό καλοκαίρι...

Παίξε νόμιμα στην Vistabet με επιστροφή στοιχήματος στο Ισπανία – Κολομβία, αν ο Μοράτα σκοράρει οποιαδήποτε στιγμή (21+).

Η μεταγραφική περίοδος σε... φουλ ρυθμούς από πολύ νωρίς.

Με σενάρια, φήμες, ανυπόστατα δημοσιεύματα, πληροφορίες που επιβεβαιώνονται και πάντοτε αυτό το ωραίο γαϊτανάκι εξελίξεων που τις περισσότερες φορές το ένα πράγμα ανατρέπει το άλλο...

Πάνω απ' όλα, αυτά τα τρελά λεφτά σε μια εποχή που στο ποδόσφαιρο βασιλεύουν οι... γεμάτες και βαθιές τσέπες και πλέον υπάρχει ακόμα και ανταγωνισμός στο κομμάτι της ακριβότερης μεταγραφής παγκοσμίως, με τα «θηριώδη» κλαμπ να ψάχνουν τον παίκτη για τον οποίο θα... σβήσουν το ποσό του Πολ Πογκμπά.

Το gazzetta.gr επέλεξε πέντε πολύκροτες υποθέσεις για τις οποίες ήδη έχει γίνει πολύς λόγος πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάημερο του Ιουνίου...

Ξεκίνημα από τον Αλβάρο Μοράτα, τον οποίο μέχρι πρότινος όλοι είχαν δεδομένο για τη Μίλαν αλλά ο Ζοσέ Μουρίνιο φροντίζει να... πεταχτεί εκεί που δεν τον περιμένουν και να διεκδικήσει τον ποδοσφαιριστή. Οι «ροσονέρι» φέρονταν να έχουν συμφωνήσει με τον Ισπανό φορ της Ρεάλ Μαδρίτης για τους όρους του συμβολαίου, ωστόσο, ακόμα δεν είχε γίνει κουβέντα με τη «βασίλισσα». Βέβαια, έπειτα από τις τελευταίες εξελίξεις θα φανεί αν οι Κινέζοι ιδιοκτήτες του ιταλικού συλλόγου είναι τόσο πρόθυμοι για να ενισχύσουν το ρόστερ της ομάδας τους βάζοντας πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Τα τελευταία δημοσιεύματα κάνουν λόγο για απόρριψη πρότασης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ύψους 60 εκατ.ευρώ, ενώ υπήρξαν και τα σενάρια μέσω των οποίων οι «κόκκινοι διάβολοι» θα έψαχναν τη χρυσή τομή στο deal συμπεριλαμβάνοντας και τον Νταβίντ Ντε Χέα! Ο Μοράτα, όταν επέστρεψε στη Ρεάλ το 2016, σίγουρα δεν θα σκεφτόταν ότι τόσο γρήγορα θα ήταν φρόνιμο ν' αποχωρήσει ξανά για να βρει το χρόνο συμμετοχής που θέλει και του αξίζει...

Συνέχεια με τον Χάμες Ροντρίγκες, το μέλλον του οποίου δεδομένα είναι μακριά από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Εδώ, το παιδί δεν πανηγύρισε καν την κατάκτηση του φετινού Champions League με τη Ρεάλ στο Κάρντιφ, αφού ντύθηκε γρήγορα και επέστρεψε στο πούλμαν για να περιμένει τους υπόλοιπους μέχρι να τελειώσουν οι πανηγυρισμοί στον αγωνιστικό χώρο μετά την απονομή.

Ίσως να μην κρατήσει καν και το μετάλλιό του. Η σχέση του με τον Ζινεντίν Ζιντάν δεν διορθώθηκε ποτέ, ο Κολομβιανός προσπάθησε να δώσει απαντήσεις μέσα στο γήπεδο, ήρθε σε ολική ρήξη με τον Γάλλο κόουτς φτάνοντας σε σημείο να τον βρίσει σε παιχνίδι που έγινε αλλαγή και πλέον δεν τον χωρά ο τόπος στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου». Άρσεναλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εμφανίζονται ως υποψήφιοι προορισμοί για τον παίκτη, όμως στο σκηνικό εμφανίζεται δειλά – δειλά και η Ίντερ που πριν από λίγους μήνες άλλαξε ιδιοκτησία και ευελπιστεί να βάλει ένα τέλος στη μετριότητα που παρουσίασε και φέτος.

Για τον Κίλιαν Μπαπέ ό,τι και να γράψει ή να πει κανείς, μονάχα όταν θα υπάρξει κάποια επίσημη ανακοίνωση θα γίνει αντιληπτό πως όντως ο νεαρός επιθετικός έκανε το μεγάλο βήμα. Μέχρι τότε, ακόμα και ο ίδιος δεν θα προλαβαίνει να διαβάζει όσα γράφονται καθημερινά για εκείνον.

Είναι το hot-prospect στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο τη δεδομένη χρονική στιγμή, ο άνθρωπος που με τις επιδόσεις του σε Ligue1 και Champions League έκανε άπαντες να θέλουν να μάθουν πράγματα για εκείνον και να παρακολουθούν τη Μονακό το Ζαρντίμ, ενώ γύρω από τ' όνομά του περιστρέφεται η κουβέντα για τη φετινή «βόμβα» με την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία.

Έφτασε σε σημείο να γίνει λόγος ακόμα και για στόχο της Άρσεναλ να προσφέρει 140 εκατ.ευρώ (ναι, η Άρσεναλ του Βενγκέρ) για να πάρει τον Μπαπέ στο «Έμιρεϊτς», με τον Αλσατό να υπόσχεται ρόλο βασικού στον νεαρό επιθετικό και να προσπαθεί να τον κάνει να σκεφτεί αρνητικά για τη Ρεάλ όπου εκεί θα πρέπει να δώσει μεγάλες μάχες για λίγο χρόνο συμμετοχής. Ίδωμεν...

Από τη Ρεάλ και τη Μονακό, στη Μπάγερν Μονάχου όπου οι Βαυαροί δεν συμβιβάζονται μονάχα με τον τίτλο της Bundesliga και θέλουν να διώξουν από το ρόστερ τα στοιχεία που... δεν κάνουν στον Αντσελότι και δεν πρόσφεραν όσο θα περίμενε και ο Ιταλός προπονητής. Όσο κι αν προκαλεί εντύπωση και ουδείς το περίμενε όταν οι Πρωταθλητές Γερμανίας αποκτούσαν τους Ντάγκλας Κόστα και Ρενάτο Σάντσες, αυτοί οι δύο ποδοσφαιριστές... παραχωρούνται!

Η Μπάγερν αξιώνει περί τα 40 εκατ.ευρώ για τον καθένα, όμως, σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιεύματα, εμφανίζεται ιδιαίτερα διαλλακτική αν εμφανιστούν σοβαρές προτάσεις που να μην αφήνουν περιθώρια απώλειας. Πάντως, κάτω από τα 25 – 30 εκατ.ευρώ δύσκολα θα «πέσουν» οι κατακτητές της κορυφής στη Γερμανία, με τον Βραζιλιάνο εξτρέμ να γίνεται στόχος του Ερνέστο Βαλβέρδε στη Μπαρτσελόνα.

Όσο για τον νεαρό Πορτογάλο που ήταν μέλος της ομάδας η οποία θριάμβευσε στο Euro 2016 στα γήπεδα της Γαλλίας, εκείνος αντιλαμβάνεται πως η επιλογή που έκανε πέρυσι το καλοκαίρι όταν θεώρησε πως στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν θα μπορούσε να διεκδικήσει τίτλους, βγαίνει λανθασμένη.

Κι όχι για το μετάλλιο, αλλά για το ρόλο που (δεν) είχε στο Μόναχο...

Υ.Γ. Το θέμα του Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ δείχνει να... σβήνει με την Παρί να τον κάνει δικό της έναντι 70 εκατ.ευρώ.

 

Τελευταία Νέα