«Μας πήρες τα μυαλά, ρε Πανιώνιε»! (pics & vids)

«Μας πήρες τα μυαλά, ρε Πανιώνιε»! (pics & vids)

bet365

Μια ατμόσφαιρα από τα παλιά... Παίκτες από άλλον πλανήτη... Και ο Πανιώνιος ξανά στην Basket League! Τώρα, όμως, αρχίζουν τα δύσκολα.

«Μας πήρες τα μυαλά, ρε Πανιώνιε»...

Παίξε νόμιμα στην Sportingbet με επιστροφή στοιχήματος στο Μίλαν - Ρόμα, αν ο Τότι σκοράρει το πρώτο γκολ (21+).

Σύνθημα που τραγουθήδηκε ξανά και ξανά από τα χείλη των οπαδών στον κρίσιμο αγώνα των «κυανέρυθρων» με τον Δούκα στο Κλειστό της Αρτάκης, πού θύμισε κάτι από παλιές, ένδοξες εποχές.

Οι δύο ομάδες έδιναν έναν... τελικό, με το βάρος να γέρνει προς την μία ζυγαριά, κακά τα ψέματα. Λόγω έδρας, λόγω κόσμου, λόγω ιστορίας, λόγω φανέλας... Της φανέλας του αείμνηστου Μπόμπαν Γιάνκοβιτς και αυτής του Φάνη Χριστοδούλου που... κοιτούσαν επιβλητικά από ψηλά. Το «Μπόμπαν Μπόμπαν οε οε οε, Μπόμπαν σε αγαπάμε, ποτέ δεν σε ξεχνάμε» δεν πρέπει να ήχησε μόνο στα οικοδομικό τετράγωνο του κλειστού, αλλά σε όλη την Νέα Σμύρνη, πριν την παρουσίαση των ομάδων και λίγο πριν το φινάλε του ματς. Ανατριχίλα... Σήκωνες το βλέμμα σου πάνω κι έβλεπες το νούμερο 8 δίπλα στο 4... Περηφάνια.

Το ένιωθες πως κάτι καλό θα συμβεί το απόγευμα του Σαββάτου (06/05). Αιωρούταν στην ατμόσφαιρα. Οπαδοί, φίλοι της ομάδας και μη, κατέκλυσαν το γήπεδο, με αρκετούς να φορούν το συλλεκτικό μπλουζάκι, που δημιουργήθηκε για να συνεισφέρει στην εκκαθάριση της παλιάς ΚΑΕ. Για του λόγου το αληθές, μπορεί να μην γινόταν τέτοια... κοσμοσυρροή σε κάθε φετινό αγώνα, αλλά όταν η ομάδα χρειαζόταν τις... ντόπες της σε κρίσιμα σημεία, τις έπαιρνε.

Μια αναμέτρηση - γιορτή, χωρίς φυσικά να λείψουν και τα παρατράγουδα. Στην Ελλάδα είμαστε, άλλωστε, όπως συνηθίζεται - κακώς - να λέγεται. Οι παίκτες στο παρκέ «μεταμορφωμένοι». Να... σκυλιάζουν σε άμυνα κι επίθεση. Αποφασισμένοι να παίρνουν κάθε «μάχη» απέναντι σε έναν αντίπαλο - φόβητρο, που έχει ένα από τα πιο ποιοτικά ρόστερ της κατηγορίας κι όμως, ήταν λες και είχε ως δια μαγείας εξαφανιστεί. Χαραγμένη στην μνήμη η στιγμή που στην τρίτη περίοδο ο Μάριος Ματαλών «πέταγε» φωτιές. Φτάνει στο καλάθι, αφήνει την μπάλα γλυκά και κερδίζει φάουλ. Πέφτει άτσαλα στο παρκέ, δίπλα στην μπασκέτα κι όμως συνεχίζει πεσμένος να πανηγυρίζει, υψώνοντας τις γροθιές του από χαρά.

Τέτοια εμφάνιση είχαν καιρό να κάνουν οι «κυανέρυθροι». Ίσως γιατί πολύ απλά οι παίκτες του Νίκου Οικονόμου κρατούσαν το καλό για το τέλος. Για να επισφραγίσουν με τον ιδανικότερο τρόπο τη σεζόν και την επίτευξη του στόχου τους: την άνοδο στην Basket League!

«Άνοδος». Αυτή η λέξη, που τόσες φορές είχε ειπωθεί από τα στόματα των παιδιών, των προπονητών και του επιτελείου που πρωταγωνίστησαν στην Β' Εθνική κι έκαναν την αρχή, για να δώσουν την σκυτάλη στους επόμενους στην Α2. Πλέον, έχουν να λένε όλοι μαζί πως συνετέλεσαν στην επιστροφή ενός ιστορικού συλλόγου στα «μεγάλα σαλόνια» και αποτέλεσαν μέρος της ιστορίας του. Όλοι με το δικό τους λιθαράκι!

Και αν σε κάτι παίρνουν δέκα με τόνο και τα δύο διαφορετικά ρόστερ - με τον Νίκο Μίχαλο να είναι ο μόνος που φόρεσε τα κυανέρυθρα και τις δύο χρονιές - αυτό είναι η φιλία που αναπτύχθηκε μεταξύ των παικτών. Παρεάκι την μία σεζόν, παρεάκι και την άλλη. Έχουν να το λένε και οι μεν και οι δε, δίχως αμφιβολία. Χαρακτηριστικό το γεγονός πως μετά τα επινίκια με τον κόσμο τους, οι γηπεδούχοι έτρεξαν στον «μετρ των ανόδων», όπως συνηθίζουν να λένε οι γνώστες... Στον φρεσκοχειρουργημένο Σάκη Καρύδα, ο οποίος παρακολούθησε την προσπάθεια της ομάδας του από την πολυθρόνα που βρίσκεται δίπλα στο παρκέ, παρέα με τις πατερίτσες του. «Αν έμενα σπίτι και δεν ερχόμουν, θα τρελαινόμουν», ήταν η ατάκα του μετά το ματς.

Ακόμη μια... δύσκολοχώνευτη χρονιά έφτασε στο τέλος της. Κόπος, άγχος, πίεση, σκέψεις, χρόνος, ιδρώτας, χρήμα, ατελείωτη δουλειά μέχρι την επιστροφή. Από όλους ανεξαιρέτως και δίχως καμία διάθεση για φιλοφρόνηση (δεν είναι στο... φόρτε της υπογράφουσας, άλλωστε). Αυτά είναι που δεν πρέπει να πάνε στράφι από εδώ και στο εξής. Αυτά είναι που δεν πρέπει να γίνουν ξανά στάχτη εν μία νυκτί. Το θέμα της εκκαθάρισης της παλιάς ΚΑΕ αμφιλεγόμενο. Αλλά όσοι φέρουν ευθύνες, οφείλουν και να τις αναλάβουν. Από σεβασμό στους ανθρώπους που πάλεψαν μέσα από τις αντιξοότητες των τελευταίων ετών, αλλά κυρίως στον εαυτό τους.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α2 ΜΠΑΣΚΕΤ - ELITE LEAGUE Τελευταία Νέα