Ερυθρός Αστέρας: Eίναι οι καλύτεροι οπαδοί στην Ευρώπη! (vids)

Αντωνία Σπανού
Ερυθρός Αστέρας: Eίναι οι καλύτεροι οπαδοί στην Ευρώπη! (vids)
O Eρυθρός Αστέρας υποδέχεται τον Ολυμπιακό, η ατμόσφαιρα αναμένεται μοναδική, και το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τους... καλύτερους οπαδούς της Euroleague.

Αν ρωτήσεις οποιονδήποτε παίκτη στην Euroleague για το ποιοι οπαδοί είναι οι καλύτεροι στην διοργάνωση, θα απαντήσεις τους... δικούς του.

Η αλήθεια είναι ότι κάθε... λαός έχει τα δικά του θετικά και αρνητικά. Κάποιοι βέβαια έχουν την τάση να ξεχωρίζουν.

Φυσικά, όχι να το παινευτούμε, οι Έλληνες δημιουργούν από τις καλύτερες εξέδρες στην Ευρώπη και δεν αφήνουν κανέναν αντίπαλο να νοιώσει άνετα μέσα στο... σπίτι τους.

Ερυθρός Αστέρας - Ολυμπιακός με επιστροφή, αν ο Σπανούλης σκοράρει τουλάχιστον 15 πόντους.

Από την άλλη και έχοντας συνηθίσει τις «καυτές» έδρες δεν μπορούμε, και εμείς μαζί με την πλειονότητα παικτών και οπαδών να παραδεχτούμε ότι ο Ερυθρός Αστέρας έχει μια από τις καλύτερες, αν όχι την καλύτερη, έδρες στην διοργάνωση.

Για κανέναν από τους αντιπάλους δεν είναι εύκολο και η κατάσταση στην «Kombank Arena» λυγίζει και τους πιο δυνατούς.

Ο ύμνος της διοργάνωσης σπάνια καταφέρνει να ακουστεί και δεν είναι λίγοι οι αντίπαλοι που κάθονται και... χαζεύουν την κερκίδα.

Στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής της Euroleague η Σέρβικη ομάδα υποδέχεται τους έτερους «ερυθρόλευκους» και το αποτέλεσμα για ακόμα μια φορά αναμένεται μοναδικό.

Βέβαια τα δεδομένα είναι διαφορετικά για τις δύο ομάδες...

«Καταλαβαίνω και σέβομαι την βαθιά σχέση που έχουν οι φίλαθλοί μας με εκείνους του Ολυμπιακού και της Σπαρτάκ Μόσχας και σέβομαι κάθε δεσμό που υπάρχει μεταξύ τους.

Πάντα έβαζα τις ανάγκες του συλλόγου πάνω από όλα.

Πάντα ήθελα το καλύτερο, ακόμα κι όταν απέναντί μου ήταν ένας αδελφός μου ή ο καλύτερός μου φίλος.

Για αυτό περιμένω από τους φιλάθλους μας, όπως πάντα, να είναι μαζί με εκείνους του Ολυμπιακού και την Τετάρτη (22/3) να γεμίσουν κάθε γωνιά του γηπέδου, αλλά περιμένω επίσης να αναγνωρίσουν την στιγμή, ειδικά αν το παιχνίδι είναι κλειστό, που θα χρειαστεί να βοηθήσουν τους παίκτες μας να

πάρουν ένα αποτέλεσμα που θα μας κρατήσει στον δρόμο των επιτυχιών, αλλά και που θα αποτελέσει και μία νέα οικονομική ένεση, η οποία είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη, γιατί αντιμετωπίζουμε πολλά προβλήματα».

Τάδε έφη ο πρόεδρος του Ερυθρού Αστέρα και δεν είναι ο πρώτος που εκφράζει τον προβληματισμό του για την... ιδιαίτερη κατάσταση στην εξέδρα.

Οι παίκτες των δύο ομάδων, κατά καιρούς, βρίσκονται σε δύσκολη θέση, αφού τα όσα συμβαίνουν στις εξέδρες τα λες και λίγο... περίεργα.

Τους οπαδούς των δυο ομάδων συνδέει μια μοναδική σχέση με τα κοινά συνθήματα, αλλά και τα χειροκροτήματα στους αντιπάλους φτιάχνουν μια ατμόσφαιρα που δεν συναντάς εύκολα.

Βέβαια είναι η πρώτη φορά που οι ομάδες θα βρεθούν αντίπαλες και με τις δύο να «καίγονται» για τους βαθμούς και μένει να δούμε αν η ατμόσφαιρα θα παραμείνει ανεπηρέαστη για όλους.

Εκτός όμως από την σχέση με τον Ολυμπιακό άπαντες στην Ευρώπη παραδέχονται ότι αυτό που ζουν στο Βελιγράδι είναι... απίστευτο.

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που ο παθιασμένος Μίλος Τεόντοσιτς κάθισε στον πάγκο της ΤΣΣΚΑ και τραγουδούσε τα συνθήματα των αντιπάλων ή ο Τόμιτς έχασε την χειραψία γιατί κόλλησε με την εξέδρα. Τα γεγονότα που συμβαίνουν σε αυτό το γήπεδο είναι σίγουρα ξεχωριστά.

Με τα θετικά και τα αρνητικά δεν υπάρχει άνθρωπος που να μπαίνει μέσα στο γήπεδο του Ερυθρού Αστέρα και να μην βιώνει κάτι το μοναδικό.

Η ένταση, ο παλμός και η διάθεση των Σέρβων δεν βρίσκεται εύκολα και διεκδικούν αφήνοντας πίσω τους αντιπάλους τους τον τίτλο της καλύτερης έδρας της διοργάνωσης.

Και πως αλλιώς...

Προκαλούν πάντα τον θαυμασμό ολόκληρης της Ευρώπης:

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.