Τα «πράσινα» τρίποντα της... νίκης (vids)

Τα «πράσινα» τρίποντα της... νίκης (vids)

Γιώργος Κούβαρης
Τα «πράσινα» τρίποντα της... νίκης (vids)
Η «τρίποντη» βόμβα του Μάικ Τζέιμς οδήγησε τον Παναθηναϊκό στη νίκη απέναντι στην Ούνικς Καζάν και το gazzetta.gr θυμάται σε ποιες άλλες περιπτώσεις οι «πράσινοι»... μίλησαν στο τέλος.

Το καλάθι του Μάικ Τζέιμς έχει κάνει από το βράδυ της Παρασκευής (24/2) τον γύρο της Ευρώπης αφού ήταν εκείνος που χάρισε τη πολύτιμη νίκη στον Παναθηναϊκό εν όψει της συνέχειας.

Ο Αμερικανός γκαρντ δεν φοβάται να πάρει τη μπάλα στα χέρια του όταν «καίει» και από ότι φαίνεται είναι έτοιμος να γίνει ο επόμενος clutch shooter των «πρασίνων» στην μετά-Διαμαντίδη εποχή!

Ο άλλοτε αρχηγός του Παναθηναϊκού ήταν εκείνος που θα έπαιρνε το τελευταίο σουτ της ομαδας του, τις εννέα από τις 10 φορές (αν όχι 10 στις 10) αλλά μετά την αποχώρησή του από την ενεργό δράση, έπρεπε κάποιος άλλος να επωμιστεί αυτήν την ευθύνη.

Ο Τζέιμς έκανε την... αρχή και το gazzetta.gr γυρίζει το χρόνο πίσω και θυμάται κάποια από τα... μεγάλα τρίποντα των «πρασίνων» στην EuroLeague.

Παναθηναϊκός – Μάλαγα 68-66: Τζέιμς Φελντέιν

Για την δεύτερη αγωνιστική του ΤΟΡ-16 της περσινής σεζόν, ο Παναθηναϊκός φιλοξενούσε την Μάλαγα ωστόσο το ματς είχε στραβώσει λόγω της εξαιρετικής (κυρίως) απόδοσης του Τζαμάρ Σμιθ. Με το σκορ στο 64-66, ο Τζέιμς Φελντέιν «οπλίζει» στα 24'' πριν από το τέλος αλλά το τρίποντο δεν βρίσκει στόχο. Ο Γκιστ παίρνει το ριμπάουντ, κερδίζει φάουλ, αλλά ευστοχεί στη μία βολή (65-66). Ομως από τη διεκδίκηση του ριμπάουντ η μπάλα πάει πάλι στα χέρια των παικτών του Παναθηναϊκού, ο Διαμαντίδης κλείνεται από τρεις παίκτες, πάσα στον αμαρκάριστο Φελντέιν, ο οποίος αυτή τη φορά δεν αστοχεί και χαρίζει τη νίκη στην ομάδα του (68-66).

Νταρουσάφακα – Παναθηναϊκός 84-86: Έλιοτ Ουίλιαμς

Τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος του ΤΟΡ-16, ο Έλιοτ Ουίλιαμς ήταν εκείνος που έβαλε την υπογραφή του στο «διπλό» του Παναθηναϊκού στην Πόλη απέναντι στην Νταρουσάφακα (84-86). Αρχικά ευστόχησε σε τρίποντο στα 29'' πριν από το τέλος με αποτέλεσμα να φέρει το ματς στα ίσια (84-84) και στη συνέχεια με δύο βολές στα 2'' χάρισε τη νίκη στους «πράσινους» μέσα στην Τουρκία.

Λαμποράλ – Παναθηναϊκός 82-78 (73-73): Δημήτρης Διαμαντίδης

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να γνώρισε την ήττα στον δεύτερο προημιτελικό με την Λαμποράλ Κούτσα στη Βιτόρια (82-78) με αποτέλεσμα να βρεθεί στο 0-2, αλλά ο Διαμαντίδης ήταν εκείνος που είχε κλέψει την παράσταση και έκανε τα πάντα για να... σώσει την παρτίδα. Συγκεκριμένα είχε στείλει το ματς στην παράταση (73-73), χάρη σε ένα off balance τρίποντο στα 9'' πριν από το τέλος της κανονικής διάρκειας του αγώνα.

Αναντολου Εφές – Παναθηναϊκός 60-65 (54-54): Γιόνας Ματσιούλις

Στο ντεμπούτο του Φραγκίσκου Αλβέρτη στον πάγκο του Παναθηναϊκού ως προπονητής της ομάδας έχοντας αντικαταστήσει τον Αργύρη Πεδουλάκη, ο Παναθηναϊκός είχε δύσκολη δοκιμασία στην Πόλη απέναντι στην Αναντολού Εφές. Παρόλα αυτά ο Γιόνας Ματσιούλις είχε ντυθεί... Αλβέρτης στο ματς της 10ης αγωνιστικής του ΤΟΡ-16 για τη σεζόν 2013-14 και με ένα τρίποντο από τη γωνία στα 13'' πριν από το τέλος, ισοφάριζε το ματς σε 54-54 και το έστελνε στην παράταση.

Καντού – Παναθηναϊκός 69-71: Μάικ Μπράμος

Στην 7η αγωνιστική της κανονικής περιόδου για τη σεζόν 2012-13, ο Μάικ Μπράμος είχε πάρει... φωτιά στην έδρα της Καντού έχοντας 7/9 τρίποντα! Το 7ο έμελλε να ήταν και το καλύτερο για τον Παναθηναϊκό ή αν προτιμάτε το... φαρμακερό για την ιταλική ομάδα. Στα 49'' πριν από το τέλος «έγραψε» το 71-69 για τους «πράσινους» το οποίο ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Μπαρτελόνα – Παναθηναϊκός 65-66: Δημήτρης Διαμαντίδης

Στον δεύτερο προημιτελικό της Βαρκελώνης, ο Παναθηναϊκός έκανε το «μπρέικ» της έδρας και αυτό χάρη στο εκπληκτικό τρίποντο του Δημήτρη Διαμαντίδη μπροστά στον Τζαουάι, το οποίο εξακολουθεί να είναι ένα από τα μεγαλύτερα highlight στην EuroLeague. Ο αρχηγός των «πρασίνων» είχε δώσει προβάδισμα με 66-65 στα 8'' πριν από το τέλος, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ.

Μάλαγα - Παναθηναϊκός 76-77: Δημήτρης Διαμαντίδης

Το ματς από το οποίο έγινε viral το time out του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο οποίος έδωσε πολύ συγκεκριμένες οδηγίες στο σύστημα που είχε σχεδιάσει για την τελευταία επίθεση του Παναθηναϊκού, οι παίκτες τις εκτέλεσαν κατά γράμμα και ο Διαμαντίδης «έγραψε» τον καλύτερο επίλογο, τόσο για την ομάδα του (77-76) με τρίποντο στο ένα δευτερόλεπτο (!) όσο και για τον ίδιο (7/11τρίπ.)

Μπαρτσελόνα – Παναθηναϊκός 54-56: Βασίλης Σπανούλης

Στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου για τη σεζόν 2007-08 ο Παναθηναϊκός φιλοξενούνταν στη Βαρκελώνη από την Μπαρτσελόνα. Αν και είχε εξασφαλίσει σε μεγάλο βαθμό τη πρώτη θέση του ομίλου σε εκείνο το ματς την «κλείδωσε» χάρη στην τρίποντη «βόμβα» του... τότε «πράσινου» Βασίλη Σπανούλη. Συγκεκριμένα είχε δώσει προβάδισμα στον Παναθηναϊκό με 55-54 στα 31'' και συνάμα την ώθηση για την τελική επικράτηση (56-54).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.