Οι σημαντικότερες μεταγραφές στην Ελλάδα (pics)

Θοδωρής Βασίλης
Οι σημαντικότερες μεταγραφές στην Ελλάδα (pics)

bet365

Το μεταγραφικό παζάρι στην Ελλάδα ολοκληρώθηκε και το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τις σημαντικότερες μεταγραφές που έκαναν οι ελληνικές ομάδες.

Άλλη μια μεταγραφική περίοδος ολοκληρώθηκε και η έλλειψη χρημάτων όπως ήταν λογικό συντέλεσε ώστε το μεταγραφικό παζάρι να κινηθεί σε ρηχά νερά. Οι περισσότερες ομάδες κινήθηκαν στην σίγουρη λύση των ελεύθερων ποδοσφαιριστών

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο ο ΠΑΟΚ αποφάσισε να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη αποκτώντας με μεταγραφή τους Πρίγιοβιτς και Ενρίκε, ενώ την οικονομική υπέρβαση έκανε και ο Παναθηναϊκός με την απόκτηση του Δημήτρη Κουρμπέλη από τον Αστέρα Τρίπολης.

Το gazzetta.gr σας παραθέτει τις πιο σημαντικές μεταγραφές που έγιναν στην Ελλάδα.

Σέρχιο Αραούχο (ΑΕΚ)

Με διαφορά η καλύτερη μεταγραφή στην Ελλάδα με βάση το όνομα αλλά και την προέλευση του ποδοσφαιριστή. Ο Αργεντινός φορ μετακόμισε από την ισπανική Λας Πάλμας με την μορφή δανεισμού στην Ένωση μέχρι το καλοκαίρι και με βάση το βιογραφικό του οι οπαδοί της ΑΕΚ βρήκαν το νέο τους είδωλο. Ο Αραούχο ο οποίος προέρχεται από τις Ακαδημίες της Μπόκα Τζούνιορς, με πέρασμα από την Μπαρτσελόνα Β', αγωνιζόταν στην Λας Πάλμας την οποία ανέβασε στην Πριμέρα Ντιβιζιόν πρν αποχωρήσει για εξωαγωνιστικούς λόγους.

Πέδρο Ενρίκε (ΠΑΟΚ)

Ήταν από την πρώτη στιγμή ο βασικός στόχος του ΠΑΟΚ για την θέση του εξτρέμ η οποία είχε μείνει κενή μετά την αποχώρηση του Γκάρι Ροντρίγκες στην Γαλατάσαραϊ. Μετά από δέκα ημέρες περίπου διαπραγματεύσεων, ο Δικέφαλος του Βορρά ήρθε σε συμφωνία με την Ρεν έναντι του ποσού του 1,5 εκατ. ευρώ για τον Βραζιλιάνο άσο ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι το 2020 και στην ομάδα της Βρετάνης μέτρησε 65 συμμετοχές και 6 γκολ στα 2,5 χρόνια παραμονής του.

Καρίμ Ανσαριφάρντ (Ολυμπιακός)

Αποτέλεσε το σίριαλ του χειμώνα. Ο Ιρανός επιθετικό βρέθηκε στο στόχαστρο και των τεσσάρων μεγάλων ομάδων της χώρας οι οποίες έδωσαν την δική τους μάχη για να τον αποκτήσουν από τον Πανιώνιο. Τελικά μετά από πολλά επεισόδια, ο Ολυμπιακός ήταν ο νικητής με τον Ανσαριφάρντ να λέει όχι στην πρόταση του ΠΑΟΚ. Ο Ανσαριφάρντ έβγαλε μάτια στον ενάμιση χρόνο που έμεινε στην Πλατεία με τον Πανιώνιο να βγαίνει κερδισμένος κατά 400.000 ευρώ για έναν ποδοσφαιριστή που τον πήρε χωρίς να χρειαστεί να δαπανήσει λεφτά το καλοκαίρι του 2015.



Δημήτρης Κουρμπέλης (Παναθηναϊκός)

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης έψαχνε εναγωνίως για ένα αμυντικό χαφ στον Παναθηναϊκό. Από την πρώτη στιγμή ο 24χρονος άσος του Αστέρα Τρίπολης ήταν ο εκλεκτός του Εβρίτη τεχνικού. Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο ομάδων είχαν ευτυχή κατάληξη με τους Αρκάδες να βάζουν στα ταμεία τους ένα ποσό που αγγίζει τις 700.000 ευρώ με τον Κουρμπέλη να υπογράφει συμβόλαιο συνεργασίας για τα επόμενα 4,5 χρόνια. Γέννημα θρέμα του Αστέρα αποχώρησε από το Θεόδωρος Κολοκοτρώνης μετά από 103 συμμετοχές και δύο γκολ αγωνιζόμενος τόσο ως αμυντικό χαφ, όσο και ως κεντρικός αμυντικός.

Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς (ΠΑΟΚ)

Ο Ελβετός επιθετικός ήταν η λύση του ΠΑΟΚ στο ναυάγιο του Ανσαριφάρντ και ο άνθρωπος που θα επωμιστεί το βάρος να βρεθεί λύση στο επιθετικό πρόβλημα του Δικεφάλου του Βορρά. Ο 26χρονος πρώην στράικερ της Λέγκια Βαρσοβίας κόστισε στον Ιβάν Σαββίδη 2,2 εκατ. ευρώ και στην Πολωνία κέρδισε το νταμπλ με τη Λέγκια, την πρώτη του χρονιά (2015-16), όπου σε 47 αγώνες είχε 16 γκολ, ενώ φέτος στα συνολικά 25 παιχνίδια έχει σημειώσει 8 γκολ. Ήδη στην πρώτη του συμμετοχή σκόραρε (στο Κύπελλο με τον Παναιτωλικό) και στην Τούμπα ελπίζουν ότι βρήκαν τον επόμενο killer.

Την ίδια ώρα υπήρξαν και κάποιες άλλες αξιοσημείωτες κινήσεις οι οποίες θα μπορούσαν να μνημονευτούν αφού μπορούν να κάνουν την διαφορά στις ομάδες τους.

Ο Ολυμπιακός πχ. έφερε δύο ποδοσφαιριστές με παραστάσεις από την Πρέμιερ Λιγκ τους Παρέδες (Γουότφορντ) και Σισοκό (Άστον Βίλα) οι οποίοι ψάχνουν μέσω των Πειραιωτών την αναγέννησή τους. Σημαντική κίνηση ήταν και αυτή του Παπαδόπουλου στον Παναιτωλικό, αλλά και του Κοροβέση στον ΠΑΣ Γιάννινα ο οποίος επέστρεψε σε γνωστά λημέρια, ενώ ο ΠΑΟΚ απέκτησε και τον Ουάρντα έναν παίκτη που ήταν από τους καλύτερους του Παναιτωλικού.

Εκτός από την Super League σημαντικές μεταγραφές είχαμε και στην Football League με τα Τρίκαλα να κάνουν το μπαμ με την απόκτηση του Μπαλμπόα ο οποίος στο παρελθόν έχει φορέσει την φανέλα της Ρεάλ (!), αλλά και τον Απόλλωνα να φέρνει στην Αθήνα τον Κρίστιαν Ομπόντο ο οποίος κουβαλάει μια πλούσια καριέρα στην Ιταλία σε ομάδες όπως η Φιορεντίνα και η Ουντινέζε.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα