Μπιρτς: Η «χρυσόσκονη» του Ολυμπιακού άρχισε να τον... πασπαλίζει! (vids)

Αντωνία Σπανού
Μπιρτς: Η «χρυσόσκονη» του Ολυμπιακού άρχισε να τον... πασπαλίζει! (vids)
O Kεμ Μπιρτς αποφάσισε να παίξει για όλους τους ψηλούς του Ολυμπιακού και ήταν εξαιρετικός. Το gazzetta.gr θυμάται όλες τις φορές που ο Καναδός σέντερ ήταν... διπλός.

Ο Ολυμπιακός ξόρκισε τον «δαίμονα» της Μπάμπεργκ και ο παπάς που βρήκε ήταν από τον Καναδά.

Ο Κεμ Μπιρτς ήταν εντυπωσιακός κόντρα στους Γερμανούς και πιστοποίησε για ακόμα μια φορά ότι σωστά νοιώθουν χαρά όσοι τον διάλεξαν να γεμίσει παπούτσια που έχουν φορεθεί από σπουδαίους ψηλούς τα τελευταία χρόνια.

Ή μάλλον δεν ήρθαν σπουδαίοι, αλλά ο Ολυμπιακός τους έδωσε την ευκαιρία να λάμψουν και να φτάσουν στις... κορυφές του.

Μεγάλη κουβέντα ξεκίνησε από πέρυσι όταν έγινε γνωστό ότι ο Οθέλο Χάντερ έχει συμφωνήσει με την Ρεάλ Μαδρίτης για να συνεχίσει εκεί την καριέρα του.

Ο Αμερικανός σέντερ ακολούθησε τον δρόμο των Χάινς και Ντάνστον που ήρθαν... άγνωστοι και έπειτα από τις εμφανίσεις τους με την φανέλα του Ολυμπιακού κατάφεραν να εξαργυρώσουν το συμβόλαιο τους σε ... χρυσάφι.

Ο κόσμος δένεται με τους παίκτες, εκείνοι κοιτούν πάνω απ όλα το συμβόλαιο και η διοίκηση της ομάδας μαζί με τους προπονητές κάθε καλοκαίρι ψάχνουν τον ψηλό που... θα του φτιάξουν την καριέρα.

Τα παπούτσια του Χάντερ ήρθε να γεμίσει ο... παντελώς άγνωστος Καναδός Κεμ Μπιρτς.

Δυνατό κορμί όπως των προκατόχων του, αλλά με προβληματισμό για το αν θα μπορέσει να προσαρμοστεί στα δεδομένα των πρωταθλητών Ελλάδας.

Ο Πάτρικ Γιανγκ ακόμα προσπαθεί να συνέλθει από την περσινή του ατυχία και ο Μπιρτς έπεσε απ' την αρχή στα βαθιά και πήρε την θέση του βασικού σέντερ του Ολυμπιακό.

Τα δεδομένα δείχνουν ότι η επιλογή αξίζει το βάρος της σε... Καναδικά δολάρια.

Ο ψηλός των «ερυθρολεύκων» μπορεί να φαίνεται λίγο νωχελικός όταν όμως τα βάζει με τους αντιπάλους του μεταμορφώνεται σε ένα παίκτη που προκαλεί τρόμο.

Καρφώνει δυνατά, πηδάει για τα ριμπάουντ, μοίραζε τάπες και γενικά αποτελεί σταθερή εγγύηση στο παρκέ για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο.

Κόντρα στην Μπάμπεργκ αποφάσισε να καλύψει το κενό του Πρίντεζη αλλά και του κακού Γιανγκ και να κάνει μια εξαιρετική εμφάνιση.

Κόντρα στους Γερμανούς έμεινε στο παρκέ κάτι παραπάνω από 29 λεπτά, πέτυχε 15 πόντους (4/8 διπ., 7/10 βολές) και κατέβασε και 14 ριμπάουντ μαζεύοντας 27 πόντους στο ranking που είναι και οι περισσότεροι που έχει μαζέψει στην θητεία του στον Ολυμπιακό.

Το gazzetta.gr θυμάται όλες τις ευρωπαϊκές βραδιές που ο Κεμ Μπιρτς αποφάσισε να βγει μπροστά και γίνει... διπλός για την ομάδα του.

Η πορεία του στην Euroleague ξεκίνησε ελαφρώς μουδιασμένα, αφού του έλειπε η εμπειρία, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε στο πρώτο παιχνίδι κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης να πετύχει 6 πόντους και να κατεβάσει 10 ριμπάουντ.

Ο χρόνος μόνο σύμμαχος θα μπορούσε να είναι για τον Μπιρτς και κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο στην 3η αγωνιστική έπαιξε για 18' και 58'' πετυχαίνοντας διψήφιο αριθμό πόντων, 12 και μαζεύοντας και 6 ριμπάουντ.

Επόμενη διψήφια στάση ήταν κόντρα στην ΤΣΣΚΑ, όπου ο Μπιρτς έπαιξε μόλις 16 λεπτά και είχε 10 πόντους και 4 ριμπάουντ στην ήττα της ομάδας του μέσα στο ΣΕΦ.

Η συνεχεία για τον Καναδό ήταν ανοδική, βρίσκοντας τα πατήματα του και στην ήττα του Ολυμπιακού από την Γαλατάσαραϊ θα πετύχει ρεκόρ πόντων με την φανέλα της ομάδα του.

Στα 29' λεπτά και 18'' δευτερόλεπτα που πέτυχε 16 πόντους και κατέβασε 11 ριμπάουντ μαζεύοντας και 21 πόντους στο ranking.

Επόμενη... διψήφια εμφάνιση του σέντερ του Ολυμπιακού ήταν στην νίκη στο Κάουνας επί της Ζαλγκίρις, όπου ο Μπιρτς είχε 13 πόντους και 6 ριμπάουντ σε 24' λεπτά συμμετοχής.

Ο Καναδός φρόντισε να τραβήξει πάνω του τα... βλέμματα κόντρα στην Φενέρ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς που για ακόμα μια φορά έφτασε τους 10 πόντους και κατέβασε και 13 ριμπάουντ.

Χωρίς σταματημό διψήφιος και κόντρα στον Παναθηναϊκό με 11 πόντους και 9 ριμπάουντ σε 21' λεπτά συμμετοχής.

Η εξαιρετική του εμφάνιση στο Μιλάνο δεν έφτασε για να δώσει την νίκη στην ομάδα του.

Μόλις σε 14' και 27'' ο Μπιρτς είχε 11 πόντους και 8 ριμπάουντ χωρίς όμως να αλλάζει η μοίρα του αποτελέσματος.

Τελικά ήρθε η εμφάνιση κόντρα στην Μπάμπεργκ για να δείξει ότι ο Μπιρτς έχει βρει για τα καλά τα πατήματα.

Γεμάτη εμφάνιση που εξαφάνισε από τους Γερμανούς κάθε ελπίδα να διεκδικήσουν κάτι παραπάνω από την ήττα με 83 - 77.

Ο Μπιρτς βγήκε μπροστά και για τους συμπαίκτες του που δεν μπορούσαν και έδειξε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι ο Ολυμπιακός έχει βρει ψηλό που μπορεί να... στηριχθεί πάνω του.

Άλλος ένας ψηλός που έχει αρχίσει να... πασπαλίζεται με την χρυσόσκονη του Ολυμπιακού.